Mexiko – Japonsko 0:3 (kon.) | Senegal – Kolumbie 2:0 (kon.) | Ekvádor – Itálie 0:1 (kon.)
Polsko – Tahiti 5:0 (kon.)
konec
Ekvádor
0:1 (0:1)
Itálie
Neděle 26.05.2019, 18:00 • Stadion im. Zdzisława Krzyszkowiaka, Bydhošť • Mistrovství světa U20 • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu světového šampionátu hráčů do dvaceti let. V polské Bydhošti se od osmnácté hodiny uskuteční měření sil mezi reprezentacemi Ekvádoru a Itálie!
     
    Itálie

    Italští mladíci se na světový šampionát hráčů do dvaceti let kvalifikovali posedmé z dvaadvaceti možností, když na loňském mistrovství Evropy devatenáctek obsadili konečné druhé místo za zlatým Portugalskem. Do Polska však svěřenci Paola Nicolata nepřijeli v tak silném složení, v jednadvacetičlenné nominaci chybí například útočník Juventusu Moise Kean či záložník Nicolò Zaniolo, který letos předváděl skvělé výkony v prvním týmu AS Řím. I bez nich výběr „Gli Azzurrini“ vstup do turnaje zvládl, když po velkém boji porazil Mexičany 2:1. O góly se na stadionu v Gdyni zasloužili Davide Frattesi a Luca Ranieri. Nejen díky nim mají Italové nakročeno do osmifinále.
     
    Ekvádor

    Ekvádorská reprezentace se v nabité jihoamerické konkurenci dlouho neprosazovala a v rozmezí let 1977 až 2015 se na světový šampionát dostala pouze jedinkrát. V posledních letech se ekvádorským mládežníkům ale dařilo excelentně, v roce 2017 obsadili na kontinentálním mistrovství druhé místo a v minulém roce ho dokonce vyhráli, díky čemuž mohou na polských stadionech vylepšit dva roky staré vypadnutí v základní skupině MS. První ze tří zápasů v rámci skupiny B příliš nenapověděl, Ekvádor měl proti Japoncům herně navrch, ale i kvůli neproměněné penaltě Rezabaly získal v Bydhošti jenom bod za remízu 1:1. V takřka nic neříkající tabulce se tak dělí s asijským soupeřem o druhé místo.
     
    Úvodní sestavy:

    Ekvádor: Ramírez – Espinoza (C), Porozo, Vallecilla, Palacios – Cifuentes, Alcívar – Plata, Rezabala, Alvarado – Campana.
    Náhradníci: Bellolio, Lara – Arce, Castillo, Estupiñán, Loor, Mina, Plaza, Quintero, Segura.

    Itálie: Plizzari – Gabbia, Del Prato, Ranieri – Bellanova, Frattesi, Esposito, Luca Pellegrini, Tripaldelli – Pinamonti (C), Scamacca.
    Náhradníci: Carnesecchi, L. Loria – Alberico, Candela, Capone, Colpani, Gori, Olivieri, Buongiorno.

    Rozhodčí: Machadmeh – Alroalle, Alkalaf (všichni JOR).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Úvodní výkop zápasu obstarali Italové, kteří nastupují v kompletně bílých, zatímco Ekvádorci ve žlutočerných dresech.
     
    3
    Díky aktivnímu nástupu získali Italové brzký rohový kop, nicméně gólman Wellington Ramírez v žádném ohrožení nebyl.
     
    4
    Palacios neměl kudy a musel vrátit míč k Vallecillovi, jenž se svými kolegy z obrany přidává celou řadu dalších přihrávek na vlastní půlce.
     
    5
    První šance pro Ekvádor! Campana zaútočil po odkryté levé straně. Plizzari jeho prudký centr vyrazil k Alvaradovi a pak musel předvést skvělý zákrok, aby zabránil otevření skóre.
    5. Alexander Alvarado (ECU)
     
    7
    Menší výměnu názorů mezi Espinozou a Scamaccou vyřešila až domluva s hlavním rozhodčím. Chvíli předtím Italové zdárně ubránili soupeřův roh.
     
    9
    Pinamonti dostal ve vzdušném souboji tvrdou ránu do hlavy od Poroza. Po krátkém ošetření by ale měl pokračovat ve hře.
     
