Švýcarsko – Česko 1:4 (kon.)
konec
Švýcarsko
1:4 (0:1, 0:1, 1:2)
Česko
Středa 24.07.2019, 14:30 • EZO Romanshorn • Reprezentace do 18 let
Partner:
     
    Pro dnešek se s vámi loučím. Reprezentační program pokračuje zítra a pozítří zápasy české dvacítky proti stejnému soupeři, byť na kempu ve Finsku, osmnáctku pak znovu uvidíme v akci příští sobotu. V Břeclavi sehraje generálku proti Američanům před startem Hlinka Gretzky Cupu, úvodní vhazování padne v 18:30.

    Příjemný zbytek dne! (16:42:19)
     
    Čeští hokejisté do 18 let tak po úvodní výhře 5:1 zvládli v Romanshornu i odvetu, tentokrát výsledkem 4:1. I přes mírné drama po švýcarském snížení měli zápas pod kontrolou, v závěru už díky sebevědomí ukázali i pěkné kombinace.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Sekundu před koncem ještě přichází menší trest pro Stefana Bottiniho (SUI) za podrážení.
     
    56:01
    Hru ve čtyřech si Češi před Hlinka Gretzky Cupem hodně otestují, dalším vyloučeným je Michal Simon (CZE) za podrážení.
     
    55:25
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už si troufnu říct, že to naše osmnáctka zvládne. Po čtvrtém gólu z hokejky JAKUBA MALÉHO může závěr utkání dohrát bez větších nervů – 1:4! Asistence: Jakub Konečný, Jan Myšák.
     
    52:04
    Na trestnou lavici tentokrát usedá Tobiáš Handl (CZE), a to za podrážení.
     
    49:55
    Česko právě vstřelilo branku!
    Náš tým ale naštěstí přichází s bleskovou odpovědí a znovu vede o dvě branky! Po nahrávce Tomáše Chlubny mířil přesně JAN MYŠÁK – 1:3. Asistence: Tomáš Chlubna.
     
    48:02
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Češi nabídli soupeři za dva zápasy už dvanáct přesilovek, a tu dvanáctou poprvé neubránili. SIMON KNAK snižuje na nejtěsnější rozdíl a zajišťuje dramatický závěr utkání – 1:2! Asistence: Noah Delémont, Dario Sidler.
     
    46:42
    Vladimír Kremláček (CZE) je vyloučen za faul kolenem a domácí mají šanci, aby se stavem něco udělali.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Také v prostřední části vstřelili jediný gól čeští mladíci, jmenovitě Michal Gut. Hra se přelévá z jedné strany na druhou, i Švýcaři si umí vytvořit tlak, nicméně co do počtu velkých šancí má náš tým znatelně navrch. Snad se mu podaří nějakou další brzy proměnit, aby definitivně odskočil do bezpečného vedení.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:03.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    33:18
    Jakub Konečný (CZE) si posedí na trestné lavici za podrážení, to znamená třetí oslabení našeho mužstva.
     
    30:30
    Česko právě vstřelilo branku!
    Jakmile se nám zápas překlenul do druhé poloviny, česká osmnáctka zvyšuje svůj náskok! Postaral se o to kapitán MICHAL GUT, jenž tak zapisuje druhý bod – 0:2. Uvolní se našemu týmu znovu ruce a dovede utkání do bezproblémového finiše? Bez asistence.
     
    22:56
    Třetí početní výhoda pro české mužstvo přichází poté, co se hákováním provinil Robin Lekic (SUI).
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní část se nesla ve znamení mírné převahy české reprezentace. Více se dostává do šancí, ale zatím jí chybí častější střelba. I proto se už po Pavlu Novákovi nikdo další neprosadil.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:15.

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 49. Knak (Delémont, Sidler) – 4. Novák (Gut), 31. Gut, 50. Myšák (Chlubna), 56. Malý (Konečný, Myšák)


    Švýcarsko: Henauer (Patenaude) – Sidler, Delémont, Von Allmen, Meier, Streule, Guignard, Nussbaumer – Reichle, Fahrni, Dufey – Knak (C), Lindemann, Hofer – Derungs, Lekic, Robin – Bottini, Bieri, Bärtschi – Ritzmann. Trenér: Martin Höhener.
    Česko: Čajan (Bednář) – Vacík, Baláž, Bláha, Hampl, Hrádek, Svozil, Malák, Kremláček – Novák, Gut (C), Chlubna – Myšák, Konečný, Malát – Binias, Ivan, Macháček – Simon, Handl, Malý. Trenér: Karel Beran.

    Rozhodčí: Urban, Graber – Dittli, Buff (všichni SUI).
    thejrc.org