Česko – Japonsko 8:0 (kon.)
konec
Česko
8:0 (4:0, 4:0)
Japonsko
Čtvrtek 11.07.2019, 12:15 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (ženy) • Čtvrtfinále
Partner:
     
    Stejně jako v první půlce skórovaly Češky i v té druhé celkem čtyřikrát. Pohodlně tak dokráčely k výhře a mohou se radovat z postupu mezi nejlepší čtyři týmy. V semifinále je čeká lepší z duelu Kanady s Itálií. (13:20:57)
     
    Konec zápasu.
     
    39:58
    Ještě jednou to zkusila Vopravilová v posledních vteřinách, ale Kikučiová ramenem kotouč vytáhla nad branku. To už byla poslední akce.
     
    39:11
    Vopravilová šla do útoku s Kaltounkovou, jenže přišla přihrávka navíc a ta tuto dvojici vyřadila z dobré pozice.
     
    38:24
    Mrázová obkroužila japonskou branku a hledala před ní Mlýnkovou. Okucuová ale tomuto pasu zamezila.
     
    36:42
    Kikučiová už musí řešit první nepříjemnou situaci. Střílela na ni Erbenová a nebyla to zrovna jednoduchá situace, když kotouč poskakoval. Japonka ale zasáhla dobře.
     
    35:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    Namikiová inkasuje znovu a to už je pro ni moc, nahradí ji Kikučiová. Před její branku nabruslila NATÁLIE MLÝNKOVÁ, která plácla do pasu od Mrázové a umístila jej přesně mezi betony. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    35:07
    Po nepříjemném souboji za japonskou brankou sudí přerušují hru. Hráčky jsou ale v pořádku a bude se pokračovat.
     
    34:10
    Dominika Vopravilová zakončovala v pádu mezi kruhy. Namikiová její střelu zvládla zpacifikovat.
     
    33:26
    Česko právě vstřelilo branku!
    A znovu KATEŘINA MRÁZOVÁ. Ujala se kotouče, nacpala se před japonskou branku a poté zasunula kotouč mezi betony japonské brankářky Namikiové. Asistence: Sára Čajanová.
     
    33:00
    Češky pohodlně kombinují a nikam nespěchají.
     
    30:29
    Kaltounková hledala Vopravilovou před japonskou brankou, jenže ta byla otočena zády a nezvládla přejít do zakončení.
     
    30:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    I druhá přesilová hra je využita, znovu se o to postarala KATEŘINA MRÁZOVÁ. Pobídku ke střele jí poslala Čajanová a česká kapitánka propálila vše, co jí stálo v cestě. Asistence: Sára Čajanová.
     
    29:22
    Vyloučení v týmu Japonsko (Suzu Nakagawaová – 2 min., podrážení).
     
    28:29
    Sekineová vyslala propagační pokus. Peslarová jej vyrazila.
     
    27:57
    Tereza Mazancová střílela z prostoru mezi kruhy a rovnou i dorážela svou střelu. Namikiová převedla zatím svůj nejlepší zásah, když se roztáhla v brankovišti a oba pokusy zlikvidovala.
     
    26:53
    Kateřina Kaltounková střílela téměř z vlastní poloviny. Rána jí ale nesedla zcela ideálně a Namikiová nemusela zasahovat.
     
    25:06
    Obrovskou šanci měla Kateřina Mrázová! Dostala kotouč zpět před branku a měla před sebou úplně prázdnou branku. Nestihla ji ale trefit a kotouč doklouzal za japonskou branku.
     
    24:31
    Nakagawaová pálila z levé strany, ovšem česká brankářka v poklidu vyráží.
     
    24:02
    Okucuová provětrala Peslarovou, která naskočila do druhé poloviny. Japonka obkroužila českou branku a chtěla zasouvat k bližší tyči. Peslarová kotouč našla pod výstrojí.
     
    22:26
    Další útočný výpad převedla Magdaléna Erbenová, jenž prošla před japonskou branku. Namikiová obstála.
     
