Ostrava – Liberec 1:2 (kon.) | Příbram – Teplice 1:1 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
FC Viktoria Plzeň
3:1 (1:1)
SK Sigma Olomouc
Sobota 13.07.2019, 19:30 • Doosan Arena, Plzeň • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Krásný sobotní večer, vážení příznivci českého fotbalu, vítejte u sledování psaného přenosu z prvního kola FORTUNA:LIGY ročníku 2019/2020! Pár týdnů uteklo jako voda a po pauze je tu opět česká nejvyšší fotbalová soutěž, v jejím rámci se v západočeské Doosan Areně utkají týmy FC Viktoria Plzeň a SK Sigma Olomouc. Přeji příjemnou zábavu!
     
    FC VIKTORIA PLZEŇ

    Letní přátelské zápasy Viktorie

    Plzeň odehrála celkem sedm přípravných utkání, ve kterých prohrála pouze jednou. Jako již tradičně odstartovala přípravu s celky z nižších soutěží, v Luční ulici porazila Domažlice a Sokolov. Posléze vyhrála v Liptovském Mikuláši při příležitosti oslav 85. výročí tamního klubu. Na rakouském soustředění viktoriáni porazili Craiovu a Ufu, remizovali s Karabachem a podlehli Legii.

    FCVP – Domažlice 5:2 (Pernica, Beauguel, Krmenčík, Petržela, Kayamba – Došlý 2)

    FCVP – Sokolov 2:0 (Beauguel, Čermák)

    Liptovský Mikuláš – FCVP 1:4 (D. Andrić – Chorý, Pačinda, Janošek, Čermák)

    U. Craiova – FCVP 1:3 (Roman – Řezník, Kopic, Chorý)

    Legia Varšava – FCVP 3:0 (Nagy, Agra, Niezgoda)

    Karabach – FCVP 2:2 (Emreli 2 – Mihálik, Janošek)

    Ufa – FCVP 0:1 (Hejda)

    Změny v kádru Plzně

    Trenér Pavel Vrba má na začátku ročníku 2019/2020 v kádru hned pět nováčků. Z Olomouce přišel střední záložník Lukáš Kalvach, ze Slovácka se pak na stejný post vrátil z hostování Dominik Janošek, který svými dobrými výkony v přípravě trenéry překvapil. Podhrotovou pozici by měl vyztužit slovenský mladík Christián Herc, který přišel na dvouleté hostování s opcí z Wolverhamptonu, ofenzivní posty pak posílil univerzál Ondřej Mihálik na hostování z AZ Alkmaar. Jako volný hráč pak z Legie Varšava přišel Adam Hloušek.

    Plzeň se zároveň rozloučila s řadou dlouholetých opor. Kariéru ukončili Marek Bakoš a Daniel Kolář, oba však v klubu zůstali – první jako asistent trenéra Vrby, druhý jako sportovní manažer mládeže. Milan Petržela pak po 11 letech ve Viktorii přestoupil do Slovácka. Stěhovala se i řada dalších hráčů, někteří na hostování, někteří na trvalý přestup. Patrik Hrošovský se pak upsal belgickému Genku, do kterého přestoupí až po předkolech evropských pohárů.

    Odchody: Marek Bakoš (konec kariéry – asistent trenéra), Daniel Kolář (konec kariéry – sportovní manažer mládeže), Lukáš Provod (zůstává na hostování v Č. Budějovicích), Pavel Bucha (zůstává na hostování v Ml. Boleslavi), Milan Petržela (volný hráč – Slovácko), Tomáš Hájek (Vitesse Arnhem), Tomáš Poznar (Zlín), Erik Pačinda (hostování Korona Kielce), Patrik Hrošovský (Genk – přestoupí po předkolech evr. pohárů), Jiří Piroch (Dukla Praha), Jan Suchan (hostování Vítkovice), Jakub Šiman (hostování Sokolov), Ondřej Štursa (hostování Sokolov), Jakub Selnar (hostování Sokolov), Michal Hlavatý (hostování Pardubice), Lukáš Pfeifer (hostování Pardubice).

    Příchody: Lukáš Kalvach (Olomouc), Adam Hloušek (Legia Varšava), Christián Herc (dvouleté hostování z Wolverhamptonu), Ondřej Mihálik (hostování z AZ Alkmaar), Dominik Janošek (návrat z hostování ve Slovácku).
     
