Olomouc – Pardubice 2:1 (kon.) | FC Košice – Michalovce 3:1 (kon.) | Karviná – Vítkovice 4:0 (kon.)
Teplice – Sokolov 5:0 (kon.) | Raków – Opava 1:0 (kon.) | Brno – Jihlava 5:2 (kon.)
Samara – Ostrava 0:1 (kon.) | Hr. Králové – Varnsdorf 2:2 (kon.) | Prostějov – Třinec 2:2 (kon.)
Žižkov – Táborsko 3:0 (kon.) | Karviná – Poprad 0:1 (kon.) | Vladislav – Jihlava 1:8 (kon.)
Kluž – Sparta 1:0 (kon.) | Rapid – Bohemians 1905 2:3 (kon.) | Č. Budějovice – Amstetten 2:2 (kon.)
Olomouc – Trnava 1:2 (kon.) | Maribor – Slovácko 0:1 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
2:2 (1:0)
FK Varnsdorf
Sobota 29.06.2019, 13:00 • Poděbrady - Obora • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec nakonec končí nerozhodným výsledkem poměrem 2:2. Hradci vůbec nevyšel vstup do druhého poločasu, soupeř totiž v krátkém časovém sledu otočil výsledek ve svůj prospěch. Votroci si posléze přichystali celkem značnou územní převahu, která přeci jenom přinesla vyrovnávací branku, o kterou se postaral Šípek. (14:42:53)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    90
    Žlutou kartu dostává Djurdjević (FC Hradec Králové).
     
    88
    Kubista sáhl k nedovolenému zákroku zhruba třicet čísel od branky. Votroci se tak pokusili udeřit vzduchem, nicméně ven z branky dokráčel Samoel.
    88. ŠÍPEK - 2:2
     
    88
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Tak přeci jenom tu máme vyrovnávací branku! Za dalekonosným pasem si seběhl JAKUB ŠÍPEK, který se poté dostal do palebné pozice, odkud celkem pohotově překonal brankáře Samoela.
     
    85
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut. Varnsdorf i nadále vede o jednu branku, nicméně v posledních minutách tahá za kratší konec.
     
    84
    Ani tentokráte nemusel Samoel zasahovat, rána z hranice pokutového území směřovala výrazně vedle šibenice, Hradci se krátí čas.
     
    83
    Ten nakonec směřoval na levou stranu, kde ještě zabojoval Finěk, kterému se podařilo najít pouze kopačku soupeře, který raději uklidnil hru.
     
    82
    V pokutovém území skončil na zemi Zorvan, pochopitelně se o faul nejednalo. Bude se pokračovat pouze odkopem od branky soupeře.
     
    81
    Schön se chtěl uvolnit přes přesilu protihráčů, avšak ta mu v tom čistým způsobem zabránila. Hradec okamžitě vyvezl balón na druhou stranu.
     
    80
    Votroci si tak vyzkoušeli rozehrávku dalšího rohového kopu, avšak ten nebyl nebezpečný. Posléze se k míči dostal také brankář Vízek.
     
    79
    Přihrávka na pravou stranu nakonec přinesla velice nebezpečný centr, který hráč Varnsdorfu musel odklízet kousek vedle vlastní branky.
     
    74
    Hradec to zkoušel dalším dalekonosným pasem, který dokázal zachytit jeden z hráčů, nicméně s míčem se ocitl za brankovou čárou.
     
    73
    Samoel konstruktivně rozehrál do strany, přičemž obranná vazba chybovala v rozehrávce, nicméně před brankovou čárou zasahoval jeden z hráčů Varnsdorfu.
     
    73
    Žlutou kartu dostává Horák (FC Hradec Králové).
     
    72
    Finěk to zkoušel přihrávku podél autové čáry, kterou soupeř nedokázal ukořistit. Votrokům se podařilo přenést hru na levou stranu hrací plochy.
     
    71
    Nakonec jsme sledovali hodně nepovedený centr, který měl na svědomí právě Zorvan. Posléze hlavní sudí nařídil krátkou přestávku na doplnění tekutin.
     
    70
    Zorvan šikovným způsobem roztáhl hru na pravou stranu, kde si soupeř pomohl nedovoleně. Následovat bude nadějná standardní situace.

    David Suchý

    Branky: 36. Firbacher, 88. Šípek – 53. Barac, 59. Barac

    Karty:   73. Horák (HKR), 90. Djurdjević (HKR)


    FC Hradec Králové: 1. poločas: Ottmar – Černý, Čech, Zbrožek, Urma – Vlkanova, Soukeník, Kateřiňák, Procházka – Prekop, Firbacher.

    2. poločas: Vízek – Kopečný, Ptáček, Martinec, Horák – Mahr, Zorvan (73. Soukeník), Djurdjević, Doležal – Šípek, Švantner.

    Náhradníci: Vízek – Djurdjević, Doležal, Horák, Kopečný, Mahr, Martinec, Ptáček, Šípek, Švantner, Zorvan

    FK Varnsdorf: Samoel – Finěk (46. Kazda), Richter, Houser (46. Bielesz), Rudzan – Rudnyckyj (46. Barac), Breda (46. Kubista), Bláha, D. Novák – L. Novák (46. Schön) – Šimon.

    Rozhodčí: Lerch – Blažej, Hock
    thejrc.org