Zlaté Moravce – Petržalka 2:2 (kon.) | Uničov – Líšeň 1:1 (kon.) | Prostějov – Dubnica 3:4 (kon.)
Slovácko – Trenčín 1:1 (kon.) | Teplice – Vyšehrad 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Varnsdorf 4:2 (kon.)
Hr. Králové – Sparta B 3:2 (kon.) | Rapid – Jablonec 2:1 (kon.) | Carl Zeiss Jena – Ústí n. L. 0:0 (kon.)
Pardubice – Jihlava 2:2 (kon.) | Č. Budějovice – Žižkov 3:0 (kon.) | Karviná – Pohronie 2:0 (kon.)
Brno – Nitra 4:0 (kon.) | Chrudim – Živanice 2:0 (kon.) | Příbram – Vlašim 2:2 (kon.)
Linz – Bohemians 1905 2:1 (kon.) | Sereď – MTK Budapešť 1:1 (kon.) | Zlín – Senica 3:0 (kon.)
konec
LASK Linz
2:1 (0:0)
Bohemians Praha 1905
Sobota 06.07.2019, 17:00 • Abd aréna (Perg) • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítám všechny fanoušky Bohemians u generálky na další ligový ročník, pro kterou si stejně jako Sparta sjednali utkání s rakouským Linzem.
     
    Zatímco pro Bohemians je utkání generálkou na nadcházející ligový ročník, tak pro Linz ještě příprava bude pokračovat. Rakouský celek totiž následující víkend odehraje generálku pro německému Heidenheimu. A tak se oba kluby nacházejí v jiných částech přípravy.

    Pojďme se podívat, jak se oběma týmům dařilo v průběhu přípravy. Den před střetnutím s Bohemians odehrál Linz utkání se Spartou, kterou v závěru utkání porazil. Ovšem herní část přípravu LASK začalo proti týmu ze severu Čech, tedy Liberci. Slovan soupeře nešetřil a vyprovodil jej z hrací plochy v poměru 3:1.

    O trochu více zápasů odehráli hráči Bohemians, kteří si nejprve poradili v úvodu s druholigovým Varnsdorfem (3:2). Ovšem nad síly klokanů bylo Ústí nad Labem (1:4). Dále pražský celek nestačil na Slovan Bratislava (1:3). V posledním střetnutí se svěřenci Martina Haška utkali se slavným Rapidem Vídeň, který na neutrálním hřišti, porazili těsně 3:2.
     
    Úvodní sestavy:

    LASK Linz: 1. poločas: Lawal – Pogatetz, Celic, Wostry, Schegg, Haudum, Müller, Jelisic, Meister, Benko, Otubanjo.

    2. poločas: Turner – Wiesinger, Trauner, Ramsebner, Renner, Michorl, Holland, Ranftl, Tetteh, Frieser, Klauss.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka, Köstl, Šmíd – Bartek, Jindřišek, Levin, Podaný – Hronek, Keita, Vaníček.
    Náhradníci: Fryšták – Schumacher, Záviška, Nečas, Koubek, Vodháněl, Marhún, Rada, Bederka..
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    11
    Aktuálně se hraje jedenáctá minuta utkání a Pražané budou vhazovat na útočné polovině, kde jejich kombinace rychle skončila.
     
    13
    Keita napadal rozehrávku soupeře, který se dostal na útočnou polovinu, kde vybojoval faul. Rakouský celek pošle centr do vápna z pravé strany.
     
    14
    Dlouhý balon mířil do šestnáctky Klokanů, ovšem s branky vyrazil Roman Valeš, který situaci uklidnil. Bohemians se tak nacházejí u balu a jsou na tahu.
     
    15
    Český celek zvolil riskantní rozehrávku na brankáře, který musel být na pozoru a rychle rozehrát na Jakuba Podaného, jenž se nacházel u levé postranní čáry.
     
    16
    Hostující Keita přihrál na levou stranu, odkud přišel centr, jenž mířil na první tyč. Ovšem zde zasáhl obránce, jenž odvrátil balon na rohový kop.
     
