Itálie – Česko 1:3 (kon.)
konec
Itálie
1:3 (0:1, 1:2)
Česko
Pátek 12.07.2019, 19:10 • CEM Mar Bella, Barcelona • World Roller Games (ženy) • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.
     
    České reprezentantky doslova prosvištěly základní skupinou s drtivým skóre 61:3! Přispěly k tomu zejména vysoká vítězství nad Velkou Británií (11:0), Austrálií (24:1), Čínou (18:0). V posledním duelu se Češky o první místo utkaly s Finskem a i proti tomuto soupeři byly produktivní, když zvítězily (8:2), což je nejvyšší výhra nad tímto soupeřem.

    Ve čtvrtfinále byly soupeřkami českých děvčat Japonky. A i tento zápas skončil pohodlnou výhrou, když tradičně úřadovala první úderná čtveřice (8:0).

    Na řadu tedy přicházejí boje o medaile. K finále ale zbývá ještě jeden krok, a ten je třeba udělat v semifinále proti Itálii.
     
    Úvodní sestavy:

    Itálie: Biondiová, Pompaninová – Faravelliová, De Roccoová, Tartaglioneová, Ercolaniová, Speranzaová, Bisiová, Roccellaová S., Roccellaová R., Di Giovanniová, Guazziová, Ciprianoová, Piccininiová, Stockerová, Novelliová.

    Česko: Škodová, Peslarová – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

    Rozhodčí: Andersonová, Calerová.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Rebecca Roccellaová jako první vyzkoušela štěstí, ale přes bránící Češky kotouč k brance nedostala. Na druhé straně se podobně vedlo Mrázové.
     
    01:47
    Tartaglioneová se zkoušela prosadit z levé strany, jenže také neuspěla.
     
    02:13
    Dobrá střela Jůzkové a následně dorážka Mazancové. Češky jdou do toho aktivně.
     
    02:58
    Pipková obkroužila útočné pásmo, předala Mrázové a míří střídat. Do hry už skáče čerstvá čtveřice českých hráček.
     
    03:48
    Mrázová šla do stahovačky, která jí nevyšla podle představ, ale přisunula kotouč Mlýnkové, jenž byla přímo před italskou brankou. Biondiová šla do rozkleku a z velké blízkosti neměla Mlýnková prostor na lepší zakončení.
     
    05:10
    Dominika Vopravilová chtěla mířit na vzdálenější tyč. Její střela měla dobrou myšlenku, jenže přes blokující Italky neprošla k Biondiové.
     
    06:25
    Pipková měla prostor u pravé tyče, ale neměla komu rozehrát kotouč.
     
    06:45
    Vyloučení v týmu Itálie (Veronica Novelli – 2 min., hrubost).
     
    07:29
    Jančová posunula na pravou Mrázové, která šla ihned do střely. Rychle proti ní ale vystoupila Ciprianová, která ji srazila vedle italské branky.
     
    08:18
    Italky houževnatě brání před svou brankou, a tak nebylo moc prostoru na kombinaci. Ke střele se dostala až znovu Mrázová, která trefila Biondiovou do masky.
     
    08:29
    A zase kombinace mezi Jančovou a Mrázovou. Znovu pálila česká kapitánka, jenže Biondiová v úvodu chytá výborně.
     
    08:51
    Novelliová naskočila z trestné lavice a ihned sebrala kotouč, se kterým si to namířila na českou polovinu. Peslarová si její střelu pohlídala.
     
    09:46
    Kaltounková se šikovnou otočkou zbavila soupeřky a mířila rovnou na italskou branku. Biondiová neviděla mnoho, ale kotouč si našla.
     
    10:37
    Pipková nezpracovala přihrávku, a tak se kotouče ujala Kovářová, která si jako poslední hráč ještě dovolila stahovačku. Na střelecký pokus ale už neměla moc času ani prostoru, a tak sražený puk končí mimo hrací plochu.
     
    11:01
    Biondiová si nebyla vůbec jistá, když na středu nabrala rychlost Mlýnková a přešla rovnou do střely, která byla tečována italskou hráčkou. Biondiová kotouč uschovala pod svým betonem.
     
