Karviná – Plzeň 34:35 (po s.h.)
po s.h.
HCB Karviná
34:35 (13:14) Stav série: 2:2
Talent tým Plzeňského kraje
Středa 22.05.2019, 17:00Chance Extraliga mužů • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Přeji krásný středeční podvečer, vítejte u čtvrtého finálového duelu Chance play-off Strabag Rail extraligy házené mužů! Znovu se střetnou dva nejlepší české celky současnosti, HCB Karviná může v případě třetí výhry v řadě proti SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň slavit obhajobu mistrovského titulu!
     
    Delegace:
    Řídit dnešní utkání budou sudí Václav Horáček a Jiří Novotný, delegátem Českého svazu házené je pan Jiří Ondráš.
     
    SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň
    Západočeši dlouho soupeřili o prvenství v tabulce s Karvinou, až v posledním kole se dostali zpět do čela a do play-off vstoupili z nejvýhodnější pozice. Na úvod je čekaly Lovosice, které naopak čtvrtfinále vybojovaly za pět minut dvanáct. Severočechům se po celou sezónu nedařilo venku a bylo to znát i proti Plzni. Ta si doma došla pro dvě hladké výhry a sérii ukončila již ve třetím duelu, dominovala i na půdě Lovců a vybojovala postup do semifinále. Proti Jičínu už Západočechy čekal mnohem těžší oříšek, Ronal v prvním zápase kousal, ale na výhru to nestačilo. Ve druhém utkání byl Jičín kousíček od srovnání série, v závěru si totiž vypracoval tříbrankový náskok, ještě 48 sekund před koncem držel balon a vedl o dva góly! Avšak přišly dvě laciné a brzké ztráty, Plzeň srovnala na 32:32 a rozhodovalo se až v sedmičkách, ty lépe vyšly Talentu. Ve třetím duelu už jasně dominovali Západočeši a došli si pro postup do finále. O mistrovský titul budou hrát pošesté v řadě!

    Plzeň táhli v průběhu sezóny zejména zkušené spojky Jan Stehlík a Michal Tonar, nejlepší střelci týmu, na levé spojce úřadují Milan Ivančev, Jakub Douda či Jakub Tonar, prostor občas dostane i pohyblivý Tomáš Nejdl. V základu na levém křídle nastupuje kapitán Petr Vinkelhöfer, jehož může nahradit Ondřej Šafránek. Na pravém křídle letos září Jan Chmelík a střídající Eduard Wildt musí čekat na šanci, ačkoliv už předvedl několik výtečných výkonů. Kvalitní dvojici má Talent i na pivotu, kde úřadují Jakubové Šindelář a Šíra, ten po sezóně Západočechy opustí. Ani v brance nechybí vyrovnaná dvojka mladých gólmanů, střídají se Karel Šmíd a Filip Herajt. Plzeň má neuvěřitelně vyrovnaný kádr a má alternativu na všechny pozice.

    Semifinálová série:
    3.SF Plzeň – Jičín 29:18
    2.SF Jičín – Plzeň 37:38 (po sedmičkách)
    1.SF Plzeň – Jičín 31:29

    Čtvrtfinálová série:
    3.ČF Lovosice – Plzeň 25:32
    2.ČF Plzeň – Lovosice 33:22
    1.ČF Plzeň – Lovosice 34:24
     
    HCB Karviná
    Slezané letos patří znovu ke špičce celé soutěže, v základní části nebrali body pouze třikrát. Nakonec však o bod skončili druzí právě za Plzní. Ve čtvrtfinále narazili na Frýdek-Místek, kterému nedali šanci a slavili tři hladké výhry o více než šest gólů ve všech případech. Semifinále už bylo mnohem vyrovnanější, v souboji dvou tradičních házenkářských týmů Karviná vyzvala Duklu. Pražané nehráli vůbec špatně, ale nikdy se jim nevyhnula slabší pasáž kolem závěru prvního poločasu. Baník si vypracoval náskok, který už Dukla nesmazala ani jednou, a byly z toho tři těsné výhry, ve druhém zápase dokonce jen o jediný gól.

    Karviná se opět často spoléhá na hru v útoku bez brankáře, tedy v sedmi hráčích. Výborně do hry zapojuje pivota Jana Užeka, využívá jeho skvělou formu. Na spojkách září například Dominik Solák, Marek Monczka či zkušený Michal Brůna, na křídlech se zase může Baník spolehnout na šikovné házenkáře Jana Zbránka a Miroslava Nedomu. V brance je pořádně vidět srbský bouřlivák Nemanja Marjanovič, který dokáže tým podpořit mnoha skvělými zákroky. Ovšem také Karviná má kádr dostatečně široký a kvalitní výkon může předvést i kdokoliv z lavičky.

