Genk – Kortrijk 2:1 (kon.)
konec
KRC Genk
2:1 (0:1)
KV Kortrijk
Pátek 26.07.2019, 20:30 • Luminus Arena, Genk • Belgická liga • 1. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 11:6. Rohy: 6:2. (22:21:43)
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Genku, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Kortrijk se od vstřelené branky zatáhl do úporné obrany, což nebylo dobré řešení. Soupeř totiž po změně stran otočil výsledek ve svůj vlastní prospěch, přičemž rozhodující branku vstřelil Ianis Hagi, jenž byl na hřišti pouze dvě minuty. Kortrijk se v závěru utkání snažil s výsledkem něco udělat, nakonec se mu to ale nepovedlo.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Standardní situace nepřinesla nic nebezpečného, a tak hostující brankář Bruzzese mohl odkopávat od své svatyně.
     
    90+3
    Nedovoleným zákrokem se prezentoval hostující Kagelmacher, který zahrál vysokou nohou. Genk bude mít k dispozici standardní situaci.
     
    90+2
    K hlavičkovému pokusu se dokázal dostat hostující Bacula, jehož rána směřovala pouze doprostřed branky, kde se nacházel Vuković.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o pět minut.
     
    90
    Střídání v týmu KRC Genk: ze hřiště odchází Junja Ito, přichází Jakub Piotrowski.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Genk i nadále vede o jednu branku, určitě se bude ještě nastavovat.
     
    88
    Samata se pokoušel zastihnout míč na hrací ploše, avšak nakonec se mu to nepodařilo. Mezitím skončil na zemi jeden z hráčů domácího celku.
     
    87
    Hines-Ike celkem odvážnou zpětnou přihrávkou oslovil brankáře Bruzzeseho, který rychlým způsobem poslal míč do bezpečnějšího prostoru.
     
    86
    Žlutou kartu dostává Petar Golubović (KV Kortrijk).
     
    86
    Útočným faulem si na opačné straně vypomohl Ocansey, který zezadu poslal k zemi protihráče. Jednoznačný faul, který uviděl také hlavní rozhodčí.
     
    85
    O něj se postaral obránce Maehle, který celkem dlouho váhal. Nakonec mu na pomoc přispěchal Hagi, kterému se nepovedlo otřít míč o nohu protihráče.
     
    84
    Hagimu se podařilo přeposlat míč na pravou stranu, kde se zjevil Heynen, který se ale daleko nedostal. Následovat bude další autové vhazování.
     
    79
    Ochozy stadionu jsou ve varu, domácí hráči totiž otočili jednobrankové manko. Před malým momentem se Hagimu podařilo přenést hru na Uronena.
     
    78
    Hodně rychle musel jednat také hostující brankář Bruzzese, který konstruktivní rozehrávkou našel kolegu z obrany Goluboviće, který byl povalen na zem.
     
    77
    Kortrijk to nyní bude mít hodně složité, prohrává totiž o jednu branku. Hosté tak musí zabrat, jejich herní projev není už delší dobu vůbec optimální.
    76. Ianis HAGI - 2:1

    David Suchý

    Branky: 50. Nygren, 76. Hagi – 13. De Sart

    Karty:   86. Golubović (KRT)


    Držení míče: 65 % : 35 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 11:6. Rohy: 6:2.
    KRC Genk: Vuković – Maehle, Dewaest, Cuesta, Uronen – Nygren (74. Hagi), S. Berge, Heynen – Ito (90. Piotrowski), Samatta, Benson (63. Paintsil).
    Náhradníci: Coucke – Hagi, De Norre, Lucumi, Khammas, Odey, Paintsil, Piotrowski, Wouters.

    KV Kortrijk: Bruzzese – Golubović, Hines-Ike, Kagelmacher, D'Haene – De Sart, Van der Bruggen – Kage (54. Ocansey), Ajagun (67. Rolland), Bacula – Mboyo (71. Ezekiel).
    Náhradníci: Deman, J. De Smet – Ezekiel, Ivanof, Mujakić, Kovačević, Rougeaux, Rolland, Ocansey.

    Rozhodčí: Lambrechts – De Rocker, Hillaert
    thejrc.org