Boston – St. Louis 1:2 (kon.)
konec
Boston Bruins
1:2 (0:0, 0:1, 1:1) Stav série: 2:3
St. Louis Blues
Pátek 07.06.2019, 02:25 • TD Garden, Boston • Play-off NHL • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Díky za pozornost a zase někdy u NHL na počtěnou! Pokud zrovna vstáváte, tak dobré ráno. (05:18:53)
     
    Československá stopa v utkání:
    Jaroslav Halák (BOS) – do utkání nezasáhl
    Zdeno Chára (BOS) 0+0, 2 střely, čas na ledě 16:42
    David Krejčí (BOS) 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:01
    David Pastrňák (BOS) 0+0, 6 střel, čas na ledě 22:12
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Ryan O'Reilly (STL) 1+1
    2. Jordan Binnington (STL) 38 zák., 1 gól, 97,4%
    3. Torey Krug (BOS) 0+1
     
    JE DOBOJOVÁNO, BLUES PORÁŽÍ BRUINS A JSOU KROK OD STANLEY CUPU!

    Ale že to byly nervy... Boston byl dnes mnohem střelecky aktivnější a pohybem výraznější. St. Louis ale předvedli skvělý výkon s dobrou obranou a parádními protiútoky. Skóre otevřel na startu druhé třetiny Ryan O'Reilly. Poté se hrálo dlouho bez branek, což zlomil až David Perron. Jake DeBrusk sice stihl celkem rychle snížit, ale vyrovnání již nepřišlo. Neuvěřitelný výkon předvedl v brance opět Jordan Binnington!

    Střely na branku: 39:21
    Diváci: 17 565
    STAV SÉRIE: 2:3

    F6: St. Louis Blues – Boston Bruins | 10.6 | 02:00
     
    Konec zápasu.
     
    59:49
    David Pastrňák dostal puk na levý kruh do dobré střelecké pozice, ale z první se mu branku trefit nepovedlo. St. Louis vítězí a v pondělí může vyhrát první Stanley Cup v historii!
     
    59:44
    Oddechový čas pro domácí, kteří mají posledních šestnáct sekund na to, aby poslali utkání do prodloužení.
     
    59:44
    David Pastrňák připravil střeleckou pozici pro Kruga, který se dostal ke tvrdému střeleckému pokusu na levém kruhu. Alexander Steen ale bruslí jeho ránu srazil do ochranné sítě.
     
    59:10
    Tuukka Rask je na střídačce a Boston v šesti!
     
    58:40
    Po ofsajdu Bostonu se vhazovalo ve střední třetině a Rask nemohl opustit svou branku. Stane se nejspíše v blízké budoucnosti!
     
    58:01
    John Moore se dostal do další dělové rány, kterou Binnington neudržel. Kotouč padal do branky, ale nakonec se tam nedostal. Hráči Blues puk poslali mimo ohrožení!
     
    57:11
    Hned po vhazování vyslal dělovou ránu Torey Krug. Jordan Binnington si ale připsal další parádní zákrok, jeho spoluhráči pak kotouč vyvezli z pásma.
     
    Střely na branku: 36:20
     
    57:08
    Následně se k dalším dvěma pokusům dostali hokejisté domácího mužstva. Jordan Binnington ale pokusy pokryl a drží svůj celek ve vedení o jednu branku.
     
    56:50
    Po pravé straně šel do útoku Vladimir Tarasenko, jenž byl na hranici faulu poslán k zemi. Sudí ale v posledních minutách podobné situace vylučovat nebudou.
     
    55:58
    Hrdinou mohl být David Perron, který šel do úniku sám na Raska. Střelec rozdílové branky byl sice dohnán bránícím hráčem, ale ten jej tolik neohrozil. Perron nakonec vystřelil vedle branky!
     
    55:05
    Tak nějak se očekává velký tlak domácího celku, který stáhl vedení Blues na jednu branku. Boston je aktivní v útoku, ale do střeleckých pozic se moc nedostává.
     
