Orlando City – Columbus 1:0 (kon.) | Montreal – Toronto 0:2 (kon.) | Minnesota – Dallas 1:0 (kon.)
Chicago Fire – Cincinnati 1:2 (kon.) | Real Salt Lake – Philadelphia 4:0 (kon.) | Vancouver – Kansas City 0:3 (kon.)
Portland – Colorado Rapids 2:2 (kon.) | Seattle – Atlanta United 2:1 (kon.)
konec
Portland Timbers
2:2 (1:1)
Colorado Rapids
Neděle 14.07.2019, 05:10 • Providence Park (Portland, Oregon) • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 05:00.
     
    Vítám vás u dalšího zápasu MLS, který se odehraje v rámci Západní konference. Proti sobě se totiž postaví Portland Timbers a Colorado Rapids.
     
    Pokud porovnáme oba celky zjistíme, že Portland bude v duelu favoritem. Domácí celek je zatím na devátém místě a stále usiluje o postup do vyřazovacích soubojů. Timbers totiž získali třiadvacet bodů, což je o čtyři méně, než má sedmý Houston. Ovšem Portland má ještě dva zápasy k dobru. Navíc domácí hráči se nacházejí v dobré formě, vždyť v posledních čtyřech duelech třikrát vyhráli. Nejlepším střelcem týmu pak je Brian Fernandez, který se prosadil šestkrát. Naopak Colorado se krčí na posledním místě Západní konference, když získal devatenáct bodů. Ovšem v posledních utkáních se Rapids zvedají, jelikož z patnácti možných bodů si připsali deset. Hostující mužstvo musí zlepšit hlavně hru do obrany, protože v devatenácti střetnutí inkasovalo osmatřicet branek. Nejlepším střelcem tým je Kei Kamara, jenž soupeřům nasázel osm gólů.
     
    Úvodní sestavy:

    Portland Timbers: Clark – Moreira, Cascante, Dielna, Farfan – Zambrano, Chara – Asprilla, Valeri (C), Blanco – Ebobisse.
    Náhradníci: McIntosh – Conechny, Fernandez, Loria, Paredes, Polo, Valentin.

    Colorado Rapids: Howard (C) – Rosenberry, Abubakar, Smith, Vines – Wilson, Lewis – Bassett, Rubio, Shinyashiki – Kamara.
    Náhradníci: Orwin – Anderson, Blomberg, Mezquida, Nicholson, Serna, Sjoberg.

    Rozhodčí: Stott – Da Silva, Elliott.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí zahájil dnešní střetnutí, balonu se jako první chopili domácí hráči, kteří volí kombinaci. Dostali se až na hranici šestnáctky, kde zasáhl Abubakar.
     
    2
    Colorado míč jen odevzdalo, a tak je tu kombinace domácího celku. Ovšem přihrávka na levé straně byla nepřesná, a tak ji Abubakar pustil do zámezí. V přerušené hře skončil ghanský stoper na zemi, ale rozhodčí situaci nechce řešit.
     
    3
    Hostující celek na útočné polovině znovu nic nevymyslel a po špatné přihrávce o míč přišel. Ovšem stejně dopadli i domácí hráči, zatím je k vidění hodně zbytečných ztrát.
     
    4
    Do dnešního střetnutí oblékl Portland Timbers bílou sadu dresů, naopak Colorado Rapids zvolilo tmavě fialovou variantu.
     
    5
    Hráči Portlandu jsou více u balonu a znovu kombinují. Po chvíli přišel centr z pravé strany, který si ve vápně pohlídal Smith.
     
    6
    Colorado vymyslelo dlouhý nákop za obranu a míč mířil těsně do šestnáctky, kam také běžel Kamara. Ovšem z branky výborně vyběhl Clark a míč vyrazil do strany.
     
    7
    Znovu je tu kombinační snažení hráčů v bílých dresech. Balon šel zprava doleva, kde o něj Portland přišel. Stále tak čekáme na ohrožení branky.
     
    8
    Kousek od střídaček došlo k souboji, po němž Farfan zůstal ležet na zeleném pažit. Hlavní rozhodčí okamžitě volá lékařský tým domácího celku.
     
    9
    A bude nutné střídat, do hry tak za pár okamžiků přijde Valentin, Na trávníku stále probíhá ošetření zraněného hráče.
     
