Mladá Boleslav – Karviná 1:0 (kon.) | Č. Budějovice – Opava 0:1 (kon.) | Sparta – Slovácko 0:2 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
0:2 (0:2)
1.FC Slovácko
Neděle 14.07.2019, 19:00 • Generali Arena, Praha-Bubeneč • FORTUNA:LIGA • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký nedělní večer z pražské Letné, kde pokračuje první kolo nového ročníku FORTUNA:LIGY soubojem domácí Sparty se Slováckem.
     
    AC Sparta Praha

    Sparťané už pět let čekají na 37. mistrovský titul v historii Česka, potažmo Československa a letos budou chtít napravit pokažené poslední dvě sezóny, kdy pokaždé vypadli z pohárové Evropy už v první srpnový čtvrtek a pak se jim nedařilo ani v domácích soutěžích.

    V loňské sezóně Sparta obsadila třetí místo ve FORTUNA:LIZE, což bylo maximem už během zimní přestávky, neboť Pražanům totálně nevyšla druhá polovina podzimu. V domácím poháru Sparta sice postoupila do semifinále, tam ale vůbec nestačila na Slavii a podlehla ji 0:3.

    Zmíněná pohárová prohra na Slavii v kombinaci s neúspěchy z ligových kolbišť stála místo trenéra Zdeňka Ščasného, kterého nahradil v úvodu letní přestávky Václav Jílek, jenž už na Letné působil v roli asistenta.

    Jílek si do klubu přivedl šestici nových posil. Obranu posílili Vindheim s Lischkou, do středové formace přišli Ladislav Krejčí z Brna a Michal Trávník, posilami do útoku pak jsou Libor Kozák a čerstvě také Martin Graiciar.

    Norský obránce Andreas Vindheim se ale brzy po startu přípravy zařadil na dlouhý seznam marodů a zatím není známo, kdy by si mohl připsat premiérové soutěžní starty za Spartu.Celou podzimní část velmi pravděpodobně vynechají dlouhodobě zranění Bořek Dočkal, Matěj Pulkrab a Václavové Drchal s Kadlecem.Menší zdravotní patálie pak trápí také Radakoviće, Frýdka a Costu.

    Během léta Sparta sehrála jen čtyři přípravné zápasy. V jediném na českém území zvítězila 3:1 na hřišti třetiligového Benešova, v Rakousku pak prohrála 0:1 s rumunským šampiónem z Kluže, 1:1 remizovala s Dynamem Moskva a 0:1 podlehla také rakouskému vicemistrovi LASK Linec.
     
    1. FC Slovácko

    Slovácko loni muselo bojovat o udržení prvoligové příslušnosti až v ligové nadstavbě o záchranu. Nutno ale podotknout, že situaci kontrolovalo a s udržením se nakonec nemělo výraznější starosti. Přesto letos by klub z Uherského Hradiště jistě rád postoupil alespoň o střední skupiny o Evropskou ligu.

    V rámci přípravných zápasů Slovácko odehrálo o dva více než Sparta. Na úvod remizovalo 1:1 se Slovanem Bratislava, poté si připsalo výhry proti slovenské Skalici (1:0), Sarajevu (2:0) a hlavně cenné vítězství proti slovinskému mistrovi z Mariboru (1:0). Na závěr přípravy si Slovácko znovu zahrálo se slovenskými celky, Senici podlehlo 1:2 a s Trenčínem uhrálo remízu 1:1.

    Slovácko v létě posilovalo zejména do ofenzivy. Výraznou posilou by mohl být návrat Milana Petržely z Plzně, útok pak posílí Pavel Dvořák, posila na hostování z Olomouce. V týmu pak skončil zkušený slovenský útočník Hološko, Dominik Janošek zamířil do Plzně a Jaroslav Diviš se vrátil z hostování do Mladé Boleslavi.
    Sparťanská kabina je připravena.
    Slovácko stojí před takřka neřešitelným úkolem, porazit Spartu na jejím hřišti v prvním ligovém kole.
     
    Vzájemná bilance

    Oba celky proti sobě v české nejvyšší soutěži odehrály 34 vzájemných zápasů při výrazně lepší bilanci ve prospěch Sparty (25-3-6).

