Austrálie – Brazílie 3:2 (kon.) | Jihoafr. republika – Čína 0:1 (kon.)
konec
Jihoafrická republika
0:1 (0:1)
Čína
Čtvrtek 13.06.2019, 21:00 • Parc des Princes, Paříž (FRA) • Mistrovství světa - ženy • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (23:34:15)
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 3:12.
     
    Je dobojováno! Důležitý souboj dvou týmů, které na úvod turnaje nebodovaly, zvládla reprezentace Číny, která za celých devadesát minut nepustila Jihoafričanky do jediné šance. Asiatky zaslouženě vedly od čtyřicáté minuty, další šance na navýšení náskoku pak sice nevyužily, ale přesto se o výsledek příliš bát nemusely.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Swartová si nevšimla, že míč šel do autu z čínské hlavy a snažila se zabránit domnívanému rohu. Balón zakopla za postranní čáru a darovala tím Liou Šan-šan vhazování.
     
    90+3
    Wang Šan-šan se nedočkala centrovaného míče, který skončil v rukavicích Swartové. Jihoafričanky poté daleko nedošly a jejich šance na vyrovnání už jsou hodně nízké.
     
    90+2
    Bambanani Mbaneová obětavě skočila do střely Li Ťia-jüe a zastavila ji kousek za hranicí pokutového území. Číňanky o balón přesto nepřišly.
     
    90+1
    Nad rámec druhého poločasu jsou přidány další čtyři minuty!
    90. Li Ťia-jüe (CHN)
     
    90
    Li Ťia-jüe jednoduše proběhla za obranu, kam dostala přihrávku z pravého křídla. Ve vyložené šanci ale neuspěla, neboť Swartová křižnou střelu fantasticky vyrazila!
     
    89
    Kgatlanaová nedostala prostor na rozběhnutí. Míč vracela k půlící čáře, jenomže tam ho zachytila jedna z Číňanek.
     
    88
    Střídající Jao Wej byla faulovaná uprostřed hřiště. Jihoafričanky tak přichází o další porci vteřin, které jim nyní mizí setsakramentsky rychle.
     
    86
    Z dalšího rohového kopu už Číňanky nezahrozily, nicméně zkrátily zbývající čas o několik desítek vteřin. Moc času na vyrovnání Afričankám nezbývá.
     
    85
    Konečně jsme se dočkali nějaké pořádné šance! Na svědomí ji měla čínská stoperka Chan Pcheng, která po centru z levé strany hlavičkovala ze svého pohledu k pravé tyči a Swartová měla co dělat, aby vytěsnila míč do autu.
     
    84
    Nařízenou standardní situaci z pravé strany rozehrála Wang Šuang. Míč nebezpečně propadl a od jedné z Jihoafričanek vyletěl na roh.
     
    83
    Noko Matlouová zatáhla za záchranou brzdu, když marně stíhala čerstvou Lou Ťia-chuej. Z teprve druhého jihoafrického faulu resultuje první žlutá karta v celém utkání.
     
    82
    Střídání v týmu Jihoafrická republika: ze hřiště odchází Refiloe Janeová, přichází Linda Motlhaloová.
     
    81
    Střídání v týmu Čína: ze hřiště odchází Wang Jen, přichází Li Ťia-jüe.
     
    79
    Van Wyková odvrátila centr z levé strany jen k jedné z čínských hráček. Ta si míč ale nezpracovala a Swartová mohla zůstat v klidu.

    Michal Břuchanský

    Branky: 40. Li Jing

    Karty:   83. Matlouová (JAR)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 1:3. Střely mimo: 4:9. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 3:12.
    Jihoafrická republika: Swartová – Ramalepeová, van Wyková (C), Matlouová, Holweniová (72. Smedaová) – Kgatlanaová, Makhabaneová, Mbaneová, Biyanaová, Janeová (82. Motlhaloová) – Fulutudiluová (60. Seoposenweová).
    Náhradníci: An. Dlaminiová, Mpuruová – Gamedeová, Makhubelaová, Smedaová, Dhlaminiová, Motlhaloová, Ndimeniová, Mthandiová, Mulaudziová, Seoposenweová.

    Čína: Pcheng Š'-meng – Wang Jen (81. Li Ťia-jüe), Lin Jü-pching, Chan Pcheng, Wu Chaj-jen (C), Liou Šan-šan – Wang Šuang, Čang Žuej, Ku Ja-ša (65. Lou Ťia-chuej), Wang Šan-šan – Li Jing (78. Jao Wej).
    Náhradníci: Pi Siao-lin, Sü Chuan – Li Ťia-jüe, Lou Ťia-chuej, Luo Kuej-pching, Wang Jing, Jao Wej, Liou Jen-čchiou, Li Wen, Tchan Žu-jin, Sung Tuan.

    Rozhodčí: Kulcsárová (HUN) – Toroková (HUN), Rodaková (CRO)

    Diváci: 20 011
    thejrc.org