    Semifinálová série:
    3.SF Karviná – Dukla 30:27
    2.SF Dukla – Karviná 28:29
    1.SF Karviná – Dukla 33:29

    Čtvrtfinálová série:
    3.ČF Frýdek-Místek – Karviná 21:28
    2.ČF Karviná – Frýdek-Místek 34:23
    1.ČF Karviná – Frýdek-Místek 30:21
     
    Loňské finále:
    Pozvednutá Karviná se probojovala až do finále, kde narazila na Plzeň. Západočeši už měli medaili jistou popáté v řadě, přičemž od roku 2014 do roku 2016 třikrát v řadě zvedli nad hlavu mistrovskou trofej. Ovšem loňské finále opanovala Karviná. Baník zvítězil v obou domácích zápasech, následně si Talent snížil, ale Slezané ve čtvrtém duelu zvítězili o gól a po osmi letech slavili titul.

    4.FIN Plzeň – Karviná 29:30
    3.FIN Plzeň – Karviná 30:29
    2.FIN Karviná – Plzeň 32:31
    1.FIN Karviná – Plzeň 30:24
     
    Vzájemné zápasy v základní části:
    17.kolo Plzeň – Karviná 31:29
    6.kolo Karviná – Plzeň 24:22
     
    PRVNÍ FINÁLE:
    SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň – HCB Karviná 31:27 (17:16)
    Sestava Plzně a góly: Herajt, Šmíd – Douda 4, Nový, Nejdl, Šafránek 1, Bičiště, Ivančev 5, J. Tonar 1, Vinkelhöfer, M. Tonar 3/1, Stehlík 8/3, Chmelík 3, Šindelář, Šíra 5, Wildt 1.
    Sestava Karviné a góly: Mokroš, Marjanović – Brůna 1, Monczka 3, Piątek, Noworyta, Plaček, Chudoba 2, Jan Užek 5/4, Solák 3/2, Mucha, Nantl, Zbránek 6, Nedoma 6, Chosik 1, Ji. Užek.
    Rozhodčí: Bečička, Horák.
    Sedmimetrové hody: 4/4 – 10/6.
    Vyloučení: 7:4.
    ČK: Brůna (KAR).
    Diváci: 1420.

    Úvodní finálový duel nabídl opravdu vše. Pěkné souhry, tvrdé rány, souboje na krev a hlavně pořádné drama. Talent si po celý zápas udržoval mírný náskok. V první půli to byly až čtyři góly, ale Karviná se v závěru dotáhla na rozdíl jediné branky. Ve druhém poločase se Baníku nevyhnula slabší pasáž, při které Západočeši odskočili na 27:20. Karel Šmíd v zápase chytil tři sedmičky, výtečně se předvedl i Herajt, v útoku se pak dařilo Stehlíkovi nebo střídajícímu Doudovi. Slezané pálili zejména z křídel, ale ani šest gólů Zbránka a Nedomy jim nestačilo na výhru. Karviná sice v závěru stahovala, ovšem nakonec se z vítězství 31:27 radovala Plzeň.


    DRUHÉ FINÁLE:
    HCB Karviná – SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň 28:24 (12:11)
    Sestava Karviné a góly: Mokroš, Marjanović – Brůna 6, Monczka 3, Piątek, Noworyta, Plaček, Chudoba 3/3, Jan Užek 3, Solák 2, Mucha, Nantl, Zbránek 6, Nedoma 5, Chosik, Ji. Užek.
    Sestava Plzně a góly: Herajt, Šmíd – Douda, Nejdl, Šafránek 1, Bičiště, Ivančev, J. Tonar 2, Vinkelhöfer, M. Tonar 9, Stehlík 8, Chmelík 2, Šindelář 1, Šíra 1, Wildt.
    Rozhodčí: Horáček, Novotný.
    Sedmimetrové hody: 5/3 – 0.
    Vyloučení: 2:2.
    Diváci: 2000.