    10
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Farfan, přichází Valentin.
     
    11
    Na stadionu je zatím úžasná divácká kulisa, fanoušci podporují své týmy, které jim to zatím nevracejí. U balonu je znovu Portland, který hledá cestu přes zataženou obranu.
     
    12
    Kromě útočníka Kamary jsou všichni hostující hráči těsně u šestnáctky. Portland se dostal k centru z pravé strany, míč byl odražen na penaltový puntík, kde se ale nenacházel už nikdo v bílém.
     
    14
    Zatím to vypadá, že Colorado přijelo do Portlandu bránit a čekat na rychlé protiútoky. Tentokrát se Rapids budou bránit při rohovém kopu soupeře. V šestnáctce byl jeden z domácích hráčů zatažen za dres a následně z hranice vápna Valentin branku hodně přestřelil.
     
    15
    Z opakovaných záběrů bylo vidět, že Abubakar tahal soupeře za dres. Jistě by se dal odpískat pokutový kop, jenže rozhodčí celou situaci s klidem přešel.
     
    16
    Dlouhý pas mířil na pravou stranu, kde se nacházel Rubio. Jenže tohoto hráče zklamalo zpracování, a tak se bude pouze vhazovat.
     
    17
    Colorado se začíná osmělovat a častěji vyráží na polovinu soupeře. Tentokrát jeden z hráčů ale u rohového praporku o míč přišel.
     
    18
    Za šestnáctkou dostal trochu času Kamara, který neváhal a zakončoval. Jeho pokus orazítkoval pravou tyč domácí branky. Útočník Colorada se jen podíval do nebes.
    18. Kamara (COL)
     
    20
    Na druhé straně vnikl do šestnáctky Ebobisse, jehož pokus z levé strany mířil do branky. Ovšem na první tyči byl skvěle postavený Howard.
     
    21
    Z vlatní poloviny vymyslel pas za obranu Blanco, ovšem balon byl příliš dlouhý, a tak skončil v moci hostujícího kapitána.
     
    22
    Žlutou kartu dostává Diego Valeri (Portland Timbers), který si při návratu pomohl přistrčením i podražením soupeře. Hlavní rozhodčí ani chvíli neváhal a hráče potrestal.
     
    23
    Dalším potrestaným hráčem je Tommy Smith (Colorado Rapids), jenž se snažil ve skluzu zastavit soupeře, ale trefil jej. Tady jde o zbytečnou žlutou kartu, jelikož zákrok se odehrál na útočné polovině.
     
    24
    Dlouhá přihrávka mířila středem na domácího útočníka, ale šance opět nepřišla. Ebobisse si výborně odclonil Abubakara, ale už nezvládl zpracování.
     
    25
    Po pětadvaceti minutách můžeme říct, že jsme viděli jen jednu velkou šanci, kterou zahodil hostujíc Kamara. Jinak je Portland ale více na balonu, ovšem zatím nic nevymyslel.
     
    26
    Po přenesení hry si balon do běhu zpracoval Valentin, ale jeho průnik do vápna byl zastaven. Portland Timbers bude rozehrávat rohový kop.
     
    27
    Portland právě vstřelil branku!
    Z ničeho nic se Portland ujímá vedení! Centr od rohového praporku poslal do šestnáctky Valeri a míč si do vlastní branky umístil přesně k levé tyči TOMMY SMITH. Howard se pak za balonem mohl jen ohlédnout.
    27. Tommy SMITH - 1:0
     
    28
    Colorado Rapids právě vstřelilo branku!
    Z následné protiakce je okamžitě vyrovnáno! Kamarův centr byl na hranici malého vápna přizvednu a míč zamířil na nohu JONATHANA LEWISE. Americký hráč placírkou balon skvěle umístil ke vzdálenější tyči branky.
    28. Jonathan LEWIS - 1:1
     
    31
    Nejprve Howard vytáhl parádní zákrok, když musel řešit zakončení z pravé části šestnáctky. Portlan rozehrával rohový kop, který na zadní tyči umístil jen těsně vedle Dielna. Francouzský obránce mohl domácí rychle vrátit zpátky do vedení.
     
    33
    Colorado vymyslelo z levé strany centr do pokutového území, ovšem balon mířil jen na brankáře. Portland tak okamžitě otáčí hru na druhou stranu.
     
