Svarog Teplice – Sparta 1:6 (kon.)
konec
Svarog FC Teplice
1:6 (1:3) Stav série: 0:1
Sparta Praha
Pátek 24.05.2019, 19:00 • SH Teplice • Play off 1. futsal ligy • Finále
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! První finálové utkání nakonec jednoznačně vyznělo pro pražský celek, který zvítězil vysoko 6:1. Teplice musely ve druhém dějství dotahovat dvoubrankové manko, přičemž jsme sledovali územní převahu domácího celku, avšak mnohem efektivnější byla Sparta, jenž se do konce zápasu ještě radovala hned třikrát. Svarog to navíc v koncovce utkání zkoušel hrou bez brankáře, což si vyžádalo inkasovanou branku. Domácí se tak v nadcházejícím finálovém utkání pokusí napravit dnešní zaváhání. (20:46:29)
     
    Konec zápasu.
     
    39:30
    Vnuk se gestem fair-play přiznal k tomu, že tečoval zakončení soupeře. Teplice tak rozehrály rohový kop, po kterém Claudinho nenašel kýženého adresáta.
     
    39:06
    Ještě jednou k míči se dostal domácí Taverna, který dirigoval postavení svých spoluhráčů. Jeho mužstvo se přibližuje k brance soupeře.
     
    38:20
    Nakonec to zakončením z levé strany zkoušel Tato, který trefil jednoho z protihráčů do hrudníku. Hra je přerušena, pokračovat se bude rozehrávkou od autové čáry.
    37:44 SEIDLER - 1:6
     
    37:44
    Sparta právě vstřelila branku!
    Vypadá to na definitivní razítko za dnešním zápasem! MICHALU SEIDLEROVI se totiž podařilo vystihnout přihrávku soupeře, načež nekompromisně zamířil přes celou hrací plochu do opuštěné svatyně. Z útrob stadionu odcházejí první fanoušci.
     
    37:10
    Na opačné straně se k volnému míči dostal Wilde, který v pádu trefil brankovou konstrukci. Domácí se okamžitě ženou na opačnou stranu.
     
    36:40
    Vahala před malým momentem doslova zachránil svůj celek, hodně mu ale pomohl fakt, že míč směřoval přímo doprostřed branky. Mezitím Sparta nasbírala cenné vteřinky.
     
    36:01
    Ukvapené řešení předvedl právě Djaelson, který to zkoušel ihned po zpracování. Jeho prudká rána minula branku, Vahala si tak na balón vůbec nesáhl.
     
    35:10
    Hostujícímu celku se podařilo zablokovat prudkou nabídku od Djaelsona. Svarog se dostává k sympatickému náporu, avšak Vahala na svůj další zákrok i nadále čeká.
     
    34:15
    Djaelson číhal na přihrávku na zadní tyči, avšak balón vůbec netrefil. Ten tak skončil v zámezí, což vedlo k přízemní rozehrávce v podání Amraniho.
    33:04 WILDE - 1:5
     
    33:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu další branka v domácí svatyni! WILDE si na pravém křídle počkal na další vzdušnou nabídku, po které náramným způsobem zpracoval padající míč, který posléze levou nohou poslal přesně k tyči, na což byl domácí brankář Jeronimo krátký.
     
    32:43
    Dalekonosný pas našel Wildeho, který to zkoušel pravou nohou. Jeronimo se musel činit, hrací předmět se mu podařilo vykopnout ven z hrací plochy. Sparta tak zůstane u balónu.
     
    31:19
    Claudinho u postranní čáry fauloval Cupáka, za což si vysloužil žlutou kartu. Prvně jmenovaný hráč nebude příští zápas hrát, vyfasoval už třetí žlutou kartu.
     
    30:42
    Svarog je v posledních minutách pochopitelně aktivnější. Na hrací plochu se dostal také Taverna, který nahrával na svého kolegu, jenž ale nedokázal propálit brankáře. Mezitím zůstal po střetu ležet na zemi Amrani.
     
    29:02
    Černý dokázal ve skluzu zastavit aktivního Novaka, který tak slibnou akci svého celku úplně zazdil. Následně Jeronimo vyhodil na Tata, který si pro změnu vybral Barana.
     
    28:05
    Pro přihrávku si seběhl Djaelson, který ihned přeposílal na pravou stranu. Teplice se opět usadily těsně kolem branky soupeře, což přineslo šanci v podání Amraniho, který pálil vysoko nad.

    David Suchý

    Branky: 15. Claudinho (Taverna) – 8. Grbeša (Novak), 11. Hrdina, 15. Teka (vla.), 25. Novak (Wilde), 34. Wilde, 38. Seidler

    Karty:   14. Tato (STP), 14. Taverna (STP), 20. Jeronimo (STP), 32. Claudinho (STP) – 14. Amrani (SPA)


    Svarog FC Teplice: Jeronimo (Húla) – Černý, Baran, Kincl, Novotný, Claudinho, Šebek, Teka, Taverna, Djaelson, Ramos, Nene
    Sparta Praha: Vahala (Gerčák) – Seidler, Novak, Křivánek, Wilde, Cupák, Hora, Amrani, Grbeša, Vnuk, Bezstarosti, Hrdina

    Rozhodčí: Lasch, Plzák – Černý
    Svarog Teplice 0 3 Sparta
    #1 Pátek 24.05.2019 • 19:00
    Svarog Teplice - Sparta 1:6
    #2 Pondělí 27.05.2019 • 20:10
    Sparta - Svarog Teplice 4:0
    #3 Pondělí 03.06.2019 • 20:10
    Svarog Teplice - Sparta 0:6
    thejrc.org