    Plzni se druhé utkání nepovedlo. S formou se potkali snad pouze spojky Michal Tonar a Jan Stehlík, ti se postaralo o neuvěřitelných 17 z 24 gólů Talentu, a gólman Karel Šmíd. Naopak Karviná znovu skvěle dohrávala akce do křídel na Nedomu či Zbránka, rozstřílel se také zkušený Brůna, k nim přidal skvělý výkon ve druhém poločase gólman Mokroš, Marjanović toho v první půli také nepochytal zrovna málo. Slezané si klíčový šestigólový náskok vytvořili v úvodu druhého poločasu, Západočeši už jen marně stahovali. Karviná tak srovnala po výborném výkonu stav série na 1:1 a zajistila si, že se finále jistě vrátí na její palubovku. Čtvrtý zápas se bude v Karviné hrát ve středu od 17:00.


    TŘETÍ FINÁLE:
    SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň – HCB Karviná 22:29 (9:15)
    Sestava Plzně a góly: Herajt, Šmíd 1 – Douda 1, Nový, Nejdl, Šafránek, Bičiště, Ivančev 4, J. Tonar 1, Vinkelhöfer 4, Michal Tonar 8/1, Stehlík, Chmelík 2, Šindelář 1, Šíra, Wildt.
    Sestava Karviné a góly: Mokroš, Marjanović – Brůna 4, Monczka 4, Piątek, Noworyta, Plaček, Chudoba 1, Jan Užek 2, Solák 2, Mucha, Nantl, Zbránek 9, Nedoma 4, Chosik 2, Ji. Užek 1.
    Rozhodčí: Pavlát, Točík.
    Sedmimetrové hody: 1/1 – 1/0.
    Vyloučení: 1:5.
    ČK: Nantl (KAR).

    Karviná byla jednoznačně lepším týmem v ofenzivě i v defenzivě a předvedla zatím nejjednoznačnější výhru proti Plzni v této sezóně! Je vidět, jaký ohromný rozdíl dělá, když se daří či nedaří Janu Stehlíkovi. Plzeňská spojka dnes nezaznamenala z několika střel ani gól, Talent netáhl na spojkách ani Jakub Tonar nebo Douda, pouze Michal Tonar snesl přísnější měřítko. Také z pivota dali Západočeši pouze gól. Naopak Baníku se dařilo vše, Zbránek zářil s devíti góly na levém křídle, pálil také Monczka nebo Brůna, úspěšností 41 % pak podpořil hostující defenzivu Nemanja Marjanović. Slezané si vypracovali klíčový náskok už v prvním poločase, do šaten šla Plzeň s šestigólovou ztrátou. Ve druhé půli sice Západočeši jednou stáhli manko na čtyři branky, ale na to Karviná navázala sérií pěti gólů. Na to už domácí zareagovat nedokázali.
    Karviná ovládla třetí finále a je blízko o obhajobě titulu! Tohle byly klíčové momenty.
     
    Karviná je jednu výhru od titulu! Jestli chce Plzeň ještě zabojovat o mistrovský titul a vynutit si rozhodující duel na vlastní palubovce, musí dnes na půdě Baníku vyhrát. A to bude ohromně těžké, Slezané totiž proti Talentu ovládli posledních pět domácích zápasů!
     
    Úvodní sestavy:

    HCB Karviná: Mokroš, N. Marjanović – M. Brůna, Monczka, Piątek, Noworyta, Plaček, Chudoba, Jan Užek, Solák, Mucha, Nantl, Zbránek, Nedoma, Chosik, Ji. Užek.

    SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň: Herajt, K. Šmíd – Douda, T. Nejdl, Šafránek, Bičiště, M. Ivančev, J. Tonar, Vinkelhöfer, M. Tonar, Stehlík, Kačín, Chmelík, Šindelář, Šíra, Wildt.

    Rozhodčí: Horáček, Novotný.
     
    1
    Utkání právě začalo. (0:0)
     
    1
    První útok táhne Plzeň. (0:0)
    1
    Ivančev drze proskočil na levé straně a propálil Marjanoviće mezi nohy. (0:1)
     
    1
    Žlutá karta pro tým SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Petr Vinkelhöfer). (0:1)
     
    2
    Jan Užek nakonec na pivotu ubráněn a Západočeši získávají balon pod kontrolu. (0:1)
     
    2
    Žlutá karta pro tým HCB Karviná (Jan Zbránek). (0:1)
    3
    Michal Tonar se při signalizované pasivitě zbavil Soláka i Brůny a sám proti Marjanovićovu uspěl, vypálil k pravé tyči do protipohybu gólmana. (0:2)
     
    4
    Vyloučení v týmu SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Petr Vinkelhöfer). (0:2)
    4
    Brůna neomylným pasem našel na pivotu zaběhlého Monczku, který jednoduše snižuje. (1:2)
     
