Malaga – La Coruňa 0:1 (kon.)
konec
Malaga CF
0:1 (0:0)
Deportivo La Coruňa
Sobota 15.06.2019, 21:00 • La Rosaleda (Málaga) • Segunda División • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 22:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:16. (22:52:50)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím La Coruni, která zvítězila poměrem 1:0, což znamená postup do finálového souboje. Málaga sice měla v tomto utkání velkou územní převahu, avšak neustále narážela na pozornou obranu soupeře. Deportivo předvedlo velice zodpovědný výkon směrem dozadu, na druhou stranu to nebylo směrem dopředu zrovna ideální. I tak hosté udeřili z ojedinělé šance, hodně se o to zapříčinil domácí brankář Munir, který si srazil střelu za sebe.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Do konce zápasu nezbývá zrovna moc času, Deportivo stále vede o jednu branku. Ochozy stadionu v Málaze pořádně prořídly.
     
    90+3
    Nakonec tu bude ještě jedna standardka pro hosty. Cartabia totiž unikal po levém křídle, načež ho ostře sestřelil jeden z protihráčů.
     
    90+2
    Koné neměl u pokutového území zrovna moc času, naopak si obrannou povinnost splnil Somma, který odpálil míč do zámezí.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    89
    V závěru utkání jsme sledovali dohru u rohového praporku, která nakonec přinesla žlutou kartu pro Ontiverose. Posléze to pořádně schytal hostující Cartabia, který má s protihráči velké starosti. Ti mu totiž neustále vyčítají simulování, což vyústilo k přistrčení Fedeho na trávník.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Určitě se bude nastavovat, avšak Málaga musí vstřelit minimálně tři branky.
     
    88
    Hernández předvedl ukázkové zpracování míče, načež Ontiveros kroutil centr do pokutového území soupeře. Tam pozorně číhal zadák Somma.
     
    87
    O provedení autového vhazování se postaral hostující García, který si na hranici pokutového území chtěl vybrat Quiqueho, což ale nevyšlo.
     
    83
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Miguel Cifuentes, přichází Daniel Pacheco.
    82. BERGANTIŇOS - 0:1
     
    82
    La Coruňa právě vstřelila branku!
    Obrovská minela domácího brankáře rozhoduje o postupujícím do finále play-off! Středopolař ALEX BERGANTIŇOS měl za pokutovým územím hodně času na zakončení, to směřovalo přímo na brankáře Munira, který si ale nepochopitelně srazil míč za sebe do sítě.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, Deportivo je blízko finálovému souboji. Ještě nepředbíhejme, domácí se ženou kupředu.
     
    80
    Snad první vážnější práce pro domácího brankáře. Z velké vzdálenosti to totiž zkoušel záložník Exposito, který našel pouze rukavice brankáře.
     
    79
    Až nyní se Málaze podařilo kloudně odcentrovat, jenomže hlavičkový pokus trefil obětavého protihráče. La Coruňa se nyní snaží uklidnit hru.
     
    78
    Hrací předmět se opět dostal do moci hostujícího brankáře, který tentokráte dalekonosně vyhodil balón, jenž se po chvíli dostal k Munirovi.
     
    77
    Giménez si opět dával s rozehrávkou hodně načas. Nakonec odkopával na pravou stranu, kde se ve vzdušném souboji dokázal prosadit Pedro.
     
    76
    Ontiveros to nyní vzal sám na sebe. Za pokutovým územím si hodil míč na pravou nohu, avšak poté trefil hned prvního protihráče před sebou.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Adrián González (Málaga CF).
     
    75
    Quique si tak dlouho pohrával s míčem, až byl čistým způsobem odzbrojen. Adrián ihned zkoušel najít Koného, jehož hlavička postrádala přesnost.
     
    74
    Na zemi se ocitl Blanco, avšak dle sudího v tom nebyl nedovolený zákrok. I tak se La Coruňa daleko nedostala, naopak Munir rozehrával k postranní lajně.
     
    73
    Munir si připsal hodně snadný zákrok., jednalo se o rutinní stažení míče ze vzduchu. Rychlý protiútok domácích skončil na nepřesné přihrávce.
     
    72
    Hodně důrazně si ve vzduchu počínal domácí Torres, který doslova zboural protihráče. Chvíli se hrát nebude, je tu totiž další krátké ošetření.
     
    71
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Carlos Fernández, přichází Quique.
     
    68
    Žlutou kartu dostává Daniel Giménez (Deportivo La Coruňa).
     
    66
    Santos se tak postavil k rozehrávce, kterou poslal přímo na kopačku hostujícího Pedra, jenž po chvilce odkopával ven z pokutového území.
    65. Giménez podržel svůj celek.
     
