Tisková konference FK Jablonec (kon.) | Tisková konference FC Viktoria Plzeň (kon.)
Tisková konference 1.FC Slovácko (kon.) | Tisková konference FC Slovan Liberec (kon.)
Tisková konference Bohemians Praha 1905 (kon.)
konec
Tisková konference FC Slovan Liberec

Úterý 09.07.2019, 13:10Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Děkujeme za pozornost a přejeme krásný zbytek dne. (13:29:40)
     
    Trenér mužstva Pavel Hoftych: „Celou přípravu nám drželo zdraví. Malinský si sice obnovil zranění svalů, ale už trénujeme kompletní. Kuchta je kvalitní útočník, ale v Teplicích končil už někdy v dubnu a potřebuje trochu dotrénovat. Realizační tým ale odvedl dobrou práci a v přípravě jsme byli prakticky bez zranění."
     
    Trenér mužstva Pavel Hoftych: „Sledoval jsem poslední utkání minulého ročníku Ostrava – Liberec, které vyhrál Slovan. Oba soupeři jsou na stejné úrovni. Je to těžký soupeř na začátek. Kvalitní mužstvo vedené kvalitním trenérem. Liberec byl vždy pro Baník nepříznivý soupeř, věřím, že se tam popereme a budeme úspěšní."
     
    Trenér mužstva Pavel Hoftych: „Nechceme bourat to, co tu fungovalo. Uvědomujeme si problém v podobě střílení branek. V přípravě jsme měli dost šancí a nějaké branky jsme dali. Věříme, že naše hra bude přímočařejší a tým se popere po gólech, které odešly společně s Liborem Kozákem. Nechceme jít jen jednou cestou, v určité chvíli můžeme mít jiný herní systém. Mužstvo je vnímavé a pracovité, což je základ všeho a rozhodně to v Liberci není problém.
     
    O PŘÍCHODU MATĚJE CHALUŠE:

    Ředitel klubu Libor Kleibl: „To souvisí s tím, co jsem říkal v úvodu. Máme čtyři stopery, což je ideální stav. Měli jsme zájem o jednoho stopera, se třemi se může hrát složitě.

    Trenér mužstva Pavel Hoftych: „Minulý pátek jsme nepostavili Karafiáta, protože to vypadalo, že odcestuje do Jablonce a kluby se dohodnou. Matějem Chalušem jsme vyřešili situaci okolo stoperů."
     
    O SETRVÁNÍ FILIPA NGUYENA:

    Ředitel klubu Libor Kleibl: „Nevím, jestli stěžejní. Máme ideální složení gólmanského kádru. Každý je nahraditelný. Vždy jsme přivedli kvalitní náhradu v minulosti, předloni Filipa téměř nikdo neznal.

    Trenér mužstva Pavel Hoftych: „Vloni prokázal, že se úspěšně porval s první ligou. Věřím, že pro nás odvede kus práce a až bude čas, vypustíme ho do světa."
     
    O SEZONNÍCH CÍLÍCH:

    Ředitel klubu Libor Kleibl: „Chceme třicet zápasů, devadesát bodů. Beru základní část. Každý z šestnácti celků má základní cíl a to dostat se do čelní skupiny. Máte v ní tři žraloky a o další místa se pobije třináct týmů. Neznáme sílu celků, chceme hrát atraktivní fotbal a přilákat diváky, věřím, že se úspěch dostaví.

    Trenér mužstva Pavel Hoftych: „Je těžké odhadnout, jak bude vypadat začátek sezony. Beru fotbal step by step. Máme velmi těžký los, z prvních šesti zápasů hrajeme čtyřikrát venku. Potřebujeme dobře odstartovat, tým potenciál má a na začátku soutěže se musí nadechnout. Okolí, stadion i město je ideálním fotbalovém prostředí. Krajní zálohu a útok bychom potřebovali jedním hráčem doplnit. Termín přestupů je pohyblivý, uvidíme."
     
    O MENŠÍ ČETNOSTI ODCHODŮ:

    Ředitel klubu Libor Kleibl: „Je to dané skladbou týmu. Neměli jsme tolik hráčů na hostování a tak letos nedošlo k masovému odlivu. Zkrátka nebyla nutnost. Všichni si musíme uvědomit, že Česká republika a země ve středu Evropy mají cyklus otočený. V létě mají téměř dva měsíce volno a v zimě hrají. My máme pauzu v zimě a letní přestávka se ztenčila na krátké období. Dostáváme se k tomu, abychom měli také jen jednu pauzu – zimní. Přestupní termín končí 9. září, nevím, co se stane a jak se vše vyvine. Může nastat cokoliv, ale nemůžu slíbit, že tento stav kádru je konečný."
     
