Česko U15 – Velká Británie 5:1 (kon.) | Kanada East – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 0:11 (kon.)
Kanada West – Česko U16 11:4 (kon.) | Česko U15 – Kanada East 2:9 (kon.)
konec
Velká Británie
0:11 (0:4, 0:5, 0:2)
Slovensko
Sobota 29.06.2019, 14:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    Duel nakonec skončil jasným vítězstvím Slovenska, které zvládlo i díky lepšímu fyzickému fondu a technickým dovednostem rozebrat obranu Velké Británie a nastřílet celkem 11 branek. Slovensko tak potvrdilo jasnou roli favorita a přidalo další tři body, které mu zajišťují souboj o třetí a čtvrté místo. Ode mě je to pro dnešek z České Třebové vše, přeji hezký zbytek dne. (15:41:31)
     
    Nejlepší hráči utkání: Stuart Jackson (Velká Británie) – Ivan Thomka (Slovensko)
     
    Konec zápasu.
     
    43:44
    Slováky čeká ještě na konci utkání minimálně jedno oslabení. Andrej Siakeľ (SVK) obdržel menší trest nedovolené bránění.
     
    39:40
    Tentokrát se dočkají přesilovky i Slováci. Za dost signifikantní krosček obdržel menší trest Rhyce Anderson (GBR).
     
    37:11
    Andrej Siakeľ (SVK) zjevně obdržel od protihráče ránu hokejkou, slovenský kapitán nicméně v afektu britského hráče napadl. Sudí jej proto vylučují za hrubost.
    37:11 KUPČO - 0:11
     
    37:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tu další trefa Slováků! Siakeľ i v pádu stačil nahrát na brankoviště na ĽUBOMÍRA KUPČA, který stačil napálit míček přímo na branku. Rae ležel bezmocně a o zákrok už se ani nestačil pokusit. Asistence: Andrej Siakeľ.
    32:48 SIAKEĽ - 0:10
     
    32:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci řádí i v oslabení. ANDREJ SIAKEĽ se dostal na levé straně ke střelbě a přehodil vyjetého Raea. Británie nyní prohrává už o deset branek. Asistence: Ľubomír Kupčo.
     
    32:28
    Britové budou hrát další přesilovku. Za faul, který byl vyhodnocen jako nedovolené bránění, odchází na trestnou lavici Dominik Kuchta (SVK).
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina znovu přinesla slovenskou dominanci. Britové totiž inkasovali dalších pět branek a předzápasové spekulace o možném jednoznačném výsledku se dokonale naplňují. Velká Británie totiž prohrává už o devět branek.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
    28:38 KUPČO - 0:9
     
    28:38
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Devátá branka je na světě. ĽUBOMÍR KUPČO se zjevil na ose hřiště, kde se postaral o milimetrově přesnou bombu zápěstím Míček proletěl přímo ke levé tyčce, Rae svůj beton natahoval jen marně. Asistence: Ivan Thomka, Dominik Pavlák.
     
    24:58
    Na středové čáře zůstal ležet jeden z britských hráčů po dost nepříjemném zákroku. Sudí jsou nekompromisní, za nedovolené bránění posílají na trestnou lavici Dominika Pavláka (SVK).
    23:36 SIAKEĽ - 0:8
     
    23:36
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Británie inkasovala už osmou branku. ANDREJ SIAKEĽ se postaral o krásnou technickou parádu a přehodil ležícího Dominica Raea. Ostrované jsou už hodně psychicky zkroušení. Asistence: Ľubomír Kupčo.
     
    22:25
    Slováci střídají brankáře. Na pozici Marka Borovského naskakuje Jakub Hrubovský.
    22:25 MEŠÁR - 0:7
     
    22:25
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Britové jsou trestáni za svůj sympatický výkon. Dlouhou dobu obléhali slovenskou branku, jenomže nezvládli návrat do obrany. Danielčák tak jen nabyl na střed FILIPU MEŠÁROVI, který parádním golfákem trefil přesně šibenici. Asistence: Tim Danielčák, Kristián Budrdíček.
     
