Tisková konference tenistky Karolíny Plíškové (kon.) | TK před finále MOL cupu (kon.)
konec
Tisková konference tenistky Karolíny Plíškové

Úterý 21.05.2019, 15:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference končí. NA řadu přichází krájení dortu a individuální rozhovory. (15:24:29)
     
    Plíšková o sezoně: "Výsledkově to vypadá, jako životní sezona. Nebyly tam žádné výpadky. Letos hraji nejlepší tenis. Hraji stabilně. Není tam vyloženě žádný propadák. Mám sebedůvěru v sebe. Všechno teď funguje, takže zatím určitě nejlepší sezona."
     
    Plíšková o Ósakaové: Přijde mi zvláštní, že se odhlašuje a hlídá si žebříček. Přeci jenom, když jdu na turnaj, tak ho chci vyhrát.
     
    Plíšková o žebříčku: Na něj jsem oko nehodila, ale ostatní lidi okolo mě ano. Vím, že mi chybí 900 nebo kolik bodů. Ósakaová toho bude na podzim obhajovat hodně. Mně zas extra body nepadají. Post světové jedničky není pro mne úplně cíl.
     
    Plíšková o sezoně: Je normální. Od té doby, co Serena není tak dominantní, tak se to mění. Není tam nikdo suverénní. Tenis se měn, posouvá se dopředu. Halepová a Bertensová jsou na antuku nejlépe připravené. Když si to ale sedne, tak je ostatní můžou porazit. Oni dvě jsou pro mě menší favoritky.
     
    Plíšková o Paříži: "Vždy tam máme byt se čtyřmi až pěti ložnicemi. Tím, že je nás hodně, tak to bude jako domácí prostředí. Michal (Hrdlička) hledal byt už půlroku dopředu.
     
    Plíšková o chemii s trenérkou: "Od začátku spolupráce jsem byla nadšená. Sedla jsem si s ní, jak mimo kurt, tak i na něm. Předchozí trenéři, které jsem měla, nehráli ve špičce. I její styl se více hodí k tomu mému. Ona je pečlivá a pracovitá na trénincích. Loni jsem toho nenahrála tolik, jako za poslední půlrok. Mám nahráno.
     
    Plíšková o své hře: "Nezměnila jsem svoji hru. Dřív jsem hrála, co jsem si umyslela. Teď už nemusím zabíjet prvním nebo druhým míčem každou výměnu, teď už jsem trpělivější a vyzrálejší.
     
    Plíšková před Roland Garros: "Nechci ani Řím neberu, že bych měla být favoritem na Paříž, to určitě ne.Na antuce mám ještě rezervy. Počasí v Paříži bude všelijaké, tak uvidíme. Nechci se hlásit na hlavního adepta na vítězství v turnaji.
     
    Plíšková o hře: "Nejlepší tenis jsem hrála v Brisbane a na Australian Open, kde jsem porazila silné soupeřky. Amerika a finále v Miami bylo super, ale necítila jsem se dobře. Neměla jsem ale ze sebe pocit, že bych hrála úchvatný tenis.
     
    Plíšková o nemoci: Nemusím se úplně hlídat, ale zase nechci hned onemocnět. Tělo je unavené a musím se hlídat. Na zápěstí musím mít ještě tejpy, které tlumí bolet.
     
    Plíšková: Pro mě se jedná o nejpřekvapivější vítězství v kariéře. Nikdy se mi tam nedařilo, stejně tak i ostatním Češkám. Trenérka však dala titulu naději. Šli jsme kolo od kola. Kvůli počasí jsem turnaj už skoro odepisovala, ale nakonec vše dobře dopadlo.
     
    Plíšková o Sakkariové: Neměla jsem na ní pifku, ale v sobě jsem to trošku měla. Hodně jsem to probírala s Marianem Jelínkem. Zápas jsem se snažila vzít profesionálně a jsem ráda, že to dobře dopadlo.
     
    Plíšková o Římu: Vzpomněla jsem si na incident. Na něj se zapomenout nedá, doufám, že už se ale opakovat nebude. Vzpomínky se mi vybavily. I loni nebyl Řím ke mně úplně štědrý. Loni to byla třešnička na dortu.
     
    Plíšková o Roland Garros: "Beru s sebou zájezd. Pojede Michal Hrdlička, trenérka, kondiční kouč a vyplétač raket..
     
    Plíšková o nemoci: V pátek jsem dobírala kortikoidy, ale rozhodla jsem se, že poletím do Madridu. To už jsem se cítila v pořádku. Díky tomu, že jsem vypadla brzo, tak jsem se mohla připravit na Řím. Neříkám, že to je teď stoprocentní, ale jsem v dobrých rukou.
     
    Plíšková: Do Paříže odlétám zítra. Vždy tam chci být čtyři dny dopředu, přeci jenom grandslam začíná už v neděli. Chci být připravená. Samozřejmě jsem teď unavená, ale věřím, že se dám do pořádku.
     
    Plíšková: Největší motivace pro mě byla, abych tam měla vyvěšenou vlastní. Jednak tak je vyfocená moje trenérka, ale jsou tam i další hráči. I kdybych už teď nevyhrála, tak tam budu určitě vyfocena.
     
    Plíšková: Byla jsem jedna z mála, která jsem odehrála první kolo dříve, takže jsem se vyhnula těm dvěma zápasům během jednoho dne. Na antuce je to náročné a ke konci týdne už mohly některým hráčkám dojít síly.
     
    Plíšková: Nejtěžší zápas byl s Viktorií Azarenkovou, kterou jsem porazila až ve třech setech. Poté už jsem si ale jak v semifinále, tak ve finále věřila.

    Ondřej Jícha

    thejrc.org