    Trenér mužstva Pavel Hoftych: Jsem rád, že neproběhly velké změny. Tým má svou kvalitu a pro trenéra je výhoda, že je kádr stabilní. Mužstvo je věkově dobře složené – mladý tým s několika staršími zkušenými hráči. Letní příprava byla opravdu krátká, měli jsme tři týdny na fyzickou přípravu a týden na předligovou přípravu. Odehráli jsme čtyři kvalitní zápasy, v nichž nám zkazil jeden duel Apollon Limassol. Po zbytečných protestech jeho hráčů inkasoval dvě červené karty. Soustředění v Rakousku bylo kvalitní a zabezpečené po všech stránkách. Věřím, že jsme na sezonu připraveni. Mužstvo má kvalitu a morálně je připraveno pracovat. Věřím, že budeme úspěšní.
     
    Ředitel klubu Libor Kleibl: „Byli jste každý rok zvyklí, že jsem předčítal řadu odchodů, ale tentokrát k tolika přesunům nedošlo. Oršula, Kozák a Sýkora, těm skončila smlouva. Přišel Kuchta na hostování, Beran z dorostu a Matěj Chaluš. Z hostování jsme si stáhli Heppnera. To jsou jediné změny. Chystá se oprava střechy, ale počkám, až přijde den D a do té doby nebudu nic oznamovat. Už se těšíme na úvod soutěže."
     
    Nyní už dojde na zmiňované duo Pavel Hoftych – Libor Kleibl a oficiální začátek tiskové konference.
     
    Radim Breite byl nakonec přiveden zvlášť a novináři s ním tedy měli k dispozici individuální rozhovor:

    O nejlepší šestce: „Každý chce hrát nahoře, o tom se nemusíme bavit. Rádi bychom dosáhli nejvyšší nadstavbové skupiny, musíme hlavně dobře odstartovat."

    O novém trenérovi: „Je to trochu něco jiného, museli jsme si zvykat. Uděláme vše proto, abychom hráli tak, jak chce nový kouč Pavel Hoftych a budeme se snažit dodržovat herní systém."

    O letní přípravě: „Letní přípravy jsou vesměs pořád stejné. Tentokrát byla sice trochu kratší, ale zvládli jsme se připravit dobře. Člověk nepotřebuje na odpočinek mraky času, stačí, když zregeneruje na pár dní. Krátká pauza tedy nebyla problém."
     
    Na tiskové konferenci nakonec bude novinářům k dispozici trojice Libor Kleibl (ředitel klubu), Pavel Hoftych (trenér) a Radim Breite (kapitán týmu).
     
    Slovan dnes oznámil příchod obránce Matěje Chaluše ze Slavie. Jednadvacetiletý talent, který si zahrál za Mladou Boleslav i Příbram, se zná s koučem Severočechů Pavlem Hoftychem z mládežnických výběrů. Transfer ještě nebyl oficiálně dotažen, avšak předpokládá se, že nenastane další problém.
     
    Tisková konference by měla začít ve 13 hodin, ale očekávat se dá malé zpoždění. O průběhu vás budeme informovat.
     
    Největší změnou v klubu tak zůstává angažování nového trenéra Pavla Hoftycha po nečekaném konci slovenského kouče Zsolta Hornyáka. Ten, poté co skončil s klubem na šesté příčce, zamířil do maďarské ligy. Trénovat bude celek Puskás Akadémia.
     
    Slovan během přípravy sehrál čtyři přátelská utkání s bilancí 2-1-1.

    Liberec – Varnsdorf 1:1
    LASK (Rakousko) – Liberec 1:3
    Apollon Limasol (Kypr) – Liberec 1:2
    Liberec – Dynamo Moskva 0:1

    Tým opustil Filip Oršula, kterému skončila smlouva a Libor Kozák, jenž podepsal po půlroční dohodě kontrakt s pražskou Spartou. Hostování skončilo Danielu Köstlovi a Janu Sýkorovi. Úspěchem Slovanu je naopak pokračování ukrajinského stopera Tarase Kačaraby a gólmana Filipa Nguyena, o nějž měla velký zájem pražská Slavie. Na hostování Severočeši přivedli útočníka Jana Kuchtu, naopak z hostování se vrátila dvojice Petr Heppner, Adam Ondráček. Modrobílí rovněž podepsali smlouvu s talentem Matějem Beranem, který dostal šanci už během přípravných duelů.
     
    Dobrý den, vítám vás u textového přenosu z tradiční předsezonní tiskové konference klubu FC Slovan Liberec. Účastnit by se jí měl trenér mužstva Pavel Hoftych a ředitel klubu Libor Kleibl.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.

    RR

    thejrc.org