Kazachstán – San Marino 4:0 (kon.) | Ázerbájdžán – Slovensko 1:5 (kon.) | Bělorusko – Sev. Irsko 0:1 (kon.)
Německo – Estonsko 8:0 (kon.) | Maďarsko – Wales 1:0 (kon.) | Albánie – Moldavsko 2:0 (kon.)
Andorra – Francie 0:4 (kon.) | Island – Turecko 2:1 (kon.) | Belgie – Skotsko 3:0 (kon.)
Rusko – Kypr 1:0 (kon.) | Řecko – Arménie 2:3 (kon.) | Itálie – Bosna 2:1 (kon.)
Lichtenštejnsko – Finsko 0:2 (kon.)
konec
Ázerbájdžán
1:5 (1:3)
Slovensko
Úterý 11.06.2019, 18:00 • Bakcell Arena, Baku • Kvalifikace ME • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Příjemný podvečer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání kvalifikace o EURO 2020. Společně se podíváme na souboj mezi Ázerbýjdžánem a Slovenskem. Výkop je stanoven na 18 hodin.
     
    Slovensko

    Před startem kvalifikace se očekávalo, že Slováci budou bojovat o druhou postupovou pozici s Walesem a Maďarskem. Jasným favoritem je vicemistr Chorvatsko. Slovensko má za sebou dva odehrané duely. Na úvod na domácím stadionu přehrálo 2:0 Maďarsko, ale v dalším vystoupení nestačilo na Wales. Před dnešním duelem sehráli Slováci přátelský zápas s Jordánskem, které porazili 5:1.
     
    Ázerbájdžán

    Dnešní domácí celek je naopak největším outsiderem celé skupiny. Ázerbájdžán tuto pozici zatím potvrzuje. Dosud sehrál jen dva zápasy, ve kterých nenasbíral ani jeden bod. Nejprve prohrál 1:2 v Chorvatsku. V sobotu hostil na svém stadionu Maďarsko, kterému podlehl 1:3.
     
    Úvodní sestavy:

    Ázerbájdžán: S. Agajev – Medveděv, B. Husejnov, Krivocjuk, Rahimov – R. Almeida, Garajev, Ejubov – Abdullajev, Šejdajev, Ramazanov.
    Náhradníci: Balajev, Mahammadalijev – Mammadov, Mahmudov, Nazarov, Alaskarov, Re. Dadašov, Babajev, Pašajev, Isajev.

    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka, Hamšík – Rusnák, Bero, Mak.
    Náhradníci: Kozáčik, Rodák – Štetina, Šatka, Greguš, Mihalík, Duda, Haraslín, Hrošovský, Mazáň, Šafranko.

    Rozhodčí: Beaton – Mulvanny, Carr.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hřiště. Slovensko bude hrát v bílém, zatímco domácí obléknou modrou sadu.
     
    Ještě před úvodním výkopem zazní hymny obou zemí.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Slováci obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Náš východní soused se ihned vydal do útoku. Domácí od úvodního hvizdu brání.
     
    2
    Hancko zachytil nepovedenou rozehrávku domácího mužstva. Slovenský obránce se poté pokusil přenést hru na pravé křídlo, ale nenašel spoluhráče.
     
    3
    Araz Abdullajev se z pravého křídla prosmýkl do pokutového území a nakonec poslal zajímavý oblouček na malé vápno. Míč jen proskákal mimo nebezpečný prostor.
     
    4
    První obrovská šance Slovenska! Pekarík odcentroval z pravé strany do pokutového území, kde si na jeho pobídku naskočil Mak, jehož hlavičku domácí brankář skvěle vyrazil!
    4. Makovo nebezpečné zakončení
     
    5
    Také Lobotka se z pravého křídla pokusil odcentrovat do pokutového území. Jeho centr však přiletěl jen do míst, kde nebyl nikdo v bílém dresu.
     
    6
    Také domácí celek se nyní usadil v blízkosti pokutového území. Na krásný centr si následně naskočil Ramil Šejdajev, jehož hlavička prolétla vysoko nad břevnem.
     
    7
    Marek Hamšík krásně přenesl hru na pravé křídlo, kde byl Pekarik, jenže na jeho vysoký oblouček nedosáhl nikdo v bílém dresu slovenské reprezentace.
     