    SK SIGMA OLOMOUC

    Letní přátelské zápasy Olomouce

    Sigma si na letní přípravné období přichystala celkem sedm duelů. Šňůru zápasů nakonec Hanáci zakončili s bilancí tří výher, jedné remízy a tří porážek. Olomoučtí uspěli proti českým týmům z nižších soutěží, v dalších duelech buď těsně prohráli, nebo si připsali remízu proti německému celku Karlsruhe.

    Otrokovice – Olomouc 0:2 (Zifčák, Chytil)

    Olomouc – Vítkovice 1:2 (Falta – Bzirský, Martišiak)

    Olomouc – Hradec Králové 1:0 (Texl)

    Olomouc – Pardubice 2:1 (Fredy, Hála – Solil)

    Olomouc – Trnava 1:2 (Jemelka – Sobczyk, Mitrea)

    Olomouc – Karlsruhe 1:1 (Yunis – Pourié)

    Olomouc – Mouscron 0:2 (Olinga, Mohamed)

    Změny v kádru Olomouce

    U Sigmy bychom nenašli tolik změn jako v mužstvu Plzně. Kromě předem daného odchodu Lukáše Kalvacha do týmu Viktorie byl pro hostující tým hlavní příchod Milana Kerbra z Kypru, k týmu Olomouce se připojil i Lukáš Greššák. Oba borci přišli do týmu jako volní hráči.

    Odchody: Lukáš Kalvach (Plzeň), Milan Lalkovič (Baník), Pavel Dvořák (hostování Slovácko), Jan Kotouč (hostování Prostějov),

    Příchody: Milan Kerbr (Apollon Limassol), Lukáš Greššák (Zagłębie Sosnowiec)
    Záložník Lukáš Kalvach před ligovou premiérou v dresu Plzně
     
    Řekli před zápasem

    Zdeněk Bečka (asistent trenéra Plzně)

    „Těším se já i hráči. Začíná soutěžní část, je to příjemnější. Po přátelských zápasech se všichni těší i na atmosféru, která tu ve Štruncových sadech bývá. Fanoušci vždy dokážou vytvořit nádherné domácí prostředí, tímto bych je chtěl i pozvat.“

    Lukáš Kalvach (záložník Plzně)

    „Těším se hodně. Příprava byla krátká, což je dobře, mistrovské zápasy jsou o něčem jiném. V Plzni byla navíc vždy skvělá atmosféra, takže se na to moc těším.“

    „Bude to pro mě speciální, to určitě, ale teď jsem tady a soustředím se na Viktorku a na sebe.“
    _______________________________________

    Radoslav Látal (hlavní trenér Olomouce)

    „My do Plzně pojedeme podat co nejlepší výkon. Se strachem tam nejedeme. Chceme dovést co nejlepší výsledek, vše se bude odvíjet od našeho výkonu. Začátek máme velmi těžký, v prvních čtyřech zápasech nás třikrát čeká výjezd k náročným soupeřům. Za mužstvo můžu slíbit, že budeme bojovat, válčit a snažit se o nejlepší výsledky tak, aby na konci sezóny byli všichni spokojeni.“
     
    Úvodní sestavy:

    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, Brabec, Limberský – Hrošovský (C), Kalvach – Kayamba, Al. Čermák, J. Kopic – Krmenčík.
    Náhradníci: Kozáčik – Beauguel, Chorý, J. Kovařík, Mihálik, Janošek, Pernica.

    SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Beneš (C), Štěrba, Vepřek – Texl, Houska, Greššák, Plšek, Falta – Yunis.
    Náhradníci: Mandous – Pilař, Chytil, Zmrzlý, Nešpor, Polom, Látal.

    Rozhodčí: Pechanec – Flimmel, Melichar.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

    Před zápasem proti Olomouci Viktoria poděkuje legendám klubu
     
    Týmy nastupují na trávník ke svému prvnímu duelu v nové sezóně. Domácí jsou v kombinaci s červenou a modrou, Olomouc je komplet v bílém.
     