    65
    Do pohotového zakončení se dostal domácí Blanco, který pořádně protáhl brankáře Giméneze. Další pokus o centr byl sražen na rohový kop.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, i nadále čekáme na první přesný zásah. Málaga musí pořádně zabrat, v opačném případě jí skončí sezóna.
     
    63
    Hostující brankář Giménez odkopával zhruba ke středovému kruhu, kam si pro balón seběhl nenápadný Fernández, jenž prodlužoval ke spoluhráčům.
     
    62
    Najednou měl kolem sebe hodně prostoru na zakončení domácí Adrián, jehož zakončení levačkou nebylo přesné. Ani tentokráte se Giménez nezapotil.
     
    61
    Hra se hodně často kouskuje, podobně je tomu i v tomto případě. Blanco totiž dohrál Duarteho, který se okamžitě svalil na hrací plochu.
     
    60
    Hernández odkopával míč pouze do zámezí, což přineslo druhý rohový kop pro Deportivo. Pedro centroval do malého vápna, kde zasahoval Torres.
     
    59
    Boveda si seběhl pro přihrávku na pravou stranu, avšak jeden z jeho kolegů přihrával do ofsajdu. Chybný verdikt, opakovaný záběr ofsajd nepřinesl.
     
    58
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Málagu. K míči se tentokráte postavil Santos, jenž na hranici malého vápna našel pouze Nahuela.
     
    57
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Matías Nahuel, přichází Borja Valle.
     
    56
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Jack Harper, přichází Mamadou Koné.
     
    55
    Další střelecký pokus obstaral domácí Adrián, který to opět zkoušel levačkou, avšak ani v tomto případě nemířil mezi tři tyče branky soupeře.
     
    54
    Střídající Cartabia se ihned po svém příchodu na hrací plochu dostal k míči. Jeho celek se na útočné polovině moc dlouho nezdržel.
     
    53
    Torres se celkem snadným způsobem dostal na druhou stranu, kde zkoušel přihrát na kopačku Blanca, který vzápětí našel pouze nohu protihráče.
     
    52
    Střídání v týmu Deportivo La Coruňa: ze hřiště odchází Vicente Gómez, přichází Fede Cartabia.
     
    51
    Munir mohl rozehrávat od své branky, přičemž posílal míč na levou stranu hřiště. Trpělivá kombinace domácích zatím nepřináší nic nebezpečného.
     
    50
    Krátce poté si Málaga vybojovala další standardku. Juankar spolupracoval s Ontiverosem, avšak druhý jmenovaný přihrával pouze do zámezí.
     
    49
    Standardní situace proskákala až na kopačku Harpera, který nedokázal seřídit mířidla. Výsledkem bylo zakončení hodně vysoko nad břevno.
     
    48
    Ihned v úvodu druhého poločasu si u postranní čáry počínal nedovoleně hostující Somma. Naopak na zelený pažit se svalil forvard Blanco.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    46
    Střídání v týmu Málaga CF: ze hřiště odchází Hicham Boussefiane, přichází Renato Santos.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádný přesný zásah. Aktivněji do zápasu vstoupila Málaga, jenž pořádně přitlačila svého soupeře. Největší šance měl na svědomí Ontiveros, který hned dvakrát trefil brankovou konstrukci. Postupem času se probudilo také Deportivo, jenomže k vážnějšímu ohrožení domácí branky nedošlo. Málaga tak stále musí vstřelit minimálně dvě branky.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45
    Málaze není přáno! Ontiveros opět napřáhl zpoza pokutového území, jenomže v tomto případě trefil pouze břevno.
     
    44
    Chvíli se nehrálo, neboť po nedovoleném zákroku skončil na zemi hostující Pedro. Na nic vážného to nevypadá, na scénu se ale vydal lékařský personál.
     
    42
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem tří minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Žlutou kartu dostává Keidi Baré (Málaga CF).
     
    41
    Gómez se dobře zorientoval u středového kruhu, načež ještě roztáhl hru na pravou stranu. Deportivo se nikam netlačí, navíc celkem dlouho kombinuje.
     
    40
    Navíc na řadu přišel volný kop, po kterém se k míči dostal Cifuentes, jehož rána pravou nohou vystoupala nad branku. Giménez nemusel zasahovat.
     
    38
    Je tu třetí žlutá karta tohoto zápasu. Fernández byl totiž v souboji s Juankarem příliš pozdě, logicky z toho vyústil nedovolený zákrok.
     
    36
    Blanco chtěl ještě s vypětím všech sil vydolovat balón, avšak ho poslal pouze ven z hrací plochy. Somma poté zkontroloval jeho dráhu letu.
     