    8
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slovensko se hned v úvodu utkání dostává do vedení! STANISLAV LOBOTKA si udělal z obránců domácího celku slalomové kužely, prošel na hranici pokutového území a přízemní střelou umístil míč k levé tyči!
    8. Stanislav LOBOTKA - 0:1
     
    10
    Slováci po vstřelení úvodní branky dnešního souboje pokračují v aktivní hře a tlačí se na polovinu svého soupeře. Ázerbájdžán je v úvodu hodně ospalý.
     
    11
    Richard Almeida poslal prudkou přihrávku na levou stranu, jenže zahnal svého spoluhráče až někam k rohovému praporku, kde míč vybojovali Slováci.
     
    12
    Kucka se uvolnil na pravé straně hrací plochy a pohotově odcentroval do šestnáctky. Jeho pobídka však skončila na hrudi prvního obránce v modrém.
     
    13
    Dávid Hancko svedl hlavičkový souboj s jedním z domácích hráčů a podle všeho se spolu srazili hlavou. Slovenský hráč zůstává ležet pořádně otřesený.
     
    14
    Araz Abdullajev svedl souboj s Makem, přehodil si míč na svou silnou levou nohu a odcentroval do velkého vápna. Jeho pobídka však skončila na kopačkách soupeře.
     
    15
    Martin Dúbravka přečetl úmysl domácího celku, vyběhl ven z branky a došel si pro nepřesný nákop. Slováci mají čas na rozehrávku.
     
    16
    Lobotka se přihlásil o přihrávku do středu hrací plochy a ihned také obdržel míč. Slovenský středopolař následnou rozehrávkou odevzdal míč soupeři.
     
    17
    Araz Abdullajev poslal prudkou přihrávku na hranici pokutového území, jenže slovenští obránci byli důrazní, přistoupili k soupeřům a odehráli míč do bezpečí.
     
    18
    Martin Dúbravka znovu vystartoval až na hranici pokutového území a došel si pro příliš prudkou přihrávku. Domácí reprezentace se směrem dopředu trápí.
     
    20
    Boženík se v pokutovém území dostal k zajímavé přihrávce, jenže musel zakončovat z ostrého úhlu a míč se od něj nakonec odrazil do zámezí.
     
    21
    Další nebezpečná akce Slovenska! Juraj Kucka napřáhl ze střední vzdálenosti a domácí brankář se musel proletět vzduchem, aby míč vyrazil mimo tři tyče!
    21. Kuckova nádherná střela
     
    22
    Po následném rohovém kopu se za zajímavým centrem hnal Šahrijar Rahimov, který se natlačil před slovenského hráče a odehrál míč do bezpečí.
     
    23
    Marek Hamšík znovu našel Kucku, který naznačil zakončení, ale ještě udělal další kličku. Slovenská akce nakonec skončila nepřesnou přihrávkou.
     
    24
    Juraj Kucka táhl další nebezpečnou akci Slovenska, nicméně domácí hráč jeho postup stačil zastavit nedovoleným zákrokem. Slovensko bude zahrávat přímý kop.
     
    25
    Po nepovedeném centru se k odraženému míči dostal Hancko, který zakončoval z ostrého úhlu, jenže jeho rána levačkou prolétla nad břevnem.
     
    26
    Rašad Ejubov poslal nádherný centr na hranici pokutového území, jenže nikdo v modrém dresu se k jeho pobídce nedostal. Slováci zatím brání na jedničku.
     
    27
    Lobotka poslal nádhernou přihrávku na levou stranu, jenže nikdo v bílém dresu Slovenska se mu neuvolnil do volného prostoru. Akce tak skončila předčasně.
     
    28
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak tohle se Slovákům povedlo opravdu parádně! Slovensko přidává druhou branku a byla to opravdová lahůdka! JURAJ KUCKA střílel z úctyhodné vzdálenosti z přímého kopu a jeho rána nádherně zapadla do sítě!
    28. Juraj KUCKA - 0:2
     
    29
    Ázerbájdžán právě vstřelil branku!
    Tak pozor! Máme sníženo! Ázerbájdžán se rychle dostal zpátky do hry! RAMIL ŠEJDAJEV se z levé strany probil kolem obránce do pokutového území a přesnou střelou nedal Dúbravkovi šanci!
    29. Ramil ŠEJDAJEV - 1:2
     
    31
    Slováci už jsou ale znovu na míči a tlačí se do útoku. Snad poprvé v utkání ožili také domácí příznivci, kteří skandují a chtějí svým oblíbencům vytvořit podporu.
     
