Tottenham – Liverpool 0:2 (kon.)
konec
Tottenham Hotspur
0:2 (0:1)
Liverpool FC
Sobota 01.06.2019, 21:00 • Wanda Metropolitano, Madrid • Liga mistrů • Finále
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Liverpool se stal vítězem Ligy mistrů, se s Vámi loučím. Končí také tento online přenos. Děkuji za pozornost a zase někdy u fotbalu na shledanou. (23:16:01)
     
    Dnešní utkání sledovalo 52 212 diváků.
    Jordan Henderson zvedl se spoluhráči nad hlavu ušatý pohár pro vítěze Ligy mistrů.
     
    Medailový ceremoniál je u konce. Kapitán Henderson už převzal pohár a společně s ním i celý liverpoolský tým, který s ním křepčí po pódiu. Tímto je tedy letošní sezóna Ligy mistrů u samého konce.
     
    A je to tady. Nyní přicházejí na řadu hráči Liverpoolu s realizačním týmem a za obrovského aplausu si tak jdou pro ten nejcennější pohár. Pro pohár pro vítěze Ligy mistrů v ročníku 2018/2019. Ale nejprve převzali zlaté medaile. Ten nejdůležitější okamžik nastane za malou chvíli.
     
    Nejprve jsou ale na pódiu všichni arbitři dnešního duelu, kteří budou oceněni památeční medailí za řízení finále Ligy mistrů. A ještě po nich pak jdou převzít stříbrné medaile hráči Tottenhamu.
     
    Pódium je připravené a pohár je na místě. Za chvilku ho tak do svých rukou převezmou hráči Liverpoolu.
    Liverpool má momentálně na kontě více evropských trofejí než ostatní kluby anglické Premier League dohromady.

     
    Na straně Tottenhamu panuje pochopitelně velké zklamání, na té liverpoolské pak ohromná radost. Trenér Klopp se tak dočkal velkého úspěchu. Nicméně Kohouti určitě nemusí věšet hlavy, rozhodně jejich druhé místo je pro klub velmi dobré.
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:6.
    Reds vyhráli nejprestižnější evropský klubový pohár pošesté v historii.

     
    Je dobojováno. Finále Ligy mistrů je minulostí a pošesté v historii se králi letošního ročníku této nejprestižnější klubové soutěže stávají hráči Liverpoolu. Ti ve druhé půli přidali druhou branku a sami nedovolili, aby Tottenham skóroval. Za malý okamžik tak budou korunováni a půjdou si pro nablýskaný pohár.
    Bezprostřední momenty po závěrečném hvizdu. Z triumfu Liverpoolu se v hledišti raduje i bývalý vynikající záložník Steven Gerrard.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Liverpool je u míče a už se nikam nežene. Nyní už je nad slunce jasné, že o své vedení nepřijde. Zápas je totiž definitivně u konce a po závěrečném hvizdu hlavního sudího bude moci propuknout oslava Liverpoolu.
    90+4. Kane střílel jen do připraveného Alissona.
     
    90+4
    Liverpool je teď pod palbou Kohoutů, ti se snaží o kontaktní branku. Jenže velmi dobře takticky to soupeř zvládá a dostává míč mimo ohrožení Alissonovy branky.
     
    90+3
    Další odražený míč z rukou Alissona a ten putuje za zadní čáru. Kohouti budou zahrávat opět rohový kop.

    Vendula Zdražilová

    Branky: 2. M. Salah (pen.), 87. Origi (Matip)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 5:5. Rohy: 8:9. Ofsajdy: 3:2. Fauly: 5:6.
    Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose – Moussa Sissoko (74. Dier), Winks (66. Lucas Moura) – Alli (81. F. Llorente), Eriksen, Son Hung-min – Kane.
    Náhradníci: Vorm, Gazzaniga – D. Sánchez, Lamela, Wanyama, Dier, Walker-Peters, F. Llorente, Foyth, Aurier, Lucas Moura, Davies.

    Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk, Robertson – Henderson (C), Fabinho, Wijnaldum (62. Milner) – M. Salah, Firmino (58. Origi), Mané (90. Joe Gomez).
    Náhradníci: Mignolet, Kelleher – Lovren, Milner, Joe Gomez, Sturridge, A. Moreno, Lallana, Oxlade-Chamberlain, Shaqiri, Brewster, Origi.

    Rozhodčí: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (všichni Slovinsko)

    Diváci: 52 212
    bahis siteleri