    10
    Ramírez přečetl přihrávku za obranu a nepustil k balónu jednoho z Italů, který to k němu měl o něco dále.
     
    11
    Platovu střelu z hranice pokutového území Gabbia hlavou vyrazil na roh.
     
    12
    Další problémy pro italskou obranu! Odražený balón skončil před kopačkou Cifuentese, který zprava ihned střílel, ale Plizzariho překonat nedokázal.
     
    13
    Z rohového kopu Ekvádorci nic dalšího nevymysleli. Díky nedovolenému zákroku na Espinozu ale ještě zůstávají na dostřel k italské brance.
     
    15
    Itálie právě vstřelila branku!
    Evropský výběr se po čtvrthodině hry dostává do vedení! Gianluca Scamacca sklepl hodně vysoký centr z levé strany před branku, kde se zjevil ANDREA PINAMONTI a parádní ranou z voleje nedal Ramírezovi šanci zareagovat.
    15. Andrea PINAMONTI - 0:1
     
    17
    Platův oblouček rozhodně nezpůsobil to, co bylo původně zamýšleno. Míč proletěl až k Plizzarimu.
     
    18
    Co se obrazu hry týče, mají Ekvádorci rozhodně navrch. Po faulu uprostřed hřiště znovu útočí do zformovaného bloku.
     
    19
    Campana dělal co mohl, ale k centru od Palaciose se přes Del Prata pořádně nedostal. Jihoameričané mají k dispozici rohový kop.
     
    20
    Jackson Porozo dělal co mohl, ale ani přes dobrý výskok nedosáhl na balón natolik, aby mohl poslat hlavičkový pokus mezi tři tyče.
     
    21
    José Cifuentes byl při narážečce podražen Del Pratem. Dobře rozjetá akce kvůli tomu skončila, ale Ekvádorci za to dostali nebezpečný přímák.
     
    22
    O střelu z dvaceti metrů se postaral sám faulovaný Cifuentes, jenomže trefil jenom místo, na kterém stál připravený gólman Plizzari.
     
    23
    Uteklo jen pár vteřin a k standardní situaci se dostali i Italové. Na přímou střelu to ale nebylo, takže přišel jenom centr končící u Ramíreze.
     
    24
    Hráči Gli Azzurrini si nevyhověli při založení útoku a nadále musí v jedenácti lidech čelit kombinační akci Jihoameričanů.
     
    25
    Diego Palacios příliš brzy vystartoval za nákopem ze středového kruhu a dostal se tím do ofsajdu, který nebylo složité postřehnout.
     
    26
    Alvarado šel po balónu podobně jako Pellegrini. Vzájemný skluz ale odnesl větší bolístkou a možná právě proto sudí přiřkli míč Ekvádorcům.
     
    28
    Pokračuje téměř nekonečná produkce ekvádorských přihrávek. V těchto vteřinách k ní ale dochází jen uprostřed hřiště.
     
    29
    Když se Ekvádorci konečně přiblížili k pokutovému území, tak se vlastní chybou vyhnali ven ze hřiště. Následuje Plizzariho rozehrávka.
     
    30
    Italové vedou, ale kromě gólové akce působí hodně bezzubým dojmem. Enrico Del Prato nakopl balón do autu.
     
    31
    Držení míče: 65% – 35%.
     
    32
    Zákrok na Platu rozhodčí pustil, a tak se k míči dostal Frattesi. Po něm se sápal Alvarado a to už přimělo pána s píšťalkou přerušit hru.
     
    33
    Bellanova se rozběhl po pravé straně, kde se vyhnul několika zákrokům Alvarada. Souboj s Palaciosem už neustál a proto je odpískána italská standardka.
     
    34
    Salvatore Esposito neodhadl razanci centru do pokutového území. Balón proletěl nad všemi fotbalisty a vyletěl pryč ze hřiště.
     
    35
    Cifuentes si došel pro nedovolený zákrok od Lucy Pellegriniho. Ze standardky z okraje hřiště mohou zahrozit i Ekvádorci.
     
    36
    Nízký centr ale doletěl jen k noze jednoho z italských obránců. Po faulu na Esposita se situace zklidnila už definitivně.
     
