Vlašim – Sparta B 2:0 (kon.) | Zagłębie S. – Třinec 2:1 (kon.) | Hr. Králové – Trenčín 1:0 (kon.)
Teplice – Jihlava 2:2 (kon.) | Senica – Slovácko 2:1 (kon.) | Apollon Limassol – Bohemians 1905 0:0 (zruš.)
Slovan Bratislava – St. Pölten 2:0 (kon.) | Jablonec – Bielefeld 0:4 (kon.)
konec
FC Hradec Králové
1:0 (0:0)
AS Trenčín
Středa 03.07.2019, 16:00 • Hlinsko • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Hradce, který svého soupeře porazil poměrem 1:0. Druhý poločas nám nabídl několik zajímavých momentů, navíc se o jedinou branku tohoto zápasu postaral Firbacher. Také Trenčín se konečně dostal do šancí, ta největší skončila na brankové konstrukci. Dnešní utkání tedy rozhodla jediná branka, vítězství bere na své konto Hradec. (17:46:58)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Trenčínu se krátí čas. Dost možná se nebude vůbec nic nastavovat.
     
    88
    Po levém křídle si to namířil Jukl, který kolem sebe neměl vhodnou podporu spoluhráčů. Nakonec jsme sledovali další zpětnou nahrávku.
     
    86
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem pěti minut, Hradec stále drží jednobrankové vedení. Poslední minuty nepřinášejí nic moc záživného.
     
    85
    Firbacher dostal v krátkém časovém sledu druhou žlutou kartu, rozhodčí ho tak poslal ke střídačkám. Jedná se o přátelský zápas, Firbachera tak nahradí jiný spoluhráč.
     
    84
    Ta se zatím konat nebude, neboť se nejvýše do vzduchu dostal jeden z protihráčů, který pouze prodlužoval za sebe. Na Hradec číhá rohový kop.
     
    83
    Z hodně velké vzdálenosti to Čech zkoušel pasem k pokutovému území, kde Firbacher vybojoval standardní situaci. Šance na druhou branku.
     
    79
    Chudý se postavil k rozehrávce volného kopu, přičemž v tomto případě rozehrával na Doležala, který to zkouší podél pravé postranní lajny.
     
    78
    Ani tentokráte nebylo pískáno, naopak sudí raději pustil hru. Trenčín má velké problémy s přechodem do útoku, Hradec tak stále drží čistý štít.
     
    77
    Žlutou kartu dostává Filip Firbacher (FC Hradec Králové).
     
    77
    Švantner neúnavně napadal rozehrávku soupeře, který se přeci jenom dostal ke středovému kruhu, kde si Teixeira nedošel pro zisk standardky.
     
    76
    Nakonec jsme sledovali přímý projektil, který přeci jenom doskákal až k Ottmarovi, jenž neměl sebemenší problém. Navíc sám založil protiakci.
     
    75
    Žlutou kartu dostává Ivenzo (AS Trenčín).
     
    75
    Ve středu hrací plochy si nedovoleným zákrokem pomohl Zorvan, který místo míče trefil nohu soupeře. Trenčín bude rozehrávat standardní situaci.
     
    74
    Brankář Chudý proto mohl vyhazovat do strany na Skovajsu, který se dostal do nepříjemného obležení, ze kterého mu nakonec pomohl spoluhráč.
     
    73
    Ještě se chvíli nehrálo, na scénu se dostal lékařský personál, který musel řešit menší zranění. Posléze to centrem zkoušel Kopečný, který nikoho nenašel.
     
    72
    Roztažení hry na pravou stranu našlo kopačku jednoho z hráčů Hradce, který si poté došel pro zisk volného kopu. K němu se staví brankář Ottmar.
     
    71
    Vhazovali také hráči Hradce, kteří to zkoušeli centrovanou nabídkou, jenž v pokutovém území zasahoval Buyl. I tak se český celek dostal zpět k míči.
     
    70
    Pokračovalo se autovým vhazováním z pravé strany, které si vzal na starost Pišoja. Jeho nabídku zablokoval Jukl, nicméně soupeř bude znovu vhazovat.
     