    12:02
    Nebezpečná střela Jančové donutila Biondiovou zakleknout a ihned u tyče a dorážky byla Mlýnková. Italská brankářka s vypětím všech sil vyrazila i druhý pokus.
     
    12:48
    Česko právě vstřelilo branku!
    V signalizované výhodě české hráčky tak dlouho držely kotouč, až jej dotlačily do branky. Mrázová chtěla střílet, ale před ní byla hromada těl italských hráček, a tak posunula k tyči na Mlýnkovou, která také neměla moc prostoru. Přihrávka se nějakým způsobem vykutálela až u druhé tyče, kde stála připravená MICHAELA JANČOVÁ, která jej zametla za Biondiovou! Asistence: Natálie Mlýnková.
     
    13:04
    Italky se ihned pokouší něco udělat s nepříznivým výsledkem. První vlaštovkou byla střela, kterou z levé strany vyslala Rebecca Roccellaová. Peslarová ji zvládla vytěsnit.
     
    14:06
    Pipková viděla, že se před branku cpe Martincová a poslala jí kotouč na hůl. Italská brankářka si věděla rady po teči české hráčky.
     
    15:16
    Mlýnková milimetrově přesnou přihrávkou hledala Čajanovou, která mířila před italskou branku. Nechybělo mnoho a Biondiová by byla proti zakončení krátká.
     
    16:30
    Vopravilová s Kaltounkovou zatopily italské brankářce, která na poslední chvíli poskakující kotouč lovila do své lapačky.
     
    17:21
    Flachsová se po přihrávce Vopravilové protlačila až před Biondiovou, která zůstala nalepena u své tyče.
     
    18:56
    Jůzková s Erbenovou nepřevedly vůbec špatné založení útoku a Jůzková šla z prostoru mezi kruhy do střely. Biondiová ale nadále spolehlivě drží svůj tým.
     
    19:24
    Už to vypadalo, že Mrázová obkrouží branku, ale dokázala ještě vrátit kotouč na přední tyč, kde stála přípravená Mlýnková. Biondiová tuto možnost pravděpodobně čekala, a tak zůstala u bližší tyče a zakončení Mlýnkové zastavila.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    Dvacet minut hry je pryč a Češky vedou těsně 1:0. Zápas to pro ně není vůbec jednoduchý, protože Italky poctivě brání a brankářka Biondiová zatím zlikvidovala téměř vše, co jí přišlo pod ruce. Nestačila jen na dorážku Jančové ve 13. minutě. Uvidíme, co nám nabídne druhá polovina semifinálového duelu.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    20:40
    Rebecca Roccellaová jako první provětrala čerstvou Blanku Škodovou, která nastoupila do druhé poloviny na místo Kláry Peslarové. Česká brankářka byla připravená.
     
    21:43
    Kovářová přesunula hru na pravou stranu, kde se pokusila o střelu Vopravilová. Přes clonící hráčku ale kotouč k brance nedostala. Stejně si pak počínala i Kaltounková.
     
    22:23
    Dvě velmi nebezpečné akce před českou brankou. Rebecca Roccellaová před Škodovou nejprve nedokázala zakončit, ale došla znovu k volnému puku, který ramenem Blanka Škodová vytěsnila!
     
    22:51
    Horko bylo i před Biondiovou, jenže Pipková na ni vyzrát nedokázala a přihrávka před brankoviště pak nenašla adresátku v českém drese.
     
    23:58
    Mlýnková dostala dobrou přihrávku skrz pásmo a z levého kruhu se přibližovala k brance. Biondiová však lape nadále velmi spolehlivě!
     
    25:16
    Vyloučení v týmu Česko (Kristýna Kaltounková – 2 min., napadení).
     
    25:49
    Bisiová se natahovala po dorážce, jenže Škodová byla roztažená v brankovišti. Češky vydolovaly kotouč a do brejku vtrhla Mlýnková, která šla do bekhekndového blafáku, na který Biondiová nedosáhla, jenže pomohla jí tyč!
     
    27:02
    Itálie právě vstřelila branku!
    To je škoda. Češky mohly jít do dvougólového vedení, nakonec ale inkasují. GUILIA CIPRIANOVÁ nevědala, co s kotoučem, a tak jej prostě poslala na branku, kudy propadl až za Škodovou. Asistence: Sara Guazziová.
     