    Marek Bakoš a Daniel Kolář právě přišli na hrací plochu a přebírají památeční dresy. Celý stadion jim tleská vestoje a děkuje, oba odvedli pro plzeňský klub pořádnou porci práce. A i nadále ve Viktorii působí v managementu a realizačním týmu.
    Slzy na krajíčku, s kariérou se rozloučili Bakoš a Kolář
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Výkop obstarali hosté, sice to byla nadvakrát, protože poprvé to nebylo dle pravidel, ale už se hraje. Viktoriáni první atak ubránili a sami míří kupředu.
     
    2
    Sigma se prodírala dopředu a hostující hráči byli faulování na útočné polovině, takže se dostanou k rozehrání přímého kopu.
     
    3
    Martin Sladký centroval do vápna, ale Krmenčík dobře zapracoval vzadu, míč odpálil do bezpečí. Následný útok Olomouce zastavil ofsajd.
     
    4
    Jakub Plšek posílal před brány Hrušky hodně zajímavý centr, nakonec balon Hejda poslal za brankovou čáru, je to roh Olomouce.
     
    4
    Centroval Falta, gólman Plzně Aleš Hruška balon vyboxoval do autu.
     
    5
    Martin Sladký se hnal za dlouhým nákopem, Kopic ho dobře odstavil, takže se k míč znovu vrátí Plzeň. Čermák byl faulován ve středu hřiště a domácí kombinují.
     
    6
    K zemi poslal Kopice Lukáš Greššák a je tu i zajímavý přímák na druhé straně, šlo by i střílet, uvidíme, co Viktoria vymyslí.
     
    7
    Patrik Hrošovský nakonec poslal dlouhý centr, který nejspíš hledal na zadní tyči Krmenčíka, ten ale balon nemohl dostihnout. Odkopává gólman Reichl.
     
    8
    Západočeši hodně dlouho kombinovali, ale nakonec o balon přišli a sami faulovali. Sigma se může po několika minutách uklidnit a postoupit dopředu.
     
    9
    Sladký obehrál Kopice, ale nakonec mu to zcela nevyšlo, protože míč skončil v autu. Záhy po souboji skončil Falta, domácí balon vrací Sigmě.
     
    10
    David Limberský skončil na zemi u postranní čáry, Viktoria si zkusí další standardní situaci.
     
    11
    Lukáš Kalvach posílal střílený centr před bránu, Reichl míč vyboxoval jen před sebe, ale nikdo ho nedokázal dorazit. Po další akci pálil Kayamba, hostující brankář si připsal ještě jeden zákrok, tentokrát už více pohodový.
    11. Kalvachova dalekonosná dělovka vylekala Reichla
     
    12
    Žlutou kartu dostává Jan Štěrba (SK Sigma Olomouc).
     
    13
    Plzeňané přidali a nyní jsou aktivnější. Další centr posílal do vápna Řezník, tedy spíše chtěl, přihrávka se mu nepovedla, balon opět skončil v zámezí.
     
    15
    Západočeský tým poslední vteřiny poklidně kombinuje mezi stopery na vlastní polovině. Krátce na to přišel dlouhý pas, který ale nikdo nedostihl, odkop od brány Sigmy.
     
    16
    Bleskový výpad hostí zastavil stoper Brabec, ale i tak Olomouc nadále kombinuje po autovém vhazování.
     
    16
    Obraně vypomohl Kopic, který našel přesným pasem na polovině hřiště Čermáka. ten chtěl oslovit Krmenčíka, jenž ale na balon nedosáhl a míč má obrana hostů.
     
    17
    Faul Viktorie na pravé straně hřiště z pohledu Sigmy, která může ohrozit bránu Hrušky po standardce.
     
    18
    Šimon Falta posílal centr do vápna, ale ten nebyl moc přesný, takže domcí míč odhlavičkovali.
     
    19
    Jakub Plšek se dostal k odraženému míči v hodně zajímavé pozici u brány Plzně, napálil jen Hejdu, který obětavě zachránil svůj tým.
     
    20
    Znovu se snažil dostat k centru Šimon Falta, ale ani tentokrát nedokázal nalézt své kolegy. Aleš Hruška odkopává.
     
    20
    Kayamba táhl akci Plzně, poslal míč na pravé křídlo, kam si naběhl Řezník, jenž ihned centroval před bránu. Michael Krmenčík si balon našel, ale nakonec se od něj odrazil mimo!
     