    35
    Timbers se znovu kombinací snažili přejít do vápna, ale jejich snažení skončilo na levé straně útočné poloviny. Coloroda bude vhazovat a myslí na protiakci.
     
    36
    Na pravé straně se k centru snažil dostat Wilson, který byl míče zbaven. Ovšem Colorado vhazovalo a míč ztratilo. Jenomže Dielna dlouho otálel a o míč přišel. K zakončení se dostal Bassett, jenž zamířil přesně na brankáře.
     
    37
    Za šestnáctkou se Rubio řídil pravidle, když nevíš co s míčem – vystřel. Jeho pokus byl ale nepřipravený a zamířil jen vysoko nad branku Portlandu.
     
    38
    Na druhé straně vnikl do šestnáctky Ebobisse, který asi třikrát naznačil střelu. Ovšem neodhodlal se k ní, a tak vybojoval alespoň rohový kop.
     
    39
    Jenže po centru od rohového praporku zakončení nepřišlo. To bylo k vidění až o chvíli pozdění, ovšem z velkého úhlu mířil míč jen do boční sítě.
     
    40
    Na zeleném pažitu zůstali ležet Moreira a Kamara. Oba hráči se koukali na vysoký balon, přičemž se nevědomky srazili. Na trávník už pospíchají lékaři obou celků.
     
    41
    Oba hráči míří po svých za postranní čáru a budou moci pokračovat ve hře. U balonu se nachází opět Portland, jenž hledá cestu za další akcí.
     
    43
    Úvodní poločas se blíží ke konci a vypadá to, že už nic zásadního se nestane. Ani jeden z týmů totiž výrazně do šestnáctky nespěchá.
     
    44
    Hráči v bílých dresech dál drží balon, ale jsou daleko od branky soupeře. Po chvíli přesto přišla přihrávka dopředu, kterou hostující obrana zlikvidovala.
     
    44
    Colorado se dostalo za obranu, ale velkou šanci promarnilo. Za obranu si naběhl Shinyashiki, jenž byl sám před brankářem, ale trefil prostor, kde on zrovna stál. Clark pak míč vyrazil na tyč. Akce pokračovala dál a k hlavičce se probojoval Kamara, ovšem i jeho vychytal gólman.
    44. Shinyashiki (COL)
    44. Kamara (COL)
     
    45
    Další velká šance hostujícího celku! Na hranici vápna se skvěle uvolnil Kamara, který mířil do levého spodního rohu branky. Ovšem Clark si připsal zákrok konečky prstů.
     
    45+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě dalších pět minut.
     
    45+2
    Colorado Rapids rozehrávalo další rohový kop, po kterém se k zakončení nedostalo. Portlan má v závěru poločasu velké potíže.
     
    45+5
    Domácí celek z pravé strany odcentroval a míč si v šestnáctce našel Ebobisse. Útočník se musel hodně natahovat, aby míč zasáhl – ovšem branku minul.
     
    45+5
    První poločas skončil.
     
    Úvodní poločas byl dlouhé minuty nemastný – neslaný. Až první branka dala utkání šmrnc. Najednou oba celky útočily a vytvářely si šance. Více nebezpečnější bylo Colorado, které v závěru hned několikrát odmítlo jít do vedení. Portland měl obrovské starosti, ale celou situaci nakonec zvládl. Stav je tak po prvním poločasu 1:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hlavní rozhodčí dal pokyn k pokračování zápasu, Colorado se ihned pokusilo o nákop po pravé straně, ale domácí obrana si s ním poradila.
     
    47
    Hráči v bílých dresech jsou opět u balonu, ovšem centr z pravé strany se jim nepovedl. Následně přišel také centr zleva, který ve vzduchu sebral výrazný Abubakar.
     
    48
    V pokutovém území upadl Blanco, kterého přistrčil Shinyashiki. Domácí hráč se kácel k zemi příliš ochotně, a tak se pokutový kop zahrávat nebude.
     
    49
    Otevřenou cestu do šestnáctky měl Lewis, který ale v nebezpečné pozici neměl nikoho ze spoluhráčů, a tak akci přibrzdil. Autor gólu Colorada byl následně faulován.
     
    49
    Volný kop byl poslán do šestnáctky, kde si pro balon došel Clark. Domácí brankář v závěru prvního poločasu chytil hned několik tutovek.
     