    20:12
    Britové si zahrají první přesilovou hru. Za nedovolené bránění odchází na trestnou lavici Kristián Burdíček (SVK).
    19:36 ŠOKA - 0:6
     
    19:36
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A další zásah. Takřka jako přes kopírák ve srovnání s pátou trefou. Parádní dynamickou akci rozjela slovenská obrana tak účelně, že na konci stojící LUKÁŠ ŠOKA mohl pálit do poloprázdné části branky. Asistence: Kristián Burdíček, Lukáš Bender.
     
    17:23
    Britské mladíky čekají krušné chvilky, neboť půjdou do čtyř. Adam Harrison (GBR) totiž od sudích vyfasoval menší trest za nedovolené bránění.
    16:50 MEŠÁR - 0:5
     
    16:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Pátý úder. Rychlý slovenský brejk vyšel přesně podle představ celé útočné linie. Danielčák poslal nahrávku přímo na FILIPA MEŠÁRA, jenž napálil míček přesně do šibenice. Rae nestačil vytasit ani lapačku, což jen dokazuje rychlost celého přečíslení. Asistence: Tim Danielčák.
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    První třetina přinesla dlouhou dobu vyrovnaný hokejbal, jenomže postupem času se Britové začali psychicky sesypávat. Hned po proměněném trestném střílení Korbíniho se totiž spustila gólová smršť, po první periodě už tak prohrají Ostrované o čtyři branky.
     
    15:00
    První třetina skončila.
    14:22 KUPČO - 0:4
     
    14:22
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A znovu slovenská trefa! Britové pokračují ke konci v první třetiny v nepříjemných chvílích. Tentokrát se totiž znovu postaral o radost slovenského výběru ĽUBOMÍR KUPČO, jemuž se zadařilo napálit míček přesně do šibenice. Rae byl na tento pohyb soupeře bezmocný. Asistence: Samuel Hodál, Andrej Siakeľ.
    11:06 SIAKEĽ - 0:3
     
    11:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Další studená sprcha pro britský výběr. Gólová smršť Slovenska v této chvíli pokračuje. Kombinaci na jeden dotek tentokrát zakončil parádním bombou ANDREJ SIAKEĽ, který pálil přesně k levé tyči. Rae byl i tentokrát úplně bezmocný, přesunout se přes celou šířku brankoviště nezvládl. Asistence: Ľubomír Kupčo.
    10:37 DANIELČÁK - 0:2
     
    10:37
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tady další brzký úder Slováků! Po rychlém brejku se na levé straně zjevil TIM DANIELČÁK, jemuž se nabídla ideální střelecké pozice. Svou ránou zápěstím trefil přesně místo nad ramenem Raea. Britové jsou nyní hodně smutní. Asistence: Samuel Čuchran, Filip Mešár.
    09:50 KORBÍNI - 0:1
     
    09:50
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    IVAN KORBÍNI se trestného střílení zhostil s grácií. Po pomalejším rozjezdu nakonec zvolil pro střelu místo nad vyrážečkou brankáře Raea, britský brankář na jeho pohyb reagoval příliš pozdě. Po dlouho vyrovnané první třetině se tak dostávají poprvé do vedení.
     
    09:50
    Ryan Waters (GBR) zahákoval unikajícího Korbínyho, sudí nařizují trestné střílení!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Oba celky už jsou na hrací ploše, za malý okamžik startujeme.
     
    Úvodní sestavy:

    Velká Británie: D. Rae (McGrellis) – Jackson (C), Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox (A), Bolstridge (A), A. Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Bourne, Blavo

    Slovensko: Borovský (Hrubovský) – Mešár (A), Pajer, Šarluška, Hodál, Svitana, Bender, Vojtašák – Hrivnák, Korbini, Danielčák (A), Siakeľ (C), Čuchran, Kupčo, Thomka, Šoka, Burdíček, Pavlák, Sever, Mešár, Kuchta, Šamaj

    Rozhodčí: Josef Vrba, Tomáš Zbořil (oba CZE).
     
