Pjunik – Shkupi 3:3 (kon.) | Ordabasy – Kutaisi 1:0 (kon.) | Ventspils – KF Teuta 3:0 (kon.)
Alaškert – FK Makedonija 3:1 (kon.) | Larnaka – CS Petrocub 1:0 (kon.) | Narva – Budućnost Podgorica 0:2 (kon.)
Laçi – Beer Ševa 1:1 (kon.) | Sabail – Universitatea Craiova 2:3 (kon.) | Flora – Niš 2:0 (kon.)
KuPS – Vitebsk 2:0 (kon.) | Balzan – Domžale 3:4 (kon.) | Riteriai – KÍ Klaksvík 1:1 (kon.)
Ružomberok – Levski 0:2 (kon.) | Molde – Reykjavík 7:1 (kon.) | Brøndby – Inter Turku 4:1 (kon.)
Crusaders – B36 Tórshavn 2:0 (kon.) | Debrecín – Kukësi 3:0 (kon.) | Maccabi Haifa – Mura 2:0 (kon.)
Brann – Shamrock 2:2 (kon.) | Malmö – Ballymena 7:0 (kon.) | FK Liepāja – Dinamo Minsk 1:1 (kon.)
Kauno Žalgiris – Apollon Limassol 0:2 (kon.) | Dinamo Tbilisi – Engordany 6:0 (kon.) | FK Radnik – Trnava 2:0 (kon.)
Soligorsk – Hibernians 1:0 (kon.) | Speranța Nisporeni – Neftçi Baku 0:3 (kon.) | AP Brera Strumica – Zrinjski Mostar 0:3 (kon.)
Fola – Čichura 1:2 (kon.) | Olimpija Lublaň – RFS Riga 2:3 (kon.) | Connah's Quay – Kilmarnock 1:2 (kon.)
Dunajská Streda – Cracovia 1:1 (kon.) | Zeta – Fehérvár 1:5 (kon.) | FCSB – Milsami 2:0 (kon.)
Čukarički – FC Banants 3:0 (kon.) | Europa – Legia 0:0 (kon.) | Aberdeen – RoPS Rovaniemi 2:1 (kon.)
St Patrick´s – Norrköping 0:2 (kon.) | Cliftonville – Haugesund 0:1 (kon.) | Cork City – Niederkorn 0:2 (kon.)
Široki Brijeg – Kajrat 1:2 (kon.) | Honvéd – Žalgiris Vilnius 3:1 (kon.) | Stjarnan – Levadia Tallinn 2:1 (kon.)
Breidablik – Vaduz 0:0 (kon.)
konec
Aberdeen FC
2:1 (1:0)
RoPS Rovaniemi
Čtvrtek 11.07.2019, 20:45Evropská liga (předkola) • 1. předkolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to všechno. Díky za pozornost a zase někdy u fotbalu na počtěnou. (22:46:43)
     
    Duel je u konce. Domácí Aberdeen byl v utkání mnohem lepším celkem a měl neuvěřitelný počet šancí. Na startu druhého poločasu to po brankách McGinna a Cosgrovea bylo o dvě branky a vypadalo to, že se nemůže nic stát. Domácí mužstvo poté tlačilo, ale další branku nepřidalo. Když už to vypadalo na klidný konec, tak Aberdeen inkasoval a s výsledek nebude tak spokojený. Za Finy se prosadil Tommi Jäntti. Největší hvězdou duelu se ale stal brankář Antonio Reguero.

    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.
     
    90+4
    Konec zápasu.
    90+3. JÄNTTI - 2:1
     
    90+3
    RoPS Rovaniemi právě vstřelilo branku! Ale pozor, tato branka může změnit naprosto celé dvojutkání! Lucas Lingman zachytil nepřesnou rozehrávku v posledních sekundách a parádní přihrávkou do vápna našel nabíhajícího TOMMIHO JÄNTTIHO. Ten s naprosto chladnou hlavou obstřelil brankáře Lewise a ukončil utkání svou brankou.
     
    90+2
    Již se hraje druhá minuta nastavení z celkových tří. Skotský celek je na útočné polovině a zkouší to ještě aktivně. Rovaniemi odjede s prázdnou a doma bude mít co dohánět.
     
    90
    Antonio Reguero je borec. Domácí nyní vystihli rozehrávku na polovině hřiště a dostali se do rychlé protiakce. Tu zakončoval střelou Sam Cosgrove, ale hostující jednička předvedla další úspěšný zákrok!
     
    88
    Utkání se v posledních sekundách spíše dohrává, alespoň ze strany Aberdeenu to tak vypadá. Rovaniemi se něco pokouší vymyslet, ale jeho snaha není moc dobrá.
     
