Česko – Slovensko 9:4 (kon.)
konec
Česko
9:4 (2:1, 7:3)
Slovensko
Čtvrtek 11.07.2019, 17:15 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (muži) • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Češi ovládli skupinu A, do čtvrtfinále tak postoupili z první příčky. Postupně dokázali přehrát Itálii (2:1), rozstříleli Kanadu (9:1) a v závěrečném boji dokázali přehrát USA (4:2). Tyto výsledky je tak posunuli do čtvrtfinále proti kvalifikantovi, což znamená, že se obhájci světového titulu potkají ve federálním derby se Slovenskem.

    Slováci měli poměrně snadnou skupinu a důležitý pro ně byl zejména zápas s Lotyšskem. Zápasy s Indií a Íránem totiž bez potíží zvládli. A v přímém boji o výhru ve skupině zdolali také Lotyšsko (4:2). Aby postoupili do play-off, museli zvládnout ještě dva zápasy. V prvním duelu zdolali přesvědčivě Brazílii (6:0) a v klíčovém duelu se do čtvrtfinále prodrali přes nebezpečnou Kolumbii (5:2).
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Frodl, Brabec – Strýček, Malý, Cik, Kuťák, Zbořil, Gremlica – Kafka, Bernad, Loskot, Chamrád, Rubeš, Fiala, Přibyl, Šebek.

    Slovensko: Neumann (Bohus) – Uhnák, Žitňanský, Nechala, Valach, Szabó, Jurík, Burzala, Mrázik, Trenčan, Šimonič, Bednarič, Ertel.

    Rozhodčí: Peters, Basso.
     
    Do české branky jde Dominik Frodl, kterému bude krýt záda Daniel Brabec. Slovenskou klec bude strážit Vladimír Neumann. Slováci navlékli modrou sadu dresů, Češi nastupují v bílé.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:30
    Uhnák se před Frodlem natahoval po puku a jen dobrá práce obránců mu znemožnila vystřelit.
     
    00:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi jdou do vedení! Nejdříve to sice hořelo na druhé straně, z prvního útoku ale skóruje český výběr. Loskot našel PATRIKA ŠEBKA, který z blízkosti prostřelil Neumanna! Asistence: Marek Loskot.
     
    01:06
    Česko právě vstřelilo branku!
    Obrovská chyba slovenského týmu před vlastní brankou a je to už o dvě branky. MARTIN FIALA se dostal k volnému kotouči, brankář Neumann nestihl zareagovat a Fiala jej poslal za jeho záda. Asistence: Aleš Chamrád.
     
    01:06
    Slovensko polila ledová sprcha po dvou rychle inkasovaných brankách. Oddechový čas.
     
    02:16
    Češi drží kotouč a zároveň stíhají střídat. Do hry naskakuje čerstvá čtverka.
     
    03:06
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    Je sníženo. Podél pravého mantinelu se před branku tlačil Nechala, který kotouč poslal přes brankoviště k MARTINU UHNÁKOVI, jenž jej dopravil za Frodla. Asistence: Tomáš Nechala.
     
    04:04
    Po další akci mohlo být i srovnáno. Denis Trenčan získal kotouč na polovině a mohl ještě využít spoluhráče, ovšem situaci řešil individuálně a s jeho střelou si Dominik Frodl poradil.
     
    04:43
    Slováci jsou nyní aktivnější. Martin Žitňanský střílel z pravého kruhu a trefil Frodla do betonu.
     
    05:11
    S další ránou přišel Patrik Szabó, který zakončoval z podobné pozice jako Žitňanský. Frodl kotouč kryje a přerušuje zároveň i hru.
     
    05:16
    Ihned po vhazování se do střely opřel Tomáš Nechala a z vrcholu kruhu pořádně provětral Frodla, který ovšem prokázal své kvality a skvěle zasáhl lapačkou.
     
    06:32
    Po upadnutí protihráče se kotouče za slovenskou brankou ujal Martin Fiala a pokoušel se přihrát spoluhráči před Neumannem. Pas ale nikdo nedokázal získat.
     