    Takřka všechny bodové zisky ale Slovácko uhrálo na domácím trávníku, na Letné zatím dokázalo bodovat jen jednou v historii a to už před patnácti lety, v roce 2004 si odvezlo remízu 1:1.

    ve vzájemné bilanci tak Slovácko těží proti Spartě hlavně z domácího prostředí, kde už s Pražany neprohrálo od roku 2014 a porazilo je také v posledním souboji v prosinci 2018 2:1.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Nita – Zahustel, Štetina, Semih Kaya, Matěj Hanousek – Sáček – Hložek, Kanga, Trávník, Moberg Karlsson – Kozák (C).
    Náhradníci: Heča – Tetteh, Graiciar, L. Krejčí, Plavšić, Lischka, Radaković.

    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – V. Daníček (C) – M. Petržela, Navrátil, Havlík, Kalabiška – P. Dvořák.
    Náhradníci: Porcal – Hellebrand, Jakub Rezek, Vasiljev, Sadílek, J. Krejčí, Divíšek.

    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Hrabovský.
     
    Na Letné se tvoří velké fronty u vchodů, první domácí utkání Sparty v této sezóně slibuje kvalitní návštěvu v hledišti.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Rozcvička už se blíží k závěru. Na Letné je krásné fotbalové počasí, teploměr ukazuje těsně na dvacet stupňů, obloha je takřka jasná a můžeme se těšit na atraktivní podívanou.
     
    Ochozy Generali Areny poprvé v této sezóně zní sparťanská klubová hymna "Zpívej, kdo jsi sparťanem!".

    Rozhodčí Houdek se svými kolegy mezitím přivádí hráče na výborně připravený pažit.
     
    Sparta nastoupí v novém provedení svých dresů s trikolórou v oblasti pod krkem, nové dresy má také Slovácko, které změnilo svého partnera pro své oblečení, hosté dnes nastoupí v modré sadě.
     
    Před úvodním výkopem je domácím klubem oceněn Miloš Beznoska, bývalý sparťanský obránce minulou sobotu oslavil šedesáté narozeniny.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Rozehráno! Úvodního výkopu se ujali hosté a časomíra se mohla rozběhnout.
     
    1
    Ondřej Zahustel nabídl Slovácku rohový kop už v devatenácté sekundě zápasu.
     
    1
    Petrželovi se centr od praporku vůbec nepovedl a sparťané snadno odvrátili míč za postranní čáru, odkud začne další snažení Slovácka.
     
    3
    Hanousek zaváhal při individuálním průniku, čehož mohl využít Petržela k rychlému brejku, ten zakončil střelou sraženou mimo sparťanskou branku.
    3. Havlíkova sražená rána málem zaskočila Nitu
     
    3
    Druhý roh se Slovácku povedl o poznání lépe, míč nebezpečně propadl před sparťanskou brankou, nikdo v modrém se k němu ale neprotlačil.
     
    4
    Aktivně hrající Slovácko brzy získalo také třetí rohový kop, ten hosté rozehráli nakrátko a nakonec se neprobojovali před Florina Nitu.
     
    5
    Adam Hložek byl faulován ve středu hřiště a Sparta bude moci poprvé přesunout hru na polovinu outsidera zápasu.
     
    6
    Matěje Hanouska při průniku podél levé postranní čáry nedovoleně srazil Petržela, Kanga už rychle rozehrál.
     
    7
    Kanga šikovnou přihrávkou mezi hostujícími fotbalisty vysunul do volného prostoru Hanouska, tomu ale nevyšel pas k pokutovému území, kterým našel jen slovácké stopery.
     
    8
    Michal Sáček byl faulován při průniku na pravém křídle a Sparta bude zahrávat svoji první standardní situaci v podobě tzv. zkráceného rohu.
     
    9
    Přetažený Karlssonův centr Zahustel jen lehce pošimral svými vlasy a nasměroval jej do zámezí daleko vedle hostující branky.
     
    10
    Juroška si při autovém vhazování vyměnil míč s Petrželou a pak nebezpečně centroval, u vzdálenější tyče ale byl pokryt nabíhající Kalabiška.
     
    11
    Štetina si při kolmici po pravé straně hřiště neporozuměl s Davidem Mobergem Karlssonem, jenž se vydal do protipohybu a hosté už pohlídali cestu míče za brankovou čáru.
     
    12
    Po souboji s Kangou u střídaček padl k zemi Milan Petržela, rozhodčí Houdek ale nechal pokračovat ve hře a přerušil až pro potřebu potenciálního ošetření Petržely, ten ale je v pořádku.
     