    37
    Italové se netradičně nastěhovali před Ramíreze, který se ale dostal do hry jen v situaci, kdy zastavoval nepřesný centr Lucy Ranieriho.
     
    38
    Espinoza na útočné polovině podťal Esposita, který už dávno balón odehrál. Byl to už osmý přestupek jihoamerického mužstva.
     
    40
    A další přehnaná tvrdost ve střední části hřiště. Nepříjemnou kolizi odnesli Porozo i Tripaldelli, kterému protihráč šlápl na nárt.
     
    41
    Tak tohle je velká komplikace pro Ekvádorce! Jackson Porozo dostal za došlápnutí na Tripaldelliho kopačku rovnou červenou kartu!
    41. Červená karta
     
    43
    Teď bude hodně zajímavé sledovat, jak oslabení o jednoho muže změní obraz hry. Mnohem aktivnějším Ekvádorcům se cesta za vyrovnáním hodně komplikuje.
     
    44
    Alvaradův nákop ze standardní situace přistál nedaleko od penaltového bodu, ovšem italská obrana i tuhle situaci přečkala bez úhony.
     
    45
    Videorozhodčí se vrací k předchozímu zmatku v pokutovém území a není vyloučeno, že se kvůli některému ze soubojů bude kopat penalta!
     
    45+1
    Jordánský rozhodčí se šel podívat na obrazovku a skutečně viděl Del Pratovo zatažení za Cifuentesův dres jako důvod k nařízení ekvádorské penalty!
     
    45+2
    Žlutou kartu dostává Enrico Del Prato (Itálie).
     
    45+3
    Ekvádorci skvělou šancí na vyrovnání pohrdli! Campana kopal ze svého pohledu k pravé tyči, jenže Plizzari jeho úmysl dokonale vystihl a míč do sítě nepustil.
    45+3. Plizzari Campanovu penaltu chytil!
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    Podoba poločasového výsledku rozhodně nevypovídá o skutečném dění na hřišti. Italové prakticky celou dobu bránili souvislý tlak a jen výjimečně navštěvovali polovinu soupeře. I tak se ale dostali do vedení, když Scumacca sklepl vysoký centr na Pinamontiho a Ramírez byl proti jeho voleji bezmocný. Jihoameričané pak pokračovali v tlaku i po vyloučení Poroza. Nabídnutou šanci z pokutového kopu však Campana zahodil a Italové tak svůj náskok udrželi až do přestávky.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Sotva po deseti vteřinách boje skončil na zemi Gabbia, kterého trefil loktem do hlavy Campana. Rozhodčí si toho ale nevšimli a pískali až o chvíli později proti Italům.
     
    47
    Frattesiho centr určený pro Pinamontiho byl odvrácen před pokutové území, odkud zkusil štěstí Esposito, ale Ramírezovu branku netrefil.
     
    48
    Hra se zřejmě bude kouskovat i po změně stran. Alvarado rychlou zasekávačkou donutil svého strážce faulovat a získal pro Ekvádor standardní situaci.
     
    49
    Střílený centr z kopačky Jordana Rezabaly nebezpečně proletěl hranou malého vápna, ale nakonec neskončil u žádného hráče ve žlutočerném.
     
    50
    Bellanova zachytil balón uprostřed hřiště a rychle se s ním přesunul do křídelního prostoru. Tečovaný centr však zamířil do Ramírezovy náruče.
     
    51
    Espinosa svým nákopem překopl Campana, takže míč skončil u Plizzariho. O pár chvil později si Ekvádorci nepohlídali pro změnu ofsajd.
     
    52
    Italům varování v podobě pokutového kopu asi nestačilo. Přestože mají o jednoho muže více, zůstávají pod výrazným tlakem.
     
    53
    Vallecilla zezadu atakoval italského kapitána Pinamontiho. Defenziva evropského výběru si může na chvíli odfrknout.
     
    54
    Italové zaútočili přes otevřenou osu hřiště, odkud z větší vzdálenosti vypálil Scamacca, jenže o výrazný kus minul ze svého pohledu levou tyč.
     
    55
    Esposito odpadl ze souboje s Campanou. Po chvilce se z nějaké té ranky oklepal a nyní už pomáhá tvořit italský útok.
     