    17
    Centr od levého rohového praporku mířil na zadní tyč, kde jeden z hostujících hráčů prohrál hlavičkový souboj. Následně byl k vidění útočný faul.
     
    18
    Ovšem ani Linz se neprobojoval příliš daleko, jelikož se dopustil faulu na útočné polovině. Bohemians již rozehráli, ale míč putoval jen k noze Romana Valeše.
     
    19
    Po chybě obrany se sám na brankáře hnal Yusuf Otubanjo, proti němuž výborně vyrazil Roman Valeš, jenž si připisuje důležitý zákrok. Domácí útočník se pokoušel o kličku, kterou český brankář zlikvidoval.
     
    22
    David Bartek převzal přihrávku u postranní čáru a nastartoval další útok pražského celku. Jenže Klokani se do první velké šance nedostali.
     
    23
    Hlavní rozhodčí přerušil hru, aby se hráči občerstvili. Všichni hráči se tak seběhli ke střídačkám, kde přebírají také pokyny od svých trenérů.
     
    24
    Už se znovu hraje! David Bartek prohrál souboj s Valentinem Müllerem, který ale už míč neudržel na zeleném pažitu. Hráči Bohemians budou vhazovat na vlastní polovině.
     
    26
    Jakub Podaný poslal do šestnáctky dlouhý aut, který doletěl až k první tyči. Ovšem zde Keita prohrál souboj se soupeřem a poté přišel další zbytečný faul Bohemians.
     
    28
    Po dlouhém nákopu museli zpátky spěchat Hůlka s Köstlem. Oba hráči se šikovně zakřižovali a celou situaci zvládli razantním odkopem.
     
    29
    Pražský celek táhl další akci po levé straně, ovšem jeden z hráčů se na dvakrát nedostal k centru do vápna. Hráči Bohemians jsou znovu u míče, jelikož se ho hráči Linze jen zbavili.
     
    30
    Lukáš Hůlka zastavil pronikajícího Otubanja a následně přihrál na Barteka. Hostující hráč se rychle dostával pod tlak, a tak zvolil opět odkop po lajně.
     
    31
    Josef Jindřišek znovu spěchá k rohovému praporku, aby rozehrál další roh. Centr opět mířil na první tyč, odkud byl odvrácen. Následně se Jindřišek dopustil faulu.
     
    33
    Pokud se podíváme na herní projev, tak LASK Linz se zatím jen míčů zbavuje. Naopak Bohemians Praha 1905 má více ze hry, ale na první velkou šanci stále čeká.
     
    34
    Podél pravé postranní čáry vyvezl balon na útočnou polovinu David Bartek, který odolal také nátlaku soupeře. Ovšem poté nezvládl přihrávku, kterou sebrala rakouská obrana.
     
    35
    Znovu se Pražané po levé straně dostali až do šestnáctky, ale centr před branku znovu neprošel. Linz se znovu míče zbavil a proto se bude opět jen bránit.
     
    36
    Jeden ze středopolářů Bohemians se pokoušel o kolmou přihrávku za obranu, kam už mířil Keita s Vaníčekem. Ovšem rakouská obrana si situaci pohlídala a překazila.
     
    37
    Na útočné polovině zastavil útok Linze Lukáš Hůlka, který předskočil soupeře. Poté se v krkolomné pozice snažil rozehrát, ale míč poslal jen mimo hrací plochu.
     
    38
    Na levé straně u šestnáctky na soupeře dotíral Ibrahim Keita, který se opět dopustil zbytečného faulu. Za míčem se vydává Tobias Lawal, který hledá spoluhráče.
     
    40
    Bohemians znovu rozehrávali na vlastní polovině, kde se pod tlakem ocitl Lukáš Hůlka. Jeho odkop po lajně sebral soupeř, který ale balon opět vrátil.
     
    41
    Linz zatím působí marným dojmem, možná za to může včerejší utkání se Spartou. Další pas do vápna si pohlídal Michal Šmíd a míč poslal do bezpečných míst.
     