    07:41
    Vyloučení v týmu Slovensko (Martin Žitňanský – 2 min, zdržování hry).
     
    07:55
    Strýček hledal křižným pasem Loskota, který čekal na puk. Adresát ale přihrávku nedokázal zpracovat.
     
    08:38
    Filip Kuťák měl dostatek času, aby zamířil, jenže chyběl mu kousek, aby se mohl radovat. Jeho střela orazítkovala tyč!
     
    08:55
    Bernad se dostal v rohu k puku a využil toho, že mu soupeři dali chvíli času, vyjel před branku, ale při snaze o zakončení už neměl dost prostoru a puk mu přeskočil čepel hole.
     
    09:31
    Jakub Cik našel Tomáše Rubeše na pravé straně a po druhé v krátkém čase zvoní tyč na slovenské brance!
     
    09:41
    Slovensko v plném počtu.
     
    09:57
    Obrovská šance Slováků, Bendarič se dostal s pukem do úniku a z trestné zároveň naskočil Žitňanský, situaci dva na jednoho řešil Bednarič nahrávkou, ta ale na zcela volného spoluhráče neprošla!
     
    10:42
    Vladimír Neumann dobře viděl na střelu, kterou vyslal Martin Fiala. Hra se obrací a vpřed ihned směřují Slováci.
     
    11:22
    Tyč zvoní také za Dominik Frodlem. Na střed hru strhnul Adam Šimonič a dobře vypálil na českou branku. Poté ještě i dorážel, ovšem to už si Frodl dokázal pohlídat, ač mu chvíli trvalo, než si našel kotouč.
     
    11:35
    Kafka nabral rychlost na pravé straně, stáhl si puk víc do středu a kolem nohou obránce střílel, Neumannovi puk vypadl, slovenský gólman jej ale rychle přikryl.
     
    12:18
    Ostře střílel Juraj Jurík, proti kterému znovu vynikl český brankář Dominik Frodl. Slováci jsou hodně nebezpeční proti obhájcům světového titulu.
     
    12:48
    Frodl zázračně! Uhnák si v situaci dva na jednoho parádně poradil s obráncem a poslal puk na najíždějícího Burzalu, jeho pokus k tyči ale Frodl vyrážečkou vytěsnil mimo!
     
    13:55
    Jakub Bernad skvěle našel Tomáše Rubeše, před kterým Neumann padal k zemi. Rubeš ale čekal příliš dlouho a gólovou situaci nedokázal využít.
     
    15:12
    Fiala objel celou útočnou polovinu, dostal se za branku a zpět před gólmana, střelou ale nepřekonal bránícího hráče.
     
    16:03
    Nechala se pro sebe v tomto zápase typicky protáhl po mantinelu a zpoza branky bekhendem hledal spoluhráče, puk ale projel mezi holemi až zpět na polovinu Slováků.
     
    16:59
    Šebek si narazil s Bernadem a najížděl si do předbrankového prostoru, soupeř mu ale zpracování znemožnil drobným potažením.
     
    17:35
    Rubeš šel do protiútoku tři na dva a mezi kruhu posunul Kuťákovi. Ten dobře střílel a Neumannovi znovu pomohla tyč!
     
    17:59
    Vyloučení v týmu Slovensko (Ondrej Burzala – 2 min, držení).
    Vyloučení v týmu Česko (Filip Kuťák – 2 min, držení).
     
    18:27
    Neumann likviduje další českou příležitost. Slovenský brankář je jednoznačně největší oporou svého týmu.
     
    18:53
    Adam Šimonič nabral rychlost a střílel z levého kruhu. Frodl nemusel zasahovat, když střela prošla vedle jeho branky.
     
    19:05
    Češi jeli tři proti jednomu, Chamrád byl ale ve složité situaci a puk musel na Fialu hodit bekhendem žabičkou, Fialovi pak střela v obtížné situaci nesedla.
     