    57
    Alexander Alvarado vytáhl míč z přehuštěné pravé strany. Ekvádorci to zkusili zleva, ale pšenka jim opět nekvetla.
     
    58
    Italové si nerozuměli v rychlém přechodu do útoku a nakonec sami museli likvidovat hrozící brejk. Jmenovitě tak učinil žlutou kartou potrestaný Scamacca, jenž sestřelil Cifuentese.
     
    59
    Palacios si dal míč daleko od nohy a Bellanova mu ho okamžitě odkopl od nohy. Ekvádorci se po ztrátě snaží alespoň vysoko napadat.
     
    60
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Jhon Espinoza, přichází Stiven Plaza.
     
    61
    Držení míče: 61% – 39%.
     
    62
    Pinamonti zprava centroval, i když před Ramírezovou brankou neměl jednoho jediného spoluhráče. Ekvádorská obrana si samozřejmě poradila.
     
    63
    Palacios vytloukl bloky jednoho z Italů a získal pro svůj tým rohový kop. O jeho rozehrávku se postaral Alvarado, ale na úrovni bližší tyče našel jen hlavu Pinamontiho.
     
    64
    Jihoameričané balón do ohně ještě jednou vrátili. Rozhodčí v jejich počínání ale viděli nějaký přestupek a Plizarri mohl zůstat v klidu.
     
    65
    Krátce poté, co Ekvádorci opětovně nezahrozili z rohového kopu, Palacios zbrzdil postup Frattesiho a dokonce nevyvázl bez karetního napomenutí.
     
    66
    Útočník Sassuola Gianluca Scamacca se marně sápal po centru Bellanovy. V pokutovém území si navíc pomohl útočným faulem.
     
    67
    Pellegrini musel zapomenout na útočný výpad, protože poblíž půlící čáry nedovoleně postrčil Platu. Je až s podivem, jak pasivně Italové v přesilovce hrají.
     
    68
    Ekvádorská aktivita naopak neustává. Leonardo Campana každopádně nedáhl na pas směřující do pokutového území a nechtěně ho pustil k Plizzarimu.
     
    69
    A znovu Ekvádorcům něco málo chybělo. Plata se přesunul z pravé strany na osu hřiště, ale na hranici vápna stojící Campana jeho přihrávku nezpracoval.
     
    71
    Nenápadně jsme se přesunuli do závěrečné dvacetiminutovky. Ekvádorci jsou i po změně stran lepší, nicméně by jsme marně hledali nějakou jejich šanci.
     
    72
    Luca Pellegrini zablokoval Platu a za nějakou další reakci si od jordánského arbitra vysloužil i žlutou kartu.
     
    73
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Salvatore Esposito, přichází Andrea Colpani.
     
    74
    José Cifuentes si ve velké rychlosti narazil s Plazou a pronikl do vápna, kde ho trochu držel Pellegrini a kvůli tomu nebyl v komfortní pozici pro zakončení.
     
    75
    Italská ofenzivní aktivita tak zajímavá nebyla. Gianluca Scamacca unáhleně vypálil z velké dálky a Ramíreze nijak nevystrašil.
     
    76
    Pinamonti byl zezadu sražen. Za normálních okolností by to byl jasný faul, ale v tomto případě byl máván právě Italův ofsajd.
     
    77
    Na hráčích obou výběrů je znát velká nervozita. Drobných pošťuchování a dalších slovních ataků rapidně přibývá. Mezitím Ekvádorci promarnili další roh.
     
    78
    Střídání v týmu Ekvádor: ze hřiště odchází Jordy Alcívar, přichází Daniel Segura.
     
    79
    Dnešní utkání sleduje 6 717 diváků.
     
    80
    Alessandro Tripaldelli si dal načas s provedením autového vhazování. Italové po něm balón rychle ztratili a Del Prato musel zahrát na roh, aby nepustil do místa určení centr rozběhnutého Palaciose.
     
    81
    Rohových kopů mají Ekvádorci k dispozici více než dost. Nyní kopali dva další, ale kromě sražené střely z dálky od Plazy nic moc nevymysleli.
     
    82
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Christian Capone.
     
    83
    Hlavní sudí byl podruhé povolán k obrazovce s videem. Zřejmě jde o prozkoumání drobné Platovy facky do Frattesiho hlavy.
     
