Brazílie – Argentina 2:0 (kon.)
konec
Brazílie
2:0 (1:0)
Argentina
Středa 03.07.2019, 02:30 • Mineirão (Belo Horizonte) • Copa América • Semifinále
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:19. (04:23:05)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Brazílie, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Kanárci se i ve druhém dějství museli bránit, avšak nakonec všechny ofenzivní výpady soupeře dokázaly odvrátit. Argentina se směrem dopředu trápila, její útočné akce sice nebyly vůbec špatné, avšak samotná koncovka nebyla zrovna oslnivá. Kanárci navíc podnikli rychlou protiakci, která přinesla rozhodující branku. Brazílie tak postupuje do finále, na Argentinu zůstane pouze boj o třetí místo.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Žlutou kartu dostává Sergio Agüero (Argentina).
     
    90+3
    Nedovoleně si počínal také vracející se Dybala, který rovněž zavadil o nohu Alvese. Brazílie hraje v koncovce utkání velice zkušeně.
     
    90+2
    Opět se chvíli nehrálo. Alves totiž nechtěně přišlápl Paredese, který to hodně schytal. Na nic vážnějšího to nevypadá, může se pokračovat ve hře.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o postupujícím do finále je zřejmě jasno. Argentina se pokouší vykřesat jiskřičku naděje.
     
    88
    Ve druhém dějství hodně nenápadný Agüero nakonec povalil k zemi Allana, přičemž sudí odpískal do své píšťalky. Brazílie s rozehrávkou nikam nespěchá.
     
    85
    Střídání v týmu Argentina: ze hřiště odchází Nicolás Tagliafico, přichází Paulo Dybala.
     
    85
    Nakonec si na zadní tyči dokázal seběhnout Di María, jehož nabídku pod sebe odvrátil do bezpečí Alves. Mezitím se na hrací plochu vrátil zraněný Willian.
     
    84
    Po centru do pokutového území skončil na zeleném pažitu Martínez, sudí ale nechal pokračovat ve hře. Akce pokračovala po pravém křídle, kde číhal Foyth.
     
    83
    Messi roztáhl hru na Tagliafica, který ještě prodlužoval na kolegu Di Maríu, jehož ostrý centr skončil u brankáře Alissona. Navíc na zemi zůstal ležet Willian.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Allan (Brazílie).
     
    82
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, o postupujícím do finále se zdá být rozhodnuto. Argentina stále marně dobývá šestnáctku.
     
    81
    Alisson si dával s rozehrávkou od své branky celkem dost načas, nakonec na druhé straně hrací plochy zkoušel najít Firmina, což se nakonec nepovedlo.
     
    80
    Střídání v týmu Brazílie: ze hřiště odchází Gabriel Jesus, přichází Allan.
     
    80
    O druhý rohový kop Argentiny se postaral Paredes, jenž to zkoušel centrem k hranici malého vápna, kde před Foythem dokázal zakročit pozorný Miranda.

    David Suchý

    Branky: 19. Jesus (Firmino), 71. Firmino (Jesus)

    Karty:   40. Dani Alves (BRA), 82. Allan (BRA) – 9. Tagliafico (ARG), 40. Acuňa (ARG), 56. Foyth (ARG), 58. Lautaro Martínez (ARG), 90+4. Agüero (ARG)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:19.
    Brazílie: Alisson – Dani Alves (C), Marquinhos (64. Miranda), Silva, Sandro – Arthur, Casemiro – Jesus (80. Allan), Coutinho, Everton (46. Willian) – Firmino.
    Náhradníci: Cássio, Ederson – Fagner, Luís, Militao, Miranda, Allan, Fernandinho, Paquetá, Willian, Neres, Richarlison.

    Argentina: Armani – Foyth, Pezzella, Otamendi, Tagliafico (85. Dybala) – de Paul (67. Lo Celso), Paredes, Acuňa (59. Di María) – Messi (C) – Lautaro Martínez, Agüero.
    Náhradníci: Marchesín, Musso – Casco, Ra. Funes Mori, Saravia, Di María, Lo Celso, Pereyra, Pizarro, G. Rodríguez, Dybala, Matías Suárez.

    Rozhodčí: Zambrano – Lescano, Romero (všichni Ekvádor)
    thejrc.org