Argentina – Japonsko 0:0 (kon.) | Kanada – Kamerun 1:0 (kon.)
konec
Argentina
0:0 (0:0)
Japonsko
Pondělí 10.06.2019, 18:00 • Park princů, Paříž (FRA) • Mistrovství světa - ženy • Skupina D
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (20:00:44)
     
    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:6.
    Velká radost Argentinek, které proti velkým favoritkám vybojovaly historicky první bod z ženského MS.
     
    Je dobojováno! Zápas mezi Argentinou a Japonskem nenabídl gól ani žádnou atraktivní podívanou, ale i tak se zapsal do argentinské historie. Jihoameričanky při třetí účasti na světovém šampionátu poprvé neinkasovaly a vybojovaly svůj první bod, jenž patřičně oslavily bezprostředně po závěrečném hvizdu. Japonské vícemistryně světa prakticky celý zápas marně dobývaly výborně fungující obranu a nakonec vyslaly jen tři střely na branku, se kterými si pětatřicetiletá gólmanka Correaová poradila.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Rohový kop Japonska rozehrála Juj Hasegawaová. Argentinská brankářka si rozmyslela své vyběhnutí, ale k míči se posléze přesto dostala. Moc času na rozhodnutí už nezbývá.
     
    90+3
    Bananiová během deseti vteřin hned dvakrát získala míč a alespoň na chvíli ho udržela v dostatečné vzdálenosti od branky Vaniny Correaové.
     
    90+2
    Po nenápadném pasu z levé strany se míč zjevil u levé tyče argentinské branky. Jedna z Japonek tam sice byla, ale v důležitém okamžiku na dobře postavenou Correaovou nevyzrála.
     
    90+1
    Od senzačního bodu dělí Argentinky poslední čtyři minuty, které jsou přidány nad rámec druhého poločasu.
     
    90
    Střídání v týmu Japonsko: ze hřiště odchází Juika Sugasawaová, přichází Saori Takaradaová.
     
    89
    Menší zmatky před argentinským pokutovým územím vyvrcholily nepřipravenou dalekonosnou střelou Sugitaové. Correaová zasahovat nemusela a na programu bude poslední střídání.
     
    88
    Mariela Coronelová se pustila do rychlého protiútoku. Podpory spoluhráček se ale nedočkala a Kumagajová se o ni důrazným zákrokem postarala.
     
    87
    Risa Šimizuová odcentrovala z poměrně velké dálky od pokutového území. Argentinské stoperky ale byly na místě a nadále zůstávají bezchybné.
     
    86
    Jihoameričanky dostaly k dispozici standardní situaci z levé části hřiště. Solidní centr přistál na vlasech Mariely Coronelové, ale ta nedokázala svou hlavičku usměrnit mezi tyče.
     
    85
    Je až neskutečné, že vytrvale bránící Argentinky mají na kontě jen šest faulů a žádnou žlutou kartu. Naopak Japonky byly z pěti prohřešků napomenuty už potřetí, nyní si podobu žluté kartičky prohlédla Mana Iwabučiová.
     
    84
    Další prudký centr od Samešimaové Sugasawaová jenom nadzvedla. Correaová rychle vystartovala z branky a schovala míč do rukavic.
     
    83
    Japonky zaútočily po pravém křídle, jenže centr Iwabučiové propadl jen do míst, kde nebyl žádný tmavomodrý dres.
     
    82
    Ani v pořadí třetí střelecký pokus z argentinských kopaček nebyl nebezpečný. Mariana Larroquetteová unáhleně pálila z obrovské dálky a o několik metrů minula ze svého pohledu levou tyč.
     
    81
    Bananiová získala míč uprostřed hřiště a ještě našla síly k zaútočení. Míč předala Jaimesová, ale té se vůbec nepovedla střela z dálky.

    Michal Břuchanský

    Branky:

    Karty:   38. Šimizuová (JPN), 45+1. Sugitaová (JPN), 85. Iwabučiová (JPN)


    Držení míče: 39 % : 61 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 2:5. Rohy: 0:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:6.
    Argentina: Correaová – Gómezová, Barrosová, Comettiová, Stábileová – Baniniová (C), Bravová (64. Santanaová), Benítezová (79. Coronelová), Mayorgaová, Bonsegundová (77. Larroquetteová) – Jaimesová.
    Náhradníci: Gartonová, Pereyraová – Chávezová, Juncosová, Sachsová, Coronelová, Ippólitová, Larroquetteová, Santanaová, Menéndezová, Oviedová, Potassaová.

    Japonsko: Jamašitaová – Šimizuová, Kumagajová (C), Minamiová, Samešimaová – Nakadžimaová (74. Endová), Sugitaová, Miuraová, Hasegawaová – Sugasawaová (90. Takaradaová), Jokojamaová (57. Iwabučiová).
    Náhradníci: Hiraová, Ikedaová – Ičiseová, Mijagawatová, Mijakeová, Ucugiová, Momikiová, Sakagučiová, Takaradaová, Endová, Iwabučiová, Kobajašiová.

    Rozhodčí: Frappartová (FRA) – Nicolosiová (FRA), O´Neillová (IRL)
    thejrc.org