Ostrava – Liberec 1:2 (kon.) | Příbram – Teplice 1:1 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:2 (1:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 13.07.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z mé strany je to pro tuto chvíli vše. Přeji hezký večer a u dalších online přenosů na počtenou. (19:01:57)
     
    Je konec a v Ostravě bude po zápase panovat opravdu hořká pachuť. Přitom to byli domácí, kdo šel do velmi brzkého vedení. V 9 minutě se po Fillově akci prosadil Nemanja Kuzmanović. V první půli ještě stojí za zmínku gólovka Mary, kterou dokázal zlikvidovat obranným zákrokem Patrizio Stronati.

    V úvodu druhé půle nenaložil ideálně se svou šancí Smola a o pár minut později přišel trest. Po nepovedené standardce podnikli hosté rychlý kontr, při kterém chybnou malou domů poslal Fleišman do šance Jakuba Peška, jenž proti vyběhnutému Budinskému nezaváhal. V 73. minutě odpískal sudí Berka po zákroku na Tomáše Smolu přísnou penaltu, kterou ovšem Robert Hrubý zahodil. Míč totiž poslal prudkou ranou do břevna. Baník se poté snažil ještě získat vedení na svou stranu, ale místo toho ve čtvrté minutě nastavení přišel trest. Z poslední standardky posadil Nešický míč na hlavu Romana Potočného, jenž přesnou hlavičkou umlčel celý ostravský stadion a rozhodl o tom, že si Liberec odveze domů tři body za výhru 2:1.
     
    90+5
    Konec zápasu.
    90+4. Roman POTOČNÝ - 1:2
     
    90+4
    Liberec právě vstřelil branku!
    V samotném závěru přichází obrovský šok pro všechny Ostravany! Nešický posadil vynikající centr na přední tyči na hlavu ROMANA POTOČNÉHO, který balón výborně lízl a hrací předmět posléze zapadl přesně na zadní tyč brány bezmocného Budinského.
     
    90+3
    Tak ještě jedna šance pro hosty. Potočný byl na levé straně faulován a Slovan může ještě v závěru rozhodnout.
     
    90+3
    Fillo velmi dobře nepustil kontr Liberce za svá záda a pomalu se blíží konec duelu. Liberec ještě bude na útočné polovině vhazovat.
     
    90+2
    Za dlouhým nákopem posléze spěchal Smola, nicméně domácího forvardovi je pískán útočný faul. Nguyen následně s rozehrávkou nikterak nespěchá.
     
    90+1
    Fleišmanovi se ovšem rozehrávka nepovedla a hosté nakonec míč odvrátili na roh. Ani z něj ovšem domácí obránce nenašel svou nabídkou nikoho v bílém dresu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty nad rámec řádné hrací doby.
     
    90
    Jedna z posledních možností pro Ostravu. Na pravé straně byl faulován Reiter a Baník tak rozehraje zajímavou standardku.
     
    89
    Fleišman prudkou přihrávkou chtěl vysunout Baroše, ale ten byl hravě předstižen hostujícími hráči, kteří se zmocnili míče.
     
    88
    Po nepřesné ráně Potočného z hranice vápna podnikli protiakci domácí hráči. Ta ovšem skončila po nepřesném centru Dame Diopa z pravé strany.
     
    87
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Kamso Mara, přichází Aleš Nešický.
     
    87
    Další potrestaným hráčem je domácí kapitán Jiří Fleišman, jenž se provinil proti pravidlům zákrokem u postranní čáry.
     
    85
    Matěj Hybš ještě stihl míč na hrací ploše, ale poté již nedokázal přihrát přesně do prostoru před bránou, kde byli připraveni domácí hráči.
     
    84
    Petar Musa byl nyní chycen v ofsajdovém postavení a rozehrávka tak připadá na stranu ostravského celku.
     
    83
    Martin Fillo zřejmě inkasoval ve vzdušném souboji nějaký úder do hlavy a sudí Berka správně ihned přerušil hru. Nejedná se však o nic vážného, jelikož se domácí hráč po chvíli zvedá z trávníku.
     
    82
    Přímý kop si vzal na starost Jiří Fleišman, jenž ovšem svůj technický pokus poslal nad bránu Filipa Nguyena, který bude za malou chvíli odkopávat.

    Radomír Fukala

    Branky: 9. Kuzmanović (Fillo) – 53. Pešek, 90+4. Potočný (Nešický)

    Karty:   61. Jánoš (OVA), 75. Smola (OVA), 87. Fleišman (OVA) – 51. Oscar (LIB), 60. Breite (LIB), 75. Potočný (LIB), 77. Musa (LIB)

    Neproměněná penalta: 76. R. Hrubý (OVA), mimo


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:3.
    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý (81. Baroš), Holzer (68. Granečný) – Kuzmanović (58. Diop), Smola.
    Náhradníci: Číž – Šindelář, Granečný, Diop, Jirásek, Baroš, de Azevedo.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Oscar – Koscelník, Mara (87. Nešický), Pešek (65. Musa) – Potočný.
    Náhradníci: Knobloch – Chaluš, Beran, Nešický, Dordić, Musa, Pázler.

    Rozhodčí: Berka – Kubr, Vaňkát

    Diváci: 7 542
    ocianews.com