    4
    Žlutá karta pro tým SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Jakub Šindelář). (1:2)
     
    5
    Ivančev Marjanoviće nepropálil, navíc následně Chmelík zasáhl Monczku do obličeje, bude to další trest pro Západočechy. (1:2)
     
    5
    Vyloučení v týmu SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Jan Chmelík). (1:2)
    5
    Nedoma z pravého křídla zakončil pod břevno, je vyrovnáno! (2:2)
     
    6
    Stehlík lacině přišel o balon, Solák sice přestřelil prázdnou branku, ale byl faulován. Sedmička pro Baník. (2:2)
    6
    Chudoba prostřelil Herajta. (3:2)
     
    7
    Vyloučení v týmu HCB Karviná (Dominik Solák). (3:2)
     
    7
    Stehlík pokazil přihrávku na levé křídlo a Baník získává balon zadarmo. (3:2)
    8
    Čtvrtý gól pro domácí v řadě, Monczka ze spojky vypálil o zem mimo dosah Herajta. (4:2)
    8
    Ivančev naznačil střelu, ale ještě si klepl míč o zem a rázem byl sám před Marjanovićem, zakončil přesně. (4:3)
     
    8
    Žlutá karta pro tým HCB Karviná (Radim Chudoba). (4:3)
     
    9
    Žlutá karta pro tým SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Milan Ivančev). (4:3)
     
    9
    Vinkelhöfer zachytil přihrávku, ale následně nepřesně přihrál Chmelíkovi do brejku. Následně byl faulován Zbránek na levém křídle, přesilovka a sedmička pro Baník! (4:3)
     
    9
    Vyloučení v týmu SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Jan Stehlík). (4:3)
     
    10
    Chudoba nepřekonal Karla Šmída! (4:3)
    10
    Marjanović vyrazil střelu Ivančeva, Brůna našel nabíhajícího Nantla, který z brejku udeřil. (5:3)
    11
    Jakub Tonar nezpracoval přihrávku Bičištěho, Zbránek následně trefil prázdnou branku! (6:3)
     
    11
    Oddechový čas pro hosty. (6:3)
     
    11
    Vyloučení v týmu HCB Karviná (Matěj Nantl). (6:3)
    12
    Vinkelhöfer dokázal zpracovat tvrdou přihrávku Jakuba Tonara a z levého křídla zakončil k bližší tyči. (6:4)
     
    13
    Karviná se zatím nemůže dostat do zakončení. (6:4)
    13
    Monczka proskočil na levé straně a skóruje. (7:4)
     
    13
    Šíra faulován, sedmička pro Talent. (7:4)
    13
    Michal Tonar zakončil pod nohy Marjanoviće. (7:5)
     
    13
    Slezané v plném počtu. (7:5)
    14
    Užekovi utekl míč, Šíra vyslal do úniku Michala Tonara, jenž snižuje na rozdíl jediné trefy! (7:6)
    15
    Západočeši se snažili vypíchnout přihrávku na Monczku, ten se obtočil kolem Stehlíka a zakončil do černého. (8:6)
    15
    Jakub Tonar vypálil z pravé spojky z kroku mimo dosah Marjanoviće. (8:7)
    16
    Šmíd si pohlídal podstřel Monczky a Chmelík srovnává střelou z pravého křídla! (8:8)
    16
    Chosik našel na levém křídle osamoceného Zbránka, který ze skvělého úhlu vrací vedení Karviné. (9:8)
     
    17
    Jakub Tonar zablokován, Západočeši pokračují v ofenzivě. (9:8)
     
    17
    Michal Tonar z pravé spojky přestřelil. (9:8)
    18
    Chosik našel zaběhnutého Soláka, který dává z pivota jednoduchou branku. (10:8)
    18
    Petr Vinkelhöfer z levého křídla zkušeně přeloboval Marjanoviće. (10:9)
    19
    Miroslav Nedoma měl velmi nevýhodný úhel, ale vymetl naprosto neuvěřitelně levý horní roh! (11:9)
     
