Turín – Lazio 3:1 (kon.) | Sampdoria – Juventus 2:0 (kon.) | AS Řím – Parma 2:1 (kon.)
Atalanta BC – Sassuolo 3:1 (kon.) | Cagliari – Udinese 1:2 (kon.) | Fiorentina – Janov 0:0 (kon.)
Inter – Empoli 2:1 (kon.) | Spal – AC Milán 2:3 (kon.)
konec
Spal
2:3 (1:2)
AC Milán
Neděle 26.05.2019, 20:30 • Stadio Paolo Mazza • Italská Serie A • 38. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Italská Serie A má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Spal a AC Milán.
     
    Spal

    Fotbalisté Spalu se jedno kolo před koncem soutěžejí nacházejí na jedenácté pozici, avšak stále ještě můžou klesnout až na šestnáctou příčku. Spal má totiž v současné době na svém kontě dvaačtyřicet bodů, přičemž náskok na šestnácté Udinese činí pouze dva body. Spal se navíc v posledních zápasech nenachází v ideální formě, nejprve totiž na domácím stadionu nestačil na Neapol, které podlehl poměrem 1:2. Minulé kolo rovněž nabídlo porážku, Spal tentokráte neuspěl na hřišti Udinese, které nejen, že vyhrálo 3:2, navíc se definitivně zachránilo v soutěži. Spalu se na domácím stadionu zrovna moc nedaří, v tabulce domácích celků mu patří až sedmnáctá pozice.
     
    AC Milán

    Na opačné straně stojí milánský AC, který stále má o co hrát. AC se totiž kolo před koncem soutěže nachází na páté pozici, což by v konečném důsledku znamenalo skupinovou fázi Evropské ligy. Manko na třetí pozici je ale pouze jednobodové, AC tak bude muset v tomto utkání bodovat a zároveň čekat na zaváhání svých soupeřů. Hostující tým tohoto zápasu se v závěru sezóny výsledkově zvedl, vyhrál totiž poslední tři zápasy v řadě. V minulém kole přišlo očekávané vítězství na domácím stadionu, kde AC dokázalo zdolat předposlední Frosinone poměrem 2:0. Favoritem tohoto zápasu bude hostující celek, který to nebude mít jednoduché.
     
    Úvodní sestavy:

    Spal: Viviano – Bonifazi, Cionek, Vicari – Fares, Lazzari, Valoti, Murgia, Kurtić – Petagna, Antenucci (C).
    Náhradníci: Fulignati, A. Gomis, Poluzzi – F. Costa, Felipe, Dickmann, Floccari, Missiroli, M. Janković, Spina, Šimić, Valdifiori.

    AC Milán: G. Donnarumma – Abate, Musacchio, A. Romagnoli (C), Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek, Borini.
    Náhradníci: An. Donnarumma, Reina – Biglia, Castillejo, Conti, Cutrone, C. Zapata, Laxalt, J. Mauri.

    Rozhodčí: Valeri – Carbone, Alassio.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Na zemi se ocitl domácí Bonifazi, přičemž si nedovoleným zákrokem pomohl Romagnoli. Spal rozehrál standardní situaci urychleně po zemi.
     
    4
    Donnarumma si prostřednictvím dalekonosného odkopu chtěl vybrat Piatka, jenomže před ním zasahoval Cionek. Odraženého míče se chopil Rodríguez.
     
    5
    Už to vypadalo, že podél autové čáry pláchne hostující Abate, avšak na poslední chvíli se podařilo zasáhnout Kurtićovi, jenž odehrál míč do zámezí.
     
    6
    Před malým momentem se do šance dostával Piatek, jehož ránu dokázal Viviano zneškodnit. Následovat bude rohový kop z pravé strany.
     
    7
    K rozehrávce se postavil Çalhanoğlu, jehož centr směřoval na přední tyč, kde se nejvýše do vzduchu dostal Kurtić. Volný míč opět sebral soupeř.
     
    8
    Na opačné straně se k pokutovému území dostal Valoti, který tam narazil na blok protihráčů. K míči se nakonec dostal brankář Donnarumma.
     