    42
    Žlutou kartu dostává Lukáš Hůlka (Bohemians Praha 1905), který poslal na levé straně k zemi Fabiana Benka. K domácímu hráči je volána lékařská pomoc.
     
    44
    Faulovaný hráč zůstal na zeleném pažitu, aby rozehrál situaci. Míč z jeho kopačky mířil po zemi do šestnáctky, kde skvěle zasáhl Ibrahim Keita. Útočník Klokanů míč odehrál do protiakce.
     
    45
    Centr od praporku mířil na hranici malého vápna, odkud byl hráč Klokanů předskočen. Balonu se pak zmocnil Petr Hronek, který pokus narval do obránce a poté už s ním nic nevymyslel. Nutno říct, že najednou měl proti sobě hned tři bránící hráče.
    45. Centr od praporku byl na malém vápně odvrácen, následně Petr Hronek nastřelil jen soupeře
     
    45
    První poločas skončil.
     
    V úvodním poločase působili hráči Bohemians daleko lepším dojmem, ale k velké šanci se nedostali. Naopak na Linzu se podepisuje trochu včerejší duel se Spartou, a tak jsme v prvním poločase branku neviděli. Nejblíže byl Yusuf Otubanjo, který po chybě obrany nevyzrál na Romana Valeše.

    Rakouský celek před utkáním avizoval, že do druhého poločasu pošle zcela novou jedenáctku, a tak se dá očekávat, že na tom LASK bude se silami trochu lépe. Uvidíme, jak se s touto situací Pražané vyrovnají.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Je jasné, že Martin Hašek udělal minimálně jednu změnu, jelikož na hrací ploše je Jan Vodháněl. Ovšem zatím není jasné, koho vystřídal.
     
    47
    LASK Linz pro dnešní střetnutí zvolil bílou sadu dresů, naopak Bohemians Praha 1905 hraje v zeleno-bílé kombinaci. Vraťme se na trávník, kde je u balonu Roman Valeš.
     
    49
    Bohemians právě vstřelili branku!
    Je zde úvodní branka zápasu, které se dočkali Klokani. Centr z levé strany mířil na zadní tyč, kde se nacházel PETR HRONEK, jehož hlavička zamířila přesně na levou stranu branky.
    49. Petr HRONEK - 0:1
     
    51
    Další akci Pražanů zastavil David Schnegg, jenž získal balon, který předal zpátky na brankáře. Linz tak začne další postupný útok od vlastní šestnáctky.
     
    52
    Jeden z domácích hráčů přebral balon na středu hrací plochy. Ovšem jeho pokus zpoza šestnáctky mířil doprostřed branky, kde se nacházel připravený Roman Valeš.
     
    53
    Ještě vám můžeme odvrátit původní informaci, protože Linz nenastoupil v nové jedenáctce, ale hraje v původním složení.
     
    55
    Vypadá to, že rakouský celek trochu ožil a více se drží na balonu. Hra se tím vyrovnává, ale zatím se hráči v bílých dresech do větších příležitostí nedostávají.
     
    56
    Na útočné polovině převzal balon Ibrahim Keita, který se s ním vydal na pravou stranu. Ovšem jeho vysunutí spoluhráče ztroskotalo na bránícím hráči. Tady si situace žádala lepší přenos a kvalitu.
     
    57
    Rakouské mužstvo vhazovalo nalevo, odkud také letěl do pokutového území nepříjemný centr. Ovšem nikdo v bílém s k míči nedostal, a tak mohl být Roman Valeš v klidu.
     
    59
    Skvělou rychlost předvedl Jakub Podaný, který spěchal za dlouhou přihrávkou, kterou na poslední chvíli stihl na hrací plochu. Poté se pokusil o přechod přes soupeře, ale ten si šikovně pomohl tělem.
     
    60
    Rakouské mužstvo sáhlo ke střídání, do hry šlo snad sedm borců. Během utkání nebo po utkání střídání Linze i Bohemians doplníme.
     