    51
    Zprava na střed hrací plochy si navedl míč Moreira, který místo zakončení volil přihrávku na obsazeného spoluhráče. Celou akci domácího celku překazil Abubakar.
     
    52
    Vracející se Chara fauloval a Colorado znovu rozehrávalo volný kop. K míči se postavil Bassett, jehož centr mířil na zadní tyč, kde souboj neustál jeho spoluhráč. Ten si žádal penaltu, ale rozhodčí opět nereaguje – tentokrát znovu správně.
     
    53
    Za malou chvíli přijde do hry nejlepší střelec Portlandu, na lavičce už se totiž převléká Fernandez. I on sledoval centr z levé strany, na který jeden z hráčů v bílém nedoskočil.
     
    55
    Ve hře je spousta ztrát, a tak sledujeme hodně protiútoku. Blanco už se chystal k zakončení, ale byl atakován.
     
    56
    Zákrok na kriminál předvedl Julio Cascante (Portland Timbers), kterého hlavní rozhodčí okamžitě posílá pod sprchy. Domácí obránce se skluzu a hlavně zezadu trefil obě nohy soupeře. Kamara může být rád, že je po ataku zdráv.
    56. Červená karta pro Julia Cascantea
     
    57
    Červená karta vyvolala plno emocí, jelikož Portlandu se nelíbí neodpískaný zákrok na hranic šestnáctky. Ovšem za malou chvíli už se bude pokračovat ve hře.
     
    59
    Žlutou kartu dostává Diego Rubio (Colorado Rapids), jelikož zezadu podrazil soupeře, jenž si výborně pokryl balon.
     
    60
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Asprilla, přichází Fernandez.
     
    62
    Pokutový kop pro Portland Timbers! Abubakar šel do hlavičkového souboje, ale míč mu dopadl na ruku. Hlavní rozhodčí po chvilce váhání ukazuje na penaltu.
    62. Po ruce Abubakara se bude kopat penalta
     
    63
    Portland právě vstřelil branku!
    Domácí celek se v deseti hráčích vrací do vedení! K pokutovému kopu se postavil DIEGO VALERI, který poslal Howarda na druhou strany branky. Domácí kapitán trefil přesně levý spodní roh brány.
    63. Diego VALERI - 2:1
     
    64
    Střídání v týmu Colorado Rapids: ze hřiště odchází Bassett, přichází Mezquida.
     
    65
    Colorado vymyslelo centr z levé strany, který ve vzduchu sebral brankář Clark. Ten okamžitě rozehrál a sleduje, co vymyslí jeho spoluhráči.
     
    66
    Portland se dostal až k šestnáctce, kde po centru o balon přišel. Malou domů převzal Howard, který znovu otáčí hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    67
    Střídání v týmu Colorado Rapids: ze hřiště odchází Kamara, přichází Nicholson.
     
    68
    Zpoza šestnáctky se do míče opřel Blanco, jehož pokus z halfvoleje zamířil nad břevno. Ovšem jednalo se o povedenou ránu, kterou hostující brankář musel kontrolovat.
     
    69
    Na hranici šestnáctky se s míčem ocitl Fernandez, který měl ale proti sobě hned tři bránící hráče. Domácí útočník se pokusil o střelu, která ale byla zablokována.
     
    72
    Hostující trenér nabádá hráče k větší aktivitě! Do šestnáctky si naběhl Mezquida, proti němuž vystartoval brankář. Hostující hráč tak do něj jen zakončil, Clark po zákroku potřebuje ošetřit.
    72. Mezquida (COL)
     
    73
    Domácí gólman stále sedí na trávníku a je v péči lékařů. Clark je otřesený, ale bude moci pokračovat v koncovce zápasu.
     
    76
    Colorado Rapids právě vstřelilo branku!
    A je znovu vyrovnáno! Na pravou stranu si naběhl SAM NICHOLSON, který se vydal přes obránce na střed hrací plochy. Následné zakončení pak zamířilo přesně do bližší šibenice branky, Clark nyní zůstal stát jako socha.
    76. Sam NICHOLSON - 2:2
     
    77
    Renzo Zambrano (Portland Timbers) se lokem opřel do pronikajícího soupeře a je tak dalším napomenutým hráčem dnešního zápasu.
     
