Kazachstán – San Marino 4:0 (kon.) | Ázerbájdžán – Slovensko 1:5 (kon.) | Bělorusko – Sev. Irsko 0:1 (kon.)
Německo – Estonsko 8:0 (kon.) | Maďarsko – Wales 1:0 (kon.) | Albánie – Moldavsko 2:0 (kon.)
Andorra – Francie 0:4 (kon.) | Island – Turecko 2:1 (kon.) | Belgie – Skotsko 3:0 (kon.)
Rusko – Kypr 1:0 (kon.) | Řecko – Arménie 2:3 (kon.) | Itálie – Bosna 2:1 (kon.)
Lichtenštejnsko – Finsko 0:2 (kon.)
konec
Albánie
2:0 (0:0)
Moldavsko
Úterý 11.06.2019, 20:45 • Elbasan Arena - Elbasan • Kvalifikace ME • Skupina H
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Dobrý den všem fanouškům a fanynkám fotbalu! Dnes je na programu poslední den kvalifikací, poté opět tří měsíční pauza. Společně se podíváme na duel Albánie – Moldavsko. Ani jednomu se příliš nedaří, po třech odehraných zápasech mají na kontě pouhé tři body. Dnešním favoritem jsou však domácí Albánci. Výkop je stanoven na 20:45.
     
    Albánie má na kontě pouhé tři body ze tří zápasů. První zápas sehráli proti dominantnímu Turecku, kteří mají neuvěřitelnou formu. Toto derby ze strany fanoušků skončilo lépe pro Turecko, jelikož vyhráli 2:0 po trefách Yilmaze a Calhanogla.

    Druhý zápas musela Albánie znovu odehrát na cizích stadionu a tentokrát měli cestu do Andorry. Utkání nejprve vypadalo překvapivě, protože do 86. minuty vedli Albánci jen 1:0, první branku přidal Sadiku. V 87. minutě se ale prosadil zpoza vápna Balaj a v nastaveném čase na konečných 3:0 uklidil míč do sítě Abrashi.

    Třetí a poslední zápas s Islandem dopadl znovu špatně. Islanďané byli favorité a v prvním poločase to dokázali, protože v 22. minutě poslal seveřany do vedení Gudmundsson. Po gólové stránce to bylo vše, Albánie již odpovědět nedokázala.

    Dnes půjde hráčům skoro o vše, v utkání budou favorité, tak uvidíme zda tuto roli naplní.
     
    Moldavsko má stejně bodů, jako jejich dnešní soupeř. Též porazili Andorru jako Albánie, předešlé dva zápasy však skončily hrozně. První zápas sehráli s mistry světa a utkání dopadlo podle očekávání. Po prvním poločase bylo skóre již 3:0 pro Francii. Góly pomohl Griezmann, Varane a Giroud. Druhý poločas se ale výrazně uklidnil, na 4:0 skóroval až v 87. minutě Mbappé. I domácí překvapili a jedinou branku vsítil Ambros.

    Druhý zápas měl znovu stejnou dohru jako utkání s Francií. Po prvním poločase vedli Turci 2:0 a to po brankách Kaldirima a Tosuna. Moldavsko vystřídalo na začátku druhé části, ale k ničemu jim to nebylo, protože ihned byla nařízena penalta a tu z dorážky proměnil opět Tosun. Na konečných 4:0 přidával Ayhan a o dalším debaklu bylo postaráno.

    V sobotním duelu čekala Moldavany Andorra, v utkání byli favorité. I přesto, že domácí vedli po 8. minutě 1:0, když se prosadil Armas, to ale bylo ze strany domácích vše. Dále totiž na branku pálili jen hosté, gólu se ale bohužel nedočkali. Domácí Ionita, byl v 47. minutě po druhé žluté vyloučen a museli zápas dohrávat v deseti, i to jim tří bodovou výhru nevzalo.
     
