Groznyj – Rostov 1:0 (kon.) | Machačkala – Ural 0:2 (kon.) | CSKA Moskva – Samara 6:0 (kon.)
Dynamo – Arsenal Tula 3:3 (kon.) | FK Krasnodar – Kazaň 1:0 (kon.) | Lok. Moskva – Ufa 1:0 (kon.)
Orenburg – Spartak 2:0 (kon.) | Zenit – Jenisej 4:1 (kon.)
konec
Dynamo Moskva
3:3 (2:1)
PFK Arsenal Tula
Neděle 26.05.2019, 13:00 • VTB Arena, Moskva • Ruská Premier Liga • 30. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě z tohoto zápasu a i celé letošní sezony ruské Premier Ligy vše. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (15:08:24)
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:7.
     
    První zápas v nové VTB Areně přinesl skvělý fotbal, hodně gólů a dělbu bodů. Dinamo v utkání třikrát vedlo, třikrát ale dokázali hosté srovnat a i když se domácí hnaní fanoušky snažili v závěru zápasu ještě strhnout vítězství na svou stranu, tak se jim to už nepovedlo. Spokojeni ale můžou být vlastně všichni. Dinamo se v nejvyšší ruské soutěži zachránilo a po páté remíze za sebou končí na 12. místě. Arsenal Tula končí na šestém místě, avšak díky tomu, že druhý Lokomotiv Moskva vyhrál ruský pohár, bude hrát v přiští sezoně Evropskou ligu.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Poslední útok hostů. Lesovoj přihrál na pravou stranu kapitánovi hostů Kombarovovi, který tvrdou ranou ze střední vzdálenosti jen těsně minul domácí branku.
     
    90+2
    Rykovův centr z rohového kopu doletěl na hlavu Moskvičova, jehož hlavička končí vysoko nad brankou Tuly. Gólman Nigmatullin nikam nespěchá s odkopem od své branky.
     
    90+1
    Dinamo kombinuje na polovině hostů. Ti ale zatím skvěle vykrývají všechny prostory na možnou střelu nebo kolmou přihrávku.
     
    90
    Bude se hrát ještě tři minuty.
     
    90
    Centr z rohu odvrátila obrana hostů, domácí ale zůstávají u míče a i v tlaku.
     
    89
    Moskvičov získal míč a zavezl ho na polovinu Arsenalu. Morozov pak hezkým obloučkem našel nabíhajícího Pančenka, kterému těsně před zakončením odkopl míč na rohový kop obránce Tuly.
     
    88
    Oba týmy se snaží strhnout vítězství na svou stranu. Markov se tlačil přes dva obránce Arsenalu, Grigalava ho ale čistým skluzem obral o míč.
     
    86
    Střely na branku: 8:3
     
    85
    Dinamo se snažilo o okamžitou odpověď. Markovův centr z pravého křídla se dostal až k Joãozinhovi na zadní tyči, kde si zasekl obránce a vystřelil. Zakončení se mu ale nepovedlo a se slabým pokusem si Nigmatullin poradil.
    84. Igor GORBATĚNKO - 3:3
     
    84
    Arsenal Tula právě vstřelil branku!
    Hosté jsou odměneni za svou aktivitu a i potřetí srovnávají! Kombarov našel centrem z pravé strany nabíhajícího IGORA GORBATĚNKA, který střelou z hranice pokutového území trefil namířil přesně k levé tyči Šuninovy branky. Asistence: Kirill Kombarov.
     
    82
    Šunin vyboxoval další centr z rohového kopu, míč se ale odrazil ke Gorbatěnkovi, jehož tečovaná střela do protipohybu domácího brankáře jen těsně minula svatyni Dinama.
     
    81
    Střídání v týmu FC Arsenal Tula: ze hřiště odchází Evans Kangwa, přichází Daniil Lesovoj.
     
    81
    Bakajev si narazil míč s Gorbatěnkem, pak ale přihrál přímo k Moskvičovi, který míč odkopl přímo do autu.

    Michal Sadlek

    Branky: 2. Cardoso (Joãozinho), 29. Pančenko (J. Markov), 60. Pančenko (J. Markov) – 16. J. Markov (vla.), 52. Mirzov (pen.), 84. Gorbatěnko (K. Kombarov)

    Karty:   16. Jusupov (DMO), 31. Tetteh (DMO), 45. Morozov (DMO) – 47. Kostadinov (ATU), 48. K. Kombarov (ATU), 63. Mirzov (ATU)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:4. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 18:7.
    Dynamo Moskva: Šunin (C) – Kozlov, T. Šunjić (70. Rykov), Jevgeněv, Morozov – Cardoso, Jusupov, Tetteh (78. Moskvičov), Joãozinho – Pančenko – Lucenko (16. J. Markov).
    Náhradníci: Leščuk, Zirikov – Holmén, Rykov, J. Markov, Černych, Temnikov, A. Těrechov, Moskvičov, Gruljov, S. Sow, Lipovoi.

    PFK Arsenal Tula: Nigmatullin – K. Kombarov (C), Beljajev, Grigalava, M. Volodko (46. V. Álvarez) – Kostadinov – Gorbatěnko, Tkačjov – Bakajev, Kangwa (81. Lesovoj), Mirzov.
    Náhradníci: Levašov, Šamov – Kadiri Mohammed, Berchamov, Chaguš, Adžojev, V. Álvarez, Lesovoj, B. Koné, A. Denisov.

    Rozhodčí: Bezborodov – Dančenko, Žvakin

    Diváci: 23 340
    thejrc.org