    61
    Střídající Dominik Frieser se vydal okamžitě před branku, aby se případně dostal do šance. Ovšem z levé strany centr nepřišel a navíc je nařízen odkop od branky.
     
    63
    Jeden z hostujících hráčů si na útočné polovině pomohl zatažením za dres. Linz bude rozehrávat další akci a okamžitě se přesouvá na útočnou polovinu.
     
    64
    Jenže hráči v bílých dresech o balon rychle přišli, a tak se na druhou stranu hnal Jan Vodháněl. Hostující hráč se pokusil tělem oklamat soupeře, na kterého si ale naběhl.
     
    66
    Krásná akce pražského celku byla tažená po levé straně, kde se k přihrávce po zemi dostal Jan Vodháněl. Následně se český celek dostal k zakončení, které mířilo z malého vápna jen na brankáře.
     
    68
    Hra se trochu uklidňuje, jelikož Linz kombinuje na vlastní polovině hrací plochy. Po přihrávce dopředu se balonu zmocnil Michal Šmíd, jenž ho opět vrátil soupeři.
     
    69
    Výborný duel hraje Jakub Podaný, který opět předskočil soupeře a získal míč pro Bohemians. Ovšem hráči českého mužstva poté o míč přišli a museli se vrace. Jenže nepřesností Linze je opravdu hodně, a tak se k míči znovu snadno dostal Roman Valeš.
     
    70
    Josef Jindřišek v kruhu na půlce snadno přišel o míč a musí se hodně rychle vracet. Ovšem Linz vymyslel další pas do šestnáctky, který končí u brankáře. Tomu hodně pomohl Michal Šmíd, jenž mu balon přiťukl.
     
    71
    Ze hry zcela jistě odešel Ibrahim Keita a Antonín Vaníček. Oba hráče nahradili Matěj Koubek a Jan Vodháněl. Ovšem střídání doplníme až po utkání.
     
    72
    Český celek znovu střídal, ovšem režie ani hlasatel změny neavizovali, a tak znovu platí, že střídání doplníme po střetnutí.
     
    74
    Jeden z domácích hráčů se hnal do šestnáctky, kde měl proti sobě dva soupeře. Fanoušci Linze se dožadovali pokutového kopu, ovšem rozhodčí viděl útočný faul.
     
    75
    Těžká přihrávka mířila na Romana Valeš, který byl ale pod tlakem. Brankář Bohemians se měl co ohánět, aby míč odkopl do bezpečných míst.
     
    76
    Domácí celek opět kombinuje na vlastní polovině a utkání se znovu uklidňuje. Hráčům v bílých dresech už moc času na vyrovnání nezbývá.
     
    77
    Přihrávku do druhé vlny převzal João Klauss de Mello, jehož pokus z hranice šestnáctky mířil těsně vedle pravé tyče. Roman Valeš se po míči natahoval, ale zasahovat tentokrát nemusel.
     
    78
    Tak to byla krásná situace v podání Bohemians! Jan Vodháněl si kličkou navedl míč na střed hrací plochy a vyslal technický pokus, kterým zamířil do pravé tyče. Následně se někdo z dorážejících hráčů dočkal branky, ovšem ta je pro ofsajd odvolána.
     
    80
    Ve středovém kruhu zůstal ležet Josef Jindřišek, který je v přerušené hře ošetřen. Ovšem hraje se kolem šestnáctky Bohemky, kde byla k vidění další nebezpečná střela. Ovšem míč z malého vápna mířil jen nad břevno Klokanů.
     
    81
    Pokutový kop pro Linz! Jiří Bederka se hnal za pronikajícím soupeřem a šel do skluzu. Hlavní sudí viděl faul a dává rakouskému mužstvu šanci na vyrovnání.
     
