Austrálie – Brazílie 3:2 (kon.) | Jihoafr. republika – Čína 0:1 (kon.)
konec
Austrálie
3:2 (1:2)
Brazílie
Čtvrtek 13.06.2019, 18:00 • Stade de la Mosson (Montpellier) • Mistrovství světa - ženy • Skupina C
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Ve skupině C se střetnou favorizované Brazilky s Austrálií, která na rozdíl od soupeřek své první utkání na MS nezvládla.

    Vzájemná utkání za posledních 5 let:

    Brazílie – Austrálie 1:3 2018
    Austrálie – Brazílie 3:2 2017
    Austrálie - Brazílie 2:1 2017
    Austrálie – Brazílie 6:1 2017
    Brazílie - Austrálie 1:0 na penalty 2016
    Brazílie – Austrálie 3:1 2016
    Brazílie – Austrálie 0:1 2015
    Austrálie – Brazílie 2:1 2014
     
    Forma Brazílie:

    Brazílie – Jamajka 3:0 – MS
    Skotsko – Brazílie 1:0
    Španělsko – Brazílie 2:1
    USA – Brazílie 1:0
    Brazílie – Japonsko 1:3
     
    Forma Austrálie:

    Austrálie – Itálie 1:2 – MS
    Nizozemsko – Austrálie 3:0
    USA – Austrálie 5:3
    Austrálie – Argentina 3:0
    Austrálie – Jižní Korea 4:1
     
    Poslední utkání Brazílie:

    Brazílie – Jamajka 3:0 (1:0)

    Branky: 16. Cristiane, 50. Cristiane, 64. Cristiane

    Ve 39. minutě Andressa Alvesová (BRA) neproměnila pokutový kop.

    Brazílie: Bárbara – Letícia Santosová, Kathellen, Monica (C), Tamires – Andressa Alvesová, Formiga, Thaisa, Debinha – Beatriz (65. Geyse), Cristiane (65. Ludmila).
     
    Poslední utkání Austrálie:

    Austrálie – Itálie 1:2 (1:0)

    Branky: 22. Kerrová – 56. Bonanseaová, 90+5. Bonanseaová

    Ve 22. minutě Kerrová (Austrálie) neproměnila penaltu.

    Austrálie: Williamsová – Catleyová, Kennedyová, Polkinghorneová, Carpenterová – Rasová (69. Gorryová), Logarzoová (61. De Vannaová), van Egmondová, Yallopová (83. Kellondová-Knightová), Foordová – Kerrová (C).
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Austrálie: Williamsová – Carpenterová, Kennedyová, Catleyová, Kellondová-Knightová – Yallopová, van Egmondová, Logarzoová – Gielniková, Kerrová (C), Foordová.
    Náhradníci: Arnoldová, Micahová – Allenová, De Vannaová, Gorryová, Fowlerová, Harrisonová, Luiková, Polkinghorneová, Rasová, Roestbakkenová, Simonová.

    Brazílie: Bárbara – Letícia Santosová, Kathellen, Monica, Tamires – Debinha, Formiga, Thaisa, Andressa Alvesová – Marta (C) – Cristiane.
    Náhradníci: Letícia, Aline Villaresová – Poliana, Luana, Andressinha, Ludmila, Geyse, Raquel Fernandesová, Camila, Limeiraová, Tayla, Beatriz.

    Rozhodčí: Staubliová – Küngová (obě Švýcarsko), Masseyová (Anglie).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískla do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzala Austrálie, která bude hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu prvního poločasu se k autovému vhazování postavila Santosová, která vhazovala podél autové čáry, avšak tam číhala Logarzová.
     
    4
    Sledovali jsme roztažení hry na levou stranu, kde se Foordová pokusila o přízemní nabídku do pokutového území, kde se nacházela Monica.
     
    5
    Van Egmondová se dobře zorientovala ve středu hrací plochy, poté Knightová posílala do pokutového území centr, na který si počíhala Barbara.
     