    87
    Poslední chvilky dnešního utkání začínají. Rovaniemi nyní vybojovali vhazování u levé lajny a poté se dostali ke střele. Ta byla ovšem zablokovaná.
     
    86
    Po další neúspěšné akci domácího celku se pokračuje rozehrávkou od branky RoPS. Reguero rozehrává nakrátko, ale jeho spoluhráči se nejspíše stejně daleko nedostanou. Nerad bych je ovšem podceňoval.
     
    85
    Další okus o změnu skóre ze strany domácího celku. Jon Gallagher si rychle naběhl před šestnáctku, ale jeho rána šla jen vysoko nad branku.
     
    83
    James Wilson se hned po pár sekundách na hřišti dostal do vápna. Od brankové čáry centroval na penaltu, ale jeho pokus zachytila obrana finského celku.
     
    82
    Střídání v týmu Aberdeen FC: ze hřiště odchází Nial McGinn, přichází James Wilson.
     
    81
    Celkem dlouhý úsek s míčem na kopačkách prožili nyní fotbalisté finského celku. Nic se jim ovšem vymyslet nepovedlo a pokračuje se rozehrávkou domácích.
     
    79
    Na pravé straně se následně snažil právě McLennan. Proti dvojici protihráčů se mu sice dařilo, ale nakonec jej jeden z hráčů míčem trefil do nohy. Aut pro hosty.
     
    78
    Po menším zmatku v domácí obraně se k míči dostal střídající McLennan. Ten na hranici šestnáctky chytře obešel obránce, ale poté zakončoval jen do rukavic připraveného Reguera!
     
    77
    Domácí to nyní táhli podél levé lajny, aby následně poslali centr na přední tyčku. Střelec rozdílové trefy ale zakončoval jen do připraveného brankáře.
     
    76
    Střídání v týmu RoPS Rovaniemi: ze hřiště odchází Llamas Pardo, přichází Tommi Jäntti.
     
    74
    Střídání v týmu Aberdeen FC: ze hřiště odchází Scott Wright, přichází Connor McLennan.
     
    73
    Jon Gallagher následně postupoval středem hřiště a před vápnem jej skluzem poslal k zemi Sissoko. Ten je dalším hráčem finského celku, jenž vidí kartu.
     
    72
    Skotský celek nadále ovšem nic neuspěchává a vytrvale se snaží hrát po celé šíři hřiště. Trpělivost přináší ovoce, což se dneska zatím jen potvrzuje.
     
    71
    Červení nadále u míče a svému soupeři naprosto nic nedovolují. Až to vypadá na jednoznačnou záležitost, kupodivu je ale stav stále je o dvě branky. Rovaniemi hrají opravdu mizerně.
    69. Šance Aberdeenu na zvýšení vedení
     
    69
    A nebýt Antonia Reguera, byla tam další branka. Míč totiž propadl až na zadní tyčku, kde jeden z domácích zakončoval po zemi. Dobře postavený Reguero ale zakročil jako hokejový brankář a drží naděje svého celku!
     
    68
    Shay Logan nyní skvěle zachytil míč u pomezní čáry a předal jej spoluhráči, jenž z téměř ztracené situace vybojoval standardní situaci na pravé straně.
     
    67
    U levé lajny se nyní bojovalo o míč. Nakonec jej vybojoval domácí celek, který vede o dvě trefy a rád by do odvety přidal minimálně ještě jednu.
     
    66
    Antonio Reguero si připsal další úspěšný zákrok. Ze středu hřiště na něj poslal skákavou střelu Gallagher, ale tomu se nepovedlo navýšit vedení svého celku.
     
    65
    Střídání v týmu RoPS Rovaniemi: ze hřiště odchází Aleksandr Kokko, přichází Niklas Jokelainen.
     
    63
    Skotské mužstvo pokračuje v neuvěřitelném tlaku, obránci Rovaniemi jsou někdy jako namalovaní. Domácí prošli po levé straně a po zakončení na penaltě musel předvést další super zákrok brankář Reguero!
     
    61
    Střídání v týmu Aberdeen FC: ze hřiště odchází Ryan Hedges, přichází Dean Campbell.
     
    61
    Po levé straně vápna šel do zakončení Gallagher. Tomu se ale nakonec přes dobře postaveného obránce nepovedlo zakončit a bude to odkop od branky.
     
    60
    Hodina hry je za námi a domácí celek drží již dvoubrankové vedení, které je naprosto zasloužené. Hráči RoPS musí navíc děkovat svému brankáři, že to není o více zásahů.
     
    58
    Následně Abderdeen nejdříve zahrozil ránou z dálky, která šla k tyčce. Reguero ovšem předvedl další super zákrok. Pokračující akce byla ukončena zákrokem na hranici penalty.
     