    35
    Žlutou kartu dostává Eneko Boveda (Deportivo La Coruňa).
     
    35
    Přenesení hry našlo na pravé straně Cifuentese, který ještě sklepával pod sebe na Hernándeze. Málaga to raději zkusí přes levý pól hrací plochy.
     
    34
    I přesto jsme nakonec sledovali střelecký pokus. Opět ho obstaral hodně aktivní Ontiveros, jehož rána pravačkou skončila na obětavém Gómezovi.
     
    33
    Pedro zahrával rohový kop z pravé strany, který nebyl zrovna povedený. Domácí založili rychlou protiakci, nicméně Harper akci naprosto zabrzdil.
     
    32
    Po delší době se na útočné polovině zjevila také La Coruňa. Pedro našel lépe postaveného Bovedu, jehož centr dokázal včas zablokovat Juankar.
     
    31
    Juankar se na levém křídle dostal k centru, kterým trefil hned prvního protihráče. Málaga opět pořádně přidala, další centr krotil brankář Giménez.
     
    30
    Po autovém vhazování přišel další nedovolený zákrok, tentokráte šel hodně ostře do souboje hostující Gómez, který na útočné polovině fauloval.
     
    29
    Napadající Adrián si nakonec přeci jenom pomohl nedovoleným způsobem. Duarte dalekonosným pasem hledal Fernándeze, který se k míči nedostal.
     
    28
    Málaga nyní kombinovala ve středu hrací plochy, přičemž v rozehrávce chyboval Cifu, avšak toto drobné zaváhání dokonale napravil Hernández.
     
    27
    Máme za sebou něco málo přes dvacet minut hry, na úvodní branku stále čekáme. Utkání se nám uklidnilo, La Coruňa přečkala nápor soupeře.
     
    26
    Po pravém křídle to zkoušel Boussefiane, který se daleko s míčem nedostal. Naopak u postranní čáry narazil do Nahuela, jenž vybojoval aut.
     
    25
    Munir si opět nepřipsal žádnou složitější práci, naopak se postaral o rozehrávku od své branky, kterou konstruktivně poslal do strany.
     
    24
    Boveda si nyní vyzkoušel autové vhazování, při kterém spolupracoval s Pedrem. Výsledkem krátké souhry je další autové vhazování pro hosty.
     
    19
    Boveda ještě zachránil míč před postranní lajnou, což Deportivu zajistilo útočnou polovinu. Nahuel se dostal k šestnáctce, kde nepřesně přihrával.
     
    18
    U postranní čáry si hodně nevybíravým způsobem počínal napadající Fernández. To pořádně pocítil Juankar, jenž vybojoval standardní situaci.
     
    17
    Somma nepřesně rozehrával, u středového kruhu totiž našel kopačku jednoho z protihráčů. Vůbec poprvé se dostal k míči domácí brankář Munir.
     
    16
    Deportivo se konečně dostalo na druhou stranu, kde si nedovoleným zákrokem pomohl Cifu, jenž skolil k zemi zatím hodně nevýrazného Nahuela.
     
    15
    K rozehrávce se nakonec postavil Ontiveros, jenž to pochopitelně zkoušel přímo na branku. Výsledkem je zakončení zhruba metr vedle šibenice.
     
    14
    Tohle bude hodně zajímavé. Hostující Exposito totiž zahrál těsně před pokutovým územím rukou, logicky tak přijde na řadu standardní situace.
    13. Ontiveros trefil pouze tyč.
     
    13
    Málaga se málem dostala do vedení! Boussefiane přenášel hru na Ontiverose, jehož technické zakončení skončilo na tyči. Následně musel zasahovat Duarte.
     
    12
    Domácí mají v úvodu utkání opravdu velký tlak. Následoval další rohový kop, který z hranice malého vápna musel odklízet hostující Exposito.
     
    11
    Málaga si nakonec vybojovala rohový kop. Ten nebyl rozehrán vůbec dobře, navíc si poté splnil obrannou povinnost García, jenž ubránil Harpera.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Luís Hernández (Málaga CF).
     
    9
    Blanco šikovně roztáhl hru na levou stranu, kde to Boussefiane zkoušel kolmicí na Juankara, jehož následnou přihrávku zastavil Boveda.
     
    8
    Cifu mohl vhazovat z pravé strany, avšak nakonec přenechal aut svému kolegovi Adriánovi. Jeho dalekonosná nabídka našla pouze Duarteho.
     
    7
    V pokutovém území se na zemi ocitl domácí Blanco, avšak sudí nechává pokračovat ve hře. Sporná situace, nicméně pokutový kop to nebude.
     
    6
    K míči se dostal také hostující brankář Giménez, který odkopával na pravou stranu. Tam si faulem pomohl Bergantinos, který poslal k zemi Ontiverose.
     
