Ostrava – Liberec 1:2 (kon.) | Příbram – Teplice 1:1 (kon.) | Plzeň – Olomouc 3:1 (kon.)
konec
FC Baník Ostrava
1:2 (1:0)
FC Slovan Liberec
Sobota 13.07.2019, 17:00 • Městský stadion, Ostrava-Vítkovice • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
    90+4. Roman POTOČNÝ - 1:2
     
    90+4
    Liberec právě vstřelil branku!
    V samotném závěru přichází obrovský šok pro všechny Ostravany! Nešický posadil vynikající centr na přední tyči na hlavu ROMANA POTOČNÉHO, který balón výborně lízl a hrací předmět posléze zapadl přesně na zadní tyč brány bezmocného Budinského.
     
    87
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Kamso Mara, přichází Aleš Nešický.
     
    87
    Další potrestaným hráčem je domácí kapitán Jiří Fleišman, jenž se provinil proti pravidlům zákrokem u postranní čáry.
     
    81
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Robert Hrubý, přichází Milan Baroš.
     
    80
    Baník se ovšem snaží zlomit duel ve svůj prospěch! Diop po centru zleva vracel míč ze zadní tyče do malého vápna, kde hostující zadáci ukradli Smolovi gól z hlavy včasnou obrannou hlavičkou.
     
    77
    Petar Musa nyní přerušil útok Baníku u postranní lajny a sudí mu za jeho počínání uděluje žlutou kartu.
     
    76
    Robert Hrubý ovšem penaltu neproměnil. Ostravský záložník napálil míč pouze do břevna a skóre se tak nemění.
    75. Žlutá karta
     
    75
    Za následnou potyčku vidí ještě žlutou kartu Tomáš Smola a Roman Potočný. Navíc za protesty je žlutý kartónek udělen i hostujícímu trenéru Hoftychovi a trenéru brankářů Marku Čechovi.
    73. Smola se skácel po pochybném zákroku, sudí Berka píská přísnou penaltu!
     
    73
    Důležitý souboj svedl Diop s Reiterem u rohového praporku, kde pro Baník získali míč. Následoval centr Jánoše, jenž do vzduchu přizvedl Mikula. Na míč si vybíhal Nguyen, s nímž chtěl jít do souboje Smola. Ostravský útočník byl ale podražen a sudí Berka ukazuje na penaltový puntík.
     
    71
    Velká šance Liberce zůstala promarněna! Po dobré práci Mary na levé straně vápna měl míč na středu pokutového území Hrubý. Ten ovšem špatnou přihrávkou daroval míč Mikulovi, po němž pálil z pravé strany šestnáctky zřejmě Koscelník. Tomu ale střela nesedla, avšak na rohu malého vápna číhal Mara, který již nestačil lépe zakončit a balón nakonec skončil na boční síti.
     
    68
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Daniel Holzer, přichází Denis Granečný.
     
    65
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jakub Pešek, přichází Petar Musa.
     
    61
    Žlutí se také na druhé straně. Adam Jánoš je prvním potrestaným hráčem Ostravy, když viděl karetní napomenutí za faul na vlastní polovině.
     
    60
    Druhý žlutá trest vidí rovněž hosté. Tentokrát je to kapitán Radim Breite, jenž při protisměrné kličce podtrhnul nohy Martina Filla.
     
    58
    Střídání v týmu FC Baník Ostrava: ze hřiště odchází Nemanja Kuzmanović, přichází Dame Diop.
    53. Jakub PEŠEK - 1:1
     
    53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tak to je obrovská chyba domácích hráčů, po které máme srovnáno! Baník na útočné polovině zahrával standardní situaci u pokutového území, ale Liberec se dokázal ubránit a vyrazil do brejku. Ten měli domácí pod kontrolou, ale Fleišmanovu krátkou malou domů vystihl JAKUB PEŠEK, který udělal kličku váhajícímu Budinskému a poté již neměl problém trefit odkrytou bránu Ostravy, do které marně sprintoval ostravský kapitán.
     
    51
    První žlutá karta zápasu jde na vrub hostujícího Oscara. Ten se u střídaček nechal obejít Reiterem, kterého posléze stáhl k zemi a sudí Berka jej právem trestá žlutým napomenutím.
     
    50
    Nechybělo mnoho a mohlo to být 2:0! Kuzmanović výborně uvolnil Smolu, který si ve vápně ještě míč zasekl, ale poté mu jej na polsední chvíli v jasné šanci ustřelil jeden z hostů na roh.
    33. Stronati nadvakrát uhasil tutovky Mary
     
    33
    Nyní mohlo být srovnáno! Pomezní sudí pustil hraniční situaci, byť se část domácího publika dožadovala ofsajdu. Následně přišla zpětná přihrávka do gólovky pro Kamsa Maru. Jeho střelu ovšem obětavým zákrokem zlikvidoval Patrizio Stronati, který si poradil i s následnou dorážkou neúspěšného střelce z předchozího okamžiku.
    21. Koscelník si pohrál s Fleišmanem, ale sám před Budinským střílel mizerně
     
    21
    Koscelník si ale zpracoval dlouhý nákop a rázem se ocitl v zájímavé šanci, byť v poměrně velkém úhlu. Poté ještě nejspíš hledal před prázdnou bránou někoho ze svých kolegů, ale v nebezpečném prostoru se žádný z nich nenacházel.
    9. Nemanja KUZMANOVIĆ - 1:0
     
    9
    Baník právě vstřelil branku!
    Neuplynulo ani deset minut a Ostrava se již raduje z premiérové branky v novém ročníku! Obrovský podíl na gólu má Martin Fillo, který se chytrou kličkou zbavil na půlce svého strážce a poté jako nůž máslem prošel až k šestnáctce Slovanu, kde balón přihrál na střed na NEMANJU KUZMANOVIĆE, jenž přízemní ranou z první překonal Nguyena.

    Radomír Fukala

    Branky: 9. Kuzmanović (Fillo) – 53. Pešek, 90+4. Potočný (Nešický)

    Karty:   61. Jánoš (OVA), 75. Smola (OVA), 87. Fleišman (OVA) – 51. Oscar (LIB), 60. Breite (LIB), 75. Potočný (LIB), 77. Musa (LIB)

    Neproměněná penalta: 76. R. Hrubý (OVA), mimo


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 1:5. Rohy: 5:3.
    FC Baník Ostrava: Budinský – Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman (C) – Reiter, Jánoš, R. Hrubý (81. Baroš), Holzer (68. Granečný) – Kuzmanović (58. Diop), Smola.
    Náhradníci: Číž – Šindelář, Granečný, Diop, Jirásek, Baroš, de Azevedo.

    FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Karafiát, Kačaraba, Hybš – Breite (C), Oscar – Koscelník, Mara (87. Nešický), Pešek (65. Musa) – Potočný.
    Náhradníci: Knobloch – Chaluš, Beran, Nešický, Dordić, Musa, Pázler.

    Rozhodčí: Berka – Kubr, Vaňkát

    Diváci: 7 542
    ocianews.com