    13
    Kalabiškovu střelu Sáček srazil za sparťanskou branku, hosté budou zahrávat už čtvrtý roh.
    13. Kalabiška se rozmýšlel a nakonec odjistil tečovanou ránu
     
    14
    Havlíkův centr se sice neujal, míč se ale poté oklikou vrátil k Havlíkovi, jenž vybojoval roh s pořadovým číslem pět.
     
    14
    Havlík tentokrát rozehrál po zemi do hloubi pole Juroškovi, jeho centr ale doplachtil jen k připravenému Florinu Nitovi.
     
    15
    Sáček byl už podruhé faulován na útočné polovině, Sparta disponuje další standardní situací.
     
    16
    Guéloru Kangovi se následný centr nepovedl a Stanislav Hofmann snadno odhlavičkoval míč za postranní čáru.
     
    18
    První šance Sparty a hned výrazná! Matěj Hanousek se prohnal po levé straně a přesně nacentroval, Libor Kozák u bližší tyče branku hlavou těsně minul!
    18. Kozák v tutovce hlavičkoval těsně vedle!
     
    19
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Šok na Letné! Hosté obrali o míč Guélora Kangu a pak sehráli výbornou kombinační akci, v jejím závěru si JAN KALABIŠKA po Dvořákově přihrávce zaseknutím míče posadil na zem Semiha Kayu a zkušeně prostřelil Florina Nitu!
    19. Jan KALABIŠKA - 0:1
     
    21
    Kangu ve středu hřiště srazil Daníček, sparťané rozehrávají z místa přestupku.
     
    22
    Na dlouhý Kangův pas do pokutového území si nabíhal Adam Hložek, na míč ale nedosáhl.
     
    23
    Trávník hledal centrem od postranní čáry u bližší tyče Davida Moberga Karlssona, ten byl důkladně pokryt hostujícími zadáky.
     
    24
    Po souboji s Hložkem zůstal na trávníku ležet Milan Petržela a mladému sparťanskému talentu se dostává důrazné domluvy z úst sudího Houdka.
     
    25
    Kanga naprosto perfektním pasem ze středu hřiště našel v pokutovém území Libora Kozáka, ten si míč pravačkou zpracoval, pak mu ale stačil pod nohy vletět brankář Trmal a Kozák levačkou branku vysoko přestřelil.
    25. Kanga nádherně vyslal Kozáka, ten ve velké šanci netrefil bránu!
     
    26
    Rozhodčí Houdek ještě s kolegy u videa řeší předchozí souboj Matouše Trmala s Liborem Kozáka. Videorozhodčím je Karel Hrubeš, kterému pomáhá Jan Machálek.
     
    27
    Jiří Houdek už slováckému brankáři udělil pokyn k navázání hry odkopem od branky.
     
    28
    Dalekonosná rána Michala Sáčka prosvištěla vedle hostující branky.
     
    30
    Slovácko právě vstřelilo branku!
    Aktivně hrající hosté si vysloužili druhou gólovou radost! Michala Sáčka odstrčil od míče Jan Navrátil, ten pak přihrál do běhu VLASTIMILU DANÍČKOVI, hostující kapitán se ocitl zcela osamocen před Florinem Nitou a nad ramenem rumunského brankáře s jistotou tutovku proměnil!
    30. Vlastimil DANÍČEK - 0:2
     
    32
    Další neúspěšný sparťanský výpad po pravé straně hřiště, po odrazu míče za postranní čáru může vhazovat Petr Reinberk.
     
    33
    U rohového praporku se rozcvičuje trio Benjamin Tetteh, Srdjan Plavšić a Martin Graiciar. Domácí trenér Jílek možná bude chtít velmi brzy oživit hru.
     
    33
    Pavel Dvořák příliš důrazně atakoval Michala Sáčka a za svůj šlapák si prohlíží žlutou kartu.
     
    34
    Ondřej Zahustel svým centrem překopl všechny fotbalisty v pokutovém území a míč zamířil až za protější postranní čáru.
     
    36
    Sparťané pozvolna rozehrávají od Florina Nity, zatím těžce hledají cestu do hostující defenzivy.
     
    37
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází David Moberg Karlsson, přichází Benjamin Tetteh.
    36. Změna už v první půli, Karlssona střídá Tetteh
     
    37
    Slovácko bylo blízko třígólovému vedení! Na Navrátilův načechraný centr si naskočil Marek Havlík a jeho hlavičku Florin Nita vytáhl nad břevno!
     
