Nizozemsko – Kamerun 3:1 (kon.) | Kanada – Nový Zéland 2:0 (kon.)
konec
Kanada
2:0 (0:0)
Nový Zéland
Sobota 15.06.2019, 21:00 • Stade des Alpes (Grenoble) • Mistrovství světa - ženy • Skupina E
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:5. (22:56:07)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas končí. Kanada s přehledem přehrála Nový Zéland 2:0 a zajistila si postup do playoff!

    Kanaďanky od samého úvodu diktovaly tempo hry. Ještě před dvacátou minutou musela být střídána Catherine Bottová, kterou nahradila Longová. Ihned po střídání přišla největší šance první půle, kdy nejprve hlavičkovala Princeová do břevna a poté Flemingová jen do soupeřky před sebou. Nový Zéland byl v hluboké defenzivě téměř celý první poločas.

    Po změně stran se vrhla Kanada do útoku a byla odměněna vedoucí brankou. Princeová zavezla míč z levé strany do vápna, předložila balon přesně proti noze Jessie Flemingové, která překonala Naylerovou. Sama Nichelle Princeová poté pojistila náskok Kanady deset minut před koncem doklepnutím do sítě po odraženém balonu od tyče.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Percivalová mohla jít do otevřenější kanadské obrany, přihrávkou ale rozběhnutou Longovou nenašla přesně a tak se dostaly k balonu Lawrencová s Quinnovou.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase tři minuty.
     
    90
    Andriana Leonová rozehrávala nebezpečný rohový kop, ale přetažený centr dokázala vyboxovat do bezpečí Naylerová. Dále už pálila nepřesně Schmidtová.
     
    89
    Kanaďanky i v samém závěru zápasu útočily na levé straně. Chapmanová se vzdalovala své strážkyni, ale po delší odmlce přišel odpískaný ofsajd.
     
    88
    Střídání v týmu Nový Zéland: ze hřiště odchází Betsy Hassettová, přichází Emma Keteová.
     
    87
    Schmidtová pod tlakem napadající Greenová hrála raději na jistotu k brankářce Labbéové. Kanaďanky se poté snadno dostaly a míčem až na útočnou polovinu.
     
    86
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Nichelle Princeová, přichází Adriana Leonová.
     
    85
    Chapmanová přihrávala podél postranní lajny k Lawrencové, následně byla ve hře i Scottová, ale dále do vápna už se nedostala.
     
    84
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Janine Beckieová, přichází Rebecca Quinnová.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením zbývá do konce druhého poločasu. Kanaďanky si hlídají své dvoubrankové vedení v kombinaci ve středu pole.
    81. Nichelle PRINCEOVÁ - 2:0
     
    81
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanada pojišťuje své dnešní vítězství. Po zmatcích v pokutovém území přiletěl přetažený centr, který ještě hlavou umístila Sinclairová jen do tyče. Balon se ale odrazil příhodně pro NICHELLE PRINCEOVOU, která už z blízkosti dopravila míč do sítě.
     
    80
    Chapmanová se zapojila po svém příchodu na trávník do hry. Na levé straně si ale na úvod nerozuměla s nabíhající Lawrencovou.
     
    79
    Ve středu pole zvítězila v souboji Princeová, následně byla u míče Beckieová. Sinclairová v pokutovém území proti přesile neuspěla.
     
    78
    Nový Zéland se usadil na útočné polovině. Dokonce Greenová mohla hlavičkovat, ale z hranice vápna neumístila míč přesně do branky.
     
    77
    Střídání v týmu Kanada: ze hřiště odchází Jayde Riviereová, přichází Allysha Chapmanová.

    Vít Schück

    Branky: 50. Flemingová, 81. Princeová


    Držení míče: 70 % : 30 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 11:2. Rohy: 8:1. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:5.
    Kanada: Labbéová – Riviereová (77. Chapmanová), Buchananová, Zadorskyová, Lawrencová – Princeová (86. Leonová), Scottová, Schmidtová, Beckieová (84. Quinnová) – Sinclairová (C), Flemingová.
    Náhradníci: Sheridanová, D'Angelová – Chapmanová, Quinnová, Roseová, Grossová, Huitemaová, Carleová, Leonová, Woellerová, Agnewová, Hellstromová.

    Nový Zéland: Naylerová – Bottová (18. Longová), Stottová, Ercegová, Rileyová (C) – Chanceová, Percivalová, Bowenová, Hassettová (88. Keteová) – Gregoriusová (64. Greenová), Whiteová.
    Náhradníci: Essonová, Ollaová – Greenová, Stratfordová, Keteová, Longová, Mortonová, Duncanová, Wilkinsonová, Skiltonová, Satchellová, Cleverley.

    Rozhodčí: Jamašitová – Teširogiová, Bozonová (vš. JAP)
    thejrc.org