    Vzájemná utkání

    15.8.2012 – Albánie – Moldavsko 0:0
    7.6.1995 – Moldavsko – Albánie 2:3
    29.3.1995 – Albánie – Moldavsko 3:0
     
    Tabulka skupiny H (po 3. kole):

    1. Turecko – 9 bodů (8:0)
    2. Francie – 6 bodů (8:3)
    3. Island – 6 bodů (3:4)
    4.Albánie – 3 body (3:3)
    5. Moldavsko – 3 body (2:8)
    6. Andorra – 0 bodů (0:6)
     
    Úvodní sestavy:

    Albánie: Beriša – Veseli, Mavraj (C), Ismajli, Hysaj – Lenjani, Ramadani, Kaçe – Sadiku, Uzuni, Abraši.
    Náhradníci: Hoxha, Selmani – Balliu, Ndoj, Qose, Mihaj, Xhaka, Cikalleši, Aliji, Dermaku, Balaj, Roši.

    Moldavsko: Koșelev – I. Jardan, Efros, Armaș (C) – A. Antoniuc, Cebotaru, Carp, Reabciuk – Suvorov, Damascan, Gînsari.
    Náhradníci: Namașco, D. Celeadnic – Rozgoniuc, Anton, Cociuc, Boiciuc, Oancea, I. Țurcan, Graur.

    Rozhodčí: V. Nevalainen – J. Honkanen, M. Lamppu (vš. FIN).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Hráči již přicházejí na hřiště. Albánie nastupuje v tradičních červených dresech, Moldavsko v dresech žlutých.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    O úvodní výkop se postarali hosté, míč ihned posunuli dozadu, odkud zakládají první útok.
     
    2
    Moldavané se dostali do první střely. Radu Gînsari se protlačil obranou, až nakonec zpoza malého vápna zakončoval, jeho pokus po zemi však zachytil brankář Etrit Beriša.
     
    3
    Myrto Uzuni držel míč na levé straně, ovšem balón poté posunul na hranici vápna. Odtamtud přilétl do vápna dobrý centr, který ještě lépe zpracoval Armando Sadiku, jeho pokus ale letěl nad.
     
    4
    V Elbasanu dnes panují velké teploty, momentálně je naměřeno 28 stupňů, tudíž pro hráče z Moldavska to musí být hotové peklo.
     
    6
    Od úvodních dvou střel se hra znovu uklidnila. Nyní skoro až ze středu hřiště centroval do vápna domácí Frederic Veseli, míč ale nikdo ze spoluhráčů nezastihl, pouze brankář Koselev.
     
    7
    Z pravé strany přihrával do vápna Myrto Uzuni, jeho přesný pas skvěle zpracoval Elseid Hysaj, zakončení už tak pěkné nebylo. Balón totiž letěl úplně mimo branku.
     
    8
    Tak toto byla škoda!! Z levé strany přilétl velmi dobrý centr na hranici malého vápna. Armando Sadiku míč pouze tečoval, za ním však stál připravený Elseid Hysaj, ale znovu branku přestřelil!
     
    10
    Levá strana je domácích asi velmi oblíbená, protože zatím všechny kromě jednoho útoku, šly právě z levé strany. Nyní to odtamtud zkoušel Veseli, ale Alexandru Antoniuc jeho centr zblokoval.
     
    11
    Dopředu se po několika minutách podívali i hosté, ale z autového vhazování, které měli k dispozici, nic nevymysleli.
     
    13
    Radu Gînsari tvrdě, spíše ostře fauloval Ramadaniho, kartu za tento zákrok ale nedostává.
     
    15
    Patnáct minut za námi, v utkání jsou zatím lepší domácí fotbalisté, měli více šancí vepředu, ty ale nedokázali využít. Zatímco hosté spíše faulují.
     
    17
    Elseid Hysaj je dnes velmi aktivní, nyní táhl míč po levé straně, až mu ho nakonec jeden z obránců odkopl na roh.
     
    18
    Rohový kop směřoval na zadní tyč, u balónu však nebyl jako první nějaký hráč v červeném, ale hostující brankář. Ten míč ale nevyrazil zrovna nejlépe, o několik sekund později střílel zpoza vápna Amir Abraši, branku ale minul.
     