    21
    Nyní skončil Krmenčík na zemi, jedná se o faul Olomouce na vlastní polovině.
     
    22
    Ještě jeden faul Sigmy, provinil se Houska. Jedná se o další dobrou pozici pro centr, všichni hráči Plzně se stěhují do velkého vápna nebo před něj.
     
    23
    Ale ani nyní se Viktorii nezadařilo ohrozit bránu hostí, gólman Michal Reichl bude rozehrávat.
     
    24
    Krásná akce Plzně! David Limberský se procpal k vápnu, nahrál na Kopice, který hned centroval. Krmenčík propustil balon na Čermáka, jenž vypálil nad bránu Sigmy!
     
    25
    Další kombinaci chtěl zahájit Hrošovský, ale znovu ho zradila přihrávka. Hledal Kopice, ale jeho pas byl moc dlouhý.
     
    26
    Zničehonic to na druhé straně zkusil David Houska z docela velké dálky, jeho skákavou střelu Hruška kontroloval, balon nakonec skončil vedle pravé tyče.
    26. Houskova táhlá rána skončila vedle Hruškovy brány
     
    27
    Lukáš Kalvach skončil na zemi po souboji ve vzduchu, další faul Olomouce.
     
    28
    Tohle byla další obrovitánská šance Michaela Krmenčíka! Po perfektně sehrané kombinaci se balon snesl na hlavu domácího útočníka, jenž byl před bránou, ale také zamířil jen nad břevno!
    28. Krmenčík v další obrovské příležitosti! Bránu znovu těsně minul
     
    29
    Pokračujeme v trendu domácích nevyužitých příležitostí. Řezník našel na hranici velkého vápna Aleše Čermáka, ten měl moře času na zakončení, zamířil nakonec technickou ranou mimo.
    29. Čermákův technický obstřel zapadl o metr mimo bránu
     
    31
    Sigma najednou vyrazila do rychlého brejku. David Houska chtěl najít před bránou Yunise, nakonec z akce vytěžil rohový kop.
     
    31
    Byla nařízena penalta pro Sigmu Olomouc!
     
    32
    Lukáš Hejda fauloval ve vápně útočníka Jakuba Yunise, sudí nařídil pokutový kop pro hostující tým. Ještě se zkoumá video.
     
    33
    Penalta platí, zahrávat ji bude Jakub Plšek.
     
    34
    Olomouc právě vstřelila branku!
    JAKUB PLŠEK zamířil neomylně po zemi k pravé tyči ze svého pohledu, gólman Hruška zkusil druhou stranu, takže byl bez šance. Sigma přežila velký tlak a šance Plzně a jde do vedení!
    34. Jakub PLŠEK - 0:1
     
    34
    Lukáš Hejda se dokonce při penaltovém zákroku zranil, na hřišti ho tedy musel nahradit Luděk Pernica.
     
    36
    Michael Krmenčík udržel balon a posunul ho na Kopice, ten si ho navedl na střed, vypálil, gólman Michal Reichl míč v poklidu chytá do rukavic.
    36. Reichl si připsal výtečný zákrok, chytil Kopicovu střelu
     
    37
    To byla krásně utažená rána v podání Olomouce! David Houska kousek za vápnem nenápadně vypálil, míč mířil do horního rohu brány, Aleš Hruška ho skvěle vytěsnil.
    37. Hruška se vytasil s robinsonádou proti Houskově pumelici!
     
    39
    Žlutou kartu dostává Lukáš Greššák (SK Sigma Olomouc).
     
    40
    Plzeň právě vstřelila branku!
    A je vyrovnáno! Aleš Čermák si všiml, že si JOEL KAYAMBA perfektně a nenápadně naběhl mezi obránce Olomouce do šance, našel ho přesným centrem a domácí záložník se nemýlil. Pro Kayambu se jedná o první soutěžní gól za Viktorii – 1:1! Asistence: Aleš Čermák.
    40. Joel Ngandu Kayamba - 1:1
     
    42
    Západočeši se hnali ještě do jedné šance, ale hostující defenziva už si v tomto případě dala veliký pozor a nebezpečí nepřipustila.
     
