Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference Bohemians Praha 1905

Úterý 09.07.2019, 14:00Tiskové konference
     
    Oficiální část tiskové konference je u konce, přeji pěkný den. (14:28:50)
     
    Bartek o změně strany: Celý život jsem hrál nalevo, ale problém s tím nemám. Jsem pravák, pravá strana mi nevadí. Tam, kam mě trenér dá, se budu snažit odvést maximum.
     
    Hašek o cíli: Naším základním cílem je neustále se zlepšovat. Výsledkově je naším cílem skončit do desátého místa. Byli bychom aktivním účastníkem bojů o evropské poháry, což je taková mrkvička, která nám visí před očima, do níž bychom si rádi v budoucnu kousli. Desáté místo otevírá reálné možnost se o to poprat. Cestu nám ukázala třeba Mladá Boleslav. Loni jsme byli jedenáctí a málem jsme se v tom záchranářském bahně utopili. Je velký rozdíl být desátý a jedenáctý.
     
    Jakubowicz o rozpočtu klubu: Rozpočet se moc neměnil, je tam jen navýšení v jednotkách procent. Je tu pořád okolo 80 milionů korun. Není to však jen rozpočet A týmu, ale celého klubu. V tom je rozdíl oproti ostatním soupeřům.
     
    Hašek o Podaném a jeho postu: My jsme hráli po většinu přípravy v rozestavení 3-4-3. Jsme připraveni tohle rozestavení praktikovat doma i venku. Máme ale i připravené jiné varianty. S Kubou počítáme na pozici levého halfbeka. Teď tu máme výborně atleticky připraveného hráče, má dlouhý krok a neztrácí rychlost. Je běžecky skvěle připravený a má vynikající centr. Chceme sem dostat atletičnost i kvalitu centrovaných míčů.
     
    Držmíšek o Julišovi a Pokorném: Juliš není do dnešního dne zdráv, na Spartě se ani nezapojil do plného tréninku. O něm bychom uvažovali jen kdyby jeho stav byl dobrý. O Lukášovi Pokorném ještě stále uvažujeme. Ten se rozhodl dát přednost případnému zahraničnímu angažmá, čemuž rozumíme.
     
    Držmíšek: Vzhledem k šířce kádru je tu předpoklad, že někdo z hráčů odejde tak, aby měl v novém klubu větší herní vytížení.
     
    Hašek: Kouba je mladý brankář, asi bude zpočátku nastupovat v B-týmu. Jsem ale přesvědčen, že mladého hráče lépe připraví pro profesionální fotbal třetí liga než juniorka. Jinak máme tři brankáře, kteří by měli bojovat o pozici jedničky a dvojky. Máme také tři brankáře proto, aby když přijde nějaká nabídka pro někoho, mohl ten dotyčný odejít. Počítám se všemi třemi a uvidíme, kdo bude nejlepší.
     
    Hašek o zdraví svých hráčů: Problémy s kotníkem má pořád Martin Dostál. V zápase na Slovanu se nám zranil Puškáč, kde došlo ke zlomenině palce po nárazu. Toho vinou s námi neodcestoval na herní soustředění. Je to škoda. Byl jsem přesvědčen, že to bude náš útočník číslo jedna. Drobné svalové problémy má i Honza Vondra a další potíže trápí Dana Krcha. Chybět nám bude také Kuba Rada, který se srazil v posledním zápasem s LASKEM. Měl tržnou ránu v oku, teď už vidí, ale je vyoutovaný směrem k pátečnímu zápasu. Patrik Le Giang spadl na dovolené na Bali ze skútru a je také zraněný. Věřím, že i tak jsme schopni sestavit konkurenceschopnou jedenáctku.
     
    Martin Hašek o sestavě: V hlavě mám připravenou základní sestavu na Jablonec. Konkrétní ale nebudu.
     
    David Bartek o přípravě: Bylo to strašně rychlé. Pro nás hráče je super, že je příprava krátká a to, co nás baví, čímž jsou mistrovské zápasy. Když jsme měli měsíc a půl nebo dva měsíce přípravu, je z toho člověk utahaný. Už se těšíme v pátek do Jablonce na mistrovský zápas.
     