    6
    Tamires se ještě pokusila odehrát míč před postranní lajnou, avšak nakonec se jí to nepovedlo. Vhazovat tak bude moci Carpenterová.
     
    7
    Kennedyová předávala na vedle stojící Catleyovou, která jí okamžitě vracela. Australanky se pomalu a jistě dostávají na druhou stranu.
     
    8
    Dobrý obranný zákrok předvedla Carpenterová, který u postranní lajny za sebe nepustila Tamires. Vzápětí se o autové vhazování postará Knightová.
     
    9
    Poté to z velké vzdálenosti zkoušela právě Knightová, která mířila skutečně vysoko nad branku. Barbara tak bude moci rozehrávat od branky.
     
    10
    Do hlavičkového pokusu se dokázala natlačit Kerrová, jenž hlavičkovala z velké vzdálenosti od branky. Míč navíc směřoval výrazně vedle tyče.
     
    11
    Austrálie vhazovala od pravé autové lajny. Carpenterová si pro spolupráci vybrala Gielnikovou, jenž v tísni dokázala vrátit míč na svojí spoluhráčku.
     
    12
    Marta se nadechla k vyvezení míče na druhou stranu, avšak nakonec narazila hned na první protihráčku. Brazílie má velké problémy s přechodem do útoku.
     
    13
    Žlutou kartu dostává Formiga (Brazílie).
     
    14
    Dalekonosný nákop měl směřovat na Foordovou, avšak před ní zasahovala Kathellen. Následně se Marta konečně dostala na druhou polovinu.
     
    15
    Roztažení hry našlo u pravé autové lajny Carpenterovou, která raději vyprodukovala zpětnou přihrávku na vedle stojící Kennedyovou.
     
    16
    Na pořadu dne byl vůbec první rohový kop tohoto zápasu, vybojovala si ho Austrálie. Van Egmondová našla pouze hlavu naskakující Formigy.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Před malým momentem skončil na zemi Yallopová, penalta se ale konat nebude.
     
    22
    Hlavní sudí se ještě běžela podívat k videu, které nakonec prokázalo hraní rukou v podání Yallopové. Pokutový kop to tedy skutečně nebude.
     
    23
    Barbara tak mohla rozehrávat od svého pokutového území. Její přihrávka putovala na levou stranu, kde Tamires trefila pouze první protihráčku.
     
    24
    Jenomže také Brazílie si vyzkoušela autové vhazování. Tamires si pro spolupráci vybrala naběhnuvší Thaisu, jenž se nedostala přes blok protihráček.
     
    25
    V tuto chvíli je hra přerušena, neboť na zemi skončila jedna z hráček Brazílie. Chvíli se tak hrát nebude, avšak na nic vážného to nevypadá.
     
    26
    Nakonec se skutečně nejednalo o nic vážného. Vzápětí to Kerrová zkusila vzdušnou nabídku, avšak tu dokázala zablokovat dobře stojící Monica.
     
    26
    Nyní je tu pokutový kop pro Brazílii!
     
    27
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! K rozehrávce pokutového kopu se totiž postavila kapitánka MARTA, která si vybrala levou stranu, zatímco se Williamsová vydala k opačné konstrukci.
    27. MARTA - 0:1
     
    28
    V tuto chvíli to bude mít Austrálie hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. I tak do konce zápasu zbývá hodně času na vyrovnání.
     
    29
    Ihned po rozehrávce se čistým způsobem dostala k míči Thaisa, který akci svého celku nakonec zabrzdila. Poté vyprodukovala zpětnou nahrávku.
     
    30
    Brazilky rozjely kombinaci na útočné polovině, přičemž se Marta pokusila z levé strany o centr, avšak na ten si v poklidu počíhala Kennedyová.
     