    9
    Následně to z levé strany zkoušel centrem domácí Fares, který v pokutovém území hledal Antenucciho, avšak našel pouze hlavu Musacchia.
     
    10
    Spal se nyní usadil na polovině soupeře, což vede ke zdlouhavé kombinaci. Lazzari nakonec vyprodukoval zpětnou přihrávku až na obránce Vicariho.
     
    11
    Navíc jsme sledovali rohový kop v podání domácích. Vzdušná nabídka našla pouze hlavu Romagnoliho, za ním i tak číhal pozorný Donnarumma.
     
    12
    Z velké vzdálenosti to pohotovým způsobem zkoušel Çalhanoğlu, jehož táhlá rána směřovala pod břevno, kde byl připravený brankář Viviano.
    12. Çalhanoğlu prověřil brankáře.
     
    13
    Spal si vyzkoušel rozehrávku dalšího rohového kopu, který ani v tomto případě nepřinesl nic nebezpečného. Lazzari bude ještě vhazovat zprava.
     
    14
    Aby toho nebylo málo, tak se k pohotovému centru dostal obránce Rodríguez, který v pokutovém území našel Piatka, jehož zakončení nebylo přesné.
     
    15
    Donnarumma tak opět mohl rozehrávat od své branky, přičemž si o přihrávku řekl zatím nevýrazný Borini, jenž proti Vicarimu neměl moc šancí.
     
    16
    V pokutovém území se ocitl na zemi hostující Kessié, avšak dle sudího se o faul nejednalo. Může se tak pokračovat ve hře, s míčem hrají domácí hráči.
     
    17
    Také domácí brankář Viviani si vyzkoušel rozehrávku od své branky. Antenucci dokázal prodloužit za sebe, což přineslo roztažení na pravou stranu.
     
    18
    Fares se postaral o provedení autového vhazování, po kterém se do kombinace dostal také Petagna, kterému se podařilo sklepnout míč pod sebe.
     
    18
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Hosté to zkoušeli po pravém křídle, odkud do pokutového území přiletěla přízemní nabídka, která směřovala přesně na osamoceného HAKA ÇALHANOĞLUA, jehož okamžitá rána směřovala mimo dosah brankáře Viviana.
    18. Hakan ÇALHANOĞLU - 0:1
     
    19
    Petagna si seběhl na pravou stranu, kde neměl šanci proti dvojici protihráčů. Následovala příhra na Donnarummu, jenž ihned odkopával.
     
    20
    Po úvodní brance se zřejmě zranil hostující brankář Donnarumma, který se okamžitě chytil za hamstring. Vypadá to na střídání v hostující svatyni.
     
    21
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Gianluigi Donnarumma, přichází Pepe Reina.
     
    22
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, před malým momentem jsme se dočkali úvodní branky. Rovněž jsme sledovali první vynucené střídání.
     
    23
    Bude to trochu těžší zkouška pro zkušeného Reinu, který neměl moc času se rozcvičit. Toho budou chtít domácí hráči pochopitelně využít.
     
    23
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Navíc tady máme druhou branku v domácí svatyni! Rodríguez se podíval do pokutového území, kam poslal přízemní přihrávku přesně na kopačku FRANCKA KESSIÉHO, jenž si míč navedl na levou nohu, načež nekompromisní ránou zamířil ke vzdálenější konstrukci.
    23. Franck KESSIÉ - 0:2
     
    24
    Tohle se Spalem nevypadá moc dobře, prohrává totiž už o dvě branky. I tak do konce zápasu zbývá hodně času na případné vyrovnání stavu.
     
    27
    Žlutou kartu dostává Ignazio Abate (AC Milán).
     
    28
    Spal právě vstřelil branku!
    Ono to přeci jenom bude ještě zajímavé! Spal si totiž vybojoval standardní situaci daleko od branky soupeře, logicky se tak jednalo o centr, který se stočil přesně na hlavu FRANCESCA VICARIHO, jenž velice důkladnou hlavičkou zamířil ke vzdálenější konstrukci. Reina se za tímto pokusem pouze ohlédl.
    28. Francesco VICARI - 1:2
     
    31
    Hrací předmět doskákal až do moci brankáře Reiny, který ho sevřel do své náruče, načež okamžitě výhozem oslovil vedle stojícího Romagnoliho.
     