    78
    Střídání v týmu Portland Timbers: ze hřiště odchází Valeri, přichází Paredes.
     
    81
    Do pokutového území vnikl Fernandez, který cpal zakončení ke vzdálenější tyč. Ovšem Howard si na balon sáhl a vytěsnil jej mimo prostor tří tyčí.
     
    82
    Do koncovky zápasu má lepší výchozí pozici Colorado, ovšem kvalita je na straně domácího celku. Portland se znovu hnal do brejku, jenže Fernandez si nepohlídal ofsajdovou past.
     
    83
    U rohového praporku se snažil získat míč Nicholson, jenž se ale dopustil faulu. Hostující hráč se okamžitě vydal k pomeznímu sudímu, aby si s ním celou situaci ještě prošel.
     
    85
    Colorado rozehrávalo další standardní situaci, jenže centr si v šestnáctce Portland pohlídal. Hra se na malou chvíli otáčí na polovinu Rapids.
     
    86
    V případě bodového zisku by Colorado opustilo poslední příčku Západní konference.
     
    87
    Střídání v týmu Colorado Rapids: ze hřiště odchází Lewis, přichází Serna.
     
    88
    I v deseti se domácí celek usadil na polovině soupeře. Portland se pokusil o dva centry z levé strany, ovšem oba byly zastaveny.
     
    89
    Za šestnáctkou si dlouho rovnal míč Shinyashiki, který chtěl zakončit. Jenže skvěle k němu přistoupil Chara, jenž celou situaci překazil.
     
    90
    Dalším napomenutým hráčem je Jeremy Ebobisse (Portland Timbers), který se při snaze získat míč dopustil faulu. Domácí hráč ve skluzu zasáhl šlapákem soupeře.
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se bude hrát ještě dalších šest minut.
     
    90+2
    Na levé straně přes obránce odcentroval Mezquida, ale míč zamířil jen k soupeři. Coloradu chybí v posledních minutách lepší kvalita předfinální fáze.
     
    90+4
    Hostující mužstvo rozehrávalo další standardní situaci, ovšem pro centr si z branky doběhl Clark. Colorado má sice o jednoho hráče navíc, ale zatím toho moc nevyužívá.
     
    90+6
    Hraje se poslední minuta nastaveného času. O centr se chtěl pokusil hostujíc Shinyashiki, jemuž balon sjel a zamířil jen mimo hrací plochu.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    Těžko říct, který tým bere bod více! Portland byl favoritem zápasu, ovšem situaci si zkomplikoval červenou kartou. Přesto se domácí dostali do vedení, když se z pokutového kopu trefil Valeri. Ovšem Coloradu se podařilo vyrovnat, když parádní pokus vyslal střídající Nicholson.

    Pokud se podíváme na tabulku Západní konference zjistíme, že Colorado opustilo poslední místo tabulky a posunulo se o skóre před Vancouver. I Portland si komplikuje postup do vyřazovacích bojů, jelikož na sedmý Dallas už ztrácí pět bodů, ovšem má na něj tři zápasy k dobru.
     
    S konstatováním, že Colorado vybojovalo cenný bod, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do nedělního dne. (07:10:12)

    Michal Luxa

    Branky: 27. Smith (vla.), 63. Valeri (pen.) – 28. Lewis, 76. Nicholson (Wilson)

    Karty:   22. Valeri (POTS), 77. Zambrano (POTS), 90. Ebobisse (POTS) – 23. Smith (COL), 59. Rubio (COL)   56. Cascante (POTS)


    Držení míče: 59 % : 41 %.
    Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 7:4. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 16:8.
    Portland Timbers: Clark – Moreira, Cascante, Dielna, Farfan (10. Valentin) – Zambrano, Chara – Asprilla (60. Fernandez), Valeri (C) (78. Paredes), Blanco – Ebobisse.
    Náhradníci: McIntosh – Conechny, Fernandez, Loria, Paredes, Polo, Valentin.

    Colorado Rapids: Howard (C) – Rosenberry, Abubakar, Smith, Vines – Wilson, Lewis (87. Serna) – Bassett (64. Mezquida), Rubio, Shinyashiki – Kamara (67. Nicholson).
    Náhradníci: Orwin – Anderson, Blomberg, Mezquida, Nicholson, Serna, Sjoberg.

    Rozhodčí: Stott – Da Silva, Elliott
    thejrc.org