    31
    Jako poslední se dotkla míče Thaisa, což logicky znamenalo autové vhazování pro soupeřky. Carpenterová se rozhodla o provedení autu.
     
    32
    Yallopová se obětavým způsobem natáhla k prudké přihrávce, kterou stačila poslat na Catleyovou. Brazílie se díky dobrému napadání dostala k míči.
     
    33
    Napadající Cristiane si nakonec čistým způsobem poradila s protihráčkou, avšak poté sama přišla o balón. S ním momentálně pracuje Kerrová.
     
    34
    Příliš nepřesnou kolmici vyprodukovala van Egmondová, které se u postranní lajny nepovedlo najít Carpenterovou, aut pro soupeřky.
     
    37
    Šance na srovnání! Foordová se na levém křídle dostala k přízemnímu centru, na který reagovala Kerrová, jenž trefila pouze Barbaru.
     
    38
    Brazílie právě vstřelila branku!
    Avšak branka přichází na opačné straně! Tamires nasadila jesličky protihráčce, načež přihrávala do volného prostoru na Debinhu. Ta se nadechla ke vzdušné nabídce, díky které v pokutovém území našla CRISTIANE, jenž přesnou hlavičkou překonala Williamsovou.
    38. CRISTIANE - 0:2
     
    41
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Carpenterová obstarala autové vhazování z pravé strany, načež si obrannou povinnost splnila Tamires, který odvracela míč zpět do zámezí.
     
    43
    Na opačné straně musela bleskově reagovat Kennedyová, která odvracela vzdušnou nabídku přes Cristiane. Australanky naprosto přestaly hrát.
     
    45
    První poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    45+1
    Debinha velice dobře vystoupila k rozehrávající van Egmondové, která se zalekla. I přesto nakonec přihrála přesně na kopačku Catleyové.
     
    45+2
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom tady máme zkorigování nepříznivého stavu! Famózní nabídka z levé strany našla v pokutovém území Logarzovou, jenž ještě prodlužovala za sebe na lépe postavenou CAITLIN FOORDOVOU, jenž se pravačkou nemýlila.
    45+2. Caitlin FOORDOVÁ - 1:2
     
    45+3
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nabídl hodně zajímavou podívanou. Úvod utkání totiž jasně vyzněl pro Austrálii, která se ale do žádné vyložené šance nedostala. Brazílie se dlouho směrem dopředu trápila, avšak poté přišel na řadu zisk pokutového kopu, který Marta hravě poradila. Aby toho nebylo málo, tak Brazílie navýšila své vedení o další branku, avšak soupeřky dokázaly reagovat jedinou brankou.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Marta, přichází Ludmila.
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Formiga, přichází Luana.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzala na starost Brazílie, která bude tentokráte hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu se Catleyové podařilo přenést hru na levou stranu, kde Logarzová nakonec nevybojovala autové vhazování.
     
    49
    Austrálie nakonec zahrávala rohový kop, který si vzala na starost van Egmondová. Její vysoká nabídka nakonec doplachtila do rukavic Barbary.
     
    50
    Po střetu u postranní čáry se na zemi ocitla Santosová, avšak o faul se dle sudí nejednalo. I přesto se Brazilky dostaly na druhou polovinu.
     
    51
    Velice zajímavým projektilem to zkoušela Andressa, která kroutila míč ke vzdálenější konstrukci. Její zakončení nakonec minulo branku o metr.
     
    52
    Na pořadu dne byla standardka pro Austrálii. Rozehrávku obstarala Knightová, která posílala míč do malého vápna, kde na něj Kerrová nedosáhla.
     
    53
    Nakonec si ještě odražený míč našla Yallopová, která velice pohotovým způsobem mířila nad branku. Barbara tak nemusela zasahovat.
     
    54
    O přihrávku si na levé straně řekla Knightová, která okamžitě předávala na Foordovou, jenž ale nedokázala zastihnout míč na hrací ploše.
     
