Česko U15 – Velká Británie 5:1 (kon.) | Kanada East – Kanada West 2:3 (kon.) | Velká Británie – Slovensko 0:11 (kon.)
Kanada West – Česko U16 11:4 (kon.) | Česko U15 – Kanada East 2:9 (kon.)
konec
Velká Británie
0:11 (0:4, 0:5, 0:2)
Slovensko
Sobota 29.06.2019, 14:00 • Zimní stadion, Česká Třebová (kapacita: 1200 míst) • Světový pohár - junioři U16
     
    Duel nakonec skončil jasným vítězstvím Slovenska, které zvládlo i díky lepšímu fyzickému fondu a technickým dovednostem rozebrat obranu Velké Británie a nastřílet celkem 11 branek. Slovensko tak potvrdilo jasnou roli favorita a přidalo další tři body, které mu zajišťují souboj o třetí a čtvrté místo. Ode mě je to pro dnešek z České Třebové vše, přeji hezký zbytek dne. (15:41:31)
     
    Nejlepší hráči utkání: Stuart Jackson (Velká Británie) – Ivan Thomka (Slovensko)
     
    Konec zápasu.
     
    43:44
    Slováky čeká ještě na konci utkání minimálně jedno oslabení. Andrej Siakeľ (SVK) obdržel menší trest nedovolené bránění.
     
    39:40
    Tentokrát se dočkají přesilovky i Slováci. Za dost signifikantní krosček obdržel menší trest Rhyce Anderson (GBR).
     
    37:11
    Andrej Siakeľ (SVK) zjevně obdržel od protihráče ránu hokejkou, slovenský kapitán nicméně v afektu britského hráče napadl. Sudí jej proto vylučují za hrubost.
    37:11 KUPČO - 0:11
     
    37:11
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    A je tu další trefa Slováků! Siakeľ i v pádu stačil nahrát na brankoviště na ĽUBOMÍRA KUPČA, který stačil napálit míček přímo na branku. Rae ležel bezmocně a o zákrok už se ani nestačil pokusit. Asistence: Andrej Siakeľ.
    32:48 SIAKEĽ - 0:10
     
    32:48
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Slováci řádí i v oslabení. ANDREJ SIAKEĽ se dostal na levé straně ke střelbě a přehodil vyjetého Raea. Británie nyní prohrává už o deset branek. Asistence: Ľubomír Kupčo.
     
    32:28
    Britové budou hrát další přesilovku. Za faul, který byl vyhodnocen jako nedovolené bránění, odchází na trestnou lavici Dominik Kuchta (SVK).
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina znovu přinesla slovenskou dominanci. Britové totiž inkasovali dalších pět branek a předzápasové spekulace o možném jednoznačném výsledku se dokonale naplňují. Velká Británie totiž prohrává už o devět branek.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
    28:38 KUPČO - 0:9
     
    28:38
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Devátá branka je na světě. ĽUBOMÍR KUPČO se zjevil na ose hřiště, kde se postaral o milimetrově přesnou bombu zápěstím Míček proletěl přímo ke levé tyčce, Rae svůj beton natahoval jen marně. Asistence: Ivan Thomka, Dominik Pavlák.
     
    24:58
    Na středové čáře zůstal ležet jeden z britských hráčů po dost nepříjemném zákroku. Sudí jsou nekompromisní, za nedovolené bránění posílají na trestnou lavici Dominika Pavláka (SVK).
    23:36 SIAKEĽ - 0:8
     
    23:36
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Británie inkasovala už osmou branku. ANDREJ SIAKEĽ se postaral o krásnou technickou parádu a přehodil ležícího Dominica Raea. Ostrované jsou už hodně psychicky zkroušení. Asistence: Ľubomír Kupčo.

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 10. Korbíni (TS), 11. Danielčák (Čuchran, Mešár), 12. Siakeľ (Kupčo), 15. Kupčo (Hodál, Siakeľ), 17. Mešár (Danielčák), 20. Šoka (Burdíček, Bender), 23. Mešár (Danielčák, Burdíček), 24. Siakeľ (Kupčo), 29. Kupčo (Thomka, Pavlák), 33. Siakeľ (Kupčo), 38. Kupčo (Siakeľ)


    Velká Británie: D. Rae (McGrellis) – Jackson (C), Anderson, Waters, Edge, Howie, Woodcock, Rudkin – Cox (A), Bolstridge (A), A. Rae, Harrison, Wilson, Holicka, Jewitt, Bonewell, Caims, Dennis, Bourne, Blavo
    Slovensko: Borovský (23. Hrubovský) – Mešár (A), Pajer, Šarluška, Hodál, Svitana, Bender, Vojtašák – Hrivnák, Korbini, Danielčák (A), Siakeľ (C), Čuchran, Kupčo, Thomka, Šoka, Burdíček, Pavlák, Sever, Mešár, Kuchta, Šamaj

    Rozhodčí: Josef Vrba, Tomáš Zbořil (oba CZE)
    thejrc.org