    31
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Neskutečná pasáž! Slováci si berou zpět dvoubrankové vedení! MAREK HAMŠÍK si troufl na zakončení z hranice pokutového území a krásnou střelou levačkou nedal Agajevovi šanci!
    31. Marek HAMŠÍK - 1:3
     
    33
    Domácí fotbalisté vypadají, že je průběh posledních minut pořádně zaskočil. Nikdo v modrém zrovna nehýří pohybem a navíc se k tomu přidávají nepřesnosti.
     
    34
    Rusnák si splnil své defenzivní povinnosti a na hranici pokutového území zablokoval nepříjemný centr z levé strany hřiště.
     
    35
    Domácí zahrávali rohový kop, jenže jeho rozehrávka se jim vůbec nepovedla. Prudký centr přiletěl na přední tyč, kde kralovali zadáci Slovenska.
     
    36
    Další závar před Agajevem! Domácí brankář vyrazil ven z branky, snažil se míč vyboxovat do bezpečí, ale to se mu zrovna nepovedlo. Slovenští hráči následně nedopravili míč do sítě.
     
    37
    Slovensko mělo k dispozici rohový kop. Také jeho rozehrávku si obrana Ázerbájdžánu pohlídala, jenže hráči v modrém se následně nedostali do útoku.
     
    38
    Maxim Medveděv dostal prostor na pravé straně, jenže se unáhlil s rozehrávkou a nepřesnou přihrávkou odevzdal míč Dúbravkovi.
     
    39
    Róbert Boženík se natahoval po odraženém míči za obranu soupeře. Slovenský útočník však stál v době přihrávky v ofsajdu. Akce by tak nemohla pokračovat.
     
    40
    Hra je přerušena! Milan Škriniar zůstává ležet na trávníku po souboji na hranici velkého vápna. Podle všeho však bude schopen nadále pokračovat.
     
    41
    Róbert Boženík mohl vsítit svou první reprezentační branku! Slovenský útočník si na hranici velkého vápna skvěle pokryl míč, ale jeho pohotovou ránu Agajev vyrazil!
     
    42
    Rusnák neustál souboj na polovině soupeře, jenže sudí nepřerušil hru kvůli nedovolenému zákroku. Hráči Ázerbájdžánu se však nevydali do útoku.
     
    43
    Maxim Medveděv zkoušel odcentrovat z pravé strany hrací plochy, jenže Hancko proti němu skvěle vystoupil a nenechal jeho centr projít do šestnáctky.
     
    44
    Mak ukázal svou rychlost v blízkosti pokutového území. Fotbalista Zenitu Petrohrad následně přihrál do šestnáctky, ale tam nenašel nikoho v bílém.
     
    45
    Hamšík ještě vyslal zajímavou přihrávku na polovinu soupeře, nicméně nikdo v bílém dresu se za jeho pobídku ani nerozběhl. První půle se jen dohrává.
     
    45+1
    Nastavuje se jedna minuta!
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté Slovenska, kterým se první půle povedla na jedničku! Slováci vlétli do utkání jako velká voda a Lobotka otevřel skóre! Ve 28. minutě pak Kucka z přímého kopu rozvlnil síť podruhé! Domácí celek však okamžitě reagoval trefou Šejdajeva! Bláznivou pasáž pak o minutu později dovršil Marek Hamšík! Do kabin se tak odchází za stavu 1:3.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Domácí celek obstaral výkop do druhého poločasu. Nepřesnou rozehrávku však vystihl Kucka, který hledal Boženíka, ale obránce stačil zasáhnout.
     
    47
    Denis Vavro na pravé straně zkoušel dohnat míč na hrací ploše ve skluzu, jenže jeho snaha byla marná. Domácí brankář bude odkopávat.
     
    48
    Hancko si v souboji u pomezní čáry podržel přidržením soupeře za dres. Rozhodčí dnes podává velmi dobrý výkon a do hry zasahuje jen minimálně.
     
    49
    Dávid Hancko tentokrát napadal rozehrávku domácího celku na hranici pokutového území. Domácí Maxim Medveděv však patičkou odehrál míč do bezpečí.
     
    50
    Slováci i po změně stran bez problémů kontrolují vývoj utkání. Fotbalisté v bílém jsou prakticky všude a nenechávají domácí hráče kombinovat.
     
    51
    Róbert Boženík si počkal na centr z levé strany, jenže musel hlavičkovat daleko za tělem a míč prodloužil jen metr před branku. Domácí teď měli štěstí.
     