    55
    Carpenterová si u postranní čáry pomáhala hodně důrazným způsobem, avšak nakonec to prošlo. Australanky se ale záhy zbavily balónu.
     
    56
    Už to vypadalo, že se Austrálie dostane do nadějné šance, avšak včas se podařilo vystoupit Monice, která na hranici šestnáctky obehrála Kerrovou.
     
    57
    Na opačné straně se k šestnáctce prodrala Thaisa, které se podařilo vybojovat rohový kop. Bude to vůbec první rohový kop pro Brazílii.
     
    58
    Centrovaná nabídka nakonec přinesla menší závar, který nakonec nevyústil v žádný pokus na branku. Williamsová si tak žádný další zákrok nepřipsala.
     
    58
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak pozor, máme tady vyrovnávací branku! Obrana Brazílie si není nedokázala pohlídat jedinou protihráčku, kterou byla CHLOE LOGARZOOVÁ, jenž zkoušela poslat míč na teč do pokutového území, avšak žádná ze spoluhráček se ho nakonec nedotkla.
    58. Chloe LOGARZOOVÁ - 2:2
     
    59
    Brazilky tak přišly o nadějné dvoubrankové vedení, v tuto chvíli mají oba celky k vítězství zase stejně daleko. Kdo se tentokráte dostane do vedení?
     
    60
    Téměř ihned po rozehrávce to hodně drzým způsobem zkoušela Thaisa, která se nakonec prodrala až do zakončení, jenž blokovala soupeřka.
     
    61
    Brazílie ještě zahrávala rohový kop, po kterém se do zakončení protlačila Tamiresová, jenž mířila pouze do rukavic brankářky Williamsové.
     
    62
    Střídající Ludmila mohla využít zaváhán obrany, avšak nakonec se jí nepovedlo zakončit dle představ. Williamsová se za míčem pouze ohlédla.
     
    63
    Na hranici pokutového území číhala Kerrová, která se do zakončení nedostala. Následně unikala vpřed Debinha, jenž byla čistě zastavena.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, nyní sledujeme hodně zajímavé momenty. Brazílie totiž bude muset opět začít hrát dopředu.
     
    66
    Austrálie se sice dočkala vedoucí branky, avšak ta nakonec neplatí kvůli ofsajdu. Nutno dodat, že se se Kerrová skutečně nacházela v ofsajdu.
     
    67
    Hlavní sudí se ještě poběží podívat na video!
     
    69
    Austrálie právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom je z toho vedoucí branka Austrálie! Kerrová se skutečně v době přihrávky nacházela v ofsajdu, avšak k míči se nakonec nedostala. Naopak se do vzduchu dostala MONICA, která si nešťastným prodloužením míče vstřelila vlastní branku.
    69. MONICA - 3:2
     
    71
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Emily Gielniková, přichází Hayley Rasová.
     
    72
    Kathellen to zkoušela odkopem k půlící čáře, kde se nacházela Andressa. Ta se za obranu pokoušela najít Debinhu, což dokonale přečetla brankářka.
     
    74
    Hodně velkou nepřesnost obstarala Thaisa, která při pokusu o přenesení hry zamířila pouze do zámezí. Carpenterová tak obstará další aut.
     
    75
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Cristiane, přichází Beatriz.
     
    76
    Tamiresová musela pořádně zabrat, neúnavně jí totiž napadala Rasová, která se málem dostala k míči. Brazilky se rozhodly uklidnit hru.
     
    77
    Monica to u postranní čáry provedla ukázkově, neboť se jí velice přesně podařilo najít Tamiresovou. Poté ale následoval zbytečný odkop za čáru.
     
    78
    Barbara si před malým momentem připsala velice snadný zákrok. Kerrové totiž střela nesedla, výsledkem byl hodně pomalý projektil soupeřky.
     