    38
    Po následném rohu mělo Slovácko další velmi dobrou šanci! Jan Navrátil si zpracoval míč na hranici pokutového území a poté se dobře opřel do míče, o decimetry však branku přestřelil!
    38. Navrátilova krásná rána z halfvoleje těsně minula bránu
     
    39
    Na opačné straně Kangův centr v pokutovém území propadl k Liboru Kozákovi, ten si zády k brance míč zpracoval, pak ale střelu z otočky neprocedil až k Trmalovi.
     
    40
    Benjamin Tetteh si u pokutového území všiml z druhé vlny nabíhajícího Guélora Kangy, jeho prudké střele chyběla potřebná přesnost a mířila daleko vedle hostující branky.
     
    42
    Hanouskův nepřesný centr Hofmann odkopl do středu pole, kde ale jsou opět jen fotbalisté v rudém a ti budou moci začít další útočné snažení.
     
    43
    Na Štetinův dlouhý nákop na pravé křídlo si naběhl Ondřej Zahustel, ten ale byl přistižen v ofsajdu a navíc si míč nedokázal zpracovat.
     
    45
    Libor Kozák si v pokutovém území zpracoval lobovaný pas Kangy a připravil palebnou pozici pro Sáčka, jeho projektil brankář Trmal vyráží do strany!
    45. Sáčkovu dělovku vytáhl Trmal mimo tři tyče
     
    45+2
    Slovácko dohrává první poločas hluboko na polovině Sparty.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Pískot početného publika doprovodil závěrečný hvizd rozhodčího Houdka v prvním poločase, po němž Sparta překvapivě prohrává se Slováckem 0:2.

    Hosté zahájili souboj prvního ligového kola na Letné velmi aktivně, v první čtvrthodině vybojovali pět rohových kopů a byť z nich nezahrozili, tak svoji aktivitu proměnili ve vedoucí branku, když hezkou kombinační akci zakončil Jan Kalabiška.

    Na sklonku úvodní půlhodiny navíc druhou branku přidal kapitán Vlastimil Daníček a to nedlouho poté mělo Slovácko ještě další dvě dobré příležitosti.

    Ty měla také Sparta, ani jednu z nich ale neproměnila a po změně stran tak budou muset rudí pořádně zabrat, aby odvrátili první domácí prohru v úvodním ligovém kole po více než půlstoletí.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Ondřej Zahustel, přichází Srdjan Plavšić.

    Poločasové střídání Sparty.
     
    47
    Žlutou kartu dostává Vlastimil Daníček (1.FC Slovácko).

    Také Daníček je karetně napomenut za zákrok na útočné polovině.
     
    48
    Trávníkův centr nedoletěl až k adresátu Benjaminu Tettehovi.
     
    49
    Tetteh hlavou prodloužil Štetinův nákop do pokutového území, Kozák ale měl k míči dále než Patrik Šimko.
     
    51
    Petržela dokázal odcentrovat na těsném prostoru u brankové čáry, míč ale ze vzduchu stáhl Florin Nita.
     
    53
    Stanislav Hofmann byl nedovoleně atakován ve středu hřiště a hostující stoper sám naváže hru rozehrávkou míče z klidu.
     
    54
    Sparťané vybojovali rohový kop, Trávníkův centr ale byl příliš krátký pro jeho spoluhráče před brankou.
     
    56
    Hosté mají míč pod kontrolou, při rozehrávce na vlastní polovině si pomáhají i s brankářem Trmalem.
     
    56
    Kalabiška se pokusil průnikovou přihrávkou vysunout Reinberka vstříc brankáři Nitovi, v poslední možné chvíli stačil zasáhnout Lukáš Štetina.
     