    28:05
    Mlýnková servírovala kotouč před Itálie, kam najížděla Čajanová. Pěkná akce ale končí znovu na výstroji italské brankářky.
     
    28:49
    Tvrdě a bez rozpaků se do střely opřela kapitánka Kateřina Mrázová. Biondiová zase vyráží.
     
    30:46
    Arianna Bisiová uprchla české obraně a sama si to namířila ke Škodové. Únik řešila střelou nad vyrážečku brankářky, jenže ta obrouvskou šanci Italek zlikvidovala!
     
    32:08
    Kovářová střílela z kruhu a mířila pod horní tyč, kde Biondiová nechává nejvíce místa. Ani tudy to ale neprošlo.
     
    33:06
    Mrázová dostala výbornou a dlouho přihrávku na útočnou polovinu od Jančové, jenže se střelou otálela, a tak jí do kotouče sáhla bránící Italka.
     
    34:16
    Kovářová kotouč přisunula do rohu ke Kaltounkové, která se ihned uvolnila a šla do zakončení. Biondiová zase ucpala prostor u své tyče.
     
    34:27
    Rebecca Roccellaová chtěla řešit přečíslení přihrávkou před branku, jenže tam byly české hráčky, které akci překazily.
     
    34:58
    A zase Rebecca Roccellaová. Během tohoto střídání stihla několikrát zaměstnat českou čtveřici a především Škodovou. Nebezpečný italský výpad z levé strany tentokrát zakončovala sama a její střela měla téměř gólové parametry. Česká gólmanka ji vytlačila ramenem na horní tyč!
     
    35:49
    Mrázová znovu tvrdě vypálila, jenže tyto střely končí u italské brankářky.
     
    36:45
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už to tam prošlo! Česká čtveřice se vytrvale držela na italské polovině, až právě KATEŘINA MRÁZOVÁ napřáhla a tentokrát už kotouč visí v italské síti.
     
    38:00
    Běží poslední dvě minuty a kotouč drží hráčky českého týmu.
     
    38:27
    Češky zatím nenechávají soupeřkám prostor, aby mohly přejí do hry bez brankáře. Zaútočit dokázala Mlýnková, která nebezpečnou střelou prověřila Biondiovou.
     
    39:01
    Zbývá ještě téměř celá minuta. Itálie si bere oddechový čas a spřádá poslední plány.
     
    39:15
    Až teď jde Biondiová ze své branky a Itálie vrhá všechny síly do útoku.
     
    39:25
    Nebezpečně skákal kotouč před českou brankou, ale Bisiová jej nedokázala usměrnit na Škodovou.
     
    39:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už je to hodně blízko. Do prázdné branky se totiž trefila KAROLÍNA KOVÁŘOVÁ, které kotouč nabídla Kateřina Mrázová.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. Je hotovo. Češky jsou znovu ve finále! V dramatické bitvě s Italkami měly pevné nervy a nakonec udolaly vynikající brankářku Biondiovou, která je trápila až do samotného konce zápasu. Ve druhé části se Itálii povedlo srovnat, ale kapitánka Mrázová to vzala na sebe a vrátila svůj tým do vedení, které už Češky udržely a navíc ještě zvýšily gólem do prázdné branky. O zlato budou česká děvčata bojovat proti USA. (20:21:08)

    David Šimon

    Branky a nahrávky: 28. Ciprianová (Guazziová) – 13. Jančová (Mlýnková), 37. Mrázová, 40. Kovářová (Mrázová)


    Itálie: Biondiová (Pompaninová) – Faravelliová, De Roccoová, Tartaglioneová, Ercolaniová, Speranzaová, Bisiová, Roccellaová S., Roccellaová R., Di Giovanniová, Guazziová, Ciprianoová, Piccininiová, Stockerová, Novelliová.
    Česko: Peslarová (21. Škodová) – Erbenová, Flachsová, Jančová, Kovářová, Mazancová, Pipková – Jůzková, Kaltounková, Mlýnková, Mrázová, Čajanová, Vopravilová, Veselá.

    Rozhodčí: Andersonová, Calerová
    bahis siteleri