    5
    Po autovém vhazování musel zasahovat zadák Hernández, který odpálil míč vysoko nad sebe. V následném hlavičkovém souboji vyhrál Adrián.
     
    4
    Posléze si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Cifu, který místo míče poslal k zemi Garcíu. Deportivo si dává s rozehrávkou hodně načas.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali dalekonosný pas z kopačky Hernándeze, který skončil pouze u Duarteho. Málaga se dostala zpět k míči.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Málaga CF: Munir – Cifu, Hernández, Torres, Juankar – Ontiveros, Adrián, Baré, Boussefiane – Blanco, Harper
    Náhradníci: Kieszek – González, Koné, Morán, Pacheco, Ricca, Santos

    Deportivo La Coruňa: Giménez – Boveda, Duarte, Somma, García – Bergantinos, Gómez – Pedro, Exposito, Nahuel – Fernández
    Náhradníci: Ortola – Borja, Caballo, Cartabia, Quique, Mosquera, Simon

    Rozhodčí: Díaz de Mera – Santaursula, Porras.
     
    První zápas

    První vzájemné utkání těchto dvou celků vyznělo pro Deportivo, jenž nakonec zvítězilo poměrem 4:2. Málaga si ale do druhého poločasu odnesla vedení 2:1, nicméně druhé dějství jednoznačně patřilo soupeři, který si vytvořil velkou převahu, jenž nakonec přinesla tři branky.
     
    Málaga CF

    Na opačné straně stojí Málaga, která se ještě pokusila o přímý postup do španělské nejvyšší soutěže, avšak druhá Granada si své postavení dokázala pohlídat s pětibodovým náskokem. Málaga se tak umístila na třetí pozici, což jí automaticky určilo celek z šesté pozice. Hostující tým tohoto zápasu se v závěru sezóny nacházel ve vynikající formě, vyhrál totiž v pěti po sobě jdoucích zápasech v řadě. Málaga se navíc opírala o druhou nejlepší obranu v soutěži, na druhou stranu se celkem efektivním dojmem jevila také útočná vazba. I tak se Málaga řadila mezi dvojici nejlepších celků na hřišti soupeřů, lepší byla pouze Granada, které pomohlo lepší skóre.
     
    Deportivo La Coruňa

    Fotbalisté Deportiva museli o příčky zaručující play-off bojovat do samotného konce, avšak se přeci jenom usadili na šesté pozici, přičemž na sedmý Cádiz měli náskok čtyř bodů. Deportivo se v závěru sezóny výsledkově zvedlo, hodně napomohla také špatná formá Cádizu, který jakoby se nechtěl dostat do semifinálových bojů. Deportivo za celou sezónu prohrálo pouze osmkrát, navíc hned v sedmnácti případech remizovalo. Co se týče počínání na domácím stadionu, tak tam La Coruňa odehrála jednadvacet zápasů, ve kterých prohrála pouze třikrát. Poslední tři domácí zápasy ale přinesly dvě výhry a také jednu remízu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Boj o poslední postupové místo do španělské nejvyšší soutěže vrcholí, v odvetném semifinále se proti sobě představí Málaga CF a Deportivo La Coruňa.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.

    David Suchý

    Branky: 82. Bergantiňos

    Karty:   10. Hernández (MLG), 41. Baré (MLG), 75. González (MLG), 89. Ontiveros (MLG) – 35. Boveda (DEP), 38. Fernández (DEP), 68. Giménez (DEP)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 1:4. Střely mimo: 22:2. Rohy: 7:3. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:16.
    Malaga CF: Munir – Cifuentes (83. Pacheco), Hernández, Torres, Juankar – Ontiveros, Adrián, Baré, Boussefiane (46. Santos) – Blanco, Harper (56. Koné)
    Náhradníci: Kieszek – González, Koné, Morán, Pacheco, Ricca, Santos

    Deportivo La Coruňa: Giménez – Boveda, Duarte, Somma, García – Bergantinos, Gómez (62. Cartabia) – Pedro, Exposito, Nahuel (57. Borja) – Fernández (71. Quique)
    Náhradníci: Ortola – Borja, Caballo, Cartabia, Quique, Mosquera, Simon

    Rozhodčí: Díaz de Mera – Santaursula, Porras
    12.06.2019
    La Coruňa - Malaga 4:2

    Branky: 21. Fernández (pen.), 56. Pedro, 63. Fernández, 78. Borja – 18. Hernández, 37. Ontiveros

    Karty:   13. Sánchez (DEP) – 26. Rodríguez (MLG), 30. Baré (MLG), 90+1. Ontiveros (MLG)

    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:13.
    thejrc.org