Plzeň – Olomouc 1:4 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
1:4 (0:2)
SK Sigma Olomouc
Sobota 25.05.2019, 13:30 • Luční, Plzeň • Juniorská liga – O titul • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Olomouce, která svého soupeře porazila poměrem 4:1. Druhý poločas byl o poznání vyrovnanější, avšak hosté se přeci jenom dokázali prosadit potřetí, což přineslo určitý komfort na hřišti. Viktoria ale zničehonic dokázala snížit na rozdíl dvou branek. Koncovka utkání nám nabídla mírnou převahu domácích, avšak k další kontaktní brance už nedošlo. Místo toho si Olomouc připsala ještě jednu branku. (15:20:54)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme další branku! Z velké vzdálenosti se rozhodl vypálit hostující VOJTĚCH KAMAS, jehož dělovka byla natolik přesná, že směřovala mimo dosah domácího brankáře Nováka.
     
    88
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Před malým momentem fauloval domácí Vrba, který vyfasoval žlutou kartu. Kartu obdržel také jeden z hostů.
     
    87
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Martin Diblík.
     
    86
    O provedení autového vhazování se postaral domácí Řezáč, který ve středu hrací plochy našel volného Václavíka, jenž ale přišel o balón.
     
    85
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Mojmír Chytil, přichází Jan Beňa.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá už jen něco málo kolem deseti minut, Sigma stále vede o dvě branky. Poslední minuty jsou navíc hodně ofenzivní.
     
    82
    Hrací předmět nyní skončil za postranní čárou, načež se k provedení autového vhazování postavil Brož, který si vybral Hranáče.
     
    81
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Tomáš Zlatohlávek, přichází Vojtěch Kamas.
     
    80
    Na řadu přišel další nedovolený zákrok, po kterém se k rozehrávce volného kopu postavil hostující Zima, jenž to zkoušel vzduchem.
     
    79
    Souhra v podání Sigmy nyní trochu pokulhávala, jako poslední se dotkl balónu Matoušek, od kterého se odrazil ven z hrací plochy.
     
    78
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Denis Plecitý, přichází Marek Brož.
     
    77
    S trochou štěstí se dostal k míči Spáčil, který okamžitě pálil z dobré pozice, což přineslo zakončení zhruba metr nad břevno.
     
    76
    Olomouc se také dostala na polovinu soupeře, kde to sám na sebe vzal Kotouč, který ještě roztáhl hru na Slámu, jehož centr nebyl povedený.
     
    75
    Plecitý si prostřednictvím autového vhazování vybral kolegu Vrbu, který ještě pouštěl za sebe, kde se nacházela kopačka soupeře.
     
    74
    Rychlý přechod na útočnou polovinu nakonec přinesl ponechanou výhodu, avšak domácí hráči raději uklidnili hru v bezpečí.
     
    73
    Gröger dostal zpětnou přihrávku, po které celkem zbytečně odkopával na druhou stranu, což se stalo kořistí domácího brankáře Nováka.
     
    72
    Viktoriáni jsou v tomto momentu utkání aktivnějším celkem. Nyní zkoušeli centrovat do pokutového území, kde si naskakoval Matoušek.
     
    71
    Žlutou kartu dostává Václav Svoboda (FC Viktoria Plzeň).
     
    66
    Navíc tu byla standardní situace pro domácí. K rozehrávce se nakonec postavil Selnar, jehož vzdušná nabídka nic nepřinesla.
     
    65
    Následně si nedovoleným zákrokem pomohl hostující Zifčák, který vyfasoval žlutý kartónek.
    64. VÁCLAVÍK - 1:3
     
    64
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tu máme kontaktní branku! Nejprve byl hraničním způsobem zastaven Chytil, na opačné straně se do pokutového území protáhl jeden z domácích, který přihrávkou před prázdnou bránu našel LUKÁŠE VÁCLAVÍKA, jenž už měl snadnou práci.
     
    64
    Navíc si Olomouc vyzkoušela další volný kop. Sláma kroutil míč k hranici malého vápna, kde se nejvýše do vzduchu dostal protihráč.
     
    63
    Navíc se Vrbovi nepodařilo doběhnout dalekonosnou kolmici, která se snesla ven z hrací plochy. Bude to odkop od branky Olomouce.
     
    62
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, s Plzní to nevypadá vůbec optimisticky. V tuto chvíli musí dotahovat hned tříbrankové manko.
     
    61
    Krátce po rozehrávce si za pokutovým územím naváděl míč právě Zlatohlávek, kterého včas dokázal vyrušit jeden z protihráčů.
     