    79
    Beatriz se na pravém křídle dokázala dostat k centru, avšak ten nakonec skončil za brankovou čárou. Williamsová tak bude moci odkopávat.
     
    80
    Austrálie měla na svědomí rychlý protiútok, který nakonec putoval na kopačku Foordové, jenž se pokusila vrátit před branku, avšak nepřesně.
     
    81
    Za pokutovým územím si Andressa potáhla míč do palebné pozice, avšak trefila pouze hustý blok. Mezitím v křečích skončila na zemi jedna z Brazilek.
     
    82
    Nehrálo se něco málo kolem minuty, avšak nyní se může pokračovat ve hře. Brazílie už střídat nemůže, využila totiž všechny dostupné střídání.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Austrálie stále vede o jednu branku, nicméně poslední minuty jsou hodně vyrovnané.
     
    85
    Žlutou kartu dostává Andressa Alvesová (Brazílie).
     
    87
    Aby toho nebylo málo, tak v bolestech na zemi skončila Knightová, která se zdá být v pořádku. Austrálie má k dispozici nadějnou standardní situaci.
     
    88
    Nakonec se o rozehrávku postarala právě Knightová, která to zkoušela adresným centrem, jenž dopadl přesně na hlavu Santosové.
     
    88
    Další žlutá karta, tentokráte jí vyfasovala Luana.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Dost možná budeme moci počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90+2
    Brazílie se v koncovce utkání dostává do sympatického náporu. Kennedyová zkusila své spoluhráčky oslovit pasem, což se nepovedlo.
     
    90+3
    Thaisa našla na pravém křídle Beatriz, který si hodila míč na levou nohu, načež našla pouze rukavice brankářky Williamsové.
     
    90+4
    Hlavní sudí ještě zkoumala možnou penaltu pro Brazílii, avšak nakonec tomu tak nebylo. Vzápětí Kerrová dokráčela pouze do zámezí.
     
    90+4
    Střídání v týmu Austrálie: ze hřiště odchází Caitlin Foordová, přichází Karly Roestbakkenová.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězství Austrálie, které svého soupeře porazila poměrem 3:2. Brazilky sice vstupovaly do druhého poločasu při vedení 2:1, avšak nakonec přeci jenom náskok neudržely, načež musely dotahovat. Poslední branku totiž vsítila Monica, jenž si vstřelila nešťastnou vlastní branku. I tak jsme sledovali velice ofenzivní podívanou, oba celky jednoznačně potvrdily, že budou chtít atakovat zlaté medaile.
     
    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7. (19:54:50)

    David Suchý

    Branky: 45+2. Foordová, 58. Logarzoová, 69. Monica (vla.) – 27. Marta (pen.), 38. Cristiane

    Karty:   13. Formiga (BRA), 85. Andressa Alvesová (BRA), 88. Luana (BRA)


    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 5:4. Střely mimo: 3:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 6:7.
    Austrálie: Williamsová – Carpenterová, Kennedyová, Catleyová, Kellondová-Knightová – Yallopová, van Egmondová, Logarzoová – Gielniková (71. Rasová), Kerrová (C), Foordová (90+4. Roestbakkenová).
    Náhradníci: Arnoldová, Micahová – Allenová, De Vannaová, Gorryová, Fowlerová, Harrisonová, Luiková, Polkinghorneová, Rasová, Roestbakkenová, Simonová.

    Brazílie: Bárbara – Letícia Santosová, Kathellen, Monica, Tamires – Debinha, Formiga (46. Luana), Thaisa, Andressa Alvesová – Marta (C) (46. Ludmila) – Cristiane (75. Beatriz).
    Náhradníci: Letícia, Aline Villaresová – Poliana, Luana, Andressinha, Ludmila, Geyse, Raquel Fernandesová, Camila, Limeiraová, Tayla, Beatriz.

    Rozhodčí: Staubliová – Küngová (obě Švýcarsko), Masseyová (Anglie)
    thejrc.org