    57
    Střídání v týmu RoPS Rovaniemi: ze hřiště odchází Eetu Muinonen, přichází Tarik Kada.
     
    57
    Hosté se po dlouhé době dostali do nějaké protiakce, ale tu naprosto pokazili. Jeden z hráčů vedl míč středem a měl několik možností. Přihrávka se mu ovšem nevydařila.
     
    55
    Další libová šance domácích, která měla oči! Přihrávku z levé strany do vápna dostal Nial McGinn, ale tomu se zblízka nepovedlo přidat třetí branku!
     
    54
    Poprvé ve druhém poločase se do vápna dostal hostující celek. Přihrávka šla na levou stranu šestnáctky, ale zde se nikdo v modrém do zakončení nedostal.
     
    52
    Tak tohle byla neskutečná paráda od domácího mužstva. Jeden z hráčů doběhl útočícího hráče a rychle rozjel protiakci. Během pár sekund Aberdeen zakončoval velkou šanci, ale Sam Cosgrove zblízka trefil jen obětavého obránce!
     
    51
    Rovaniemi se jen brání a domácí Aberdeen si takřka dělá co chce. Do vápna letěl další centr z levé strany, nyní jej ale obrana finského mužstva dokázala odhlavičkovat na roh.
     
    50
    Následně mohlo být ještě lépe pro domácí borce. Centr z levé strany letěl až k pravé tyčce, ale krajní obránce nestihl míč zachytit na hrací ploše.
    48. Sam COSGROVE - 2:0
     
    48
    Aberdeen právě vstřelil branku!
    Po rychlé akci se domácí celek dostává do důležitého dvoubrankového vedení! SAM COSGROVE dostal přihrávku od levé lajny před branku, kde se zblízka nakonec dokázal prosadit a Aberdeen tak vede o dva fíky.
     
    47
    Rychlou akci svého celku zakončoval na levé straně vápna jeden z hráčů v červeném. Jeho zakončení bylo ovšem nakonec sraženo na rohový kop.
     
    46
    Nial McGinn rozehrál druhý poločas a jeho Abderdeen šel hned do útoku. Zakončit se mu ovšem nepovedlo a hned se musel bránit rychlé protiakci soupeře.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi první poločas, který herně i výsledkově patřil domácímu celku. Ten se dostal do vedení až osm minut před koncem první části, kdy se prosadil Nial McGinn. Aberdeen je nicméně nadmíru aktivní a rád by ve druhém poločase přidal další branku.

    Druhý poločas začne ve 21:47.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45
    V posledních sekundách prvního poločasu se dostával nadvakrát do střelecké pozice Lewis Ferguson. Jeho dělovka do středu branky ale skončila zákrokem Reguera!
     
    45
    Skotské mužstvo bylo nyní nebezpečné ve vápně a rozhodčí klidně mohl nařídit penaltu. Nakonec je z toho jen rohový kop, finské mužstvo takové akce nezvládá.
     
    43
    Modří se snaží uklidnit hru a kombinují ve středu hrací plochy. Do té doby, než se do vápna dostal jeden z hráčů. Ten naběhl do obránců a zakončoval jen nepřesně nad.
     
    41
    Najednou se to na hřišti lehce přiostřilo. Aberdeenští nyní faulovali pár metrů před vápnem a finské mužstvo bude zahrávat standardku z celkem slušné pozice.
     
    39
    Poté se Sam Cosgrove dostal v útočném vápně do konfliktu s hostujícími hráči a je za svou tvrdší hru potrestán žlutou kartou.
     
    39
    Krásná akce domácího celku! Aktivní McGinn přesprintoval obránce a odcentroval na zadní tyčku. Cosgrove zde hlavičkoval, ale jeho ránu hostující brankář skvěle vyrazil!
     
    38
    Hosté se pokoušeli odpovědět. Šli po levé straně do šestnáctky, ale pozorná domácí obrana zakročila a odehrála míč do autu.
    36. Niall MCGINN - 1:0
     
    36
    Aberdeen právě vstřelil branku!
    Konečně se domácí celek prosadil a jde tak do zaslouženého jednobrankového vedení! NIALL MCGINN dostal naprosto suprovou přihrávku do vápna, kde udělal kličku a zblízka přehodil padajícího Reguera. Parádní gól.
     
    32
    Nejdříve zakončoval Wright, ale jeho rána byla zablokována. Poté se do akce dostal Considine, ale jeho pokus zachytil brankář Rovaniemi.
     
    30
    Po sérii faulů se hra přesunula do středu hřiště, kde se oba celky pokouší získat míč na své kopačky.
     
    27
    Po faulu na Kokka se dostali do útoku opět Finové. Rahimi zakončoval, ale jeho pokus se do branky nedostal. Pokračuje se tak rohovým kopem.
     
