Tisková konference FC FASTAV Zlín (kon.)
konec
Tisková konference FC FASTAV Zlín

Úterý 11.06.2019, 12:30Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme za pozornost. (13:10:17)
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Chci pobavit hrou a potěšit výsledkem. Rád bych se ale s týmem dostal do první šestky.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “Lukáš Vraštil by se měl v pátek připojit k týmu. Vize hráčů z Jablonce je taková, že by se stali našimi kmenovými hráči. Poslední zápas v Rakousku bude s Lokomotivem Moskva.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “V Příbrami jsem byl naprosto šťastný. Svůj konec ale komentovat nebudu, domluvili jsme se tak s panem Starkou.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Chci, aby měl fotbal vášeň. Aby byl dívatelný. Když divák přijde, chci, aby se bavil. Že je na hřišti jedenáct lidí, kteří tam nechají všechno.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Česká liga by měla mít víc zápasů. 30 zápasů je málo. Udělejme tedy nějaký model, kde těch zápasů bude více. Proto tvrdím, že aktuální model je lepší, než ten co byl.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Podmínky ve Zlíně se musí zlepšit. Nic ale říkat nemusím, majitel a sportovní ředitel to vidí sami.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Jestli nám to přinese nějaký výsledek, to zaručit neumím. Chci, aby se tady všichni cítili dobře.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Mám těžce postiženého šestiletého syna. Výhoda je ta, že mně fotbal ohromně baví.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Padlo zhruba sedm jmen, o kterých jsme se bavili. Jsou to hráči v zajímavém věku, kteří jsou ještě do budoucna prodejní. Teď půjde jen o to, jestli se ty hráče podaří dotáhnout.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “Nebudu zastírat, že jednáme o odchodu Libora Holíka a příchodu Ikauniekse a Janetzkého. V Ikaunieksovi vidím velký potenciál.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “Jsem rád, že začínáme už teď. Bude to ideální čas se vzájemně poznat. Pro mě je důležitý termín 20. června, kdy odjíždíme na soustředění do Rakouska. Tam už by měl mít trenér jasnou představu o tom, jak bude vypadat tým.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Tomáše Poznara bych si dovedl představit jako součásti týmu. Tomáš má ale problém s úponem břišního svalu a teď dva týdny nebude nic dělat.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Do Zlína by měli přijít hráči, kteří by sem primárně chtěli. Aby byli ambiciózní. Měli by být běžecky silní, rychlí, aby uměli dát gól. To je taková ta všeobecná charakteristika.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Neřeknu vám, kde nás tlačí bota. Nebylo by to fér, abych to teď hráčům říkal. Určitě ale nějaké hráče dovést chci.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Když má tým nového trenéra, tak je lepší, aby ten tým pořádně poznal. Proto jsme přípravu začínali už dnes.”
     
    Josef Csaplár, nový trenér Fastavu Zlín: “Dojmy z prvního tréninku jsou pozitivní. Přijel jsem včera, řešili jsme věci s realizačním týmem. Pocitově v pohodě.”
     
    Zdeněk Grygera, sportovní ředitel: “Dnes to bereme jako představení nového trenéra, kterým je Josef Csaplár.”
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

    Jan Kobylík

    thejrc.org