    52
    Peter Pekarík přišel o míč na polovině hřiště. Domácí Ramil Šejdajev si poté navedl míč na levačku do zajímavé pozice, ale jeho rána minula branku.
     
    53
    Mak si navedl míč na hranici pokutového území, jenže posledním dotekem si míč předkopl daleko před sebe a už jej nedohnal před obráncem.
     
    54
    Juraj Kucka je dnes po střelecké stránce při chuti! Slovenský fotbalista pálil z hranice velkého vápna, ale jeho pokus skončil v rukavicích brankáře.
     
    55
    Marek Hamšík se snažil procedit přihrávku do pokutového území, jenže jeden z domácích obránců byl skvěle postaven a nepustil míč za svá záda.
     
    56
    Araz Abdullajev se z hranice pokutového území z voleje opřel do odraženého míče, jenže jeho pokus dokázal pozorný brankář Dúbravka skvěle vyrazit.
     
    57
    Ramil Šejdajev si skvěle pokryl odražený míč na polovině hřiště, nepustil před sebe protihráče a bez problémů rozehrál na volného Rahimova.
     
    58
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Další zásah slovenské reprezentace! Denis Vavro zpětnou přihrávkou nádherně našel MARKA HAMŠÍKA, který přesnou přízemní střelou vsítil svou druhou branku v utkání! Hamšík se tak stává nejlepším střelcem v historii slovenské reprezentace!
    58. Marek HAMŠÍK - 1:4
     
    60
    Je za námi hodina hry a Slovensko bez problémů kráčí za důležitým vítězstvím! Domácí celek působí hodně ospalým dojmem a po změně stran se prakticky nedostává do útoku.
     
    61
    Róbert Boženík byl faulován na polovině hrací plochy a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    62
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Agabala Ramazanov, přichází Mahir Emreli.
     
    63
    Juraj Kucka dostal další přihrávku do blízkosti pokutového území, jenže neměl moc času na zakončení a napadající soupeř mu míč vypíchl špičkou kopačky.
     
    64
    Kucka si pro změnu skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat. Slováci bleskově rozehráli a nadále pokračují v aktivním přístupu ke hře.
     
    65
    Po delší době se Ázerbájdžán dostal na polovinu Slovenska. Hráči v modrém se ale na míči dlouho neohřáli a odevzdali jej Slovákům.
     
    66
    Mahir Emreli se probil do pokutového území, kde si chtěl svou pozici vylepšit zasekávačkou do středu hřiště, ale Peter Pekarík mu špičkou kopačky vypíchl míč.
     
    67
    Domácí zahrávali přímý kop z dobré pozice. Rašad Ejubov vymyslel nadýchaný centr na hranici pokutového území, ale nenašel nikoho ze spoluhráčů.
     
    68
    Slováci se už nikam neženou a spíše se snaží kombinovat s míčem na kopačkách. Ani domácí celek v horkém počasí zrovna nehýří aktivitou.
     
    69
    Peter Pekarík se znovu dostal do zakončení. Krajní obránce Slovenska se probil do vápna z pravé strany, zkoušel mířit na přední tyč, ale trefil jen boční síť.
     
    70
    Róbert Boženík se v blízkosti pokutového území dostal k odraženému míči a snažil se rozběhnout Hancka. Jeho pobídka však směřovala do ofsajdu.
     
    71
    Dúbravka se musel zapojit do rozehrávky slovenské reprezentace. Gólman Slovenska je ve hře nohou nesmírně silný a bez problémů si poradil.
     
    72
    Anton Krivocjuk dojel ostrým skluzem jednoho ze soupeřů a dostává žlutou kartu.
     
    72
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Róbert Boženík, přichází Ondrej Duda.
     
    73
    Slováci už kontrolují vývoj dnešního souboje a bez problémů kombinují na polovině hřiště. Naopak hráči domácí reprezentace by se už nejraději viděli v šatně.
     
    74
    Rašad Ejubov si došel pro míč na polovinu hřiště, krásně si jej zpracoval a otočil hru na opačnou stranu. Na jeho pobídku nikdo v modrém nedosáhl.
     
    75
    Marek Hamšík sice poslal Dudovi parádní přihrávku na malé vápno, jenže právě Hamšík byl ještě předtím v ofsajdovém postavení.
     
    76
    Lobotka skvěle napadal na hranici pokutového území, jenže Šejdajev se kolem něj dokázal otočit a rozehrál na levou stranu.
     
    77
    Domácí reprezentace zahrávala rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde míč Dúbravkovi vypadl, ale jeho spoluhráči chybu napravili.
     