    54:20
    Budou to horké poslední minutky třetí třetiny, hraje se o důležitý bod! Kdo bude úspěšnější a bude po utkání blíže k zisku Stanley Cupu?
    53:32 Jake DEBRUSK - 1:2
     
    53:32
    Bruins právě vstřelili branku!
    Torey Krug byl na modré čáře faulován a Bruins měli hrát přesilovku. Domácí bek ale celou situaci ustál a připravil kotouč pro JAKEA DEBRUSKA. Ten se do gumy opřel z první a lehce se štěstím prostřelil Binningtona v brance! Asistence: Torey Krug.
     
    52:55
    Puk do pásma parádně pronesl Marcus Johansson, který připravil ideální střeleckou pozici pro Pastrňáka, Ten ale na levém kruhu nepochopitelně přihrával...
     
    52:23
    Ryan O'Reilly hraje skvěle a nyní připravoval třetí gól pro Tarasenka. Skvěle jej poslal do úniku, ale ruskému útočníkovi se nepovedlo u levé tyčky Raska prostřelit!
     
    52:00
    Steven Kampfer se na modré čáře opřel do kotouče, ale zlomil hokejku. Logicky tak jeho rána nebyla tak tvrdá a hostující celek nemusel být v pozoru.
     
    Střely na branku: 32:18
     
    51:46
    Bruins poté nahodili kotouč do útoku, kde se jej v brankovišti ujal Jordan Binnington. Po komerční pauze se bude vhazovat po pravici brankáře, jenž útočí na nováčkovské rekordy NHL.
     
    51:10
    Domácí celek se hned dostal do útoku, ale tam nic nevymyslel. TD Garden lehce bučí a moc se jim poslední situace nelíbí. Pokračuje se ve středu ledové plochy.
    50:36 David PERRON - 0:2
     
    50:36
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Tak to je velice důležitá branka, která se ovšem fanouškům Bostonu vůbec nelíbí! Tyler Bozak totiž na hranici faulu poslal k zemi Acciariho. Akce nicméně pokračovala a DAVID PERRON se dostal na pravé straně ke střele, která se s nutnou dávkou štěstí dostala za záda Tuukky Raska! Asistence: Ryan O'Reilly.
    50:36 Hraniční zákrok Bozaka před brankou na 2:0
     
    49:41
    Na druhé straně zakončoval akci svého celku Rus Barbašev. Jeho zakončení ale skončilo na prsou připraveného brankáře Raska.
     
    49:30
    Do společné formace se dostali Pastrňák a Krejčí, kteří byli v útoku nyní pořádně nebezpeční. Zakončit se jim ovšem nakonec nepovedlo.
     
    48:12
    A zazvonilo to také za Raskem! Nahození od modré čáry bylo před domácí jedničkou lehce tečované a nakonec se od levé tyčky kotouč odrazil ven!
     
    47:28
    Po hodně dlouhé době se do zákroku dostal Tuukka Rask. St. Louis podél levého mantinelu vyhodili a Vladimir Tarasenko zakončoval z úhlu na první tyčku. Finský mág si ale celou situaci pohlídal.
     
    47:00
    Davidové Pastrňák ani Krejčí nakonec puk do branky neprocpali a pokračovat se tak bude po pravici Binningtona. Blues nadále vedou 1:0!
     
    47:00
    Celá situace se ovšem ještě kontroluje na videu. Puk se s betonem Binningtona dostal do branky, ale otázkou je, zda tam byl celým svým objemem! Poslední dorážku obstaral David Krejčí.
     
    46:48
    Fanoušci v TD Garden si nyní sborově zazpívali hit od Bona Joviho. Mezitím se u levé tyčky dostal do několika dorážek Pastrňák, ale havířovský rodák puk do branky neprocpal!
     
    Střely na branku: 29:15
     
    46:27
    Další rána směrem na branku Jordana Binningtona, který zažívá neuvěřitelnou sezónu. Marcus Johansson střílel z pravého kruhu na první tyčku, kde se objevila lapačka pozorné jedničky Blues.
     
    46:15
    Od levého mantinelu to zkoušel obránce John Moore. Jeho rána se ale do branky nedostala, pod tlakem hrající Blues pak vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    45:22
    Charlie McAvoy se následně dostal do přečíslení se spoluhráčem. Obránce Bruins u pravé tyčky nakonec střílel sám, ale branku trestuhodně zblízka netrefil!
     