    19:48
    Jurík zahnal potenciální protiútok českého týmu a rovnou se opřel do střely, která přes blokujícího hráče v českém dresu neprošla. Juraj Jurík to tedy zkusil znovu, ale ani jeho druhá rána k Frodlovi nezamířila.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Polovina utkání utekla jako voda a český tým je v jednobrankovém vedení, které stihl vytvořit během úvodních dvou minut. Slovensku poté pomohl oddechový čas a podařilo se mu snížit. Pokračovalo se aktivní hrou z obou stran a na obou stranách zvonily tyče! Zbytek zápasu tak slibuje ještě hodně zajimavou podívanou.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:15
    Slováci začali velkou šancí, Uhnáka výborně vychytal Frodl, k dorážce se ale dostal Szabó a puk Frodl jen těsně vyrazil nad branku!
     
    20:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Českému týmu vyšel znovu nástup. Slováci svou šanci na jedné straně zužitkovat nedokázali, a tak si najel před branku PETR KAFKA, kterému parádně naservíroval kotouč na hokejku Marek Loskot.
     
    21:11
    Chamrád v rychlosti dlouho naznačoval přihrávku na Fialu, nakonec ale zatáhl puk a prudce vystřelil, jeho střela ale mířila kousek vedle pravé tyče.
     
    22:24
    Češi drží kotouč u své branky a vůbec nikam se neženou. Na druhé straně stojí rozestavěná slovenská čtveřice.
     
    23:27
    Česko právě vstřelilo branku!
    Vyčkávaná se českému týmu vyplatila. Malý vtrhl na slovenskou polovinu po levé straně, před brankou stál nachystaný PETR KAFKA, kterému adresoval milimetrově přesný pas a Kafka jej usměrnil za Neumanna. Asistence: Robin Malý.
     
    24:05
    Pohledný slalom mezi slovenskými hráči předvedl Martin Fiala, jenž se dostal až před Vladimíra Neumanna. Ke gólovému zakončení ale akce nevedla, když si Neumann na zakončení chytře počkal.
     
    25:15
    Fiala dostal pas do brankoviště ale stál k brankáři zády, a tak měl hodně složitou situaci. Neumann si poradil.
     
    25:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češi se radují popáté, když do slovenská branky prošla nenápadná střela JAKUBA CIKA, která byla možná ještě lehce tečována. Asistence: Filip Kuťák.
     
    26:01
    Marek Loskot málem přidal parádní gól! Loskot se od pravého mantinelu pustil do středu, protáhl se kolem bránícího hráče přes střed až na druhiu stranu, při zakončení bekhendem měl ale puk hodně daleko před sebou a nezvládl už trefit branku.
     
    26:53
    Martin Uhnák si zpracoval skákavý kotouč za Frodlovou brankou a tlačil se do brankoviště. Český brankář si pomohl holí, jíž Uhnákovi zabránil v dalším postupu.
     
    27:10
    Česko právě vstřelilo branku!
    Akce tři na dva končí dalším gólem! Aleš Chamrád měl na ose hřiště dost prostoru na střelu, zamířil ale mimo. Puk se však odrazil k tyčce přesně před PATRIKA ŠEBKA, který zvyšuje na 6:1! Asistence: Aleš Chamrád.
     
    28:20
    Ertel s Trenčanem nebezpečně operovali před Frodlem, který měl plné ruce práce.
     
    29:02
    Jakub Cik vyslal svižný pokus, který Neumann vyrazil betonem. Z následné akce bez přípravy střílel Loskot, který rozvilnil jen boční síť na slovenské brance.
     
    29:58
    Frodl oddechuje, když na něj nepříjemně mířil Nechala.
     
    31:01
    Češi teď mají při útocích hodně prostoru, Chamrád při přečíslení tří na jednoho dobře vybídl Zbořila, jeho slušnou střelu ale parádně vyčapal Bohuš.
     
    31:32
    Boris Ertel to zkusil bekhendem z levého kruhu. Frodl se natlačil ke své tyči a soupeři nedovolil najít prostor v jeho postavení.
     
    32:07
    Česko právě vstřelilo branku!
    Semifinále se českému týmu čím dál více přibližuje. FILIP KUŤÁK dostal pár okamžiků navíc na levém kruhu a ihned toho využil. Jeho svižná střela se otřela o tyč a zapadla za Bohuše. Asistence: Jakub Cik.
     
