TK LFA před startem FORTUNA:LIGY (kon.) | Tisková konference 1.SK Prostějov (kon.)
konec
Tisková konference 1.SK Prostějov

Čtvrtek 11.07.2019, 11:00Tiskové konference
     
    Pro dnešek je to ode mě vše. S přáním hezkého zbytku dne se loučí Michal Sobecký. (11:36:25)
     
    Přítomní také neopomněli zmínit úspěch jednoho z prostějovských odchovanců. Útočník David Píchal byl totiž vybrán do reprezentačního týmu U19, který nyní bude bojovat o ME v Arménii.
     
    Posily týmu pro sezónu 2019/2020: Marek Střeštík (záloha), Jakub Rolinc (útok), Jan Kotouč (obrana), Jiří Kiška (záloha), David Pašek (záloha) a Viktor Korovikov (útok).
     
    "Příprava byla krátká, intenzivní. Největším jejím negativem je zranění Jana Poláka," uvedl trenér týmu Oldřich Machala. Kouč u mužstva pokračuje, stejně jako jeho asistenti Petar Alexijevič a Ladislav Onofrej. Trenérský štáb posílí ještě Tomáš Hunal, bývalý vynikající hráč Prostějova a kapitán.
     
    Předseda klubu dále uvedl také jeden neherní cíl. A tím je zvýšení podpory diváků. Jen zcela výjimečně jich totiž za poslední tři roky dorazila více než tisícovka. Tolik lidí nalákaly pouze zápasy se Sigmou a s Baníkem Ostrava. Například na letošní duel se Znojmem, kam bylo vstupné zdarma, jich dorazilo jen kolem osmi stovek. Klub dle slov Františka Jury chce lepší divácké kulisy dosáhnout zejména pohlednou hrou.
     
    Tým nyní ale míří ještě výše. "Chceme hrát do osmého místa," vysvětlil předseda klubu František Jura. Metou tak je mít nejlepší sezónu za poslední dvě desetiletí prostějovského fotbalu.
     
    Klub 1. SK Prostějov má za sebou nakonec úspěšnou sezónu. Zatímco na podzim to vypadalo, že bude do konce ročníku bojovat o udržení soutěže, nakonec mužstvo trenéra Oldřicha Machaly skončilo na solidním devátém místě.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 11:00.

    Michal Sobecký

    thejrc.org