    19
    Stehlík ze spojky Marjanoviće nepřekvapil. (11:9)
     
    20
    Zbránek z levého křídla Šmída nepřekonal, Plzeň vyrazila do protiakce, ale Šindelář z pivota trestuhodně přestřelil! (11:9)
    21
    Šmíd nejprve znovu vychytal Zbránka, ale Wildtovu protiakce zneškodnil Marjanović. Poté proskočil Monczka a Karviná vede o tři góly! (12:9)
    21
    Stehlík šikovným pasem našel na pivotu Šindeláře, který se tentokrát nemýlil. (12:10)
    22
    Šmíd si poradil se skákavým balonem, který si málem srazil do vlastní sítě Stehlík. Poté Doudovi téměř utekl míč, ale nakonec ho zpracoval a po proskoku snižuje! (12:11)
     
    22
    Oddechový čas pro domácí. (12:11)
     
    22
    Zbránek potřetí v řadě z levého křídla selhal na Šmídovi! Opět mu nevyšlo zakončení pod nohy. (12:11)
     
    23
    Vyloučení v týmu HCB Karviná (Dominik Solák). (12:11)
    23
    Třígólová šňůra Talentu, Vinkelhöfer z levého křídla zakončil k bližší tyči! (12:12)
     
    24
    Monczka při ráně z výskoku faulován, jen devítka pro Baník. (12:12)
     
    24
    Monczka proskočil na pravé straně, z úhlu Šmída neprostřelil. Baník ovšem pokračuje v ofenzivě. (12:12)
     
    24
    Jan Užek vypálil hned z otočky z devítky při signalizované pasivitě, Šmíd vytěsnil ránu na tyčku! (12:12)
    25
    Jakub Tonar v závěru plzeňské přesilovky proskočil obranou a Talent poprvé vede! (12:13)
     
    25
    Nedoma z pravého křídla na Šmída nevyzrál, na druhé straně Stehlík z podstřelu vysoko přestřelil. (12:13)
     
    26
    Karvinský podstřel také neúspěšný, avšak na druhé straně prorážel Douda. (12:13)
     
    26
    Další ztráta, Stehlík zachytil přihrávku domácích. (12:13)
     
    27
    Šíra nezpracoval přihrávku na pivota, Zbránek šel do úniku, ale Karel Šmíd ho opět vychytal! Neuvěřitelný výkon plzeňského gólmana, jeho osmý zákrok. (12:13)
    28
    Signalizovaná pasivita Plzně, po poslední možné přihrávce Douda zvládl proskočit a navyšuje vedení Západočechů! (12:14)
     
    28
    Vyloučení v týmu SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Jan Chmelík). (12:14)
     
    28
    Žlutá karta pro tým HCB Karviná (Tymoteusz Piątek), za protesty. (12:14)
    29
    Solák si zaběhl na pivota, Brůna ho opět neomylně našel. (13:14)
     
    29
    Douda ze spojky vysoko přestřelil. (13:14)
     
    29
    Šmíd vyrazil ránu Brůny z proskoku, Baník však pokračuje v útoku. (13:14)
     
    30
    Karel Šmíd vychytal i střelu Nedomy pod nohy! (13:14)
     
    30
    Doudův podstřel v posledních sekundách neuspěl, ale Karviná už vypálit nedokáže. (13:14)
     
    30
    První poločas skončil. (13:14)
     
    Překvapivý výsledek po prvním poločase! Karviné se sice povedl úvod utkání a Baník si vypracoval až třígólový náskok, Západočechům se opět nedařilo v postupném útoku a přicházeli často o balon. V závěru poločasu se rozchytal Karel Šmíd, jehož úspěšnost se vyšplhala na neuvěřitelných 69 %! Plzeňský gólman vychytal několikrát i Jana Zbránka nebo Miroslava Nedomu, kteří rozhodovali minulá utkání. Ačkoliv se v útoku opět nedaří Janu Stehlíkovi, Talent tentokrát rozložil ofenzivní snažení na více hráčů, Michala Tonara doplnil jeho bratr Jakub, dále například Milan Ivančev, Petr Vinkelhöfer nebo Jakub Douda. Michal Brůna na karvinské straně opět rozdává přesné přihrávky, ale zatím čeká na první gól. Často to na sebe bere Marek Monczka, ten se trefil pětkrát.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:54.
     
