Mouscron – Olomouc 2:0 (kon.) | Mladá Boleslav – Sokolov 2:0 (kon.) | Opava – Poprad 2:0 (kon.)
konec
FK Mladá Boleslav
2:0 (1:0)
FK Baník Sokolov
Neděle 07.07.2019, 16:30 • Adidas Aréna, Mladá Boleslav • Přípravný zápas
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou přípravné utkání mezi Mladou Boleslaví a Sokolovem, v němž prvoligový celek zvítězil 2:0. O úvodní branku se v závěru prvního poločasu postaral Muris Mešanovič, jenž nadvakrát procpal míč za Dvořáka.

    Druhý gól padl v 71. minutě, kdy se po krátké obranné hlavičce stopera trefil z jedničky krásně k bližší tyči Jonáš Auer. Mladá Boleslav měla další příležitosti, Mešanovič například neproměnil penaltu, rána Budínského o malou chvíli později zase zazvonila na břevno.

    Svěřenci trenéra Webera po dvou prohrách se zahraničními soupeři berou vítězství, pro Sokolov se jedná o třetí prohru v řadě s prvoligovým účastníkem.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:27:51)
     
    90
    Konec zápasu.
     
    89
    Zřejmě poslední útočnou akci zápasu zhatil nepřesnou nahrávkou Budínský, to ho však už v této fázi zápasu zas tak mrzet nemusí.
     
    88
    Po výkopu gólmana Křapka odhlavičkoval míč pouze k Vávrovi, jenž se pěknou narážečkou dostal až za posledního hráče. Jenže opět se objevil zdvižený praporek v ruce pomezního, Vávra byl až příliš rychlý.
     
    87
    Pas na přední tyč byl příliš nízký. V poklidu ho do bezpečí odvrátil v prostoru stojící Čihák.
     
    86
    Po dalším zblokovaném centru Antonína Křapky bude Mladá Boleslav rozehrávat rohový kop.
     
    85
    Nyní už ale bylo komu. Jeden z hráčů si zpracoval míč za obranou a už už chtěl brankáře lobovat. V tom ho však zastavila hvizd rozhodčího. Útočník se nacházel v ofsajdu.
     
    84
    Takács si proti dvojici protihráčů až moc zahrával. Nakonec o balón dokonce přišel, avšak potrestána jeho chyba nebyla, neboť hráči ve žlutém neměli dopředu komu přihrát.
     
    83
    Za pěkným lobem po pravé straně běžel Křapka, před míč si ovšem zkušeně postavil tělo Hošek. Křapka i přesveěkerou snahu nedokázala míči zabránit v pohybu za postranní čáru.
     
    82
    Už několik minut se hraje pouze na polovině Sokolova. Ten jakoby úplně rezignoval na útočení, ale snažil se pouze dohrát zápas s přijatelným gólovým rozdílem.
     
    81
    Dvořák po centru z pravé strany proletěl naprázdno. Naštěstí pro něj nikdo z protihráčů míč neusměrnil za jeho záda.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka dnešního přípravného zápasu. O výhře Boleslavi již není pochyb. Prvoligový celek se navíc stále snaží útočit a přidávat další branky.
     
    79
    Složitou malou domů obdržel od spoluhráče Jakub Dvořák. V pádu odkopl balón pouze do zámezí.
     
    78
    Vysoký presink Boleslavských dělá soupeři velké problémy. Vávra se nedokázal dostatečně zorientovat nahrál jen hráči v bílém.
     
    77
    Z levé strany odcentroval Křapka na Jonáše Auera, který se do zakončení položil akrobaticky, minul ale o pořádný kus.
     
    76
    Až moc to nyní překombinovali hráči druholigového celku, finální přihrávka už šla do země nikoho, chopil se jí nakonec Takács.
     
    75
    Středopolař Boleslavi se krásně uvolnil přes dvojici protihráčů a poté bez spěchu posal malou domů brankáři, který dlouhým odkopem na útočnou polovinu zamezil hrozícímu nebezpečí.
     
    74
    Sokolov se pokusil založit rychlý brejk po pravé straně, střídající Vávra však narazil na připraveného obránce.
     
    73
    Mladá Boleslav vstřelila tolik potřebnou pojistku. Nyní už je velmi blízko vítězství. Pokud bude pokračovat v nastoleném tempu, tak naopak ještě můžeme vidět další branky v síti Sokolova.

    Milan Huppert

    Branky: 45. Mešanovič, 71. Auer

    Neproměněná penalta: 42. Mešanovič (MBL), brankář Dvořák zneškodnil


    FK Mladá Boleslav: Šeda – Fulnek (69. Mareš), Takács, Pudil (69. Hašek), Túlio (46. Křapka) – Budínský (69. Provazník), Hubínek – Wiesner (7. Ladra, 46. Auer), Jiří Klíma (46. Matějovský), Bucha – Mešanovič (46. Wágner)
    Náhradníci: Mareš, Hašek, Křapka, Provazník, Ladra, Auer, Matějovský, Wágner

    FK Baník Sokolov: Jakub Dvořák I – Mejdr, Hošek, Ševčík, Jakub Dvořák II – Čihák, Machek (67. Šulc) – Štípek, Glaser, Wermke – Šmehyl (55. Vávra)
    Náhradníci: Šiman – Šulc, Fišer, Vávra, Chocholatý
    ocianews.com