    44
    Patrik Hrošovský měl dobrou šanci na střelu, ale nakonec napálil jen soupeře před sebou. Další kombinace Plzně byla zastavena kvůli útočnému faulu.
     
    44
    Jan Kopic poslal krásný centr šajtlí, který letěl na hlavu Krmenčíka. Michal Reichl celou situaci parádně odhadl a včas proti balonu vystoupil, načež ho vyboxoval.
     
    45
    Faul Viktorie u půlící čáry, hostující borci se dostanou k míči.
     
    45+1
    Nastavovat se budou ještě dvě minuty.
     
    45+1
    Kopic si nyní doslova hraje s obranou Sigmy, po další rychlé kombinaci s Kalvachem znovu centroval, ale ani v tomto případě Krmenčík nemohl na balon dosáhnout.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Tak první půle úvodního zápasu nové sezóny byla rozhodně zajímavá! Plzeň měla více ze hry, přichystala si řadu, hlavně Michael Krmenčík mohl dát dva góly, ale neměl ani jednou štěstí. V dobré pozici byl i Aleš Čermák, ale ani on neuspěl.

    A dopředu se tedy dostala Olomouc, v dobré šanci se Viktoria dopustila faulu v pokutovém území a byla z toho penalta. Tu Jakub Plšek bez problémů proměnil a poslal Olomouce do vedení.

    Jenže Západočeši dokázali ještě v první půli srovnat, když se Joel Kayamba prosmýkl mezi beky Sigmy do šance a poslal za záda Reichla centr Čermáka.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 20:36.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Viktoriáni se hned zkraje druhé půli dvakrát vydali po pravé straně dopředu, ale ani jednou se neprobojovali k centru. Na zteč tak míří Sigma.
     
    47
    Útok Olomouc byl sice zastaven, ale po dobrém napadání se hostující hráči udrželi na útočné polovině.
     
    48
    Žlutou kartu dostává Šimon Falta (SK Sigma Olomouc).
     
    49
    Viktorka dlouho kombinovala na útočné polovině, ale nemohla se dostat k centru, tak to Patrik Hrošovský zkusil sám, nakonec jeho rána skončila mimo.
     
    51
    Západočeši od začátku poločasu působí na půlce Olomouce, ale zatím je to takové obíhání zdi okolo velkého vápna, domácí se nemohou dostat do šance.
     
    51
    Žlutou kartu dostává Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň).
     
    53
    Joel Kayamba se chtěl sám díky individuální akci prodrat k centru, ale nakonec byl zastaven. Po další kombinaci končí na zemi Čermák, byl faulován.
     
    54
    Michael Krmenčík se po akci Kayamby a Kopice dostal ke střele po otočce, ta mířili jen do míst, kde se nacházel gólman Michal Reichl.
     
    54
    Žlutou kartu dostává Jakub Yunis (SK Sigma Olomouc).
     
    55
    Probíhá dlouhé ošetřování jednoho z domácích hráčů, jde o Lukáše Kalvacha, který odchází za postranní čáru.
    Mezitím fanoušci vytáhli transparent, kde gratulují Plzeňačce Barboře Strýcové za cestu Wimbledonem.
     
    56
    Michael Krmenčík se po další pěkné akci Plzně dostal ke střele z úhlu, nakonec zamířil jen do boční sítě.
    56. Krmenčík sám před Reichlem zakončoval do boční sítě
     
    58
    Sigma se dostala na útočnou polovinu, kde se chtěla dostat ke kombinaci, ale kvůli dobrému pohybu Plzně se jim to nepovedlo. Kalvach se vrací do hry.
     
    59
    Viktoriáni se dopustili několika faulů v řadě, Joel Kayamba navíc dostává žlutou kartu.
     
    60
    Šimon Falta poslal prudký centr na malé vápno, Hruška balon vyboxoval, následnou kombinaci Olomouce Západočeši ubránili v poklidu.
     
    61
    Krásná akce Plzně, ještě krásnější obranný zákrok v podání Vepřeka. Ten na poslední chvíli odhlavičkoval centr Kayamby. Je tu roh Plzně.
     
    62
    David Limberský centroval před bránu hostí, Pernica se sice k míči nedostal, ale i tak po autu zůstanou domácí u balonu.
     