    21:47
    Adéla Jůzková se tlačila k další brance, jenže její ránu z pravého kruhu zastavila tyč japonské branky!
     
    20:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    V japonské obraně vzniklo velké okno a Mlýnková s Čajanovou postupovaly naprosto osamocené proti japonské brankářce. Namikiová toho moc nezmohla, když si české hráčky vyměnily kotouč a SÁRA ČAJANOVÁ jej dopravila za její záda. Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    20:31
    Už po půl minutě druhé poloviny musí japonská brankářka řešit nepříjemnou situaci. Mlýnková posunula Mrázové před branku a ta mohla zvyšovat české vedení.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Po první polovině vedou české reprezentantky 4:0. Ve hře dominují a soupeřkám nedarovaly mnoho příležitostí. Spoustu práce má naopak Namikiová v japonské práce, která musela likvidovat množství příležitostí.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:35
    Vopravilová na poslední chvíli zabránila japonské šanci, do útoku tak vyrazila Kaltounková, jejíž střela skončila na výstroji Namikiové.
     
    18:58
    Střele Karolíny Kovářově ze střední vzdálenosti pořádně provětrala Namikiovou. Kotouč se od ramene japonské brankářky odrazil vysoko do vzduchu a poté přistál na síťce na brance.
     
    17:30
    Jančová měla kotouč na holi v rohu, odkud vymýšlela, komu jej předá. Rozhodla se, že to bude Mrázová, která najížděla ze druhé vlny. Namikiová si ale malinko vybruslila a zmenšila české hráčce úhel.
     
    16:31
    Okucuová se po japonské střele tlačila k vyraženému kotouči, ale Škodová u něj byla o něco dřív.
     
    15:53
    Před japonskou brankou se uvolnila Kateřina Flachsová a šla rovnou do bekhendové kličky, kterou však nedotáhla a Namikiová tentokrát nemusela zasahovat.
     
    14:21
    Na českou polovinu vtrhla Kubotaová, ovšem z její šance nic nebude. Nedokázala si ideálně seřídit kotouč na hokejce.
     
    12:54
    Mlýnková přes brankoviště našla Mrázovou, jenže ta trefila jen tyč branky Namikiové. Češky svého soupeře od úvodu přehrávají.
     
    12:14
    Na chvíli zahrozily i Japonky a Škodová musela pozorně sledovat, kde se nachází kotouč. Poté jej raději zakryla lapačkou a přerušila hru.
     
    11:59
    Mrázová měla na hokejce další gólovou příležitost. S Jančovou si vyměnily role a ta jí dlouhým pasem našla před Namikiovou, jenže tentokrát trefila jen vyrážečku.
     
    11:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak dlouho český tým kroužil v útočném pásmu, až je z toho další gólová radost. Mrázová táhla kotouč podél mantinelu a už mířila za branku, jenže zadovkou vrátila puk před brankoviště, kde si najela MICHAELA JANČOVÁ, která jej procpala pod betonem Namikiové. Asistence: Kateřina Mrázová.
     
    10:49
    Čtveřice českých hráček operuje na polovině soupeřek. Na ohrožení japonské branky se ale zatím čeká.
     
    08:53
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už to Češky sehrály mnohem lépe a odměnou je jim třetí gól. Jančová naznačila, že půjde do střely, čímž udělala prostor KATEŘINĚ MRÁZOVÉ, které naservírovala kotouč a ta tvrdou střelou propálila Namikiovou. Asistence: Michaela Jančová.
     
    08:37
    Mlýnková po přisunutí od Mrázové zkoušela střílet z pravého kruhu, ale branku vysoko přestřelila. Vhazovat se bude ve středu hrací plochy.
     
    08:13
    Několik dobrých pokusů šlo na japonskou branku, ale Namikiová odolala. Dvakrát pálila Flachsová, jednou i Kovářová a o dorážení se snažila Vopravilová. Japonky zatím oslabení zvládají.
     