    45:11
    Tak i toto oslabení St. Louis zvládlo. Alexander Steen je zpátky na ledové ploše.
     
    44:57
    Bluesmanům se následně povedlo poprvé poslat puk mimo pásmo. Torey Krug se jej pokoušel zpátky získat, ale najel do ofsajdu. Poslední sekundy přesilovky.
     
    44:09
    Torey Krug to zkoušel od modré čáry, puk padal do branky, ale Binnington vyrážečkou kotouč vyboxoval. Jednička Blues poté pokryla i další střelecké pokusy!
     
    43:42
    Brad Marchand připravil střeleckou pozici pro Davida Pastrňáka, který se dostal ke střele z voleje. Robert Bortuzzo ale obětavě padl do jeho rány a nohou puk srazil do ochranné sítě.
     
    43:09
    Šance na srovnání aktuálního stavu, Boston si zahraje třetí přesilovku v utkání. Alexander Steen bez puku a ve střední třetině zbytečně fauloval Krejčího.
     
    42:34
    Nyní to pořádně zacinkalo za Jordanem Binningtonem! Steven Kampfer dostal nabito před pravý kruh, odkud sedmý obránce v sestavě Bruins zakončoval. Jeho rána nakonec skončila na levé spojnici tyčky a břevna.
     
    42:11
    Do první akce hostujícího celku ve třetí třetině se dostal Oskar Sundqvist. Ten vjel do pásma a zakončoval, jeho rána byla ovšem ztečována do ochranné sítě.
     
    41:44
    Joakim Nordström o mantinel poslal kotouč na modrou čáru. Charlie McAvoy poslal tvrdý pokus na branku, ale ten nebezpečný nebyl.
     
    41:00
    Boston se dlouho pokoušel něco vymyslet, ale nic z toho nebylo. Nakonec domácí nahodili kotouč za branku a museli opustit pro ofsajd pásmo.
     
    40:15
    Hned na startu třetí třetiny se pokoušeli domácí dostat do útoku. Nahození jim ovšem nevyšlo a píská se zakázané uvolnění.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    St. Louis v letošním play-off vedli po dvou třetinách v celkem devíti případech. Hned osmkrát se jim skvěle rozehrané utkání povedlo dovést do vítězného konce!
     
    Druhá třetina je u konce a o něco blíže k nejdůležitějšímu vítězství v sezóně jsou hráči St. Louis! Skóre hned na startu druhé třetiny otevřel ve skvělé formě hrající Ryan O'Reilly. Poté byla hra celkem vyrovnaná, více zákroků měl famózní Jordan Binnington. V závěru dvacetiminutovky pak mohl navýšit vedení Pietrangelo, ale Krejčí jej úžasně vychytal.

    Střely na branku: 25:14
    Třetí třetina začne ve 4:16.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:49 David Krejčí obětavým zákrokem zabránil nepříjemné brance do kabin!
     
    39:49
    David Krejčí nyní neuvěřitelně zasáhl a zachránil domácí celek od pohromy! Alex Pietrangelo totiž dostal přihrávku na pravý kruh, kde objel vyjetého Raska a zakončoval do odkryté branky. Právě šternberský rodák mu ale skočil do rány a zachránil medvědy!
     
    39:25
    Právě hostující celek se poté chtěl rychle dostat do útočné třetiny, ale přihrávka nebyla přesná. Puk končí za brankou Raska a píská se icing.
     
    39:16
    Hosté se pak dostali do aktivní kombinace, ale ta další střelou zakončena nebyla. Noel Acciari vyvezl kotouč do útočné třetiny a puk nahodil podél mantinelu za branku.
     
    38:24
    Hned po vhazování posílal svižnou ránu na branku obránce Carl Gunnarsson. Tuukka Rask jeho pokus parádně viděl a levým betonem zasáhl!
     
    38:16
    Jaden Schwartz se v útočné třetině dostal ke kotouči a přes obránce zakončoval. Nadvakrát nakonec procpal puk na branku, ale Tuukka Rask neměl tolik práce.
     
    37:32
    Naprosto parádní práce domácí první lajny. Charlie McAvoy se dostal před pravým kruhem ke kotouči, ale jeho svižná rána po ledě v brance neskončila.
     