    57
    Sparťané neuspěli z dalšího rohu, Trávníkův centr se opět neujal.
     
    59
    Po další standardní situaci, tentokrát od postranní čáry, nepřesně hlavičkoval Benjamin Tetteh.
    59. Tettehova hlavička minula bránu
     
    61
    Srdjan Plavšić si vynutil faul u postranní čáry, sparťané rychle rozehráli.
     
    62
    Trávníkův centr Tetteh zády k brance hlavou jen prodloužil k brankáři Trmalovi.
     
    63
    Srdjan Plavšić na pravé straně pokutového území individuálně obehrál Daníčka a pak prudce pálil, Matouš Trmal jeho ránu vytáhl nad branku!
    63. Plavšič poslal Daníčka na párek a pořádně protáhl Trmala
     
    64
    Po následném rohu si míč před brankou našel Benjamin Tetteh, ghanský útočník hlavou zakončuje jen do připraveného Trmala.
    64. Tettehova hlavička mířila na bránu, ale nebyla razantní
     
    65
    Plavšić padl k zemi mezi dvěma protihráči na hranici pokutového území a Letná se mocně dožadovala odpískání nedovoleného zákroku, rozhodčí Houdek ale obecenstvo nevyslyšel.
     
    66
    Rozhodčí Houdek ještě diskutuje předchozí situaci s kolegy u videa.
     
    66
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Milan Petržela, přichází Lukáš Sadílek.
     
    66
    Také v tomto případě se verdikt Jiřího Houdka na hřišti po kontrole u videa nemění a ve hře se může pokračovat.
     
    67
    Benjamin Tetteh vystihl nepřesnou zpětnou přihrávku Lukáše Sadílka a spěchal do rychlého brejku ve dvojici s Liborem Kozákem proti jedinému hostujícímu obránci, ovšem vůbec nezvládl přihrávku svému útočnému parťákovi a přihrával daleko za něj.
    67. Tutovka, přečíslení dva na jednoho! Ale Tetteh trestuhodně nenašel Kozáka
     
    68
    V závěru další sparťanské kombinace se do balónu opřel Michal Sáček a ze střední vzdálenosti trefil tyč!
     
    70
    Slovácko se usadilo na útočné polovině, do Juroškova centru se pak akrobaticky položil Jan Navrátil, zády k brance přes hlavou ale prostor ohraničený třemi tyčemi netrefil.
    70. Navrátil vystřihl efektní a nebezpečné nůžky
     
    71
    Tetteh lobovanou přihrávkou hledal Trávníka nabíhajícího za obránce Slovácka, Ghaňanův nákop ale byl příliš dlouhý a míče se snadno ujal Matouš Trmal.
     
    73
    Jan Kalabiška je třetím žlutě potrestaným hráčem Slovácka a stejně jako Dvořák s Daníčkem si kartu prohlíží za ostrý zákrok na soupeřově polovině.
     
    74
    Tetteha na pravém křídle dostali pod tlak dva soupeři a protože sparťanskému útočníkovi chyběla podpora spoluhráčů, byl zatlačen až k postranní čáře.
    Hložkova rána zpoza vápna skončila nad břevnem
     
    75
    Jan Navrátil inkasuje žlutou kartu za jeden ze zákroků, po němž následovala výhoda a rozhodčí Houdek jej trestá až v přerušení hry.
     
    75
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Jan Navrátil, přichází Tomáš Vasiljev.
     
    76
    Na Trávníkův centr si před brankou naskočil Adam Hložek, stále ještě šestnáctiletý fotbalista ale hlavou branku přestřelil a rozhodčí nereagovali na sparťanskou žádost odpískání teče jednoho z bránících hostů.
     
    77
    Juroškovu přihrávku do pokutového území na Sadílka vystihl Semih Kaya a turecký obránce srazil míč na rohový kop Slovácka.
     
    77
    Sedmému rohu hostů z Uherského Hradiště se Sparta ubránila a po odrazu míče za postranní čáru domácí budou moci vhazovat.
     
    78
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Michal Trávník, přichází Martin Graiciar.
     
    78
    Martin Graiciar se postavil na post pravého křídla.
     
    80
    Srdjan Plavšić je prvním ze sparťanů se žlutou kartou na kontě za faul loktem na Jurošku u postranní čáry.
     
    82
    Guélor Kanga byl faulován ve středu hřiště, sám se ujal rozehrávky.
     
    83
    Při další sparťanské akci Kozák sklepl míč Benjaminu Tettehovi, ten pak pálil příliš vysoko.
     
    84
    Jan Juroška u postranní čáry srazil pronikajícího Plavšiće, rozhodčí Houdek píská proti hostům.
     
    84
    Na Kangův zajímavý centr si u vzdálenější tyče naskakoval Lukáš Štetina, ten hlavou jemně trkl do míče, branku ale netrefil.
     