    Slovensko
    Slovenská reprezentace v roce 2016 na šampionátu U16 v britském Sheffieldu musela překonat velké zklamání v podobě nedovršení zlatého hattricku. Dravost kanadského výběru totiž nakonec změnila veškeré předturnajové předpoklady. Prohra 0:7 v základní skupině a i následná porážka ve finále 1:2 skončila pro jednu z největších juniorských velmocí pouze útěchou v podobě stříbra. A stříbro brala i na loňském Junior World Cupu. Právě Slováci patří v posledních letech mezi nejúspěšnější juniorskou hokejbalovou školu na světě, z každého šampionátu šestnáctek prozatím brali medaili. Jejich celková bilance je více než skvostná, tři stříbra a dvě zlata potvrzují jen a jen příslušnost ke světové špičce. Na Světovém poháru tak patří právě tato reprezentace mezi nejužší skupinu favoritů, ne-li i jednoho z největších aspirantů na zlato.

    Svěřenci kouč Lubomíra Lišky ovšem ve čtvrtek padli po smolné koncovce s Kanadou West 2:3, následně ovšem zdolali českou reprezentační patnáctku jasně 8:1 i přesto, že se až do druhé třetiny trápili.V pátek pak padli poměrem 2:4 s Kanadou East, Česko U16 ale relativně překvapivě hladce zdolali po skóre 4:1. V kanadském bodování je na tom nejlépe zatím Ľubomír Kupčo s bilancí 4 branek a 3 asistencí (v turnajovém bodování je zatím čtvrtý). Bránu pak stráží Daniel Ďuris, jenž má úspěšnost lehce pod 90 % (konkrétně 89,33 %).
     
    Velká Británie
    Britové zažívají v posledních letech velký výkonnostní růst na všech frontách. S tímto aspektem se ruku v ruce váže i početná fanouškovská základna, jejíž příznivci vyráží na většinu hokejbalových akcí po celém světě a vytváří hráčům fantastickou atmosféru. Reprezentace do 16 let sice stále patří do užší hokejbalové špičky, což bylo jen potvrzeno pozvánkou na prestižní Světový pohár, avšak z předchozích mistrovství světa si tým z Ostrovů připsal vždy jen šesté místo, tedy jak na domácí půdě v Sheffieldu roku 2016, tak i na bratislavském turnaji v roce 2014. Na loňském Junior World Cupu skončili Britové taktéž poslední.

    Ani v letošním ročníku se zatím světové hokejbalové špičce ve výchově mládeže nepřiblížili dostatečně. S Kanadou East prohráli 0:13, s Kanadou West pak 0:7. Proti výběru Čechů do 16 let ovšem vstřelili branku na turnaji, v konečném součtu nicméně padli 1:11. Právě o dílčí úspěch v podobě branky se postaral Allistair Rae ze slavné britské hokejbalové rodiny. V sobotu dopoledne pak Británie padla i s českou patnáctkou po výsledku 1:5. V bráně zatím nejčastěji chytá Callum McGreallis s úspěšností lehce pod 90 %.
     
    Hezké sobotní odpoledne, Světový pohár juniorů v hokejbalu pokračuje svým třetím dnem. Kategorie U16 se postupně dostává do své finální fáze. Jedním z nich bude i souboj mezi Velkou Británií se Slovenskem. Utkání startuje ve 14:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 10. Korbíni (TS), 11. Danielčák (Čuchran, Mešár), 12. Siakeľ (Kupčo), 15. Kupčo (Hodál, Siakeľ), 17. Mešár (Danielčák), 20. Šoka (Burdíček, Bender), 23. Mešár (Danielčák, Burdíček), 24. Siakeľ (Kupčo), 29. Kupčo (Thomka, Pavlák), 33. Siakeľ (Kupčo), 38. Kupčo (Siakeľ)


    Velká Británie: D. Rae (McGrellis) – Jackson (C), Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox (A), Bolstridge (A), A. Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Bourne, Blavo
    Slovensko: Borovský (23. Hrubovský) – Mešár (A), Pajer, Šarluška, Hodál, Svitana, Bender, Vojtašák – Hrivnák, Korbini, Danielčák (A), Siakeľ (C), Čuchran, Kupčo, Thomka, Šoka, Burdíček, Pavlák, Sever, Mešár, Kuchta, Šamaj

    Rozhodčí: Josef Vrba, Tomáš Zbořil (oba CZE)
    thejrc.org