    63
    Ještě jeden centr v podání Limberského, po něm následoval roh a střela. Joel Kayamba pálil a Reichl balon vyrazil na další rohový kop.
    63. Kayambovu ránu si Reichl raději pojistil zákrokem
     
    64
    Jiří Texl zahrál rukou, takže se rodící brejk Sigmy zastavil, domácí hráči se udrželi na útočné polovině.
     
    65
    Ale na druhé straně hřiště David Limberský protančil okolo soupeřů s balonem až do zámezí, je tu aut pro Olomouc.
     
    66
    Nepříjemná srážka ve vzduchu. Martin Sladký a David Limberský se střetli hlavami, oba zůstali ležet na trávníku a na řadu přijde ošetření.
     
    66
    Žlutou kartu dostává Michal Vepřek (SK Sigma Olomouc).
     
    68
    Oba hráči jsou v pořádku zpátky na hrací ploše, jedeme dál.
     
    69
    Joel Kayamba dělá dál hostujícím fotbalistům problémy, k zemi ho poslal Greššák, na řadu přijde zajímavá standardní situace.
     
    69
    Jakub Brabec se dostal k zakončení z otočky, ale nakonec jeho nepřesná rána zamířila moc vysoko.
     
    70
    Václav Pilař se vrací na plzeňský trávník, střídá Texla. Domácí stadion ho vyvolává a tleská mu.
     
    70
    Jakub Yunis (OLO) dostává druhou žlutou kartu! Vidí tedy i červenou a hostující tým bude dohrávat v oslabení.
     
    71
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Další nádherná akce Plzně, která rychle využívá přesilovku. Čermák si připisuje druhou dnešní asistenci, když se prosmýkl k velkému vápnu, ve kterém našel JANA KOPICE. Ten se šikovně uvolnil a poté nekompromisně propálil gólmana Sigmy, Viktoria otáčí zápas! Asistence: Aleš Čermák.
    72. Jan KOPIC - 2:1
     
    74
    Olomoučtí se hned hnali dopředu, ale Brabec ve vzduchu vládl a celou akci rázně ukončil. Gólman Hruška poté rozehrál na své kolegy z pole.
     
    Dnešní utkání sleduje 9 611 diváků.
     
    76
    Západočeši se uklidnili a kontrolují prozatímní průběh duelu, nyní se znovu dostávají dopředu.
     
    77
    Patrik Hrošovský se parádně uvolnil ve velkém vápně, našel volného Kopice, kterému se asi popletly myšlenky a celou akci nakonec nezakončil dobře.
     
    78
    Michael Krmenčík má křeč, na hřišti ho střídá Tomáš Chorý.
     
    79
    Kayamba má, zdá se, stále sil dost a dost, znovu se prohnal po pravé straně k centru, ten hostující obrana odvrátila na rohový kop.
     
    80
    Ten Viktoria rozehrála na pohodu, aby o míč zbytečně nepřišla, Západočeši kombinují na útočné polovině daleko od své brány.
     
    81
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Jakub Plšek, přichází Martin Nešpor.
     
    82
    Kopic se hnal do rychlého brejku, ale hosté mu překřížili cestu, takže se domácí záložník nakonec dopustil útočného faulu.
     
    83
    A znovu Jan Kopic, tentokrát akci dotáhl až před velké vápno Sigmy, ale tam se mu nepodařilo přihrát, na druhou stranu mířili hosté, ale také se jim nezadařilo.
     
    84
    Na hřišti se prakticky nic neděje. Viktoria se po vedoucím gólu uklidnila a kontroluje stav zápasu.
     
    84
    Hostující trenér Radoslav Látal dostává od hlavního sudího žlutou kartu.
     
    85
    Joel Kayamba a jeho další tři kolegové se hnali dopředu, střílel Kopic, kterého vychytal hostující gólman, následnou hlavičku Hrošovského zpacifikovala obrana Sigmy. Poté tu zkusil i Kalvach, ale na brankáře Reichla si nepřišel ani on.
    85. Kayambova tečovaná střela málem zaskočila Reichla
     