    20
    I přes tyto šance domácích sledujeme poněkud nudný zápas, míč se spíše drží na středu hřiště a do šance se jde pouze po nějaké chybě v obraně. Uvidíme zda se dočkáme v příštích minutách nějaké branky.
     
    23
    Po delším kombinování na polovině Moldavska se hra opět dala do pohybu!! Zpoza vápna zkusil tvrdou a štiplavou ránu Armando Sadiku, tu ale brankář pouze vyrazil. Do následné dorážky se rval Ermir Lenjani, ovšem jeho pokus již byl zblokován.
     
    25
    Vzápětí na to, přišel další pokus od hráčů v červeném. Ylber Ramadani posunul míč na volného Uziniho, ten však z následného pokusu netrefil bránu.
     
    27
    Moldavsko má problémy! Šance domácích je v posledních minutách spoustu, hosté se tak musí jen bránit. Nyní měli domácí k dispozici další rohový kop, ale ani po něm branka nepřichází.
     
    29
    Další zbytečný faul si připisují na svůj trikot hosté. Alexandru Antoniuc již dnes podruhé takto zbrkle podrazil Abrashiho a může být rád, že je ještě bez karty!
     
    30
    Ovšem aby jsme neházeli vše na hosty. Albánci též faulují a to ihned po volném kopu. V souboji o míč neudržel nervy Ergys Kaçe a k zemi stáhl Ginsariho.
     
    31
    Další roh pro Albánce. Míč putoval na přední tyč, kde se do hlavičky tlačil Ardian Ismajli, obránce, který stál za ním byl vyšší a souboj vyhrál nakonec on.
     
    32
    Ihned po odkopu od brány přišla rychlá kombinace a z poměrně velkého úhlu se do střely snažil Armando Sadiku, do jeho rány mu ale skvěle vstoupil Igor Armaș.
     
    34
    Ergys Kaçe se uvolnil po pravé straně, odkud centroval do vápna, ani jeden z nabíhajících hráčů však balón nezastihli.
     
    36
    Alexej Koșelev si znovu připsal zákrok, jelikož dobře vyrazil centr zpoza vápna. Následně se ve velkém chumlu pokoušel o přihrávku Mërgim Mavraj, jenomže Myrto Uzuni stál v ofsajdovém postavení.
    36. Koselev podržel svůj celek.
     
    38
    Myrto Uzuni obdržel dobrou přihrávku, díky které následně směřoval k bráně Moldavska, na jeho cestě za gólem však stáli dva obránci, kteří ho zfaulovali, rozhodčí však nic nepískl.
     
    39
    Statistika držení míče: 56%-44%
     
    40
    Etrit Beriša ze sebe oprášil prach, protože po skoro třiceti minutách musel zasahovat. Zpoza vápna ho zkusil překvapit Vitalie Damascan, to se mu ale úplně nepovedlo.
     
    41
    Blíží se nám konec prvního poločasu a stále jsme neviděli branku. Domácí k ní neměli daleko, ale v koncovce jim to dnes úplně nejde. Dočkáme se tedy do poločasu branky ?
     
    43
    Ze středu hřiště letěl dalekonosný centr, skoro až do vápna Moldavska. Sbíhající Armando Sadiku však balón nezpracoval nejlépe, tudíž si ho rozebrali obránci.
     
    45+0
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Hlavní sudí nenastavil ani minutu a rovnou ukončil první poločas. Branky jsme se tedy nakonec nedočkali, budeme si muset hold počkat až na ten druhý. V utkání jsou zatím jednoznačně lepší hráči v červeném, kteří si vytvořili mnoho akcí, ale ani jednu nevyužili. I hosté se dvakrát dostali dopředu, obě střely ale likvidoval gólman.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 21:50.
     