    69
    V posledních minutách jsme neviděli nic zásadního, hrálo se spíše jen ve středu hrací plochy, přičemž se do kombinace zapojil také Ottmar.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Votroci stále vedou o jedinou branku. V posledních minutách se musel činit také hradecký brankář Ottmar.
     
    63
    Jeden z hráčů Hradce ještě udržel míč na hrací ploše, z čehož pramenilo autové vhazování. O přihrávku si řekl Firbacher, jenž si balón pokryl.
     
    62
    Ottmar musel do akce! Do zakončení se totiž dokázal protlačit Buyl, jehož ostrá rána z pravé strany skončina připraveném brankáři.
     
    61
    Na opačné straně se do šance dostal Firbacher, který pro změnu pláchl po pravém křídle, avšak jeho přízemní zakončení dokázal Chudý zneškodnit.
     
    60
    Málem bylo srovnáno! Obrana Hradce si totiž nepohlídala jednoho z protihráčů, ten se s míčem dostal do pokutového území, kde napálil tyč.
     
    59
    Zpětná přihrávka putovala do moci brankáře Chudého, který nekompromisně odkopával do bezpečnějšího prostoru, kde nečíhal žádný ze spoluhráčů.
     
    58
    Skovajsa nakonec dle sudího neudržel míč na hrací ploše, soupeř se tak dostal k autovému vhazování, po kterém Zorvan raději uklidnil hru.
     
    57
    Centrovaná nabídka se snášela do malého vápna, avšak tam se nacházel pouze pozorný Comvalius. Votroci si vyzkouší autové vhazování.
     
    56
    Do hlavičkového souboje se pouštěl Skovajsa, který nedokázal uspět. Jeho celek se přesto udržel u míče, avšak kolmice pro Lamineho byla nepřesná.
    55. FIRBACHER - 1:0
     
    55
    Hradec Králové právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku tohoto zápasu! Hradec se po rohovém kopu usadil na polovině soupeře, o přihrávku si řekl zadák Urma, jenž za obranou dokázal najít naběhnuvšího FILIPA FIRBACHERA, který prostřelil brankáře Chudého.
     
    54
    Do kombinace svého celku se zapojil také brankář Chudý, který konstruktivně roztáhl hru do strany, přičemž Trenčín pomalu a jistě postupuje vpřed.
     
    53
    To se povedlo až nyní. Při napadání si faulem pomohl Jukl, který místo míče trefil nohu soupeře. Na druhé straně se málem do zakončení dostal Buyl.
     
    52
    Votroci se nastěhovali k pokutovému území, jenomže tam jednoho z hráčů zradila přesnost přihrávky. Soupeř se i tak nemůže dostat ze sevření.
     
    51
    Teixeira si křikl o přihrávku, kterou poté také obdržel. Jenomže nedovoleným způsobem si počínal Pišoja, který zatáhl za dres protihráče.
     
    50
    Zpětná přihrávka v podání Buyla přeci jenom našla kýženého adresáta, jeho celek raději přenášel hru, na levé straně se nacházel osamocený Skovajsa.
     
    49
    Tam se na zemi ocitl Procházka, přičemž hlavní sudí pískl do své píšťalky. Rychlá rozehrávka nic nepřinesla, brankář Chudý bude moci vykopávat.
     
    48
    Hned v úvodu druhého poločasu jsme sledovali autové vhazování v podání Hradce. Následně se k míči dostal Jukl, který rozehrál hru vlevo.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hráči Hradce, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nepřinesl žádnou přesnou trefu. Sledovali jsme celkem vyrovnanou podívanou, avšak směrem dopředu byl nebezpečnější Hradec, jenž hned dvakrát trefil brankovou konstrukci. Trenčín sice častěji držel míč, avšak neustále narážel na pozornou obranu soupeře.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    43
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem dvou minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    42
    Djurdjević měl kolem sebe málo prostoru, na což doplatil ztrátou hracího předmětu. Následně zasahoval Vlkanova, který čistě obral Kadáka.
     
    41
    Trenčín marně reklamoval nedovolený zákrok, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Soupeř se daleko nedostal, vše ztroskotalo na nepovedené nahrávce.
     