    32
    Obrannou povinnost si ale splnil Musacchio, který raději odvracel míč za cenu dalšího autu. Po něm se ke střele dostal Valoti, jenž trefil protihráče.
     
    33
    Reina musel spěchat s rozehrávkou, kterou nakonec posílal k levé autové čáře, kde se nacházel Rodríguez. Postupná akce nakonec nic nepřinesla.
     
    34
    Nejprve se Borini čistým způsobem dostal k míči, poté došlo k roztažení hry na Çalhanoğlua, jenž v tísni nakonec dokázal vybojovat balón zpět.
     
    35
    Suso si navedl míč na levou nohu, načež se mu se štěstím podařilo najít Piatka, který zakončoval akrobaticky. Jeho rána si našla náruč brankáře.
     
    36
    AC správně reklamovalo nedovolené hraní v podání Petagny, čehož si všiml také hlavní sudí. Hosté okamžitě rozehráli volný kop z vlastní poloviny.
     
    36
    Žlutou kartu dostává Kevin Bonifazi (Spal).
     
    37
    Poklidnou pasáž tohoto utkání doprovodil rozehrávkou od branky domácí Viviano, který zvolil přihrávku na Vicariho, jenž nevyvezl míč do bezpečí.
     
    38
    Po jednom z osobních soubojů skončil v bolestech na zemi hostující Bakayoko, chvíli se tak hrát nebude. Na hřiště zamířil také lékařský personál.
     
    39
    Bakayoko nakonec bude pokračovat ve hře, což je jedině dobře. Mezitím se Spal dostal na útočnou polovinu, kde Valoti neuspěl s kolmicí na Lazzariho.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    O přihrávku si řekl hodně aktivní Rodríguez, který našel Boriniho, jenž okamžitým pasem hledal Piatka, který byl důrazným způsobem zastaven.
     
    44
    Vicari zkoušel prudkou přihrávkou oslovit Antenucciho, který podržel míč proti protihráči. Jeho celek ale nakonec poslal na zem Boriniho.
     
    45
    Tady moc nescházelo. Calhanoglu se rozhodl vypálit z dobrých pětadvaceti metrů, avšak jeho projektil nakonec prosvištěl kousek vedle branky.
     
    45
    První poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    45+1
    Dalekonosný odkop v podání domácího brankáře Viviana se nevešel na hrací plochu, což hodně rychle pochopil také Fares.
     
    45+3
    Také Reina si vyzkoušel práci s míčem, avšak jeho pas nakonec prosvištěl až na kopačku Lazzariho, který přihrával podél autové čáry.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který byl skutečně hodně zajímavý. Od úvodu utkání jsme sledovali vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější milánský celek, jenž se nakonec dostal do kýženého vedení, které posléze ještě navýšil. Spal na nic nečekal, naopak hodně rychle reagoval kontaktní brankou, což vydrželo až do koncovky prvního poločasu. Hosté tak udělali velký krok k pohárové Evropě, druhý poločas bude ještě hodně složitý.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Po pravém křídle to zkoušel vzít sám na sebe domácí Petagna, avšak si nakonec ukopl míč do zámezí. Rodríguez se okamžitě ujal autového vhazování.
     
    49
    Následně se dobrým pohybem prezentoval Lazzari, který si nakonec nevěřil na průnik na druhou stranu, místo čehož raději oslovil brankáře Viviana.
     
    50
    Ve vzdušném souboji kraloval Kessié, avšak jako první se k volnému míči dostal domácí Kurtić, kterému se pro změnu podařilo vybojovat další aut.
     
    51
    Zničehonic zůstal sám před brankářem domácí Fares, kterému nevyšlo zakončení hlavou. Výsledkem je kostrbatý pokus do rukou brankáře.
     
    52
    Kessié se dostával do pokutového území, kde se po souboji s Bonifazim poroučel k zemi, avšak ani v tomto případě to nebude pokutový kop.
     