    Statistiky prvního poločasu

    Držení míče: 59%-41%
    Střely: 9-2, na bránu 2-2
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Moldavané si v kabině zřejmě dost pověděli. Jelikož to byli oni, kteří se v druhé části jako první dostali do zakončení. Zpoza vápna střílel Alexandru Suvorov, jeho pokus ale letěl nad.
     
    48
    Na druhé straně se do zakončení tlačil Amir Abraši, jenže do rány mu vlétl Igor Armaș a následuje rohový kop.
     
    49
    Rohový kop nebyl zahrán podle plánu, tudíž ani teď se gólu nedočkáme. Vzápětí na to, přišel opět centr do vápna hostů, ale ten přímo ze vzduchu sbíral brankář.
     
    51
    Tak jsem zřejmě Moldavany na začátku druhé půle příliš vychválil, protože domácí stále útočí a nyní měli další rohový kop. Roh stejně jako ten předešlí, nebyl dobře kopnutý.
     
    53
    Další útok hostů. Moldavané bojovali na hranici vápna, až si nakonec mí pro sebe uloupil Vitalie Damascan a následně zkusil dobrou střelu nártem. Jeho pokus ale skončil těsně vedle!
     
    55
    Hra se teď pohybuje ze strany na stranu. Po střele Moldavska je tu další útočný pokus domácích. Myrto Uzuni chtěl pálit zpoza vápna, ovšem na poslední chvíli uviděl volného Sadika, na kterého míč poslal. Jenže do následné střely Sadika vlétl jeden z obránců.
     
    56
    Žlutou kartu dostává Igor Armaș (Moldavsko).
     
    57
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Armando Sadiku, přichází Sokol Cikalleši.
     
    58
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Ermir Lenjani, přichází Odise Roši.
     
    59
    Odise Roši nastupuje do hřiště a zažívá debut za národní tým, tak uvidíme jak se mu následujících třicet minut povede.
     
    60
    A Odise Roši je při svém debutu hned vidět. Po prvním doteku s míčem zbrkle fauluje Jardana, kartu si ale neodnáší.
     
    62
    Do vápna Moldavska putoval centr z levé strany, jediný kdo se k němu však dostal byl pouze brankář Alexej Koșelev.
     
    64
    Další z mnoha rohů pro domácí. Roh putoval na přední tyč, kde se do hlavičky dostal Ardian Ismajli, jeho hlavičkový pokus však letěl těsně vedle levé tyče!
     
    65
    Albánie právě vstřelila branku!
    Konečně jsme se dočkali!! Odise Roši se uvolnil a po pravé straně v brankovišti dokázal přihrát na volného SOKOLA CIKALLEŠIHO. Tomu říkám střídání, oba hráči přišli v 58. minutě a ihned se podíleli na brance.
    65. Sokol CIKALLEŠI - 1:0
     
    67
    Debut jak se patří! Odise Roši se podílela na asistenci první branky, to musí být skvělý pocit.
     
    68
    Domácí se zaslouženě dostali do vedení, to bez debat. Po těch šancí z rohů, centrů a střel zpoza vápna si to již opravdu zasloužili a přišlo to v 65. minutě. Stadion a hlavně diváci jsou rázem slyšet!
     
    69
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Vitalie Damascan, přichází Alexandru Boiciuc.
     
    70
    Myrto Uzuni proběhl kolem dvou obránců a poradil si i s posledním třetím, míč si však na hranici vápna moc předkopl a do zakončení se již nedostal, páč míč získal brankář.
     
    71
    Domácím to zřejmě nestačilo! Odise Roši chtěl centrovat z pravé strany, jenže stejně jako Myrto Uzuni, si míč předkopl.
     
    73
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Alexandru Suvorov, přichází Eugeniu Cociuc.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Cătălin Carp (Moldavsko).
     
    75
    Střídání v týmu Moldavsko: ze hřiště odchází Ion Jardan, přichází Dinu Graur.
     
    76
    Moldavané vystřídali posledního třetího hráče a zkouší hrát útočnou taktiku, uvidíme zda jim to pomůže a dokáží toto utkání vyrovnat!
     