    31
    Začal druhý poločas. (13:14)
     
    31
    Karviná u balonu na začátku druhého poločasu. (13:14)
    31
    Chudoba proskočil na pravé straně a srovnává. (14:14)
    31
    Jakub Tonar odpovídá přesnou střelou ze spojky. (14:15)
    32
    Jan Chmelík vystihl přihrávku domácích, nevšiml si, že je karvinské branka prázdná, vracel míč na Vinkelhöfer, ale ten mu posla zpětnou přihrávku, takže z toho nakonec byl rychlý gól. (14:16)
    32
    Šmíd si připsal přesný zákrok a Vinkelhöfer dává další gól do prázdné branky! (14:17)
    33
    Chudoba přidává další trefu. (15:17)
     
    33
    Stehlík nepropálil Marjanoviće, ale na druhé straně Nedoma z pravého křídla netrefil branku! (15:17)
    33
    Michal Tonar se zbavil obránce a střelou o zem překonal Marjanoviće. Talent si bere zpět třígólové vedení! (15:18)
    34
    Radim Chudoba udeřil po pasu Monczky, jeho třetí gól ve druhém poločase! (16:18)
     
    34
    Michal Tonar si nyní nerozuměl s bratrem Jakubem, je z toho nepřesná přihrávka. (16:18)
    35
    Monczka šikovně proskočil na levé straně a střelou o zem prostřelil Šmída. (17:18)
     
    35
    Stehlík nenašel Šindeláře přesným pasem, Baník může srovnat! (17:18)
     
    36
    Šmíd vyrazil ránu Monczky z proskoku, Západočechům ale odražený míč uskočil. (17:18)
     
    36
    Marek Monczka to vzal znovu na sebe, Šmíd vyráží! (17:18)
     
    36
    Vinkelhöfer trefil z levého křídla břevno, odražený balon sebral Chmelík. (17:18)
    37
    Michal Tonar prorážel, Monczka zadovkou našel Soláka, jenž srovnává! Navíc byl předtím Monczka zasažen do obličeje. (18:18)
     
    37
    Vyloučení v týmu SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Jakub Douda). (18:18)
     
    37
    Vyloučení v týmu SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Michal Tonar). (18:18)
     
    37
    Vyloučení v týmu HCB Karviná (Marek Monczka). (18:18)
     
    38
    Ivančevovi vypadl balon, Solák vyrazil do úniku, ale po kličce se dopustil kroků! (18:18)
    39
    Jakub Tonar se prezentoval perfektní ranou z kroku pod břevno! (18:19)
    39
    Radim Chudoba přešel přes Jakuba Tonara, je znovu srovnáno! Dává už čtvrtý gól ve druhém poločase, celkově pátý. (19:19)
     
    39
    Jakub Tonar bráněn v brankovišti, sedmička pro Západočechy! (19:19)
    40
    Michal Tonar uspěl střelou o zem k pravé tyči. (19:20)
     
    40
    Zbránek se bál zakončovat z levého křídla, jeho zpětnou přihrávku na Soláka si hosté pohlídali. (19:20)
     
    41
    Marjanović tentokrát vyráží střelu Jakuba Tonara ze spojky. (19:20)
     
    42
    Vyloučení v týmu SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Ondřej Šafránek), za nedovolené zastavení Chudoby, navíc sedmička pro Baník. (19:20)
    42
    Dominik Solák proti Šmídovi uspěl, srovnáno na 20:20! Domácí navíc hrají přesilovou hru. (20:20)
    43
    Stehlík vrátil míč Michalu Tonarovi, ten podstřelem uspěl! (20:21)
    43
    Jan Zbránek z levého křídla po dlouhé době uspěl, zakončil kolem hlavy Šmída. (21:21)
     
    44
    Vyloučení v týmu HCB Karviná (Matěj Nantl).
    Vyloučení v týmu SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň (Jakub Šíra). (21:21)
    44
    Ivančev našel na pravém křídle Chmelíka, který zakončil k bližší tyči o zem! (21:22)
     
    44
    Brůna dostal pas na pivota, ale vypálil jen do břevna! (21:22)
    45
    Douda naznačil střelu, ale ještě prošel kolem Chudoby a přeloboval gólmana Baníku! Skvělá individuální akce a Západočeši vedou o dvě branky! (21:23)
     
    46
    Nedomovu střelu z pravého křídla Šmíd vytěsnil nad břevno! (21:23)
    47
    Vinkelhöfer sice nejprve nezpracoval pas na levé křídlo, ale Chudoba následně nedostal dobrou přihrávku, načež Michal Tonar proměnil samostatný únik! (21:24)
    47
    Monczka podstřelem zamířil k levé tyči, kam se Šmíd natahoval marně. (22:24)
     
    48
    Petr Vinkelhöfer z levého křídla přeloboval Marjanoviće, ale netrefil branku. (22:24)
     
    48
    Domácí zakončovali z pravého křídla, ale Nedoma na Šmída opět nevyzrál! (22:24)
    49
    Při signalizované pasivitě Michal Tonar našel na pivotu Vinkelhöfera, který z úhlu tentokrát Marjanoviće obstřelil. (22:25)
     