    87
    Olomouc přežila velkou šanci a sama se dostala dopředu, kde se jí však nevedlo dobře. Po rychlém brejku střílel Chorý, jeho dvakrát tečovaný pokus skončil v zámezí, je tu roh Plzně.
    87. Nadějné plzeňské přečíslení, soupeře ale Chorý nepotrestal
     
    88
    Roh v podání Viktorie byl zahraný dobře, ale celou akci zhatil útočný faul, k míčí se dostane znovu Olomouc.
     
    88
    Střídání v týmu FC Viktoria Plzeň: ze hřiště odchází Jan Kopic, přichází Jan Kovařík.
     
    89
    Neskutečný Kayamba se znovu prohnal do šance, nakonec tentokráte střílel sám, jeho zblokovaná rána skončil opět v zámezí, je tu další roh domácích.
     
    90
    Střídání v týmu SK Sigma Olomouc: ze hřiště odchází Michal Vepřek, přichází Ondřej Zmrzlý.
     
    90+1
    Nastavovat se budou ještě čtyři minuty nad rámec základní hrací doby.
     
    90+2
    Po akci Limberského a Kovaříka hledal před bránou někoho ve stejném dresu Chorý, leč obrana Sigmy dobře zafungovala. Následně se po prohřešku na útočné polovině vrátí k míči Plzeň.
     
    90+3
    David Limberský zvládl další dlouhý nákop soupeře, hlavou poslal míč na gólmana Hrušku, který rozehrává.
     
    90+4
    No tedy! Najednou přišla ještě jedna obrovská příležitost Olomouce, po úžasném centru Pilaře se k hlavičce dostal osamocený Štěrba, ale zamířil nad!
    90+4. Štěrba v pádu málem umlčel plzeňské tribuny
     
    90+4
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Aleš Čermák si připisuje hattrick v sekci asistencí! Poslal do sóla JANA KOVAŘÍKA, který přeloboval Reichla, čímž stanovil stav dnešního zápasu na 3:1. Asistence: Aleš Čermák.
    90+4. Jan KOVAŘÍK - 3:1
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Dnešní zápas je u konce! SIgma Olomouc se v Plzni dostala do vedení díky penaltě, domácí Viktoria však dokázala zápas otočit díky třem trefám.

    Jakub Plšek proměnil pokutový kop po faulu Hejdy naprosto neomylně, na konci první půle ale dokázal Joel Kayamba srovnat na 1:1.

    Pak přišla druhé půle, kde měli Západočeši velký tlak, který nakonec využil přesnou trefou Jan Kopic. Yunis chvilku předtím dostal červenou kartu, takže domácí využili přesilovku. V závěru mohl sice srovnat Štěrba, ale hlavou minul, a tak skóre uzavřel po třetí asistenci Aleše Čermáka Jan Kovařík.
     
    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:17.
     
    Z Plzně je to pro dnešní večer všechno, děkuji všem za pozornost a přeji krásný zbytek víkendu! (21:33:37)

    Jan Picka

    Branky: 40. Kayamba (Al. Čermák), 71. J. Kopic (Al. Čermák), 90+4. J. Kovařík (Al. Čermák) – 34. Plšek (pen.)

    Karty:   51. J. Kopic (PLZ), 59. Kayamba (PLZ) – 12. Štěrba (OLO), 39. Greššák (OLO), 48. Falta (OLO), 54. Yunis (OLO), 66. Vepřek (OLO)   70. Yunis (OLO)


    Držení míče: 62 % : 38 %.
    Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 11:3. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 14:17.
    FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda (34. Pernica), Brabec, Limberský – Hrošovský (C), Kalvach – Kayamba, Al. Čermák, J. Kopic (88. J. Kovařík) – Krmenčík (78. Chorý).
    Náhradníci: Kozáčik – Beauguel, Chorý, J. Kovařík, Mihálik, Janošek, Pernica.

    SK Sigma Olomouc: Reichl – Sladký, Beneš (C), Štěrba, Vepřek (90. Zmrzlý) – Texl (70. Pilař), Houska, Greššák, Plšek (81. Nešpor), Falta – Yunis.
    Náhradníci: Mandous – Pilař, Chytil, Zmrzlý, Nešpor, Polom, Látal.

    Rozhodčí: Pechanec – Flimmel, Melichar

    Diváci: 9 611
    ocianews.com