    78
    Marek Hamšík si náběhem řekl o přihrávku do pokutového území. Pozorný brankář Agajev vyrazil ven z branky a ukryl míč do svých rukavic.
     
    79
    Gara Garajev si krásnou kličkou na hranici pokutového území vytvořil prostor k zakončení, nicméně jeho následná dělovka prolétla kolem branky.
     
    80
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Rašad Ejubov, přichází Denis Mahmudov.
     
    81
    Anton Krivocjuk se dostal do blízkosti pokutového území, jenže jeho centr směřoval jen do prostoru, kde kraloval slovenský stoper Hancko.
     
    82
    Dávid Hancko měl moře volného prostoru na levé straně, jenže centr do velkého vápna se mu vůbec nepovedl a míč proskákal do zámezí.
     
    83
    Richard Almeida operoval s míčem na pravé straně hrací plochy. Domácí záložník se zbavil svého strážce, jenže jeho přenesení hry bylo nepřesné.
     
    84
    Šejdajev se znovu dostal do blízkosti pokutového území, odkud mohl zakončovat, ale místo toho se ještě pokusil o přenesení hry. Jeho pobídka však byla nepřesná.
     
    85
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Stanislav Lobotka, přichází Ján Greguš.
     
    86
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Tak ještě jedna paráda na závěr dnešního utkání! Opravdu fantastická akce Slovenska! Mak našel na hranici pokutového území Dudu, který patičkou prodloužil míč do šestnáctky a DÁVID HANCKO krásně obstřelil brankáře!
    86. Dávid HANCKO - 1:5
     
    87
    Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Marek Hamšík, přichází Lukáš Haraslín.
     
    88
    Domácí zahrávali ještě jeden rohový kop. Anton Krivocjuk se sice dostal do zakončení z malého vápna, jenže v pádu neusměrnil míč do sítě.
     
    89
    Juraj Kucka znovu ukázal svou technickou vyspělost! Slovenský fotbalista se otočil kolem obránce, jenže jeho následnou přihrávku Greguš nepochopil.
     
    90
    Střídání v týmu Ázerbájdžán: ze hřiště odchází Araz Abdullajev, přichází Renat Dadašov.
     
    90+1
    Nastavují se dvě minuty!
     
    90+2
    Ondrej Duda se skvěle vymanil z tlaku na hranici velkého vápna. Fotbalista Herthy Berlín následně pálil levačkou, ale trefil jen obránce.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Slovensko zvládlo duel na půdě Ázerbájdžánu a vítězí vysoko 5:1. Slováci vlétli do utkání jako velká voda a Lobotka otevřel skóre! Ve 28. minutě pak Kucka z přímého kopu rozvlnil síť podruhé! Domácí celek však okamžitě reagoval trefou Šejdajeva! Bláznivou pasáž pak o minutu později dovršil Marek Hamšík! Právě Marek Hamšík přidal po změně stran svou druhou branku a stal se nejlepším střelcem v historii slovenské reprezentace! Gólovou tečku napsal v závěru Dávid Hancko!
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 6:10. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:3.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný večer! (19:51:49)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 29. Šejdajev – 8. Lobotka (Mak), 28. Kucka, 31. Hamšík (Kucka), 58. Hamšík (Vavro), 86. Hancko (Duda)

    Karty:   72. Krivocjuk (AZE)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:10. Střely mimo: 6:10. Rohy: 5:4. Ofsajdy: 0:4. Fauly: 11:3.
    Ázerbájdžán: S. Agajev – Medveděv, B. Husejnov, Krivocjuk, Rahimov – R. Almeida, Garajev, Ejubov (80. Mahmudov) – Abdullajev (90. Re. Dadašov), Šejdajev, Ramazanov (62. Emreli).
    Náhradníci: Balajev, Mahammadalijev – Mammadov, Mahmudov, Nazarov, Alaskarov, Re. Dadašov, Babajev, Pašajev, Isajev, Emreli.

    Slovensko: Dúbravka – Pekarík, Vavro, Škriniar, Hancko – Kucka, Lobotka (85. Greguš), Hamšík (87. Haraslín) – Rusnák, Boženík (72. Duda), Mak.
    Náhradníci: Kozáčik, Rodák – Štetina, Šatka, Greguš, Mihalík, Duda, Haraslín, Hrošovský, Mazáň, Šafranko.

    Rozhodčí: Beaton – Mulvanny, Carr
    thejrc.org