    60
    Sigma tak dokazuje to, že je dnes nesmírně efektivní. Naopak před malým momentem naprosto zaspala obrana domácího celku.
    59. ZLATOHLÁVEK - 0:3
     
    59
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je tu další branka hostujícího celku! Viktoriáni sice zahrávali standardní situaci, avšak poté sám na branku pelášil hostující TOMÁŠ ZLATOHLÁVEK, který se natlačil až před brankáře, kterého doslova propálil.
     
    59
    Zima zapojil do rozehrávky také brankáře Grögera, který velice přesně přenášel hru k postranní čáře, kde se podařilo vystoupit Hranáčovi.
     
    58
    Na útočnou polovinu se vydal hodně aktivní Sláma, jehož centr měl dobrou výšku, avšak zaplul pouze do rukavic brankáře Nováka.
     
    57
    Výkopu od své branky se ujal domácí Novák, který poslal míč pouze za postranní čáru. Sigma si tak vyzkouší další autové vhazování.
     
    56
    U míč se sešla dvojice hostujících hráčů. Nakonec to na sebe vzal Zmrzlý, jehož kroucená nabídka se stočila daleko vedle branky soupeře.
     
    55
    Následovalo autové vhazování pro Olomouc. Sláma si narazil se Zifčákem, načež k taktickému zákroku sáhl domácí zadák Hranáč.
     
    54
    Tu si vzal na starost Svoboda, který rozehrával nakrátko, což nabídlo rychlý protiútok Sigmy, který včas dokázal zažehnat právě Svoboda.
     
    53
    Na zemi se ocitl jeden z domácích hráčů, přičemž hlavní sudí nakonec odpískal faul. Viktoriáni budou mít k dispozici další standardku.
     
    52
    K míči se dostal hostující brankář Gröger, který z jedničky roztáhl hru na volného Slámu, jehož dalekonosné přenesení hry neslavilo úspěch.
     
    51
    Zlatohlávek si to namířil po levém křídle, nakonec ještě našel Látala, jehož centr nabídl hlavičkový pokus Chytila nad branku soupeře.
     
    50
    Na jistotu se rozhodl odehrát míč domácí Hranáč, který málem na druhé straně našel Vrbu, před kterým zakročil obětavý Sláma.
     
    49
    Plecitý obstaral autové vhazování z pravé strany, přičemž se na pravém křídle zjevil Selnar, po jehož přihrávce nepovedeně centroval Plecitý.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu přišla na řadu standardní situace. Ta našla kopačku prvního z protihráčů, kterým byl pozorný Zlatohlávek.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Dominik Sváček, přichází Tomáš Novák.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Tomáš Kepl, přichází Václav Uzlík.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Pavel Hezoučký, přichází Adam Vrba.
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází David Kraml, přichází Lukáš Václavík.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl velice zajímavou podívanou. Lépe do utkání vstoupila Sigma, jenž se o Látalově zakončení dostala do kýženého vedení. Postupem času se hra o poznání vyrovnala, avšak rychlý protiútok Olomouce přinesl druhou branku, o kterou se tentokráte postaral Chytil. Viktoriáni sice nejsou horším celkem, avšak směrem dopředu jsou méně nebezpeční, což se o soupeři říct nedá.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    Olomouc nyní kombinovala na vlastní polovině, což jí plně vyhovuje. Nakonec Kotouč přenášel hru na Zmrzlého, který předvedl jisté zpracování.
     
    41
    Hodně odvážnou zpětnou přihrávku vyprodukoval hostující Spáčil, který prudce mířil směrem do branky, s čímž si Gröger nakonec poradil.
     
    40
    Zlatohlávek se daleko podél autové čáry nedostal, navíc poté přišel další nedovolený zákrok, po kterém rozehrával volný kop Míka.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Pochopitelně se jednalo o přímý střelecký pokus, avšak ten směřoval vysoko nad břevno. Plzeň ani v tomto případě nemířila mezi tři tyče.
     
    37
    Kousek před pokutovým územím se ocitl na zemi domácí Selnar, který svému celku vybojoval zajímavou standardní situaci.
     
    36
    Hezoučký nakonec dokázal vybojovat míč zpět, avšak pozorná obrana soupeře raději poslala balón do zámezí. Svoboda se postaral o aut.
     
    35
    Keplovi se podařilo sklepnout pod sebe, kam si nabíhal Selnar, jenž nakonec na míč nedosáhl. Naopak se k němu bleskově dostal Gröger. Na opačné straně se do šance dostal Zlatohlávek, jenž mířil kousek vedle.
     