    50
    Neuvěřitelný KAREL ŠMÍD! Ten vychytal ránu Monczky a ještě lépe si poradil i s rychlou dorážkou Soláka ze šesti metrů! Západočeši získávají balon pod kontrolu. (22:25)
    50
    Michal Tonar přihrál na pravou stranu, kde naprosto jednoduše proskočil Jakub Douda a zakončil do malé mezírky u bližší tyče. Západočeši vedou o čtyři góly! (22:26)
     
    51
    Oddechový čas pro domácí. (22:26)
    51
    Chudoba se protlačil přes Šafránka na hraně prorážení a zavěsil pod břevno. (23:26)
     
    51
    Michal Tonar prošel přes Brůnu, ale následně selhal na Marjanovićovi! (23:26)
    52
    Monczkův podstřel se zastavil až o síť, už je to pouze o dva góly! (24:26)
    52
    Jakub Tonar vypálil z výskoku k pravé tyči! (24:27)
     
    53
    Nedoma zastaven Šafránkem nedovoleně, sedmička pro Karvinou. (24:27)
     
    53
    Šmíd chytá Solákovu sedmičku! Pokryl si ránu mezi nohy! (24:27)
     
    54
    Signalizovaná pasivita Západočechů. (24:27)
     
    54
    Baník vysunul obranu, Plzeň si s tím zatím neví příliš rady, proto si Michal Tonar starší bere oddechový čas. (24:27)
     
    54
    Střelu Michala Tonara při signalizované pasivitě kryje Marjanović. (24:27)
    55
    Plaček z pravého křídla překonal Šmída, šikovně ho přeloboval! (25:27)
    56
    Chmelík při signalizované pasivitě Marjanoviće nepřekvapil a Solák udeřil z rychlé protiakce! Už je to jen o gól! (26:27)
     
    56
    Oddechový čas pro hosty. (26:27)
     
    56
    Michal Tonar si zaběhl na pivota, Zbránek ho fauloval! (26:27)
     
    56
    Vyloučení v týmu HCB Karviná (Jan Zbránek). (26:27)
     
    56
    Navíc sedmička pro Západočechy! (26:27)
     
    56
    Doudovu sedmičku vychytal Marjanović! Důležitý moment! (26:27)
    57
    Monczka při signalizované pasivitě překvapil Šmída střelou ze spojky! Srovnáno, Karviná smazala čtyřbrankové manko! (27:27)
    58
    Douda z osmi metrů zamířil pod břevno a Talent si bere vedení zpět! (27:28)
    59
    Chudoba proskočil obranou na pravé straně a je znovu srovnáno! Karviná v plném počtu. (28:28)
    59
    Petr Vinkelhöfer zakončoval z levého křídla z velkého úhlu, vypálil ke vzdálenější tyči! (28:29)
     
    59
    Oddechový čas pro domácí 72 sekund před koncem! Karviná bude hrát bez gólmana. (28:29)
    60
    Radim Chudoba proskočil opět na pravé straně a je znovu srovnáno! (29:29)
     
    60
    Douda zablokován, signalizovaná pasivita Talentu. (29:29)
     
    60
    Už jen devítka pro Talent! Nejspíše rozhodnou sedmičky! (29:29)
     
    60
    Druhý poločas skončil. (29:29)
     
    Neskutečné drama, rozhodnou až sedmimetrové hody! Karviná dokázala stáhnout čtyřgólovou ztrátu a dotáhla duel do sedmiček!
     
    Karviná dnes nedala dvě sedmičky ze čtyř, Plzeň nedala jednu ze tří.
     
    Sedmimetrové hody začínají. (29:29)
     
    Jako první budou házet Slezané.
     
    Brůna versus Šmíd.
    1
    Parádní střela o zem pod víko!
    1
    Milan Ivančev vypálil k levé tyči, Marjanović zůstal na brankové čáře a na balon nedosáhl.
    2
    Jan Užek vystřelil také o zem s rotací pod nohou Šmída.
    2
    Jakub Douda také vystřelil o zem podobně jako Brůna.
    3
    Rovněž střela o zem! Neuspěl ani Herajt.
    3
    Petr Vinkelhöfer zkušeně k levé tyči.
    4
    Marek Monczka na pátý pokus v sérii proti Šmídovi uspěl! Zamířil pod břevno.
    4
    Jan Stehlík a rána o zem k levé tyči.
    5
    Radim Chudoba zamířil k pravé tyči, Šmíd nevystihl stranu.
    5
    Michal Tonar vystřelil nad hlavu Marjanoviće. Jdeme do šesté série, náhlá smrt!
    6
    Srbský souboj Ivančev versus Marjanović ovládl střelec! Jan Užek bude muset dát.
     