    07:18
    Vyloučení v týmu Japonsko (Asuka Goiová – 2 min., sekání).
     
    07:18
    Výhoda je u konce. Jedna z Japonek se obětavě položila do střely Mrázové.
     
    06:30
    Mrázová si najela za obranu, šla do zakončení, ale byla faulována! Škodová míří rychle na střídačku, aby do hry vpustila pátou bruslařku.
     
    05:15
    Japonské brankářce pořádně zatopila Eliška Veselá, která vracela kotouč do brankoviště. Namikiová vůbec nevěděla, kde se puk nachází, a tak měla štěstí, že jí pomohla spoluhráčka.
     
    05:01
    Po dlouhém pasu Kaltounkové z vlastního pásma zakončovala Jůzková bekhendem. Měla ale těžkou pozici, a tak ten to souboj vyšel lépe pro Namikiovou.
     
    03:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Češky se radují podruhé. Na středu si udělala prostor KATEŘINA MRÁZOVÁ, která prokráčela až před Namikiovou, které kotouč pověsila pod horní tyč. Asistence: Sára Čajanová.
     
    03:08
    Goiová se rozhodla zakončovat, ale přes blokující Flachsovou kotouč k brance nedostala.
     
    02:08
    Poprvé zasahuje také česká brankářka. Z pravého kruhu střílela Sugišitaová a donutila Škodovou k zákroku.
     
    01:55
    Japonky vyhazují za českou branku a rychle chtějí střídat. Češky začnou útok od brankářky Škodové.
     
    01:08
    Mezi kruhy se probojovala Adéla Jůzková, jenže prostor mezi třemi tyčemi trefit nedokázala. Její rána šla vedle branky Namikiové.
     
    00:38
    Česko právě vstřelilo branku!
    Netrvalo to dlouho a Češky jdou do vedení. NATÁLIE MLÝNKOVÁ se přetahovala se soupeřkou o kotouč mezi kruhy, odebrala jí jej a přízemní střelou s odrazem o tyč otevírá skóre!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Česko: Peslarová, Škodová – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

    Japonsko: Kikučiová, Namikiová – Nakagawaová, Okucuová, Hayaová, Goiová, Kousakaová, Moriová, Kubotaová, Moritaová, Nakamotoová, Sekiová, Sekineová, Hayasakaová, Sugišitaová.

    Rozhodčí: Andersonová, Calerová.
     
    České reprezentantky doslova prosvištěly základní skupinou a po posledním zápase jejich skóre čítá poměru 61:3! Přispěly k tomu zejména vysoká vítězství nad Velkou Británií (11:0), Austrálií (24:1), Čínou (18:0). V posledním duelu se Češky o první místo utkaly s Finskem a i proti tomuto soupeři byly produktivní, když zvítězily (8:2), což je nejvyšší výhra nad tímto soupeřem.

    A tak přichází na řadu čtvrtfinále, kde je čeká Japonsko, které bojovalo ve skupině C a skončilo na třetí příčce za Kanadou a Španělskem. To jim ale stačilo na postup do vyřazovacích bojů.

    Vítěz a zároveň postupující v semifinále vyzve úspěšnějšího z dvojice Kanada či Itálie.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 1. Mlýnková, 4. Mrázová (Čajanová), 9. Mrázová (Jančová), 12. Jančová (Mrázová), 21. Čajanová (Mlýnková), 31. Mrázová (Čajanová), 34. Mrázová (Čajanová), 36. Mlýnková (Mrázová)


    Česko: Škodová (21. Peslarová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.
    Japonsko: Namikiová (36. Kikučiová) – Nakagawaová, Okucuová, Hayaová, Goiová, Kousakaová, Moriová, Kubotaová, Moritaová, Nakamotoová, Sekiová, Sekineová, Hayasakaová, Sugišitaová.

    Rozhodčí: Andersonová, Calerová.
    thejrc.org