    36:29
    Pokračuje se v aktivní hře na obě strany. V posledních sekundách se pokouší hrát aktivně na kotouči hosté. Boston se nyní pouze a jen brání.
     
    35:43
    Colton Parayko následně vyslal neuvěřitelnou ránu od modré čáry, ale kotouč se do branky nedostal. Bruins i tak vyhodili na icing a vhazuje se po pravici Raska.
     
    35:05
    David Krejčí se pokoušel od pravého mantinelu dostat až do zakončení. Český útočník byl ovšem parádně bráněn a ke střele se nedostal.
     
    Střely na branku: 24:12
     
    34:24
    Zdeno Chára posílal dlouhou přihrávku do útoku, ale Noel Acciari přijímal přihrávku už v ofsajdovém postavení. Hra se tak přerušuje a pokračovat bude po komerční pauze.
     
    33:29
    Patrick Maroon parádně u levého mantinelu vybojoval kotouč, který vedl Marchand. Nakonec se ale do ničeho hosté nedostali a brzy se puk dostal na hokejky domácích.
     
    32:45
    Opět se Bluesmani pokoušeli dostat do útoku, ale ani nyní to nevyšlo. Přihrávka na Davida Perrona nebyla zachycena a opět se vhazuje před jedničkou St. Louis.
     
    32:09
    Sean Kuraly posílal dlouhou přihrávku na pravou stranu, ale spoluhráč zde jeho nabídku nezachytil. Blues poté vyhodili jen na icing a hra se vrací před Binningtona.
     
    Střely na branku: 24:12
     
    31:31
    Hosté v plném počtu, David Perron je zpátky na ledové ploše. Jordan Binnington si pak proti Chárovi připsal další zákrok a nadále drží čisté konto!
     
    31:12
    Po vhazování se kotouč dostal na modrou čáru, ale Steven Kampfer zakončoval jen do přesouvajícího se Binningtona. Blues toto oslabení zvládnou.
     
    31:00
    Až nyní se Boston dostal do aktivní kombinace. David Krejčí přihrával z levého kruhu na pravý, Brad Marchand si zde ale přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    30:06
    Zatím je to od domácího celku dosti špatná přesilovka. Bluesmani několikrát vyhodili kotouč mimo pásmo, nyní dokonce Boston vyhodil na zakázané uvolnění.
     
    29:35
    Hostující Blues načali oslabení parádně a hned po vhazování poslali kotouč až za branku Raska. Bostonští se tak musejí pro černou gumu vracet.
     
    29:25
    David Pastrňák postupoval po levé straně do útoku, ale bez kotouče byl poslán k zemi. David Perron dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    28:27
    Nyní se puk odrazil na pravém kruhu k Nordströmovi. Ten hned zakončoval, ale Jordan Binnington je neuvěřitelný a chytá i jednadvacátý pokus domácího celku.
     
    27:48
    Marcus Johansson stál na správném místě ve správný čas. Zpoza branky se k němu dostal kotouč, ale jeho bekhendové zakončení se do branky nakonec nedostalo!
     
    27:16
    Puk u levého mantinelu vybojoval David Perron, který přihrával před levý kruh. Ryan O'Reilly zde zakončoval hodně svižně, ale trefil jen hradbu těl před sebou.
     
    26:48
    Jake DeBrusk vybojoval kotouč v útočné třetině, ale nakonec se mu zakončit nepovedlo. Dlouho si černou gumu rovnal a nakonec jí ztratil.
     
    Střely na branku: 20:12
     
    26:38
    Následně byla hra přerušena v útočné třetině Blues a pokračovat se bude po první komerční přestávce prostřední periody. St. Louis vedou díky brance O'Reillyho 1:0!
     
    25:56
    Zachary Sanford se následně lehce pokočkoval s hráči Bruins. Ramenem šel do obličeje Toreyho Kruga. Do hostujícího útočníka pak šla trojice protihráčů, ale nic velkého to nepřineslo.
     
    25:16
    Puk na pravý kruh následně dostal Patrick Maroon, který se u mantinelu pokoušel prohodit kotouč mezi bruslemi. Do zakončení se nakonec nedostal.
     