    84
    Pro Ekvádorce nepřišel tak krutý trest jako v případě faulu Poroza. Gonzalo Plata si za nesportovní chování donesl žlutou kartu.
     
    85
    Čerstvý Segura nedosáhl na Alvaradovu přihrávku do levého křídla. Plizzari s provedením nařízeného odkopu určitě nebude spěchat.
     
    87
    Christian Capone šel po vhozeném balónu až moc důrazně. Na půlce sáhl loktem do soupeřova obličeje a jako další dostal žlutou kartu.
     
    88
    Výraznou většinu akcí Jihoameričané táhnou po levé straně, kde je hodně aktivní Palacios. Právě ten nyní odcentroval k zadní tyči, kde si Tripaldelli moc nevšímal Campany. Jeho hlavička i tak do prostoru branky nesměřovala.
    88. Leonardo Campana (ECU)
     
    89
    Jestli mohou Ekvádorci něčeho litovat, tak jsou to nevyužité standardní situace. Ani rozehrávka z levého kraje hřiště jim teď k ničemu nepomohla.
     
    90
    Střídání v týmu Itálie: ze hřiště odchází Davide Frattesi, přichází Roberto Alberico.
     
    90+1
    Raoul Bellanova šel hodně tvrdě do souboje a kromě toho, že dostal žlutou kartu, daroval Ekvádorcům další standardku z blízkosti levé autové čáry.
     
    90+2
    Italové s přehledem ubránili zmíněný centr i další rohový kop. Campanova těžká hlavička neměla sebemenší šanci na úspěch.
     
    90+3
    Ve třetí ze čtyř nastavených minut už Ekvádorci nechali hodně otevřená vrátka. Italové byli v přečíslení, ale zmohli se jen na nepovedenou střelu z kopačky Alberica.
     
    90+4
    Prohrávající jedenáctka už rezignovala na konstruktivní řešení a co nejrychleji sypala balóny do vápna. Dobře fungující italská obrana ale nemusela řešit žádnou kritickou situaci.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Italové zvítězili i ve svém druhém střetnutí na probíhajícím mistrovství světa a s velkým předstihem slaví postup do vyřazovacího pavouka. Jejich výkon v duelu s Ekvádorci ale neměl žádné světoborné parametry. Svěřenci Paola Nicolata drtivou většinu času bránili, na čemž vůbec nic nezměnilo ani Porozovo vyloučení z jednačtyřicáté minuty. Největší šanci na vyrovnání měli Jihoameričané ještě na konci první půle, kdy Campana zahodil pokutový kop. Po změně stran zůstal obraz hry neměnný, nicméně italský gólman Alessandro Plizzari si už nemusel připsat žádný zákrok.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:24.
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:05:55)

    Michal Břuchanský

    Branky: 15. Pinamonti (Scamacca)

    Karty:   65. Palacios (ECU), 84. Plata (ECU) – 45+2. Del Prato (ITA), 58. Scamacca (ITA), 72. Luca Pellegrini (ITA), 87. Capone (ITA), 90+1. Bellanova (ITA)   41. Porozo (ECU)

    Neproměněná penalta: 45+3. Campana (ECU), brankář Plizzari zneškodnil


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 4:1. Střely mimo: 4:5. Rohy: 13:1. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 14:24.
    Ekvádor: Ramírez – Espinoza (C) (60. Plaza), Porozo, Vallecilla, Palacios – Cifuentes, Alcívar (78. Segura) – Plata, Rezabala, Alvarado – Campana.
    Náhradníci: Bellolio, Lara – Arce, Castillo, Estupiñán, Loor, Mina, Plaza, Quintero, Segura.

    Itálie: Plizzari – Gabbia, Del Prato, Ranieri – Bellanova, Frattesi (90. Alberico), Esposito (73. Colpani), Luca Pellegrini, Tripaldelli – Pinamonti (C), Scamacca (82. Capone).
    Náhradníci: Carnesecchi, L. Loria – Alberico, Candela, Capone, Colpani, Gori, Olivieri, Buongiorno.

    Rozhodčí: Machadmeh – Alroalle, Alkalaf (všichni JOR)

    Diváci: 6 717
    thejrc.org