Velká Británie – Kanada West 0:7 (kon.) | Kanada East – Slovensko 4:2 (kon.) | Česko U16 – Velká Británie 11:1 (kon.)
Kanada West – Česko U15 9:0 (kon.) | Slovensko – Česko U16 4:1 (kon.)
konec
Kanada West
9:0 (2:0, 5:0, 2:0)
Česko U15
Pátek 28.06.2019, 19:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    42:35
    Rozhodčí sahají k dalšímu vyloučení, když míří na trestnou lavici Nate Goodbranson (CAW). Podle sudích zahrál nebezpečně vysokou holí, Češi tak mají další možnost na protržení ofenzivního trápení.
     
    41:59
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Česko U15 (Nistor – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Kanada West (Fontaine – 2 min., nesportovní chování + 10 minut osobní trest, nesportovní chování). Trest odpyká Pasternak.
     
    39:38
    Českou patnáctku čeká další přesilová hra, Dawson Pasternak (CAW) obdržel za svůj tvrdý zákrok v obranné třetině menší trest. Podle sudích se provinil nedovoleným bráněním.
     
    36:37
    Svarich se řítil do obrovitánské tutovky, nicméně rychlý brejk nakonec fantasticky zneškodnil Nistor, který zvládl ustát individuální únik kanadského forvarda. Míček vyrazil ramenem mimo tři tyče.
    35:53 FONTAINE - 9:0
     
    35:53
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Kanada pokračuje v ukázce vlastní síly. BEN FONTAINE se dostal ne levé straně ke střelbě z velké dálky a celkem překvapivě jeho pokus nakonec proskočil za záda Nistora, kterému nevyšel zákrok. Tohle byl pro něj velmi smolný moment. Bez asistence.
    34:19 PASTERNAK - 8:0
     
    34:19
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    A je tu další zásah! DAWSON PASTERNAK se prodral na levém kruhu ke střelbě v době, kdy se česká obrana soustředila na druhou stranu útočné třetiny. Nistor ani domácí beci se nestačili přesunout, míček vletěl do odkryté části brány. Asistence: Connor Roulette.
     
    28:12
    Kanadu čeká další z mnoha oslabení, tentokrát byl vyloučen Ben Fontaine (CAW), jenž se přes vlastní nevoli s verdiktem sudích měl dopustit nedovolené hry tělem.
    26:51 ROULETTE - 7:0
     
    26:51
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Excelentní individuální akce. Po české minele posledního hráče kombinační řady se dostal do samostatného úniku CONNOR ROULETTE, který svůj brejk proměnil naprosto dokonale. Jednoduché naznačení a blafák do bekhendu, míček vletěl přímo do šibenice. Bez asistence.
    24:09 WALDIE - 6:0
     
    24:09
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Další proměněná přesilovka. Po dlouhém obléhání české brány se nakonec opřel do míčku Fontaine od modré čáry a jeho dělovku jen tak tak zvládl zbrzdit Nistor. Následná chladnokrevná dorážka EVANA WALDIEHO ovšem už do sítě proskákala. Asistence: Ben Fontaine.
     
    23:13
    Český národní tým čeká další oslabení. Za sekání v obranné třetině je aktuálně vylučován Adam Bolek (CZ5).
    22:49 PASTERNAK - 5:0
     
    22:49
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Kanada pokračuje v kanonádě! Connor Roulette se totiž zvládl dostat do rychlého brejku, když stačil přesprintovat i české beky. Jeho ránu ještě Nistor s velkým vypětím sil zastavil, dorážka DAWSONA PASTERNAKA už ale byla gólová. Míček trefil prostor u levé tyčky. Asistence: Connor Roulette, Rory Neill.
     
    18:27
    Kanadu čeká oslabení. Mason Svarich (CAW) se dopustil v obranném pásmu dost signifikantního sekání, sudí mu tak právě za tento prohřešek udělují menší trest.
    17:23 PASTERNAK - 4:0
     
    17:23
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Další kanadská trefa! Po rychlém brejku zůstal před brankou českého týmu úplně osamocený DAWSON PASTERNAK, kterému se podařilo krásnou technickou parádičkou oklamat i Nistora. Ten byl proti němu nakonec bezmocný. Asistence: Connor Roulette, Rory Neill.
     