    24:30
    Pokračuje se v hodně tvrdém a útočném hokeji. Oba celky si nedají zadarmo milimetr ledu a sledujeme opravdu skvělý hokej.
     
    23:15
    Puk před levý kruh dostal obránce Zdeno Chára, který se do kotouče pořádně opřel. Jordan Binnington ale vyjel a svým betonem ránu slovenského borce vyrazil.
     
    22:55
    Následně se domácí celek pokoušel dostat do útoku, ale Joakim Nordström neuspěl. Přejel do pásma, ale nacházel se v ofsajdovém postavení.
     
    22:39
    Ryan O'Reilly byl následně blízko brzké druhé brance! David Perron jej bekhendovou přihrávkou našel a bývalý útočník Buffala zakončoval na první tyčku. Rask ale nyní skvělý!
     
    22:13
    Domácí se pokoušeli hned vrátit úder. Brandon Carlo střílel tvrdě od modré čáry a Noel Acciari skvěle kotouč tečoval. Jordan Binnington ale parádním zákrokem kryje!
    20:55 Ryan O'REILLY - 0:1
     
    20:55
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Nyní se hosté již radují a je to RYAN O'REILLY, který byl hrdinou posledního utkání v St. Louis! Sanford parádní zadovkou našel střelce Blues před brankou, který po parádním bekhendu vymetl pravou šibenici! Asistence: Zachary Sanford a Alex Pietrangelo.
     
    20:16
    Vladimir Tarasenko se poté z ničeho nic dostal do samostatného úniku, ale jeho klička k levé tyčce nevyšla. Rask skvěle chytá tuto velkou šanci!
     
    20:06
    Až na druhý pokus poslal rozhodčí Kozari kotouč mezi centry prvních lajen. McAvoy poté nahazoval, ale je z toho jen ofsajd.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Dvacet minut pátého finálového duelu je u konce. Boston byl v první části aktivnější střelecky i pohybově, Jordan Binnington ale pokusy hladových medvědů odrážel. Blues čekali na chyby soupeře a jednu mohli potrestat ke konci třetiny, ale Tuukka Rask pokračuje ve skvělých výkonech a je hlavním kandidátem na zisk Conn Smythe.

    Střely na branku: 17:8
    Druhá třetina začne ve 3:18.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    V posledních sekundách musel řešit nahození od levého mantinelu domácí Tuukka Rask. Vhazovat se tak bude v posledních sekundách po jeho levici.
     
    19:24
    Mezi obránci se pokoušel prodrat Vince Dunn, a to přesně v moment, kdy se na ledovou plochu vracel Brad Marchand. Také domácí přežili své první oslabení.
     
    18:55
    Sean Kuraly se pak v oslabení dostal do útoku a svým zakončením vybojoval vhazování po levici Binningtona.
     
    18:31
    Obrovský zákrok Tuukky Raska zabránil první brance utkání! David Perron dostal přihrávku k levému kruhu, kde hned zakončoval na první tyčku. Finský brankář se ale neuvěřitelně přesunul a ramenem chytá.
     
    17:38
    Ryan O'Reilly nedostal na pravou stranu ideální přihrávku a domácímu celku se hned povedlo vyhodit. Vyhození pak podpořil aktivní výpad jednoho z hráčů.
     
    17:22
    TD Garden bučí, ale Brad Marchand dost dobře věděl, co dělá. Jordan Binnington byl po zákroku píchnut hokejkou mezi nohy, tohle se prostě nedělá...
     
    17:05
    Hostující celek nadále pod velkým tlakem. Bluesmani vyhodili kotouč před všechny čáry na icing a vhazovat se bude po levici nováčka Binningtona.
     
    16:40
    V další akci David Pastrňák. Ten dostal nabito mezi kruhy, odkud hned zakončoval. Trefil ale jen pozorného bránícího hráče před sebou.
     
    16:00
    Tuukka Rask na druhé straně musel být připraven. Alexander Steen zakončoval od levého mantinelu a poté z kruhu na druhé straně. Ani jeden puk ale nebyl nebezpečný.
     
    15:08
    Brad Marchand dostal přihrávku na první tyčku a hned zakončoval. Nad hosty se ale hokejový bůh slitoval a domácí třiašedesátka trefila jen brankovou konstrukci!
     