    77
    Dinu Graur se až z obrany proběhl po pravé straně, kde následně v blízkosti vápna chtěl centrovat, jenže jeho centrovaný pokus byl ztečovaný na roh.
     
    78
    Teprve druhý roh pro Moldavsko nedopadl nejlépe, míč směřoval do středu vápna, tam si s ním ale poradili obránci.
     
    80
    Dva domácí obránci se nedomluvili a nechali Alexandra Boiciuče hlavičkovat. Jeho výborná hlavička zpoza malého vápna však letěla těsně nad, domácí si určitě oddychli!
     
    83
    Střídání v týmu Albánie: ze hřiště odchází Ergys Kaçe, přichází Kristi Qose.
     
    84
    Carp se tlačil do zakončení a pokoušel se vyrovnat toto utkání, jenomže jak to dělají dnes hosté domácím, tak teď skvěle zblokoval střelu Ramadani!
     
    86
    Hosté zahrávali přímý kop, který letěl na zadní tyč, ovšem jako první se k balónu dostal obránce Frederic Veseli.
     
    87
    Vzápětí na to, tu byl rychlý protiútok Albánie! Ylber Ramadani dlouhou přihrávkou poslal Sokola Cikallešiho do úniku 1 na 1, ten mu ale následně překazil pomezní sudí svým praporkem!
     
    89
    Blíží se nám konec utkání, hostům již moc minut nezbývá, uvidíme zda se jim podaří vyrovnat, nebo Albánci budou brát důležité tři body.
     
    90
    Rozhodčí nastavuje ještě pět minut!
     
    90+2
    Albánie právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto !! Domácí berou důležité tři body do tabulky. Myrto Uzuni našel dobrou přihrávkou YLBERA RAMADANIHO, který se následně dostal na hranici vápna a tvrdou pozemní střelou rozvlnil síť!
    90+2. Ylber RAMADANI - 2:0
     
    90+3
    Ylber Ramadani dostává žlutou kartu, jelikož při oslavě gólu sundal dres a to se bohužel nesmí.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Domácí zaslouženě vítězí a to 2:0! Skóre zápasu otevřel v 65. minutě pěknou akcí Sokol Cikalleši a v samotném závěru na 2:0 Ylber Ramadani. Moldavsko tedy zůstává s třemi body, zatímco Albánie postupuje právě nad Moldávii. Island překvapivě porazil dosud 100% Turecko, tudíž zůstávají na 4. místě. Hráčem utkání byl zvolen Ylber Ramadani.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:12.
     
    To je z mé strany pro dnešek vše, děkuji Vám za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (22:39:57)

    Gerard Filip

    Branky: 65. Cikalleši (Roši), 90+2. Ramadani (Uzuni)

    Karty:   90+3. Ramadani (ALB) – 56. Armaș (MOL), 75. Carp (MOL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 7:12.
    Albánie: Beriša – Veseli, Mavraj (C), Ismajli, Hysaj – Lenjani (58. Roši), Ramadani, Kaçe (83. Qose) – Sadiku (57. Cikalleši), Uzuni, Abraši.
    Náhradníci: Hoxha, Selmani – Balliu, Ndoj, Qose, Mihaj, Xhaka, Cikalleši, Aliji, Dermaku, Balaj, Roši.

    Moldavsko: Koșelev – I. Jardan (75. Graur), Efros, Armaș (C) – A. Antoniuc, Cebotaru, Carp, Reabciuk – Suvorov (73. Cociuc), Damascan (69. Boiciuc), Gînsari.
    Náhradníci: Namașco, D. Celeadnic – Rozgoniuc, Anton, Cociuc, Boiciuc, Oancea, I. Țurcan, Graur.

    Rozhodčí: V. Nevalainen – J. Honkanen, M. Lamppu (vš. FIN)
    thejrc.org