    34
    Navíc domácí rozehráli standardní situaci, která nabídla další centr do malého vápna, kde se ani v tomto případě nenacházel nikdo z kolegů.
     
    33
    Hezoučký zkoušel prodloužit míč na naběhnuvšího Svobodu, který měl k míči daleko. Následně Sláma sklepl na Zifčáka, jenž přihrával nepřesně.
     
    32
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Viktorii. Vzdušná nabídka měla najít hlavu Kepla, kterého na zadní tyči dokázal ubránit jeden z protihráčů.
     
    31
    Tentokráte si život nekomplikoval Kotouč, který vyprodukoval zpětnou přihrávku na brankáře Grögera, jehož rozehrávka přinesla faul Sigmy.
     
    30
    Gröger musel v tísni volit dalekonosný odkop, po kterém skončil na zemi forvard Chytil. Toho v osobním souboji důrazně dohrál domácí Míka.
     
    29
    Na jistotu se rozhodl zahrát hostující Zima, který nekompromisním odkopem poslal míč až na nohu brankáře Sváčka, jenž roztáhl do strany.
     
    28
    Gröger mohl odkopávat od své branky, přičemž si na druhé straně vybral hlavu Chytila, který dokázal sklepnout balńo pod sebe na Slámu.
     
    27
    Látal našel na pravém křídle kolegu Matouška, který po krátkém driblinku okamžitě centroval do šestnáctky, kde se nenacházel nikdo v bílém.
     
    26
    Navíc útočný výpad domácích skončil nedovoleným zákrokem, po kterém se na zemi ocitl Zima. Olomouc s rozehrávkou moc nespěchá.
     
    25
    Viktoriáni celkem pohodlně přešli na polovinu soupeře, kde Míka roztáhl hru k levé autové čáře, kde Svoboda trefil pouze nohu protihráče.
     
    24
    Tohle bude pro domácí celek nesmírně složité, prohrává totiž už o dvě branky. I přesto do konce zápasu zbývá dostatek času na vyrovnání.
    23. CHYTIL - 0:2
     
    23
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Máme tady druhou trefu hostujícího celku! Sigma totiž hodně rychle přešla na polovinu soupeře, tam jeden z hostů velice přesně přihrával na nohu MOJMÍRA CHYTILA, jehož okamžitou ránu dokázal Sváček otřít o rukavici, avšak i přesto míč skončil v brance.
     
    19
    Na opačné straně to podél autové čáry z koušel Plecitý, který ještě spolupracoval s Hezoučkým, což přineslo zisk autového vhazování.
     
    18
    Olomouc se natlačila k pokutovému území, kde vybojovala další rohový kop. Ten v tomto případě mířil po zemi, rána Matouška byla zablokována.
     
    17
    Aktivní Látal opět operoval u postranní čáry, kde si vybral vedle stojícího Spáčila, jenž přihrávkou do středu našel pouze kopačku Selnara.
     
    16
    Jenomže rychlý protiútok domácích skončil pouze za postranní čárou, Zlatohlávek si v krátkém časovém sledu vyzkouší další aut.
     
    15
    O vzdušnou nabídku se z levé strany postaral hostující Zlatohlávek, který centroval ven z hrací plochy. Sváček okamžitě rozehrál po zemi.
     
    14
    Ve vzdušném souboji si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Kepl, který poslal k zemi Kotouče. Rozehrávky se ujme brankář Gröger.
     
    13
    V tuto chvíli to bude mít Viktoria hodně složité, bude muset dotahovat jednobrankové manko, na což má ještě hodně času.
    12. LÁTAL - 0:1
     
    12
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do vedení o jednu branku! RADEK LÁTAL si navedl míč na levou nohu, čímž se dostal k přízemnímu zakončení, které si do branky srazil jeden z domácích. Brankář Sváček byl v tomto případě zcela bez šance.
     
    12
    Sigma to pro změnu zkoušela přes levé křídlo, kde se ale podařilo zakročit Hranáčovi. Aby toho nebylo málo, tak na jistotu odehrál míč Plecitý.
     
    11
    Úvodní rohový kop tohoto zápasu nepřinesl nic nebezpečného, následně jsme sledovali další střelecký pokus, který vystoupal vysoko nad.
     
    10
    Na druhé straně se do pokutového území dostával hostující Spáčil, jehož prudká nabídka nabídla zablokovaný pokus. Rohový kop pro Sigmu.
     