    14:45
    Danton Heinen šel do kličky na modré čáře, ale ta mu nevyšla. Napadající hráči Blues se ale do protiakce nakonec nedostali a pokračuje se hrou Bostonu.
     
    Střely na branku: 13:4
     
    14:08
    Třetí komerční přestávku třetiny pak přivolal svým střeleckým pokusem Brayden Schenn. Rána centra první lajny byla blokována a kotouč skončil v ochranné síti.
     
    13:53
    Jay Bouwmeester ve velice nadějné akce svého celku. Mezi kruhy se dostal k odraženému kotouči, ale ten se do branky nedostal. Tuukka Rask parádně chytá a pokračuje ve skvělých výkonech!
     
    13:22
    John Moore si na modré špatně zpracoval kotouč a nakonec nahazoval až od levého mantinelu. Nic nebezpečného z toho nebylo, do akce jdou protihráči.
     
    12:40
    Domácí celek se poté dostal dvakrát během chvilky do solidních střeleckých pozic, ani jedna ovšem neskončila v brance St. Louis Blues.
     
    12:00
    Blues aktivně útočili a Alexander Steen se pokoušel za brankou něco vymyslet. Torey Krug jej ale masivním hitem za brankou poslal k zemi.
     
    11:22
    Brayden Schenn byl u levého mantinelu ve střední třetině aktivně napadán a nakonec se mu povedlo jen nahodit za branku Raska a vystřídat.
     
    10:48
    Rozhodčí Kelly Sutherland ještě poslední situaci řešili na videu, ale puk od Bozaka se kompletně do branky nedostal. Pokračujeme za stavu 0:0!
     
    Střely na branku: 11:3
     
    10:48
    Před druhou komerční přestávkou pak zakončoval na hranici brankoviště Tyler Bozak. Pozici měl ovšem těžkou a trefil jen Raska do jeho betonů.
     
    10:40
    Steven Kampfer následně zakončoval od modré čáry, ale trefil jen bránící hráče Blues. Patrick Maroon pak šel po levé straně do zakončení, ale jeho rána po ledě byla zblokována.
     
    09:50
    David Perron se následně pokoušel dostat do útoku přes dvojici protihráčů. Ti jej nakonec do střely nepustili a pokračuje se hrou ve střední třetině.
     
    08:54
    Blues se po přežití oslabení dostali hned do tlaku, ale nakonec nic nevymysleli. Steven Kampfer kotouč vyhodil z obranné třetiny.
     
    08:28
    Hosté v plném počtu.
     
    08:08
    Charlie Coyle v parádní šanci! Krejčí mu nahrával před branku, kde se posila z Minnesoty dostávala ke střele z voleje, Binnington betony parádně chytá!
     
    07:24
    Následné snažení se domácím nepovedlo a po zákroku hostující jedničky se povedlo kotouč vyhodit Barbaševovi. Ten bekhendově vyhodil až k Raskovi.
     
    06:48
    Další šance produktivního medvěda byla již nebezpečnější. Marchand si najel po levé straně do střely, ale Jordan Binnington jej s klidnou hlavou vychytal.
     
    06:31
    Hned po vhazování se ke kotouči dostal Brad Marchand, který zakončoval od modré čáry. Jeho nahození bylo ovšem ztečováno do ochranné sítě nad brankou.
     
    Střely na branku: 9:2
     
    06:27
    Bostonský tlak pokračoval a nakonec donutil hosty udělat chybu. Po komerční přestávce uvidíme první přesilovku v utkání. Vince Dunn vyhodil kotouč a je na trestné lavici.
     
    06:12
    Sean Kuraly poslal kotouč z levého kruhu do brankoviště, kde se jeden z jeho spoluhráčů dostával k dorážce. Jaden Schwartz ale puk skvěle zablokoval!
     
    05:26
    Marcus Johansson zakončoval na pravém kruhu, ale jeho rána přesná nebyla. Švédský útočník poté přepadl přes obránce, ale bude v pořádku. Na první pohled to tak ovšem nevypadalo.
     