    6
    FILIP HERAJT doposud neměl v zápase jediný zákrok, nyní přišel na sedmičku a vykopl ránu Jana Užeka, Plzeň slaví veledůležitou výhru a finále nekončí!
     
    Konec zápasu. (34:35)
     
    HCB Karviná – SSK Talent Robstav-M.A.T. Plzeň 34:35 (13:14) po 7m hodech
    Nejvíce branek (včetně 7m hodů): Monczka 10/1, Chudoba 9/2, Solák 6/2 – Tonar 8/3, Vinkelhöfer 7/1, Douda 6/1. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Sedmimetrové hody: 10/7 – 9/8. Vyloučení: 6:8.
     
    Skutečně neuvěřitelný a strhující zápas, který snad ani nepotřebuje komentář...
    Plzeň dnes předvedla rozhodně lepší výkon než v předchozích dvou duelech, vypracovala si čtyřgólový náskok, ale bojovná Karviná dokázala srovnat a dotáhla duel až do sedmiček. Pět sérií – pět gólů. V šesté však přišel zvrat. Zatímco Milan Ivančev v srbském souboji propálil Marjanoviće, na druhé straně Herajt vykopl střelu Jana Užeka a Západočeši mohli slavit. Herajt si první zákrok připsal právě až v sedmičkách, úvod utkání se mu nepovedl a do branky šel Karel Šmíd. Ten táhl Plzeň, jeho úspěšnost se zastavil na 49 %.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše a těšit se budu v neděli v Plzni. Na počtenou. (18:53:23)

    Matěj Vybíral

    HCB Karviná
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B N. Marjanović 0/0 0 0
    1 B P. Mokroš 0/0 0 0
    3 SS M. Brůna 1/1 0 0
    88 LS R. Chosik 0/0 0 0
    15 PS R. Chudoba 9/2 1   0
    5 PS M. Monczka 10/1 0 1
    33 LS J. Mucha 0/0 0 0
    38 LS M. Nantl 1/0 0 2
    66 PK M. Nedoma 2/0 0 0
    11 P N. Noworyta 0/0 0 0
    10 P T. Piątek 0/0 0   0
    13 PK J. Plaček 1/0 0 0
    24 LS D. Solák 6/2 1 2
    23 P J. Užek 1/1 1 0
    94 PS J. Užek 0/0 0 0
    62 LK J. Zbránek 3/0 0   1
    Celkem 34/7 3 3 6 0
    Talent tým Plzeňského kraje
    # P jméno G/7m 7m ŽK vy ČK
    16 B F. Herajt 0/0 0 0
    61 B K. Šmíd 0/0 0 0
    14 PS D. Bičiště 0/0 0 0
    3 LS J. Douda 6/1 1 1
    27 PK J. Chmelík 3/0 0 2
    15 LS M. Ivančev 4/2 0   0
    25 LK J. Kačín 0/0 0 0
    9 SS T. Nejdl 0/0 0 0
    23 PS J. Stehlík 1/1 0 1
    11 LK O. Šafránek 0/0 0 1
    66 P J. Šindelář 1/0 0   0
    75 P J. Šíra 0/0 0 1
    19 LS J. Tonar 5/0 0 0
    22 SS M. Tonar 8/3 0 1
    21 LK P. Vinkelhöfer 7/1 0   1
    95 PK E. Wildt 0/0 0 0
    Celkem 35/8 1 3 8 0
    Rozhodčí: Horáček, Novotný
    Diváci: 2200
    Karviná 2 3 Plzeň
    #1 Neděle 12.05.2019 • 10:30
    Plzeň - Karviná 31:27
    #2 Středa 15.05.2019 • 18:00
    Karviná - Plzeň 28:24
    #3 Neděle 19.05.2019 • 12:30
    Plzeň - Karviná 22:29
    #4 Středa 22.05.2019 • 17:00
    Karviná - Plzeň 34:35 po s.h.
    #5 Neděle 26.05.2019 • 10:30
    Plzeň - Karviná 32:30 po s.h.
    thejrc.org