Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference FC Fastav Zlín

Středa 10.07.2019, 13:30Tiskové konference
     
    Zdeněk Červenka se loučí a zve všechny na pondělní duel se Slavií. (14:37:39)
     
    Prodáno máme kolem 2000 permanentek," říká ředitel klubu Leoš Gojš.
     
    Znamená to, že je klub na prodej? Jakou by měl hodnotu?

    Zdeněk Červenka: Vždy bude záležet na tom, kdo by sem šel. Nemusí to být částka, za kterou bych klub prodal, jsou desítky způsobů, jak to udělat. Důležité je, aby tady byl zájemce, který by v tom pokračoval. Já jsem připraven se z fotbalu stáhnout, ale až se někdo najde.
     
    Zdeněk Červenka naznačuje, že kdyby se našel někdo, kdo by klub místo něj převzal, nebránil by se tomu. Má pomalu v plánu převádět více pravomocí na generálního manažera Zdeňka Grygeru, jenž má teď v klubu několik funkcí. Nejen sportovních, ale i výkonných. Nehrozí tedy, že by Zdeněk Grygera z klubu odešel.
     
    Červenka k Csaplárovi: Když jsme pocházeli trenéry, tak jsme si říkali, že bychom chtěli někoho trochu jiného. Jde i o to, že někteří trenéři jsou pod smlouvou. A tak jsme zkusili Csaplára.
     
    Zdeněk Červenka o tom, proč vzal Josefa Csaplára na post hlavního kouče: Máme podobný pohled na fotbal i na život. Myslím, že se nikdy netrénovalo tak dobře, jako se trénuje teď. Myslím, že je to silný motivátor. Fotbal určitě bude běhavější a bude živější. Snad pak padnou i nějaké branky.
     
    Hrozí že by Zlín nemusel kvůli stadionu dostat licenci?

    Zdeněk Červenka: To si myslím, že zatím ne. To opravdu nehrozí.
     
    Zdeněk Červenka: Rekonstrukce stadionu by stála tak 100 miliónů. Abychom mohli poléčit všechny ty tribuny a věci okolo.
     
    Zdeněk Červenka: Ale abychom nebyli jen pesimisté. Na Vršavě se nám ale daří. Máme tam novou umělku, bude se tam dělat další hrací plocha a není mnoho klubu ve městě, které by měly dva areály.
     
    Může mít stadion třeba vliv na příchod hráčů?

    Zdeněk Červenka: Já to nedokážu říct, ale pro mě je to limit. Působí to na mě depresivně. Navíc jednání o tom stadionu jsou nekonečná.
     
    Zdeněk Červenka na téma stadionu:
    Zatím majitelem stadionu a areálu Vršava jsou Sportovní kluby. Předtím to bylo občanské sdružení, které je sdružením všech sportu ve Zlíně kromě hokejistů. To oni všechno vlastní. To co děláme na Vršavě nyní, už děláme my. Teď se má převést náš stadion Letná na město, ale zatím se to bohužel nestalo. Je příslib, že se to v září převede na město. A když se to převede na město, tak je město majitelem a mělo by zajistit opravy a havarijní věci. Naší starostí pak bude, aby se udělala rekonstrukce stadionu. Tribunu na východě ale nikdy neposuneme, kvůli budově, která tam je a patří někomu jinému. Takže nikdy se nám z toho stadionu nepodaří udělat nějakou pořádnou arénu.
     
    Majitel klubu popisuje, jak se to finančně v klubu má.
     
    Zdeněk Červenka: Zkuste si tipnout, za kolik jsme za tu dobu, co jsem tady prodali hráče?

    "Za 250 miliónů."

    "A za kolik jsme koupili?," ptá se Červenka.

    "Za 100 miliónů"
     
    Zdeněk Červenka: V současné sobě máme základní kapitál okolo 60 – 70 miliónů. A vždy jsme měli vyrovnaný rozpočet. Když jsme jednou byli v mínusu, tak jsme další rok museli být zase víc v plusu.
     
    O přestupu Libora Holík do Jablonce:
    "My jsme ho prodali. Ale ještě nevíme, zda se finančně vyrovnáme s Jabloncem nebo se Slavií, nebo jak to bude," říká Zdeněk Červenka.

    Josef Csaplár: "Já bych si vzal Matouška ze Slavie," hlásí kouč.
     
    Zda bude Slavie lepší jako tým, to já nevím. To se uvidí. V tuto chvíli to nedokážu říct. To že nakupují nové hráči, neznamená, že budou lepší," říká Csaplár.
     
    Josef Csaplár k zápasu se Slavii: Hráči budou hodně nervózní, budou natěšení, takže je tím teď ještě nechci zatěžovat a házet na ně ten tlak.
     
    Josef Csaplár o tom, zda je pro něj důležité, zda bude hrát Deli: Pro mě to roli hraje, ale jde to krok po kroku. Důležité to pro mě je, ale teď ještě budeme rozebírat nějaké informace ze zápasu ze Senice.
     
    Josef Csaplár k Dominiku Maškovi: Mašek vypadal v posledním zápase přesně tak, jak to popsal v novinách. To je moje krev. Byl sebekritický. Když šel na hřiště, tak mu říkám: "Dominiku, ty vole, běž na hřiště, nekaž ty balóny, lidi se na tebe přišli podívat. A to přesně on dělal."
     
    Tomáš Poznar je připraven a může hrát, potvrzuje kouč.

    Michal Sedláček

    Tiskové konference se zúčastní:
    Zdeněk Červenka - Vlastník klubu
    Leoš Gojš - Ředitel klubu
    Josef Csaplár - Hlavní trenér
    thejrc.org