Uvedení nových členů do Síně slávy IIHF (kon.) | TK Slavie po předání mistrovského titulu (kon.)
konec
Tisková konference Slavie po předání mistrovského titulu

Neděle 26.05.2019, 18:05 • Praha • Tiskové konference
     
    Tisková konference skončila. Jindřich Trpišovský každému z novinářů osobně poděkoval a podal ruku. To je od nás z Edenu vše. Přejeme krásný zbytek neděle! (18:19:06)
     
    Jak jste prožívali první vteřiny po závěrečném hvizdu? Byli jste uprostřed toho, když fanoušci vběhli na hrací plochu


    Souček. Byla to euforie. Vyhráli jsme nad Spartou a dokončili jsme tu naši pohádku. Z fanoušků jsem strach neměl, ti jsou skvělí. Plácali nás po zádech a pustili na oslavy.

    Trpišovský: Měl jsem radost, že jsme vyhráli, nikdy jsem nevyhrál ligové derby, což mi předhazoval Tomáš Syrovátka. Chtěl jsem to konečně prolomit a udržet klíč od Prahy. Chtěli jsme to zvládnout, ale v závěru už bylo vidět, že jsme měli náročný program. Sparta měla v posledních osmi minutách lepší pohyb. Měl jsem tedy radost, že jsme to dotáhli do konce a vyhráli zápas.
     
    Otázka: Vynikající sezona. Byl moment, kdy jste zaváhali?
    Škoda: Když se blížil závěr, kdy jsme měli hodně náročný program a bylo to když jsme hráli doma s Plzní, tak to byl zápas, kdy jsme mohli ztratit vedení. To byl jeden moment, který byl hodně nepříjemný, ale celý mančaft se s tím popral dobře.

    Souček: Po každé prohře jsme měli špatný pocit, ale měli jsme série skvělých výkonů, po kterých jsme se vždycky hecovali. Proti Spartě si cením každého gólu jako odchovanec. Proti soupeři je gól za jeden, proti Spartě skoro za tři. Cením si ale všech gólů proti ní stejně.
     
    Byl to poslední zápas Tomáše Součka za Slavii?

    Tvrdík: Tak tohle mě taky zajímá...

    Souček: Chtěl bych poděkovat panu Tvrdíkovi a manažeru Paskovi, že mě nechali dokončit sezónu s čistou hlavou. Chtěl jsem mít čistou hlavu, soustředit se na fotbal a snad to bylo i vidět.
     
    Jaké jsou další kroky? Liga mistrů?
    Trpišovský: LM je obrovská motivace. Velká výhoda je, že jsme o kolo dál než loni. Přes léto na to budeme myslet a budeme myslet i na obhajobu titulu. Všichni sen dostat se do LM máme. V Evropě jsme si ukázali, že dokážeme hrát s každým týmem. Je to otázka soupeře, formy, jak se hráči vrátí z nároďáku. Postup do LM by byl famózním završením této sezony.

    Tvrdík: Jednoznačně je náš sen a cíl postup do LM a k tomu budeme upínat veškerou pozornost.
     
    Dotaz na Škodu a Součka. Oba zažili titul před dvěma lety. Dá se to srovnat?

    Škoda: Je těžké to srovnávat. Každý titul byl jiný. Tehdy jsme nebyli favoriti. Do jara jsme šli ze druhé příčky. Teď jsme favorité byli a museli jsme to zvládnout. Myslím, že jsme celý rok hráli výborný fotbal. Pokud by to nevyšlo, tak by mě to hodně mrzelo.

    Souček: Tenkrát jsem u toho byl jen půl roku, takže tenhle titul prožívám asi víc. Celou sezónu jsme zvládli bez většího zaváhání, celou dobu vedli.
     
    Jaké budou oslavy? Dvakrát jste je museli mírnit...
    Michal Škoda: Samozřejmě jsme se museli mírnit. Teď už to není potřeba. Na druhou stranu ta euforie není na takové výši. Jsme šťastní, jak jsme to zvládli, ale oslavy si užijeme dostatečně.

    Souček: Mě samotného překvapilo, jací jsme profíci. Vydrželi jsme to až dodneška a dnes si to můžeme užít naplno a oslavit zasloužený úspěch.

    Trpišovský: Hráči si zaslouží obrovskou pochvalu. Dokázali se na ty zápasy nachystat i na tohle derby. Nechtěli jsme na konci mít stejně bodů a měli jsme obrovskou motivaci. Něco oslavili, ale vždycky se na zápas dokázali připravit. Klobouk dolů. Jsem šťastný, že jsme zápasy nechtěli prohrát. Nikdo nechce prohrát poslední zápas sezony. Každý se chce rozloučit hezky. Nejsem přeborník ve slavení, nechám to na klucích.
     
    Jindřich Trpišovský: Jsem šťastný. Jsem rád, že přišel i Jarda (Tvrdík), který je toho všeho strůjcem. Málokdo dokázal za 3 a půl roku působení ve fotbale to, co on. Vše, čeho jsme dosáhli, je jen vyvrcholením toho, co začalo před časem. Musíme mu poděkovat, že to on umožnil rozvoj Slavie do dnešní podoby. A doufám, že to není konečná, že toho ještě hodně dokážeme.
     
    Na tiskovou konferenci dorazili Jaroslav Tvrdík, kouč Slavie Jindřich Trpišovský, kapitán Milan Škoda a Tomáš Souček.
     
    Slávističtí hráči a další zástupci stále nedorazili do prostor tiskového centra v útrobách Edenu. Jejich příchod však lze očekávat každou chvílí.
    Vteřiny po zápase to vypadalo na Sinobo Stadium takto.
     
    Bezprostředně po skončení první fáze mistrovských oslav začne tisková konference SK Slavia Praha. Dozajista se jí zúčastní trenér Jindřich Trpišovský a vybraní hráči.
    Tak vypadaly oslavy slávistů přímo na ploše jejich stadionu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 17:50.

    Martin Augustin

    Marek Janoš

    bahis siteleri