    53
    Místo toho si AC alespoň vyzkoušelo rohový kop z pravé strany, na který si pokoušel naskočit Bakayoko. Hlavičkový pokus ale postrádal větší přesnost.
     
    53
    Spal právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme kýžené vyrovnání! Jeden z domácích hráčů měl na centr pravou nohou opravdu hodně času, díky tomu našel v pokutovém území MOHAMEDA FARESE, jenž se přesnou hlavičkou dokázal prosadit. Reina byl i v tomto případě bez šance.
    53. Mohamed FARES - 2:2
     
    54
    Tohle začíná být pro hostující celek hodně složitý úkol, přišel totiž o dvoubrankové manko. Do konce zápasu ale zbývá hodně času.
     
    55
    Hlavní sudí ještě situaci před vyrovnávací brankou raději zkontroloval, avšak není důvod k neuznání. AC bude muset skutečně vstřelit další branku.
     
    56
    Çalhanoğlu si potáhl míč na pravou nohu, načež nezištnou přihrávkou zkoušel najít na hranici pokutového území postaveného Kessiého, což se nepovedlo.
     
    57
    Spal dokonce chtěl vyvézt míč podél autové čáry, avšak tam narazil na pozorného Abateho, jenž odvracel za cenu dalšího autu pro soupeře.
     
    58
    Domácí jsou najednou pokropeni živou vodou. Autové vhazování si vyzkoušel také Lazzari, který tak dlouho váhal, až o míč sám přišel.
     
    59
    Po nedovoleném zákroku se na zemi ocitl hostující Suso, kterému výrazně pomohl také Fares. AC i v tomto případě zvolilo přízemní rozehrávku.
     
    60
    Do volného prostoru si seběhl domácí Petagna, který raději ještě spolupracoval s vedle stojícím Lazzarim, jehož centr přinesl zakončení do boční sítě.
     
    61
    O hodně pohotový projektil se před malým momentem postaral Calhanoglu, jehož rána bez přípravy se stočila zhruba metr vedle šibenice.
     
    62
    Viviano se rozhodl rozehrát po zemi, což přineslo nátlak v podání smečky protihráčů. Spal se přeci jenom dokázal prokombinovat do bezpečí.
     
    63
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Ignazio Abate, přichází Patrick Cutrone.
     
    64
    Navíc si domácí hráči vyzkoušeli rozehrávku dalšího rohového kopu, který byl na přední tyči zablokován. Ani další centr nepřinesl nebezpečí.
     
    65
    Je tu pokutový kop pro AC, v šestnáctce byl totiž faulován Piatek!
    65. Penaltový zákrok.
     
    65
    Žlutou kartu dostává Thiago Cionek (Spal).
     
    66
    AC Milán právě vstřelil branku!
    Hosté se dostávají zpět do vedení! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavil FRANCK KESSIÉ, který zvolil přízemní zakončení k levé tyči, zatímco se brankář Viviano vydal k opačné konstrukci.
    66. Franck KESSIÉ - 2:3
     
    71
    K míči se dostal domácí brankář Viviano, který prostřednictvím dalekonosného odkopu poslal pas na levou stranu, kde kraloval Romagnoli.
     
    72
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Mattia Valoti, přichází Marko Janković.
     
    73
    Hodně pohotovým způsobem to zamýšlel zkušený Petagna, který se uvolnil až k zakončení, jenž nakonec poslal zhruba dva metry vedle branky.
     
    74
    Za pokutovým územím číhal Antenucci, který to zkoušel ihned z otočky. Ani tentokráte se nejednalo o přesný projektil, Reina tak nemusel zasahovat.
     
    75
    Spal si vyzkoušel ještě jeden rohový kop, který směřoval do přehuštěného prostoru. Tam se i v tomto případě podařilo zasáhnout protihráči.
     
    76
    Musacchio tak dlouho zpracovával protihráče, až hlavní sudí přeci jenom pískl do své píšťalky. Domácí hráči okamžitě přenesli hru na pravou stranu.
     
    77
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází Thiago Cionek, přichází Sergio Floccari.
     