    9
    O provedení autového vhazování se postaral Svoboda, po jehož pasu se k míči dostal kolega Selnar, který byl u postranní lajny zastaven.
     
    8
    Dalekonosným pasem podél autové čáry to zkoušel Látal, který nenašel kýženého adresáta. Plzeň si posléze vybojovala autové vhazování.
     
    7
    Hra musela být přerušena, neboť na zemi zůstal ležet jeden z hráčů Olomouce. Na nic vážného to ale v žádném případě nevypadá.
     
    6
    Olomouc se mohla dostat do nadějné šance, avšak s hodně podezřelým zákrokem přispěchal Hranáč, který rovněž dle sudího nefauloval.
     
    5
    Rychle musel dozadu spěchat domácí kapitán Míka, který navíc povalil soupeře na hrací plochu. Nedovolený zákrok to ale neznamenalo.
     
    4
    Vůbec poprvé se k výkopu od své branky postavil domácí brankář Sváček, který zkoušel na pravém křídle najít Hezoučkého, což se nepodařilo.
     
    3
    Hned v úvodu utkání se ke střeleckému pokusu dostal hostující Matoušek, jehož rána zpoza pokutového území skončila v náruči brankáře.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: Sváček – Hranáč, Kepl, Míka (C), Plecitý, Kraml, Selnar, Řezáč, Svoboda, Hezoučký, Štursa
    Náhradníci: Novák – Brož, Uzlík, J. Pek, Vrba, Václavík, O. Pek

    SK Sigma Olomouc: Gröger – Zima, Kotouč, Zifčák (C), Matoušek, Zlatohlávek, Spáčil, Sláma, Zmrzlý, Látal, Chytil
    Náhradníci: Trefil – Diblík, Beňa, Kamas

    Rozhodčí: Pečenka – Hrabovský, Kožár.
     
    SK Sigma Olomouc

    Na opačné straně stojí vedoucí celek celé skupiny, kterým je Olomouc. Sigma se na první příčce vyhřívá s dvoubodovým náskokem na Brno, navíc dohromady prohrála pouze dva zápasy. Olomouc v posledních dvou duelech pokaždé zvítězila, nejprve vysokým výsledkem rozstřílela poslední Baník, který inkasoval hned sedmkrát. Posléze si Olomouc poradila také s nevyzpytatelnou Spartu, přičemž tento zápas rozhodla jediná branka. Sigma se navíc prezentuje nejlepší obranou celé skupiny, dobrým způsobem se jeví také útočná vazba, jenž je pro změnu druhá nejúdernější ve skupině o titul.
     
    FC Viktoria Plzeň

    Fotbalisté Plzně se v se skupině o titul nacházejí na sedmé pozici, přičemž na svém kontě mají pouze deset bodů. Viktoriáni momentálně ztrácí na vedoucí Sigmu už osm bodů, což je hodně vysoké číslo. Domácí celek tohoto zápasu z osmi zápasů vyhrál pouze třikrát, navíc jedno utkání skončilo nerozhodným výsledkem. Plzeň v minulém kole přišla o třízápasovou sérii bez porážky, v roli venkovního celku neuspěla na hřišti Bohemians, kde prohrála nejtěsnějším možným rozdílem 0:1. Viktoria zatím odehrála na svém stadionu celkem tři zápasy, ve kterých jednou vyhrála, jednou remizovala a také jednou prohrála.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga nám vstoupila do závěrečné fáze soutěže, my budeme společně sledovat souboj mezi FC Viktoria Plzeň a SK Sigma Olomouc.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:30.

    David Suchý

    Branky: 64. Václavík – 12. Látal, 23. Chytil, 59. Zlatohlávek, 90. Kamas

    Karty:   71. Svoboda (PLZ), 88. Vrba (PLZ) – 65. Zifčák (OLO)


    FC Viktoria Plzeň: Sváček (46. Novák) – Plecitý (78. Brož), Hranáč, Míka (C), Svoboda – Řezáč, Kraml (46. Václavík) – Štursa, Selnar, Hezoučký (46. Vrba) – Kepl (46. Uzlík).
    Náhradníci: Novák – Brož, Uzlík, J. Pek, Vrba, Václavík, O. Pek

    SK Sigma Olomouc: Gröger – Zima, Kotouč, Zifčák (C), Matoušek, Zlatohlávek (81. Kamas), Spáčil, Sláma, Zmrzlý, Látal, Chytil (85. Beňa)
    Náhradníci: Trefil – Diblík, Beňa, Kamas

    Rozhodčí: Pečenka – Hrabovský, Kožár
    ocianews.com