Tisková konference FK Mladá Boleslav (kon.) | Tisková konference SK Dynamo České Budějovice (kon.)
Tisková konference FC Fastav Zlín (kon.) | Tisková konference AC Sparta Praha (kon.)
Tisková konference SK Sigma Olomouc (kon.)
konec
Tisková konference FK Mladá Boleslav

Středa 10.07.2019, 09:00Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. Mladá Boleslav zahájí další sezonu v neděli, a to na domácím hřišti proti Karviné. (09:25:55)
     
    Tím skončila druhá část tiskové konference.
     
    "Žádné diskuze na tohle téma nejsou. Kapitán bude Marek Matějovský, asistentem Ladislav Takács," říká o pozici kapitána týmu Jozef Weber.
     
    "Vnímám to jednoznačně. Komli je v kabině, i teď tam seděl. Je připravený na utkání, s kabinou už se sžil. I hráči jsou rádi. Tohle jsou spekulace. Vždycky, když Komliho ráno vidím, má dobrou náladu," říká s úsměvem Jozef Weber o situaci kolem Nikolaje Komličenka.
     
    "Máme sportovního ředitele, který po hráčích pokukuje pořád," usmívá se Josef Dufek po otázce na případné další změny v kádru. "Kádr se upravuje dvěma směry, dovnitř a ven. Teď si to musí trochu sednout, uzrát to."
     
    "Musíme to brát s pokorou. Uvidíme, kde se budeme pohybovat," říká Michal Hubínek.

    "Souhlasím. Jít do toho s pokorou, hrát hezký fotbal," dodává Ladislav Takács.
     
    "Nechceme být velkohubí. Víc týmů chce hrát nahoře," prohlásil Jozef Weber.

    "Myslím si, že kvalita kádru by měla zůstat stejná, a že v zápasech potrápíme i tu nejužší špičku, tedy Spartu, Slavii a Plzeň. Je důležité prezentovat se pěkným fotbalem a získávat body," dodává k tomu Josef Dufek. "Po odchodech klíčových hráčů budou muset zodpovědnost převzít jiní, a zrovna Michal Hubínek a Laco Takács, kteří tady sedí s námi, by mužstvo mohli táhnout."
     
    "Nikolaj Komličenko se normálně připravuje s kádrem, není to tak, že by měl zítra odejít. Máme na něj konkrétní nabídku, ale taky máme svoje představy, přes které nejede vlak," říká o situaci kolem nejlepšího střelce ligy prezident Josef Dufek.
     
    "Příprava byla náročná, jako každá jiná. Myslím ale, že nás dobře připravila na další ročník. Doufám a věřím, že budeme podávat podobné výkony jako v uplynulé sezoně, kdy jsme se dostali do Evropské ligy," říká Michal Hubínek. "

    "Já se budu opakovat, chceme navázat na minulou sezonu," přizvukuje mu spoluhráč Ladislav Takács.
     
    "Dan Pudil je důležitá posila. O odchodech stoperů už byla řeč, Dan je může nahradit. Budínského s Wágnerem znám osobně. Tím, že jsme trochu pozměnili rozestavení, tak potřebujeme víc ofenzivních hráčů. Proto přišel Jirka Klíma," popisuje Weber. "Zároveň ale přišli i mladí hráči, které bychom chtěli postupně zabudovat do týmu. Věřím, že některým se to povede."
     
    "Pan prezident ještě zapomněl poděkovat Tomáši Přikrylovi, se kterým odchází jedenáct gólů," doplňuje trenér Jozef Weber. "Chtěli bychom hrát do toho šestého místa a navázat na jaro, kdy jsme hrou bavili diváky."
     
    "Chtěl bych poděkovat týmu. Jsem rád za hráče, kteří tu hostovali, hlavně Pavla Buchu a Tomáše Wiesnera, že nám pomohli vykopat poháry. Stopery Tomáše Hájka a Jakuba Jugase jsme udržet nemohli, to nebylo v našich silách. Doplnění týmu ale vyšlo skvěle. Víceméně se chystáme na odchod Komličenka, tím pádem nám odejde 29 gólů. Ale jestli počítam dobře, 23 přišlo z Karviné, k tomu musíme připočítat Jirku Klímu," říká Josef Dufek.l
     
    Tím skončila první část konference. Následovat bude druhá čast, ktera už bude věnována sportovním ambicím Boleslavi před novou sezonou.
     
    Josef Dufek s Karlem Jalovým právě podepsali smlouvy o spolupráci.
     
    "Provázal se dobrý skutek a sponzorství s naším byznysem," říká Karel Jalový s tím, že by rád využil účast Mladé Boleslavi v předkolech Evropské ligy k navázání kontaktů v zahraničí.
     
    "Jsme firma, která provozuje železniční dopravu a železniční opravárenství. Máme velké ambice na Balkáně, v Makedonii a Srbsku," představuje svoji firmu jednatel Karel Jalový.
     
    "S Mladou Boleslaví spolupracujeme už asi třetí sezonu, a to na bázi LED panelů na stadionu, které provozuje naše společnost Lokotrans Media," říká Karel Jalový.
     
    Josef Dufek oznamuje, že nově ponese boleslavský stadion název Lokotrans Aréna.
     
    "Dvakrát jsme si na pět minut sedli a bylo dohodnuto," chválí Josef Dufek jednání s novým partnerem.
     
    Začíná první část konference s prezidentem Josefem Dufkem a jednatelem společnosti Lokotrans Karlem Jalovým. Lokotrans je novým partnerem boleslavského klubu.

    Michal Konvalina

    thejrc.org