    Hašek pokračuje: Nejsme úplně dostatečně prověřeni, abychom věděli, s čím do toho zápasu půjdeme. Jsem ovšem přesvědčený, že jsme schopni sestavit smysluplnou sestavu tak, aby měla svou sílu a naši organizaci hry a byla schopna bojovat a bodovat.
     
    Martin Hašek: Tři týdny dovolené to je minimum na odpočinek. Na přípravu zbyl měsíc, což je také minimální doba. První týden byl zabíhací, aby byla zátěž plynulá. Vše jsme zakončili dvojzápasem, aby všichni hráči dostali devadesát minut. Na soustředění v Rakousku jsme měli odehrát tři zápasy, ale Apollon nám z nepochopitelných důvodů zápas odřekl. Nedá se ani hovořit o přípravě tak, jak jí tradičně vnímáme. Vrátili jsme se až v neděli ráno. Většina hráčů, kteří k nám přišli však byli dobře připraveni. Na soustředění jsme se snažili ladit, abychom v pátek v Jablonci dokázali předvést stoprocentní výkon. Naše pozornost se už upíná k pátku, ale vlastně ani nevíme přesně, co od sebe můžeme čekat.
     
    Držmíšek: Zaměřovali jsme se na to, abychom nahradili hráče, kteří od nás odchází (Reiter, Pokorný, Juliš, Yusuf). Místo Yusufa k nám přišel Ibrahim Keita. Ruda Reiter nám přestoupil do Baníku, na jeho post přichází Petr Hronek ze Zlína. Hostování skončilo Julišovi a Pokornému. Místo Pokorného řešíme Dana Köstla ze Sparty. Na hostování do Ružomberku odešel Filip Hašek. Skončil Michal Švec, s nímž jsme dál smlouvu neprodloužili. Kuba Rada přišel jako volný hráč, na hostování jsme získali i Kubu Podaného. Z Vlašimi pak posílil naši situaci v brance Patrik Le Giang. Po dlouhé době mohu říci, že Bohemka má 23 do pole a čtyři brankáře. Teď jsme v pohodě a dokonce budeme tým ještě před sezonou trochu zužovat.
     
    Jakubowicz: Sáhli jsme i k druhé etapě rekonstrukce sociálního zařízení. Vstoupili jsme také do esportového světa a podepsali jsme smlouvu s několika špičkovými hráči v Česku. Družstvo fanoušků Bohemians vstoupilo do sdružení SD Europe. Máme také změny na dresech, o které nás poprosil generální partner.
     
    Darek Jakubowicz: Kapacita se mění z pěti tisíc na 6300. Vyndání sedaček nám povolují nové regule LFA. Upraví se postupně i sektor hostů, kdy nově bude mít 315 míst místo stávajících 250.
     
    Kádr Bohemians posílili Patrik Le Giang, Ibrahim Keita, Jakub Rada, Petr Hronek nebo Jakub Podaný z Dukly.
     
    Na jednom z nejtradičnějších stadionů v české nejvyšší soutěži došlo k navýšení kapacity. Bohemians jako jediný klub v lize využil možnosti zavedení míst na stání. Kapacita tak z dosavadních 5000 vzroste na 6300. U kotle domácích navíc došlo k rekonstrukci sociálního zařízení.
     
    V generálce na novou sezonu Bohemians prohráli s rakouským celkem LASK Linz 1:2, kromě toho porazili Rapid Vídeň 3:2 a Varnsdorf rovněž 3:2, prohráli naopak s Ústím nad Labem 1:4 a nestačili ani na Slovan Bratislava, s nímž padli 1:3.
     
    Na tiskové konferenci bude přítomný trenér Maritn Hašek, hráč A mužstva David Bartek, sportovní ředitel Miroslav Držmíšek a ředitel klubu Darek Jakubowicz.

    Radek Barkman

    thejrc.org