Lok. Moskva – Kazaň 1:1 (kon.)
konec
FK Lokomotiv Moskva
1:1 (0:0)
FC Rubin Kazaň
Pondělí 15.07.2019, 19:00 • Stadion Lokomotiv, Moskva • Ruská Premier Liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou dohrávku prvního kola ruské Premier Ligy, v níž Lokomotiv remizoval na domácím hřišti s Kazaní 1:1. V prvním poločase branka nepadla, ačkoli k ní měl blízko Anton Mirančuk, nařízenou penaltu však neproměnil. Skóre se měnilo až v 66. minutě, z přímého kopu se prosadilo druhé z dvojčat Mirančukových, Alexej. Domácích najednou bylo všude plné hřiště, jenže poté přišla studená sprcha, když se po centru Dančenka z ojedinělé akce Kazaně hlavou trefil střídající Chviča Kvaracchelia. Vícemistr loňského ročníku už se na odpověď nezmohl, a tak hned v úvodním kole ztratil dva body, to Kazaň bude s bodem určitě spokojená.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (21:12:46)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Už je to jasné, utkání skončí remízou. Domácí fotbalisté ještě založili útok po levé straně, jenže Rybuse obral o míč při snaze o kličku Danil Stěpanov.
     
    90+5
    Čas se krátí, Lokomotiv, pokud včas získá balón, bude mít ještě jednu šanci na vstřelení branky. Tu předposlední zazdil Alexandr Kolomejcev, který si při zpracování pomohl rukou.
     
    90+4
    Alexej Mirančuk si myslel, žemu Dmitrij Živogljadov ještě sběhne na narážečku, jenže se mýlil. Pravý bek zůstal po první přihrávce stát u lajny.
     
    90+3
    Chviča Kvaracchelia si všiml, že gólman je vyběhnutý více než by měl být a tak se ho z poloviny hřiště snažil přelobovat. Úmysl to byl dobrý, realizace ovšem nevyšla. Střela šla mimo, navíc stejně byla nízká.
     
    90+2
    Žlutou kartu dostává Murilo Cerqueira (FK Lokomotiv Moskva).
    Žlutou kartu dostává Jevgenij Markov (FC Rubin Kazaň).
     
    90+1
    Po nešetrném zákroku Živogljadova zůstal na zemi ležet tentokráte Igor Konovalov. Hostům se tyto fauly hodí, neboť díky nim mohou pošetřit cenné vteřinky.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Brejk po přímém kopu, založený zase velmi aktivním Kvaraccheliou, vyvrcholil centrem Dančenka na Markova, ten se ale v době pasu už nacházel v ofsajdu.
     
    88
    Střídání v týmu FC Rubin Kazaň: ze hřiště odchází Vjačeslav Podběrjozkin, přichází Danil Stěpanov.
     
    87
    Tak zřejmě křeče chytli v závěru zápasu hostujícího kapitána. Spoluhráč okamžitě přispěchal s pomocí, o malou chvíli později přiběhli i lékaři.
     
    86
    Vjačeslav Podběrjozkin si při obranném skluzu zřejmě natáhnul sva, neboť zůstal ležet na zemi a okamžitě se chytnul za stehno.
     
    85
    Příchod Chviči Kvaracchelii rozhodně oživil hru Kazaně. Gruzínský hráč opět ukázal své kvality, když i na zemi dokázal obehrát Krychowiaka a posléze se jím i nechat faulovat.
     
    84
    Po centru z rohového kopu Jurij Djupin úplně promáhcl, naštěstí pro něj Alexandr Kolomejcev v pádu nedokázal zakončit přesně.
     
    83
    Chviča Kvaracchelia skvěle vystihl přihrávku Alexeje Mirančuka, následně se zbavil bránícího hráče, přes Barinova už se ovšem neprobojoval.
     
    82
    Žlutou kartu dostává Vitalij Denisov (FC Rubin Kazaň).
     
    81
    Střídání v týmu FK Lokomotiv Moskva: ze hřiště odchází Rifat Žemaletdinov, přichází Dmitrij Rybčinskij.
     
    80
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Skóre je vyrovnané, s čímž nebude spokojený hlavně Lokomotiv. Na to vstřelit vítěznou branku mu už ale příliš času nezbývá.

    Milan Huppert

    Branky: 66. Al. Mirančuk – 76. Kvaracchelia (Dančenko)

    Karty:   35. An. Mirančuk (LMO), 90+2. Cerqueira (LMO) – 18. Uremović (RKZ), 82. Vitalij Denisov (RKZ), 90+2. J. Markov (RKZ)

    Neproměněná penalta: 24. Al. Mirančuk (LMO), mimo


    FK Lokomotiv Moskva: Guilherme – Živogljadov, Cerqueira, Ćorluka, Rybus – Žemaletdinov (81. Rybčinskij), Krychowiak, Al. Mirančuk, Barinov, An. Mirančuk – Éder (58. Kolomejcev).
    Náhradníci: Kočenkov, Medveděv – Idowu, Kolomejcev, Kulikov, S. Kvěrkvelija, Lapšov, Lysov, Magkejev, Tugarev, Rybčinskij, Dorofejev.

    FC Rubin Kazaň: Djupin – Dančenko, Uremović, Sorokin, Vitalij Denisov – Davitašvili (66. Kvaracchelia), Podběrjozkin (88. Stěpanov), Ig. Konovalov, Mogilevec (70. Zakirov), Baškirov – J. Markov.
    Náhradníci: Iv. Konovalov, Volk – Akbašev, Kvaracchelia, Mikeltadze, Mikušin, Stěpanov, Zakirov, Starfelt.

    Rozhodčí: Vilkov – Gavrilin, Lunev
    thejrc.org