    17:11
    Český tým si vybírá oddechový čas!
     
    17:11
    Českou eskadru čeká další oslabení, Jakub Myškovský (CZ5) si půjde odsedět menší trest za vražení na hrazení, kterého se dopustil v rohu hřiště.
    16:37 WEIHS - 3:0
     
    16:37
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    A je tu další kanadský úder! Po rychlém brejku se zjevil na ose hřiště OWE WEIHS, jemuž se podařilo parádně trefit pas letící ze strany. Nistor už nestačil betony sklapnout, balónek tak skončil přímo za jeho zády. Asistence: Nate Goobranson.
     
    16:15
    Oba celky nyní půjdou do čtyř mužů. Tomáš Krejčí (CZ5) a Ben Fontaine (CAW) jsou vyloučeni po vzájemné strkanici za držení.
    14:23 PASTERNAK - 2:0
     
    14:23
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Přesilovka je v blesku využita! DAWSON PASTERNAK se objevil přesně v místě, kam už český bek nestačil doběhnout. Parádní golfák po krásné nahrávce pak uštědřil českému výběru další ránu, zaplul totiž přímo do šibenice. Asistence: Brett Hyland.
     
    14:11
    Češi půjdou do čtyř, neboť sudí si všimli špatného střídání. Trest za hráčskou lavici odsedí Nikolas Randis (CZ5). Kanaďané budou mít na konci periody velkou psychickou výhodu.
    13:02 NEILL - 1:0
     
    13:02
    Tým Kanada West právě vstřelil branku!
    Zámořský výběr přerušil střelecké trápení. Po dlouhém obléhání české klece se postaral o propuknutí velké euforie RORY NEILL, který se zjevil v předbrankovém prostoru a silou vůle doklepal míček do odkryté části branky. Nistor už tentokrát nestačil svůj beton přesunout v dostetečném předstihu. Asistence: Robert McGowan.
     
    10:07
    Svarich natřikrát pořádně prověřil Nistora, nicméně ten stále prokazuje fantastickou formu. Další extrémně těžké zákroky, jednou i maskou, znemožnily kanadskému kanonýrovi v zakončení. Kanada zůstane po přerušení hry natlačena v útočném pásmu.
     
    09:10
    Teasdale si připsal velkou gólovku! Jeho dělovka od modré čáry nicméně proletěla těsně nad horní tyčkou, Nistor nemusel zasahovat. Oba týmy jsou v této chvíli kompletní.
     
    07:10
    Po vzájemné strkanici před Nistorovým brankovištěm se bude vylučovat na obou stranách, neboť Adam Bolek (CZ5) a Ben Fontaine (CAW) jdou na trestnou lavici. Oba obdrží tresty za hrubost.
     
    03:23
    Bal byl jen milimetry od vstřelení úvodní branky! Jeho dorážka z hranice brankoviště nicméně nakonec zvláštní trajektorií vypadla ze skrumáže mimo síť. Nistor si musel pořádně, ale pořádně oddechnout.
     
    01:33
    Hancockova rána měla gólové parametry, Nistor předvádí špičkový zákrok!

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 14. Neill (McGowan), 15. Pasternak (Hyland), 17. Weihs (Goodbranson), 18. Pasternak (Roulette, Neill), 23. Pasternak (Roulette, Neill), 25. Waldie (Fontaine), 27. Roulette, 35. Pasternak (Roulette), 36. Fontaine


    Kanada West: Plowman (Wilcott) – Neill, Teasdale, Louie, McGowan, Hancock, Ball, Westhaver, Valerio – Roulette (C), Pasternak (A), Hoekstra, Fontaine, Svarich, Waldie (A), Hyland, Sandboe, Bal, Pooni, Goodbrandson, Weihs
    Česko U15: Nistor (Keprt) – De Fin (A), Král, Krejčí, Popek, Dufek, Bolek, Randis, Neumaier, Korf, Ehrlich – Mendel, Nistor (C), Slezák, Wróbel, Černý, Petráš, Bláha, Šmíd, Myškovský, Malý

    Rozhodčí: Matej Pleško (CZE), Patrik Gondora (SVK)
    thejrc.org