    78
    Na vzdušnou nabídku číhal Antenucci, avšak před ním se podařilo zasáhnout Romagnolimu. Navíc si zákrokem proti pravidlům pomohl Fares.
     
    79
    AC se opět muselo bránit, soupeř totiž zahrával rohový kop. Na přední tyči se tlačil do zakončení Floccari, avšak před ním zasahoval Kessié.
     
    80
    Na opačné straně přišlo na řadu hodně zbrklé zakončení v podání střídajícího Cutroneho. Po tomto zakončení skončil na zemi Borini, který má křeče.
     
    80
    Střídání v týmu AC Milán: ze hřiště odchází Fabio Borini, přichází Andrea Conti.
     
    81
    Bakayoko nakonec ustál složitou situaci, díky které ještě roztáhl hru. V pokutovém území se dostal ke střele Suso, Viviano si ale věděl rady.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Tiemoué Bakayoko (AC Milán).
     
    82
    Abate si prostřednictvím autu vybral Contiho, který se poroučel k zemi, což nedovolený zákrok neznamenalo. Domácím se ale podařilo vyvézt balón.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, hosté stále vedou o jednu branku. Poslední minuty navíc přinášejí celou řadu nedovolených zákroků.
     
    87
    Na útočnou polovinu se dokázal prodrat Petagna, který ještě pracoval s míčem u pokutového území, kde o něj hodně rychle přišel.
     
    88
    Spal si vyzkoušel ještě jeden rohový kop, který zamířil přímo do náruče brankáře Reiny. Ten okamžitým způsobem vyhodil míč ke kontru.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, hosté stále vedou o jednu branku. Uvidíme, kolik minut se bude nastavovat.
     
    90
    Co scházelo! Floccari si naskočil na vzdušnou nabídku, načež hlavičkoval do spojnice břevna a tyče.
     
    90+1
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Spal: ze hřiště odchází , přichází Lorenco Šimić.
     
    90+2
    AC se v tuto chvíli nachází na polovině soupeře, což mu pochopitelně maximálně vyhovuje. Domácí se nemohou dostat k žádnému tlaku.
     
    90+3
    Do konce zápasu nezbývá moc času, AC Milán je hodně blízko k vítězství. Mezitím domácí hráči rozjíždějí jednu z posledních akcí.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím milánského AC, který svého soupeře porazil poměrem 3:2. Hosté vstupovali do druhého poločasu za jednobrankového vedení, avšak aktivita domácích přinesla kýžené vyrovnání. Následně jsme sledovali hodně vyrovnanou podívanou, avšak v pokutovém území skončil na zemi Piatek, načež penaltu dokázal proměnit hostující Kessié, který vykřesal svému celku tři body. Dnešní utkání ale rozhodně patřilo k těm atraktivnějším.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 17:13. (22:30:47)

    David Suchý

    Branky: 28. Vicari (Murgia), 53. Fares – 18. Çalhanoğlu (Kessié), 23. Kessié (Ricardo Rodríguez), 66. Kessié (pen.)

    Karty:   36. Bonifazi (SPAL), 65. Cionek (SPAL) – 27. Abate (ACM), 81. Bakayoko (ACM)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 4:8. Střely mimo: 3:8. Rohy: 8:4. Ofsajdy: 0:5. Fauly: 17:13.
    Spal: Viviano – Bonifazi, Cionek (77. Floccari), Vicari – Fares, Lazzari, Valoti (72. M. Janković), Murgia, Kurtić – Petagna, Antenucci (C).
    Náhradníci: Fulignati, A. Gomis, Poluzzi – F. Costa, Felipe, Dickmann, Floccari, Missiroli, M. Janković, Spina, Šimić, Valdifiori.

    AC Milán: G. Donnarumma (21. Reina) – Abate (63. Cutrone), Musacchio, A. Romagnoli (C), Ricardo Rodríguez – Kessié, Bakayoko, Çalhanoğlu – Suso, K. Piątek, Borini (80. Conti).
    Náhradníci: An. Donnarumma, Reina – Biglia, Castillejo, Conti, Cutrone, C. Zapata, Laxalt, J. Mauri.

    Rozhodčí: Valeri – Carbone, Alassio
    thejrc.org