    40
    Kateřiňák vzal na sebe odpovědnost z dalšího volného kopu. Tentokráte to zkoušel centrem na Zbrožka, jenž vracel pouze do moci soupeře.
     
    39
    Votroci to zkoušeli dalším dalekonosným pasem, který poté vracel do pokutového území obránce Urma, jenž našel pouze kopačku Comvaliuse.
     
    34
    Už se opět pokračuje ve hře, načež v hlavičkovém souboji kraloval Zubairu, který Prekopovi nedal šanci. Poté musel zasahovat brankář Šemrinec.
     
    33
    Po jednom ze soubojů skončil na zemi jeden z hráčů slovenského celku, sudí tak přerušil hru. Na scénu se navíc vydal také lékařský personál.
     
    32
    Čataković šikovně roztáhl hru na levou stranu, kde to sám na sebe vzal Adekunle, jenž neprošel přes prvního protihráče. Votroci se ale neosvobodili.
     
    31
    Napadající Ubbink nakonec zablokoval rozehrávku soupeře, nicméně poté míč doskákal za brankovou čáru. Vízek bude moci rozehrávat.
     
    30
    K dalšímu zakončení se dostal aktivní Vlkanova, jehož rána pravou nohou směřovala doprostřed branky, což bylo pro brankáře snadné sousto.
     
    29
    Odkopnutí míče dokázal zastavit pozorný Urma, který poté zkoušel oslovit Vlkanovu, což ale přečetl Kvocera. Hradec tak bude opět vhazovat.
     
    28
    Ubbink se ještě pokoušel doběhnout zdánlivě ztracený míč, avšak k němu se jako první dostal brankář Vízek, který odkopával k postranní lajně.
     
    27
    To snad není možné! Vlkanova si dokázal načasovat náběh, poté pelášil sám na brankáře Šemrince, který přeci jenom vytěsnil míč na brankovou konstrukci.
     
    26
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, na první branku stále čekáme. Hra přináší celou řadu nepřesností, o něco aktivnější je slovenský celek.
     
    25
    Trenčín rozehrával vůbec první rohový kop. Míč plachtil na přední tyči, kam se dokázal natlačit obránce Skovajsa, jenž zakončoval daleko vedle branky.
     
    24
    Prekop se vydal podél autové čáry, jenomže driblink s míčem přeci jenom přesáhl lajnu. Obrannou povinnost si splnil Pavlović, jenž stínoval soupeře.
     
    23
    Skovajsa si přeci jenom pomohl nedovoleným způsobem, v souboji totiž loktem přistrčil protihráče. Hráči Hradce raději uklidnili hru na vlastní polovině.
     
    22
    O provedení autového vhazování se opě postaral obránce Skovajsa, který celkem dlouho váhal, načež si jako adresáta vybral volného Comvaliuse.
     
    21
    Ven z branky musel brankář Vízek, kterému se podařilo zachytit míč před dotírajícím protihráčem. Na řadu tak přišel další odkop od branky Hradce.
     
    16
    Votroci to opěr zkoušeli nákopem na druhou stranu, jenomže Martinec našel pouze banner za postranní čárou. Skovajsa tak mohl vhazovat.
    15. Prekop trefil pouze tyč.
     
    15
    Votroci se málem dostali do vedení! Vlkanova dokázal zalepit balón, poté v pokutovém území našel Prekopa, jenž v pádu zakončoval pouze do tyče.
     
    14
    O provedení autového vhazování se postaral zadák Kvocera, který si pro spolupráci vybral Adekunleho, jenž narazil na obětavého protihráče.
     
    13
    Vízek se postaral o dalekonosný odkop od své branky. Ten nakonec směřoval na pravou stranu, kam se jako první dostal k míči Procházka.
     
    12
    Hlavní sudí udělil napomenutí Adekunleovi, jenž hodně ostrým způsobem vletěl do Kateřiňáka. V mistrovském utkání by se zřejmě tahala karta.
     
    11
    Hrací předmět se snesl pouze za branku soupeře, Šemrinec tak mohl rozehrávat od své branky, přičemž to zkoušel konstruktivní rozehrávkou.
     
    10
    Vůbec poprvé se k míči dostal brankář Vízek, který konstruktivně roztáhl hru do strany na Černého, jehož pas prodlužoval do země nikoho Djurdjević.
     