    25
    Lingman následně rozehrával rohový kop na straně druhé. Jeho tým ovšem nezakončil a Katz poté fauloval jednoho z domácích. Je dalším žlutě potrestaným borcem.
     
    22
    Po dalším faulu nyní rozehrával standardní situaci McGinn, který již Reguera v brance prověřil. Hostující jednička si ale připsala další skvělý zákrok.
     
    20
    Sám faulovaný Ferguson se poté ujal exekuce přímého kopu, ale branku se mu trefit nepovedlo a stav duelu zůstává nezměněn.
     
    19
    Následně byl k zemi povalen domácí Ferguson a Llamas Pardo je prvním žlutě potrestaným hráčem dnešního duelu.
     
    17
    Rozvíjející se akci finského mužstva poté ukončil faulem na Lingmana domácí Gallagher.
     
    13
    Po rohovém kopu domácího celku se do slibné šance dostal Hedges, ale brankář Reguero míč skvěle vyrazil!
     
    10
    Aberdeen je dle očekávání aktivnějším celkem na hřišti. Zkoušel to Cosgrove, ale ani jeho pokus nebyl přesný a skončil vedle branky.
     
    7
    O další střelecký pokus se postaral domácí Logan. Tomu se ale obrannou hráz finského mužstva prostřelit nepovedlo.
     
    4
    Do útoku se poté hnal domácí Cosgrove, ale snažení skotského celku bylo celkem rychlo ukončeno. Píská se ofsajd a hrát tak bude finský vicemistr.
     
    2
    Stejnou akci předvedl na druhé straně domácí McGinn. Ani on se ale neraduje a i jeho střela končí mimo tři tyče.
     
    1
    Hned v první minutě se do útoku dostali hosté a z dálky to zkoušel Rahimi. Jeho rána se ovšem do branky nedostala a odkopávat bude od branky domácí Lewis.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Aberdeen FC: Lewis – Logan, Devlin, McKenna, Considine – Wright, Ferguson, Gallagher – McGinn, Cosgrove, Hedges.
    Náhradníci: Černý – Wilson, Main, Taylor, May, McLennan, Campbell.

    RoPS Rovaniemi: Reguero – Hyvärinen, Sissoko, Katz, Taiwo – Pardo, Sihvonen – Rahimi, Lingman, Muinonen.
    Náhradníci: Šiškovski – Ölander, Tamminen, Jokelainen, Jäntti, Agnaldo, Kada..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Aberdeen skončil v posledním ročníku na čtvrtém místě za Kilmarnockem, Rangers a fenomálním Celticem. V poháru skončili v semifinále, ale i tak to stačilo na postup do předkola Evropské ligy.

    Rovaniemi zakončilo poslední ročník na druhém fleku, ale to už je celkem dlouhá doba. Finská soutěž je nyní totiž pořádně rozběhnutá, což by mohlo hrát na jednu stranu dobrou roli pro severský celek. Aktuálně je ovšem RoPS na desátém místě tabulky.
     
    Krásný den všem fanouškům evropského fotbalu! Červenec je klasickým začátkem předkol. Skotský Aberdeen v tom prvním vyzve na domácím půdě finské Rovaniemi. Utkání začíná ve 20:30!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    David Panuška

    Branky: 36. McGinn, 48. Cosgrove – 90+3. Jäntti

    Karty:   39. Cosgrove (ABE) – 19. Llamas Pardo (RPS), 25. Katz (RPS), 73. Sissoko (RPS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 14:3. Střely mimo: 9:2. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:0. Fauly: 13:10.
    Aberdeen FC: Lewis – Logan, Devlin, McKenna, Considine – Wright (74. McLennan), Ferguson, Gallagher – McGinn (82. Wilson), Cosgrove, Hedges (61. Campbell).
    Náhradníci: Černý – Wilson, Main, Taylor, May, McLennan, Campbell.

    RoPS Rovaniemi: Reguero – Hyvärinen, Sissoko, Katz, Taiwo – Pardo (76. Jäntti), Sihvonen – Rahimi, Lingman, Muinonen (57. Kada) – Kokko (65. Jokelainen).
    Náhradníci: Šiškovski – Ölander, Tamminen, Jokelainen, Jäntti, Agnaldo, Kada.

    Rozhodčí: Sjöberg – Klyver, Magnusson.
    Čtvrtek 18.07.2019
    RoPS Rovaniemi - Aberdeen 1:2

    Branky: 2. Kada – 27. Cosgrove (pen.), 90+4. Ferguson

    Karty:   30. Kokko (RPS) – 75. Campbell (ABE), 88. Logan (ABE)

    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 4:7. Rohy: 1:9. Ofsajdy: 5:4. Fauly: 13:12.
    thejrc.org