    05:17
    Poté se do brankoviště St. Louis dostával David Krejčí, kterému se ale zblízka nepovedlo ideálně zakončit. Jordan Binnington drží kotouč a přerušuje hru.
     
    04:43
    Sammy Blais rozjížděl akci po levé straně a před modrou čárou nahazoval za branku. Charlie McAvoy jej ale tvrdě poslal na hrazení a ukázal, že tudy to nepůjde.
     
    03:52
    Ve středu hřiště byl tvrdě poslán k zemi čistým hitem Jay Bouwmeester. Po následném vhazování ve středovém kruhu poslali Blues kotouč na další icing.
     
    03:27
    Dobrá rána přišla až z hokejky Brada Marchanda. Ten se dostal po dobré kombinaci ke střele z pravého kruhu, ale vyjetý Jordan Binnington parádně vyrazil!
     
    03:04
    Střela přišla až nyní. Ivan Barbašev a David Pastrňák v protiakci zakončovali před kruhy, ale ani jedna rána nebyla nebezpečná.
     
    02:25
    Sammy Blais inkasoval přihrávku do středu hřiště, kde čelil dvojici bránících hráčů. Místo střely tak nahodil za branku, kam se sjíždějí hráči obou celků.
     
    01:46
    Domácí celek se pak hnal do další útočné akce, ale píská se icing a vhazovat se bude po pravici finského brankáře Bruins.
     
    01:00
    První velký závar před brankoz Blues! Marcus Johansson objel branku a na první tyčku zakončoval. Jordan Binnington ovšem zakročil betonem a pokryl i následné dorážky!
     
    00:31
    TD Garden se dostala na nohy poté, co se hned k hitu dostal Zdeno Chára. Poté byla hra přerušena a píská se ofsajd hostujícímu celku.
     
    00:10
    Brayden Schenn vyhrál úvodní vhazování a Blues se podél pravého mantinelu ihned hnali do útočné třetiny. Zakončit se jim ovšem nepovedlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Za bouřlivého potlesku vjíždí na ledovou plochu hokejisté Bostonu společně se svým kapitánem Chárou. Hráči Blues na hřišti už nějakou dobu stojí. Po hymně začínáme!
     
    Úvodní sestavy:

    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, J. Moore, Clifton, Kampfer – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí – Ma. Johansson, Coyle, Heinen – Nordström, Kuraly, Acciari.

    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Tarasenko – Sanford, R. O'Reilly, Perron – Maroon, Bozak, Blais – Barbašev, Sundqvist, Steen.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Devorski, Racicot.
     
    Českými, slovenskými i zámořskými médii proběhla zpráva, že dost možná dnes Zdeno Chára nastoupí. I přes fakt, že nemluví a puk jej trefil do čelisti. Slovenský obr byl na rozbruslení a bude hrát. Takhle se bojuje o Stanley Cup!
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    TEAM NEWS

    Zdeno Chára nemůže mluvit, po tréninku odpovídal na otázky novinářů pomocí popsané tabulky. Není jisté, zda nastoupí. Ve čtvrtém duelu jej totiž trefil do čelisti kotouč.

    Očekává se, že jedničky svých týmů naskočí do branky. Tuukka Rask i Jordan Binnington budou chtít svá mužstva dovést k důležitému třetímu vítězství.

    Jistý není ani start bostonského Matta Grzelcyka, rozhodnuto bude těsně před zápasem.
     
    Československá stopa v sérii

    Zdeno Chára (BOS) – 20 zápasů, 5 bodů (1+4)
    David Pastrňák (BOS) – 21 zápasů, 17 bodů (8+9)
    David Krejčí (BOS) – 21 zápasů, 14 bodů (4+10)
     
    STATISTIKY SÉRIE

    ST. LOUIS BLUES

    Bilance: 23z, 14 výher, 9 proher, skóre 68:63
    Jednička: Jordan Binnington – 23 zápasů, 90,9% zákroků
    Nejproduktivnější hráč: Jaden Schwartz – 23 zápasů, 18 bodů (12+6)
    Nejlepší střelec: Jaden Schwartz – 12 branek
    Nejlepší nahrávač: Alex Pietrangelo a Ryan O'Reilly – 13 asistencí
    Nejproduktivnější bek: Alex Pietrangelo – 23 zápasů, 15 bodů (2+13)

