Zlaté Moravce – Petržalka 2:2 (kon.) | Uničov – Líšeň 1:1 (kon.) | Prostějov – Dubnica 3:4 (kon.)
Slovácko – Trenčín 1:1 (kon.) | Teplice – Vyšehrad 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 4:2 (kon.)
Hr. Králové – Sparta B 3:2 (kon.) | Rapid – Jablonec 2:1 (kon.) | Carl Zeiss Jena – Ústí n. L. 0:0 (kon.)
Pardubice – Jihlava 2:2 (kon.) | Č. Budějovice – Žižkov 3:0 (kon.) | Karviná – Pohronie 2:0 (kon.)
Brno – Nitra 4:0 (kon.) | Chrudim – Živanice 2:0 (kon.) | Příbram – Vlašim 2:2 (kon.)
Linz – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Sereď – MTK Budapešť 1:1 (kon.) | Zlín – Senica 3:0 (kon.)
konec
LASK Linz
2:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 06.07.2019, 17:00 • Abd aréna (Perg) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    S konstatováním, že Bohemians prohrávají s Linzem, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:15:37)
     
    Dlouho to vpadalo, že Bohemians půjdou za vítězstvím, ovšem nezvládli koncovku zápasu. Po krásném centru ale šli Klokani do vedení, když se prosadil Petr Hronek. Ovšem v závěru zápasu přebral otěže Linz, který si nejprve vynutil pokutový kop, ze kterého se mýlil Tetteh. Ovšem poslední dvě minuty byly ve znamení Jamese Hollanda, který nejprve vyrovnal a poté i otočil stav zápasu na stranu rakouského mužstva.

    Linz tak po pražské Spartě poráží také Bohemians, a tak má z letošní přípravy bilanci 2:1 proti českým klubům. LASK totiž prohrál jen se severočeským Libercem.
     
    90+1
    Konec zápasu.
    90. James HOLLAND - 2:1
     
    90
    Linz právě vstřelil branku!
    Tak to byla smrtící akce a Bohemians rázem prohrávají, což je velmi kruté! Po autovém vhazování na vlastní polovině přišel nákop, za kterým běžel João Klauss de Mello. Brazilský fotbalista oklamal soupeře a poslala tvrdý pokus před branku, který brankář vyškrábl jen před sebe, kam znovu dobíhal JAMES HOLLAND. Australský fotbalista se ze snadné pozice nemýlil.
     
    89
    Linz právě vstřelil branku!
    Je asi zaslouženě vyrovnáno! Ke střele se ve vápně dostal JAMES HOLLAND, který zamířil přesně do levé části branky. Linz se tak rázem dostává na koně a jeho aktivita se navyšuje.
     
    89
    Josef Jindřišek si dlouhou dobu rozmýšlel, co s balonem udělá, až o něj přišel.
     
    88
    Rakouské mužstvo se nadechuje k závěrečnému tlaku a dál hledá cestičku před branku Bohemians. Hostující hráči zastavili akci na levé straně a navíc budou odkopávat od branky.
     
    86
    S největší pravděpodobností se jednalo o Jakuba Radu, který by měl hrát dnes s číslem sedmdesát. Ale pojďme se opět věnovat situaci na trávníku.
     
    85
    Jedná se o tržnou ránu, a tak hráč Bohemians odchází ve společnosti záchranářů za branku. Snad bude tento hráč brzy v pořádku a obočí mu spraví jen pár stehů.
     
    84
    Opět se chvíli nebude hrát, jelikož před pokutovým územím Bohemians zůstal ležet jeden z hráčů českého klubu. Na trávník opět spěchají lékaři pražského celku a také záchranáři.
    82. Neproměněná penalta v podání Samuela Tetteha
     
    82
    K pokutovému kopu se postavil Samuel Tetteh, jehož pokus zamířil do pravé tyče! Následně se autor penalty dostal k dorážce, ale skvělým zákrokem se zaskvěl Roman Valeš!
     
    81
    Pokutový kop pro Linz! Jiří Bederka se hnal za pronikajícím soupeřem a šel do skluzu. Hlavní sudí viděl faul a dává rakouskému mužstvu šanci na vyrovnání.
     
    80
    Ve středovém kruhu zůstal ležet Josef Jindřišek, který je v přerušené hře ošetřen. Ovšem hraje se kolem šestnáctky Bohemky, kde byla k vidění další nebezpečná střela. Ovšem míč z malého vápna mířil jen nad břevno Klokanů.
     
    78
    Tak to byla krásná situace v podání Bohemians! Jan Vodháněl si kličkou navedl míč na střed hrací plochy a vyslal technický pokus, kterým zamířil do pravé tyče. Následně se někdo z dorážejících hráčů dočkal branky, ovšem ta je pro ofsajd odvolána.
     
    77
    Přihrávku do druhé vlny převzal João Klauss de Mello, jehož pokus z hranice šestnáctky mířil těsně vedle pravé tyče. Roman Valeš se po míči natahoval, ale zasahovat tentokrát nemusel.
     
    76
    Domácí celek opět kombinuje na vlastní polovině a utkání se znovu uklidňuje. Hráčům v bílých dresech už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    75
    Těžká přihrávka mířila na Romana Valeš, který byl ale pod tlakem. Brankář Bohemians se měl co ohánět, aby míč odkopl do bezpečných míst.

    Michal Luxa

    Branky: 89. Holland, 90. Holland – 49. Hronek

    Karty:   42. Hůlka (BOH)

    Neproměněná penalta: 82. Tetteh (LIN), mimo


    LASK Linz: Lawal (46. Turner) – Wostry (61. Ramsebner), Celic (61. Trauner), Pogatetz (61. Wiesinger) – Jelisic, Benko (61. Holland), Haudum (61. Michorl), Müller (61. Frieser), Renner – Meister (61. Klauss), Otubanjo (61. Tetteh)
    Náhradníci: Turner – Wiesinger, Trauner, Ramsebner, Renner, Michorl, Holland, Ranftl, Tetteh, Frieser, Klauss.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka, Köstl, Šmíd (73. Bederka) – Bartek (61. Záviška), Levin (61. Rada, 85. Marhún), Jindřišek, Podaný (73. Schumacher) – Hronek (61. Nečas), Keita (61. Koubek), Vaníček (46. Vodháněl).
    Náhradníci: Fryšták – Schumacher, Záviška, Nečas, Koubek, Vodháněl, Marhún, Rada, Bederka.
    ocianews.com