    9
    Hlavní sudí opět pískl do své píšťalky, načež se mezi obránce chystal Prekop, jenž se nacházel v ofsajdu. Od své branky tak bude rozehrávat Šemrinec.
     
    8
    Na pořadu dne byla standardní situace pro Hradec. I tentokráte se k míči postavil Kateřiňák, jehož přihrávka na Vlkanovu nepřinesla kloudnější střelu.
     
    7
    Ve středu hrací plochy dokázal zakročit Adekunle, který navíc přihrál do moci jednoho ze svých spoluhráčů, jenž neprošel kolem kapitána Vlkanovy.
     
    6
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Djurdjević, který místo míče trefil nohu protihráče. Z vlastní poloviny hrací plochy bude rozehrávat Laczkó.
     
    5
    Přenesení hry našlo u postranní čáry Comvaliuse, který si to namířil mezi přesilu protihráčů, jenž nakonec zasahovala. Posléze se na zemi ocitl Procházka.
     
    4
    Votroci si dokonce vybojovali úvodní rohový kop, o který se z levé strany postaral Kateřiňák. Jeho vzdušná nabídka našla Prekopa, jenž hlavičkoval nepřesně.
     
    3
    Dalekonosný pas se měl snést do prostoru, kde se nacházel Čataković, avšak před ním zasahoval pozorný Zbrožek, jenž ihned přihrával do strany.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hráči slovenského celku, jenž budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    FC Hradec Králové: Vízek – Černý, Martinec, Zbrožek, Urma – Soukeník, Kateřiňák – Vlkanova, Djurdjević, Procházka – Prekop
    Náhradníci: Ottmar – Čech, Doležal, Firbacher, Jukl, Kopečný, Švantner, Zorvan

    AS Trenčín: Šemrinec – Kvocera, Pavlović, Laczkó, Skovajsa – Zubairu – Comvalius, Kadák, Ubbink, Adekunle – Čataković
    Náhradníci: Chudý – Julien, Sleegers, Buyl, Teixeira, Lamine, Pišoja, Koolwijk.
     
    Na straně mírného favorita tohoto zápasu stojí Hradec Králové, který marně usiloval o návrat mezi domácí elitu. To se nakonec nepodařilo, Hradec Králové totiž obsadil čtvrtou pozici, přičemž na barážové pozice mu scházely pouze čtyři body. Votroci se tak v nadcházející sezóně budou pokoušet o lepší tabulkové postavení, v nejlepším případě by mohli přímo postoupit mezi tamní elitu. Proti Hradci bude v tomto utkání stát slovenský Trenčín, který se po základní části uplynulé sezóny umístil na deváté pozici, což automaticky znamenalo skupinu o udržení, ve které se tento celek propadl na barážovou pozici, přičemž dvojzápas o setrvání v nejvyšší soutěži dokázal zvládnout.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Příprava na novou sezónu je v plném proudu, my budeme společně sledovat přátelské utkání mezi FC Hradec Králové a AS Trenčín.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

    David Suchý

    Branky: 55. Firbacher

    Karty:   77. Firbacher (HKR) – 75. Ivenzo (TRE)   85. Firbacher (HKR)


    FC Hradec Králové: Vízek (46. Ottmar) – Černý (46. Kopečný), Zbrožek (60. Čech), Martinec, Urma – Soukeník (46. Jukl), Kateřiňák (46. Zorvan) – Procházka (60. Švantner), Djurdjević (60. Doležal), Vlkanova – Prekop (46. Firbacher)
    Náhradníci: Ottmar – Čech, Doležal, Firbacher, Jukl, Kopečný, Švantner, Zorvan

    AS Trenčín: Šemrinec – Kvocera (26. Pišoja), Pavlovič (69. Lamine), Laczkó, Skovajsa – Abdul (46. Koolwijk) – Comvalius (78. Kvocera), Kadák, Ubbink, Adekunle (43. De Buyl) – Čatakovič (46. Teixeira)
    Náhradníci: Chudý – Julien, Sleegers, Buyl, Teixeira, Lamine, Pišoja, Koolwijk

    Rozhodčí: Pechanec
    thejrc.org