Kaiserslautern – Bayern 1:1 (kon.)
konec
1.FC Kaiserslautern
1:1 (1:0)
Bayern Mnichov
Pondělí 27.05.2019, 18:30 • Fritz-Walter-Stadion (Kaiserslautern) • Přátelské zápasy
Předzápasové kurzy
     
    Ani ve druhém poločase nebylo potřeba nastavovat a tak zápas končí. Třetiligový Kaiserslautern uhrál proti Bayernu cennou remízu 1:1.

    Trenér mnichovského celku Niko Kovač nasadil od úvodní minuty pouze tři tradiční opory Ulreicha, Hummelse a Müllera, ten navíc své místo v útoku přepustil již po osmnácti minutách Franzkemu. To už Bayern prohrával 0:1, když Janek Sternberg obral o míč Gnabryho, následně našel Hendricka Zucka, který propálil z blízkosti Ulreicha.

    Do druhé půle poslal Kaiserslautern hned devět čerstvých hráčů, naopak Bayern začínal postupně posílat na trávník své opory. Corentin Tolisso ještě s Comanem nedokázali domácí pořádně zatlačit. Ale po příchodu Lewandowského s Ribérym už měl mnichovský tým jasně navrch. O vyrovnání se postaral deset minut před koncem právě polský snajpr, kterému připravil snadnou pozici pro zakončení Kingsley Coman. (20:20:30)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Jonas Scholz měl na noze rozhodnutí, obrana Bayernu podcenila vysoký centr z levé strany. Balon propadl přesně do pohybu Scholzovi, ale ten pálil z voleje jen vysoko nad.
     
    89
    Gino Fechner mířil za nakopnutým balonem, ještě se posunul kličkou více k ose trávníku. Následně pálil ke vzdálenější tyči, ale Früchtl zasahovat nemusel.
     
    88
    Teď už byl Franck Ribéry zpět na své útočné pozici. S Comanem si hned dvakrát narazil, následně prošel Davies až do vápna, ale centr už přesně nenasměroval.
     
    87
    Kühlwetter spěchal za balonem do útoku, ale s ním se stačil vrátit Ribéry a obral soupeře o balon ještě před pokutovým územím.
     
    86
    Kaiserslautern i nadále myslí na druhou branku. Sympatický výkon třetiligového týmu mohl podtrhnout Timmy Thiele, ale proti poslednímu Sülemu neuspěl.
     
    85
    Bayern stupňuje svůj tlak. V pokutovém území domácího týmu se pohyboval Coman i Lewandowski, ale ani k jednomu se balon od Zaisera nedostal.
     
    84
    Domácím ale remíza nestačí a tak se tlačí do útoku. Fechner přihrával pod sebe do vápna, ale Sickinger nepochopil jeho záměr a tak domácí přišli o balon.
    82. Robert LEWANDOWSKI - 1:1
     
    82
    Bayern právě vstřelil branku!
    Bayern zhruba deset minut před konce zápasu srovnává skóre na 1:1. Na pravé straně držel balon Kingsley Coman, kličkou položil na trávník Sternberga, následně se rozhlédl a našel zcela volného ROBERTA LEWANDOWSKÉHO metr od brankové čáry. Polský útočník snadnějších gólů ve své kariéře nedal.
     
    81
    Franck Ribéry si zpracoval míč na levém kraji, kličkou si poradil se Schadem, ale ani další centr do pokutového území nedal francouzský hráč přesně na Lewandowského.
     
    80
    Bayern se více a více zaměřuje na útok. Lewandowski si nabíhal středem do pokutového území, ale centr Ribéryho nedokázal zpracovat. Rozehrávat budou domácí.
     
    79
    O nebezpečný průnik se postaral Timmy Thiele. Po přihrávce Scholze se mohl hnát do pokutového území, ale zastavil ho zdvižený praporek pomezního rozhodčího.
     
    78
    Ve středu pole získal míč pro domácí Florian Pick. Kaiserslautern nepospíchal do útoku, podržel míč. Nakonec ale přece jen přišel nepřesný pas Scholze.
     
    77
    Janek Stenberg nedokázal zachytit na hrací ploše nepřesnou přihrávku Fechnera. Bayern zvyšuje s přibývajícím čase útočné tempo, do hry se dostali i Lewandowski s Ribérym.
     
    76
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Türkkalesi, přichází Ribéry.
     
    75
    Střídání v týmu Bayern Mnichov: ze hřiště odchází Zirkzee, přichází Lewandowski.
     
    74
    Coman vedl útočnou akci na levé straně, balon posouval do nebezpečného prostoru na penaltě, ale Zirkzee zakončovat nemohl.

    Vít Schück

    Branky: 11. Zuck – 82. Lewandowski


    1.FC Kaiserslautern: Hesl (C) (46. Grill) – Schad, Gottwalt (46. Kraus), Özdemir (46. Morabet), Sternberg – Bergmann (46. Kühlwetter), Löhmannsröben (46. Fechner) – Jonjic (46. Scholz), Biada (46. Pick), Zuck (46. Sinkinger) – Huth (46. Thiele)
    Náhradníci: Grill – Kraus, Fechner, Thiele, Pick, Kühlwetter, Sickinger, Morabet, Scholz

    Bayern Mnichov: Ulreich (46. Früchtl) – Türkkalesi (76. Ribéry), Senkbeil, Hummels (46. Süle) – Gnabry (63. Coman), Meier (46. Tolisso), Sanches (61. Shabani), Zaiser, Davies – Müller (C) (18. Franzke), Zirkzee (75. Lewandowski)
    Náhradníci: Früchtl – Süle, Ribéry, Martínez, Lewandowski, Robben, Tolisso, Coman, Shabani, Franzke
    thejrc.org