    85
    Útočná snaha Slovácka po levé straně hřiště končí ofsajdem Lukáše Sadílka.
     
    86
    Michal Sáček si na zahuštěném prostoru v pokutovém území našel prostor ke střeleckému zakončení, mířil ale přímo do připraveného brankáře Trmala.
    86. Sáček si obešel tři protihráče, bodlem ale mířil jen doprostřed
     
    87
    Slovácko i nadále působí aktivně a byť z osmého rohu sparťanskou branku nijak neohrozilo, tak hosté získali cenné desítky sekund hluboko na útočné polovině.
     
    88
    Adam Hložek střílel zpoza pokutového území, Matouš Trmal zprvu míč neudržel, dokázal jej ale znovu zachytit před dotírajícími sparťany.

    Hložek se pak po střetu s obráncem těžce zvedal ze země, už je ale zpět na nohou.
    88. Po Hložkově střele Trmalovi vypadl míč z rukavic
     
    89
    Připomínám, že Slovácko v klubové historii dokázalo na Spartě získat jediný bod, starý patnáct let. Teď už jej jen několik minut dělí od senzačního vítězství.
     
    90
    Hosté neuvěřitelně zahodili obrovskou příležitost na třetí branku! Při brejku čtyř proti dvěma sparťanům se Jan Kalabiška prokličkoval do pokutového území a nabídl tutovku Lukáši Sadílkovi, ten křižnou střelou branku netrefil!
     
    90
    Střídání v týmu 1.FC Slovácko: ze hřiště odchází Pavel Dvořák, přichází Jiří Krejčí.
     
    90+1
    Rozhodčí Houdek oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty. Takřka celou první z nich Slovácko odehrálo na sparťanské polovině.
     
    90+2
    Hosté úspěšně kombinovali na pravém křídle, Jan Juroška navíc vybojoval Kayův faul a Spartě se nadále vůbec nedaří vybojovat míč.
     
    90+3
    Nastavení už se přehouplo do své druhé polovině a stále hraje Slovácko na sparťanské polovině.
     
    90+3
    Další faul Jan Juroška vybojoval na Guéloru Kangovi.
     
    90+4
    Až ve čtyřiadevadesáté minutě Sparta získala míč, to už ale běží poslední minuta avizovaného nastavení.
     
    90+4
    Kangův nákop s jistotou zachytil Matouš Trmal, do konce zápasu zbývají poslední sekundy.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Velké překvapení prvního kola nového ligového ročníku se zrodilo na pražské Letné, kde Sparta prohrála se Slováckem 0:2, ačkoliv Slovácko v posledních patnácti letech vždy odjelo z Letné poraženo.

    Hosté využili aktivního nástupu do zápasu ke dvěma brankám v úvodní půlhodině, kdy se střelecky prosadili Jan Kalabiška s Vlastimilem Daníčkem. Po změně stran měla Sparta dlouho územní převahu, z níž ale vytěžila jen minimum vyložených příležitostí a závěr utkání už Slovácko herně opanovalo. (21:00:17)

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 19. Kalabiška (P. Dvořák), 30. V. Daníček (Navrátil)

    Karty:   80. Plavšić (SPA) – 33. P. Dvořák (SLO), 47. V. Daníček (SLO), 73. Kalabiška (SLO), 75. Navrátil (SLO)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 10:6. Rohy: 6:9.
    AC Sparta Praha: Nita – Zahustel (46. Plavšić), Štetina, Semih Kaya, Matěj Hanousek – Sáček – Hložek, Kanga, Trávník (78. Graiciar), Moberg Karlsson (37. Tetteh) – Kozák (C).
    Náhradníci: Heča – Tetteh, Graiciar, L. Krejčí, Plavšić, Lischka, Radaković.

    1.FC Slovácko: Trmal – Juroška, S. Hofmann, Šimko, Reinberk – V. Daníček (C) – M. Petržela (66. Sadílek), Navrátil (75. Vasiljev), Havlík, Kalabiška – P. Dvořák (90. J. Krejčí).
    Náhradníci: Porcal – Hellebrand, Jakub Rezek, Vasiljev, Sadílek, J. Krejčí, Divíšek.

    Rozhodčí: Houdek – Mokrusch, Hrabovský

    Diváci: 14 155
    thejrc.org