    BOSTON BRUINS

    Bilance: 21z, 14 výher, 7 proher, skóre 72:44
    Jednička: Tuukka Rask – 21 zápasů, 93,8% zákroků
    Nejproduktivnější hráč: Brad Marchand – 21 zápasů, 21 bodů (8+13)
    Nejlepší střelec: Patrice Bergeron a Charlie Coyle – 9 branek
    Nejlepší nahrávač: Torey Krug – 14 asistencí
    Nejproduktivnější bek: Torey Krug – 21 zápasů, 16 bodů (2+14)
     
    PŘEDCHOZÍ DUELY SÉRIE

    F1: Boston 4:2 St. Louis
    23. Clifton (Kuraly, Nordström), 33. McAvoy, 46. Kuraly (Acciari, Chára), 59. Marchand – 8. Schenn (Schwartz, Bouwmeester), 21. Tarasenko (Schenn)

    F2: Boston 2:3p. St. Louis
    5. Coyle (DeBrusk, Pastrňák), 11. Nordström (Kuraly) – 10. Bortuzzo (Bozak, Gunnarsson), 15. Tarasenko (Schwartz), 64. Gunnarsson (O'Reilly, Sundqvist)

    F3: St. Louis 2:7 Boston
    32. Barbašev (Sanford, Steen), 46. Parayko (O'Reilly, Bozak) – 11. Bergeron (Krug, DeBrusk), 18. Coyle (Johansson, Heinen), 20. Kuraly (Nordström), 21. Pastrňák (Krug, Bergeron), 33. Krug (Marchand, Bergeron), 59. Acciari (Nordström, Coyle), 59. Johansson (Krug, Clifton)

    F4: St. Louis 4:2 Boston
    1. O'Reilly (Sanford, Dunn), 16. Tarasenko (Pietrangelo, Schenn), 51. O'Reilly (Pietrangelo, Gunnarsson), 59. Schenn – 14. Coyle (Chára), 35. Carlo (Bergeron, Marchand)
    Jordan Binnington je blízko oslnivého výkonu. Může se stát nováčkem v brance s nejvyšším počtem vítězství v play-off

     
    Dost možná rozhodující duel ve finále Stanley Cupu! Boston vyzve v pátém duelu na svém ledě St. Louis, série je srovnaná na stavu 2:2 a výhra jednoho či druhého celku může dosti napovědět o vítězi nejprestižnější trofeje na světě! Utkání startuje v TD Garden pár minutek po druhé ranní.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

    David Panuška

    Branky a nahrávky: 54. DeBrusk (Krug) – 21. R. O'Reilly (Sanford, Pietrangelo), 51. Perron (R. O'Reilly)


    Boston Bruins: T. Rask (Halák) – Chára, McAvoy, Krug, Carlo, J. Moore, Clifton, Kampfer – Marchand, Bergeron, Pastrňák – DeBrusk, Krejčí, Ma. Johansson – Coyle, Heinen, Nordström – Kuraly, Acciari.
    St. Louis Blues: Binnington (Allen) – Gunnarsson, Pietrangelo, Bouwmeester, Parayko, Dunn, Bortuzzo – Schwartz, B. Schenn, Tarasenko – Sanford, R. O'Reilly, Perron – Maroon, Bozak, Blais – Barbašev, Sundqvist, Steen.

    Rozhodčí: Kozari, Sutherland – Devorski, Racicot

    Diváci: 17 565
    Boston 3 4 St. Louis
    #1 Úterý 28.05.2019 • 02:25
    Boston - St. Louis 4:2
    #2 Čtvrtek 30.05.2019 • 02:21
    Boston - St. Louis 2:3 po prodl.
    #3 Neděle 02.06.2019 • 02:25
    St. Louis - Boston 2:7
    #4 Úterý 04.06.2019 • 02:24
    St. Louis - Boston 4:2
    #5 Pátek 07.06.2019 • 02:25
    Boston - St. Louis 1:2
    #6 Pondělí 10.06.2019 • 02:25
    St. Louis - Boston 1:5
    #7 Čtvrtek 13.06.2019 • 02:00
    Boston - St. Louis 1:4
    thejrc.org