Česko U16 – Česko U15 8:1 (kon.) | Slovensko – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Kanada East 0:13 (kon.)
Česko U15 – Slovensko 1:8 (kon.) | Kanada East – Česko U16 4:2 (kon.)
konec
Kanada East
4:2 (1:1, 2:0, 1:1)
Česko U16
Čtvrtek 27.06.2019, 21:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    43:32
    Český tým nakonec nebude nakonec pokračovat v tlaku, neboť Pavel Chovanec (CZE) obdržel dvouminutový trest za faul v útočném pásmo. Sudí jej klasifikovali jako sekání.
     
    42:00
    Češi dostanou další prostor při přesilovce, neboť Nolan Cleary (CAE) nedokázal zahrát u mantinelu podle pravidel. Domácí výběr se viditelně bude snažit zmobilizovat poslední síly.
     
    34:51
    Tentokrát už rozhodčí ale sahají k vylučování. Matyáš Jizba (CZE) a Mitchell Smilsky (CAE) obdrželi dvouminutový trest po vzájemné strkanici, oba jej obdrželi za hrubost.
     
    32:33
    Domácí tým dostává možnost další přesilovky. Za sekání v obranném pásmu dostal menší trest Lee Chambers (CAE).
     
    27:53
    Český tým musí překonat další komplikaci Jakub Molnár (CZE) se provinil ve středním pásmu zásahem míčku vysokou holí, kterou ohrozil zdraví soupeře. Rozhodčí mu tak okamžitě udělují menší trest.
     
    25:29
    Zachary Dean (CAE) se nedokázal ovládnout pod vlivem emocí a rozhodčí mu udělují desetiminutový osobní trest. Pro kanadského kapitána, lídra celého celku, je to velice nepříjemná komplikace.
     
    22:14
    Češi půjdou hned do dvojnásobné početní výhody. Cole Turcotte (CAE) se provinil podle sudích podrážení, zámořský výběr i přes nevoli proti verdiktu bude muset jít do tří mužů.
     
    21:39
    Česká sestava dostává další možnost přesilové hry. Oliver Smith (CAE) obdržel trest za sekání v obranné třetině, zámořský výběr byl dlouho dobu pod tlakem.
     
    17:57
    Vyloučení v týmu Česko U16 (Matyáš Svoboda – Trestné střílení, podražení).
     
    11:54
    Český výběr dostává možnost přesilovky. Wyatt Johnston (CAE) se totiž dopustil ve středním pásmu signifikantního podražení. Jiří Christ nyní na hrací plochu nasazuje Novotného formaci.
     
    06:04
    Češi půjdou v této chvíli do tří mužů. Jakub Molnár (CZE) u mantinelu až příliš přitvrdil, sudí jej vykazují kvůli vražení na hrazení.
     
    05:44
    Greene s Johsntonem se rvali před českou brankou o skákající míček, ale Matyáš Mikel (CZE) je odstavil od balónku mimo rámec pravidel. Podle sudích je přidržel.
     
    03:03
    Kanadský bek Leo Chambers (CAE) se nestačil postavit Hálkovi podle pravidel, sudí jej tak logicky posílají na trestnou. Šlo o dost viditelně porušení pravidel.
     
    00:46
    Češi půjdou poprvé do oslabení. Po zastavení útoku Gillespieho se musí poroučet na trestnou lavici Matěj Taufer (CZE). Kanaďané cítí šanci.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 7. Greene, 18. Hudson (TS), 30. Greene (Hudon), 45. Greene (Dean) – 1. Hroch, 43. Bečka (Lhota)


    Kanada East: Gennaro (Schoeftner) – Poitras, Smilsky, Chambers, Lindsay (A), Kennedy, Cleary, Leithamn, Alexopoulos –Dean (C), Shepard, Johnston, Snedden, Gillespie, Pavis, Greene, Hudon (A), Smith, Phillips, Turcotte, Crane
    Česko U16: Křemeňák (Šťovíček, Skalický) – Hálek (C), Jizba, Hnyk, Kovařík, Molnár, Maule, Svoboda, Mikl – Bečka (A), Hroch, Novotný, Štastný, Zika, Kubica, Lhota (A), Vohralík, Taufer, Dostál, Rakovský, Chovanec

    Rozhodčí: Antonín Adam (SUI), Petr Ryboň (CZE)
    thejrc.org