    82
    K pokutovému kopu se postavil Samuel Tetteh, jehož pokus zamířil do pravé tyče! Následně se autor penalty dostal k dorážce, ale skvělým zákrokem se zaskvěl Roman Valeš!
    82. Neproměněná penalta v podání Samuela Tetteha
     
    84
    Opět se chvíli nebude hrát, jelikož před pokutovým územím Bohemians zůstal ležet jeden z hráčů českého klubu. Na trávník opět spěchají lékaři pražského celku a také záchranáři.
     
    85
    Jedná se o tržnou ránu, a tak hráč Bohemians odchází ve společnosti záchranářů za branku. Snad bude tento hráč brzy v pořádku a obočí mu spraví jen pár stehů.
     
    86
    S největší pravděpodobností se jednalo o Jakuba Radu, který by měl hrát dnes s číslem sedmdesát. Ale pojďme se opět věnovat situaci na trávníku.
     
    88
    Rakouské mužstvo se nadechuje k závěrečnému tlaku a dál hledá cestičku před branku Bohemians. Hostující hráči zastavili akci na levé straně a navíc budou odkopávat od branky.
     
    89
    Josef Jindřišek si dlouhou dobu rozmýšlel, co s balonem udělá, až o něj přišel.
     
    89
    Linz právě vstřelil branku!
    Je asi zaslouženě vyrovnáno! Ke střele se ve vápně dostal JAMES HOLLAND, který zamířil přesně do levé části branky. Linz se tak rázem dostává na koně a jeho aktivita se navyšuje.
     
    90
    Linz právě vstřelil branku!
    Tak to byla smrtící akce a Bohemians rázem prohrávají, což je velmi kruté! Po autovém vhazování na vlastní polovině přišel nákop, za kterým běžel João Klauss de Mello. Brazilský fotbalista oklamal soupeře a poslala tvrdý pokus před branku, který brankář vyškrábl jen před sebe, kam znovu dobíhal JAMES HOLLAND. Australský fotbalista se ze snadné pozice nemýlil.
    90. James HOLLAND - 2:1
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    Dlouho to vpadalo, že Bohemians půjdou za vítězstvím, ovšem nezvládli koncovku zápasu. Po krásném centru ale šli Klokani do vedení, když se prosadil Petr Hronek. Ovšem v závěru zápasu přebral otěže Linz, který si nejprve vynutil pokutový kop, ze kterého se mýlil Tetteh. Ovšem poslední dvě minuty byly ve znamení Jamese Hollanda, který nejprve vyrovnal a poté i otočil stav zápasu na stranu rakouského mužstva.

    Linz tak po pražské Spartě poráží také Bohemians, a tak má z letošní přípravy bilanci 2:1 proti českým klubům. LASK totiž prohrál jen se severočeským Libercem.
     
    S konstatováním, že Bohemians prohrávají s Linzem, se s vámi loučím a přeji vám příjemný zbytek sobotního večera. (19:15:37)

    Michal Luxa

    Branky: 89. Holland, 90. Holland – 49. Hronek

    Karty:   42. Hůlka (BOH)

    Neproměněná penalta: 82. Tetteh (LIN), mimo


    LASK Linz: Lawal (46. Turner) – Wostry (61. Ramsebner), Celic (61. Trauner), Pogatetz (61. Wiesinger) – Jelisic, Benko (61. Holland), Haudum (61. Michorl), Müller (61. Frieser), Renner – Meister (61. Klauss), Otubanjo (61. Tetteh)
    Náhradníci: Turner – Wiesinger, Trauner, Ramsebner, Renner, Michorl, Holland, Ranftl, Tetteh, Frieser, Klauss.

    Bohemians Praha 1905: Valeš – Hůlka, Köstl, Šmíd (73. Bederka) – Bartek (61. Záviška), Levin (61. Rada, 85. Marhún), Jindřišek, Podaný (73. Schumacher) – Hronek (61. Nečas), Keita (61. Koubek), Vaníček (46. Vodháněl).
    Náhradníci: Fryšták – Schumacher, Záviška, Nečas, Koubek, Vodháněl, Marhún, Rada, Bederka.
    thejrc.org