Nový Zéland – Nizozemsko 0:1 (kon.) | Chile – Švédsko 0:2 (kon.) | USA – Thajsko 13:0 (kon.)
konec
USA
13:0 (3:0)
Thajsko
Úterý 11.06.2019, 21:00 • Stade Auguste-Delaune, Reims • Mistrovství světa - ženy • Skupina F
Předzápasové kurzy
     
    Ode mě je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:30:03)
     
    Máme za sebou úvodní zápas obhájkyň zlatých medailí, které předvedly galapředstavení, v němž rozmetly nebohé Thajky 13:0. Přitom poločasový výsledek nebyl vůbec špatný, Američanky vedly pouze o tři góly. Po pauze ale hráčky ze zámoří spustily gólovou smršť, která se nakonec zastavila na čísle třináct. Nejvíce se činila Alex Morganová, která zaznamenala pět branek. Zápas měl i dvě dvougólové střelkyně, staly se jimi Sam Mewisová a Rose Lavelleová. V dalším zápase čeká Američanky Chile, tedy utkání, v němž budou rovněž favoritkami, takový příděl jako dnes se ovšem očekávat asi nedá. Thajky se budou snažit napravit reputaci proti Švédkám, což nebude zrovna jednoduchý oříšek.
     
    90+3
    Konec zápasu.
    90+2. Carli LLOYDOVÁ - 13:0
     
    90+2
    Američanky právě vstřelily branku!
    Nakonec přichází ještě jeden gól v síti Thajska. Morganová vyslala do samostatného úniku CARLI LLOYDOVOU, která ukázala velký přehled, když jednoduchým píchnutím poslala míč k pravé tyči. Asistence: Alex Morganová
     
    90+1
    Thajky už se určitě těší na závěrečný hvizd rozhodčí, který ukončí tuto noční můru.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby tři minuty.
    87. Alex MORGANOVÁ - 12:0
     
    87
    Američanky právě vstřelily branku!
    ALEX MORGANOVÁ si připisuje na své konto už pátou branku, neskutečné představení této hráčky! Ta si pohrála s obránkyní a následně napálila levačkou balón pod břevno, brankářka vůbec nereagovala. Asistence: Crystal Dunnová.
    85. Mallory PUGHOVÁ - 11:0
     
    85
    Američanky právě vstřelily branku!
    Jak je to jednoduché. Po odkopu thajské brankářky Rapinoeová vyhrála hlavičku na Morganovou, jež výbornou nahrávkou vyslala za obranu MALLORY PUIGOVOU. Střídající hráčka se situací naložila výtečně, udělala Charoenyingové kličku a poté zakončila do prázdné brány. Asistence: Alex Morganová.
     
    84
    Carli Lloydová se po přiťuknutí od Horanové ocitla úplně osamocená před gólmankou. Zakončení jí ale vůbec nesedlo, proletělo vysoko nad břevnem.
     
    83
    Hráčky ze zámoří stále nemají dost, neustále útočí a thajské obránkyně nenechávají ani na vteřinu vydechnout.
    81. Alex MORGANOVÁ - 10:0
     
    81
    Američanky právě vstřelily branku!
    Skutečně jsme se dočkali desítky! Rapinoeová proletěla po levé straně jako nůž máslem. Poté přesnou přihrávkou našla ALEX MORGANOVOU. Americká útočnice levačkou z kroku vymetla levý horní roh, Charoenyingová se za tímto pokusem jen ohlédla. Asistence: Megan Rapinoeová.
    79. Megan RAPINOEOVÁ - 9:0
     
    79
    Američanky právě vstřelily branku!
    Precizně provedený brejk Američanek! Nejprve se Morganová zbavila dvou hráček, následně předala Lloydové, jež krásnou nahrávkou našla MEGAN RAPINOOVOU, ta si v tváří v tvář brankářce už věděla rady! Asistence: Carli Lloydová.
     
    78
    Snad poprvé se v druhé půli dostala do hry i brankářka Ameriky, Alyssa Naeherová. Ta sebrala dlouhý nákop jedné z protihráček.

    Milan Huppert

    Branky: 12. Morganová, 20. Lavelleová, 32. Horanová, 50. Mewisová, 53. Morganová, 54. Mewisová, 56. Lavelleová, 74. Morganová, 79. Rapinoeová, 81. Morganová, 85. Pughová, 87. Morganová, 90+2. Lloydová

    Karty:   72. Dangdaová (THA)


    Držení míče: 75 % : 25 %.
    Střely na branku: 39:2. Střely mimo: 21:2. Rohy: 10:0. Ofsajdy: 3:0. Fauly: 5:5.
    USA: Naeherová – O'Harová, Dahlkemperová, Ertzová (69. Pughová), Dunnová – Lavelleová (57. Lloydová), Mewisová, Horanová – Heathová (57. Pressová), Morganová, Rapinoeová (C).
    Náhradníci: Franchová, Harrisová – Davidsonová, Brianová, Kriegerová, Lloydová, Longová, McDonaldová, Pressová, Pughová, Sonnettová, Sauerbrunnová.

    Thajsko: Charoenyingová – Phetwisetová (71. Srimaneeová), Saengkoonová, Chinwongová, Srangthaisongová – Sungngoenová (C), Boothduangová (35. Khueanpetová), Phanchaová, Intameeová, Thongsombutová (65. Dangdaová) – Nildhamrongová.
    Náhradníci: Boonsingová, Sornpaová – Dangdaová, Chucheunová, Khueanpetová, Pengngamová, Philawanová, Saengchanová, Srimaneeová, Sritalaová, Waenngoenová, Sornsaiová.

    Rozhodčí: Fortunatová (Arg.) – Almeidová (Arg.), Blancová (Col.)
    thejrc.org