    32:19
    Andrej Mrázik zkusil pozornost Frodla, jenže ten je na tomto šampionátu téměř neprůstřelný. Mrázik si na něj s touto střelou také nepřišel.
     
    32:47
    Malý přehrál kotouč na Loskota, který čekal na bodu pro vhazování a okamžitě střílel. Bohuš se roztáhl na brankovišti a stihl zasáhnout betonem.
     
    33:27
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V signalizované výhodě se slovenskému týmu povedlo alespoň snížit. Bednarič míchal s kotoučem v rohu a počkal si, než mu před branku najede DENIS TRENČAN, který bez obtíží zametl za Frodla. Asistence: Andrej Bednarič.
     
    33:57
    Fiala už hledal Chamráda před brankou, jenže tento pas stihl na poslední chvíli překazit slovenský obránce. Bohuš poté rychle zakryl kotouč lapačkou.
     
    34:18
    Patrik Šebek se natlačil před slovenského hráče a z vrcholu kruhu mohl rovnou pálit na slovenskou branku. Bohuš se znovu vytáhl a rukavicí kotouč vytěsnil.
     
    35:40
    Andrej Mrázik to zkusil z poměrně velké dálky, což nemohla Frodla rozhodit. Český brankář vyrazil.
     
    36:35
    Na českou branku se nalepil kotouč, jenže Frodl neváhal, aby jej vyrazil rozehrát.
     
    37:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Dobrou práci odvedl Bernad, kterému na zádech visel bránící protihráč a dokázal se natlačit až před branku, kam si najel ROBIN MALÝ, jenž se trefil pod víko slovenské branky. Asistence: Jakub Bernad.
     
    38:35
    Martin Fiala se šikovně dostal až před slovenskou branku a po naznačení zakončoval. Bohuš výborně zasáhl.
     
    38:56
    Zase Fiala. Tentokrát se prokličkoval až k nahrávce na Chamráda, před kterým se otevírala slovenská branka. Již překonaný Bohuš si musel oddechnout, když Chamrád nestřílel přesně.
     
    39:09
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    PATRIK SZABÓ ještě v poslední minutě koriguje skóre zápasu. Slovenský střelec dostal puk do jízdy a hodně prostoru, natlačil se před Frodla a křížnou střelou přesně vymetl šibenici. Asistence: Martin Žitňanský.
     
    39:32
    Slovensko právě vstřelilo branku!
    V poslední minutě se Slovensku daří snižovat manko. O čtvrtou branku se postaral PATRIK SZABÓ. Asistence: Andrej Mrázik.
     
    39:59
    Česko právě vstřelilo branku!
    Poslední slovo má ale český tým. Do samostatného úniku se dostal PETR KAFKA, kterému už nezbýval čas na vymýšlení, a tak prostě napřáhl a propálil slovenského brankáře. Bez asistence.
     
    Konec zápasu.
     
    Češi jdou do semifinále! Pohledné a gólově bohaté derby se Slovenskem vyznělo v jejich prospěch a mohou se radovat z postupu. V semifinálovém boji český tým čeká vítěz duelu mezi Španělskem a Kanadou. (18:27:33)

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 1. Šebek (Loskot), 2. Fiala (Chamrád), 21. Kafka (Loskot), 24. Kafka (Malý), 26. Cik (Kuťák), 28. Šebek (Chamrád), 33. Kuťák (Cik), 38. Malý (Bernad), 40. Kafka – 4. Uhnák (Nechala), 34. Trenčan (Bednarič), 40. Szabó (Žitňanský), 40. Szabó (Mrázik)


    Česko: Frodl (Brabec) – Strýček, Malý, Cik, Kuťák, Zbořil, Gremlica – Kafka, Bernad, Loskot, Chamrád, Rubeš, Fiala, Přibyl, Šebek.
    Slovensko: Neumann (30. Bohuš) – Uhnák, Žitňanský, Nechala, Valach, Szabó, Jurík, Burzala, Mrázik, Trenčan, Šimonič, Bednarič, Ertel.

    Rozhodčí: Peters, Basso
    thejrc.org