Grêmio – Libertad 2:0 (kon.)
konec
Grêmio
2:0 (0:0)
Club Libertad
Pátek 26.07.2019, 02:30Copa Libertadores • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Máme za sebou úvodní osmifinálové utkání v rámci Copy Libertadores, v němž brazilské Grêmio na domácím hřišti porazilo paraguayský Club Libertad 2:0. Přitom to na výhru domácích vůbec nevypadalo. Sice v prvním poločase byli dominantní na míči, žádnou příležitost, po níž by snad měla padnout branka, si ale nevypracovali.

    V úvodu druhého poločasu navíc přišla velká komplikace, když byl v 51. minutě vyloučen stoper Geromel. Svěřenci trenéra Portaluppiho se ale nestáhli tak, jak se asi očekávalo, a odhodlanost jim přinesla kýžené ovoce, když v 71. minutě dopravil do brány přizvednutý centr po rohovém kopu Diego Tardelli. A to ještě nebylo vše. Domácí se v početní nevýhodě prosadili i podruhé a znovu u toho byl střídající hráč, po pasu z přímého kopu uklidil míč k bližší tyči David Braz. Zbývající minuty fotbalisté domácího celku přestáli bez úhony a do odvety tak půjdou ve velmi dobré pozici, Club Libertad má do příštího střetnutí rozhodně nad čím přemýšlet.

    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:34:47)
     
    90+7
    Konec zápasu.
     
    90+6
    V samotném závěru utkání ještě inkasuje žlutou kartu Ivan Franco, jenž z frustrace udělal stoličku Brazovi. Domácí stoper naštěstí dopadl na trávník v dobré poloze.
     
    90+6
    Leo Gomes se po pravé straně neprotáhl přes Franca, vybojoval ovšem alespoň autové vhazování. Pro balón se pochopitelně nežene.
     
    90+5
    Stoperská dvojice v modr-černém se nyní výborně postrážila Martíneze, který se snažil proniknout za obranu, hlavičkou ale odvrátil balón z vlastního pokutového území Braz.
     
    90+4
    Zády k bráně si Rivero zpracoval balón, aby se následně pokusil o akrobatické zakončení nůžkami. Míč proletěl vysoko nad Victorovou svatyní.
     
    90+3
    Snaha Grêmia je jasná. Udržet dvoubrankové vedení, které by do odvety bylo výborným základem. Hluboko do defenzivy se stáhl i forvard Tardelli.
     
    90+2
    Martínez dostal pěknou přihrávku na hranu šestnáctky, nedokázal si však ideálně zpracovat balón, čehož okamžitě využil k dalekému odkupu stoper Kannemann.
     
    90+1
    Naivně se Alisson pustil do předem traceného souboje proti trojici protihráčů. O balón přišel hned proti prvnímu.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.
     
    89
    Dlouhý nákop na pravou stranu směřoval na Riverose, skvěle ovšem vyběhl domácí gólman Victor, jenž ze vzduchu lapil míč do koše.
     
    88
    Trenér Reanto Portaluppi si může mnout ruce. Střídání mu dnes vyšly naprosto dokonale. Diego Tardelli a David Braz se totiž postarali o obě branky brazilského celku.
     
    87
    Bruno Cortez si při hlavičkovém souboji doslova osedlal soupeře, za což vidí od hlavního rozhodčí kartu žluté barvy.
     
    86
    Střídání v týmu Grêmio: ze hřiště odchází Maicon, přichází Romulo.
    84. David BRAZ - 2:0
     
    84
    Grêmio právě vstřelilo branku!
    Davy šílí, Grêmio se podruhé prosazuje v početní nevýhodě! Pas z přímého kopu si našel DAVID BRAZ, jehož hlavička na přední tyč jakoby zaskočila gólmana, ten totiž vůbec nereagoval!
     
    83
    Střídání v týmu Club Libertad: ze hřiště odchází Antonio Bareiro, přichází Óscar Cardozo.
     
    82
    Prudký náraz na Bareirovi zřejmě zanechal důsledky. Hostující hráč se chytl za pravý bok a signalizuje, že dál hrát prostě nemůže.

    Milan Huppert

    Branky: 71. Tardelli (Kannemann), 84. Braz

    Karty:   23. Jean (GRM), 87. Cortez (GRM) – 38. Barela (LBD), 40. Espinoza (LBD), 90+6. Franco (LBD)   51. Geromel (GRM)


    Grêmio: Victor – Gomes, Geromel, Kannemann, Cortez – Maicon (86. Romulo), De Souza – Alisson, Jean (63. Tardelli), Everton – André (57. Braz)
    Náhradníci: César – Braz, Galhardo, Luan, Miranda, Moura, Pepe, Rocha, Romulo, Tardelli, Thaciano, Tonhao

    Club Libertad: Silva – Piris, L. Cardozo, da Silva, Espinoza – Bareiro (83. O. Cardozo), Mejia, Riveros, Franco – Oviedo (61. Rivero) – Benítez (56. A. E. Martínez)
    Náhradníci: Servin – Aquino, Cáceres, Camale, O. Cardozo, A. E. Martinez, H. Martinez, Rivero, Sanabria, Torres, Viera

    Rozhodčí: Ostojich – Popovits, Soppi (URU)
    Pátek 02.08.2019
    Libertad - Grêmio 0:3

    Branky: 7. Jean (pen.), 19. André, 45+2. André (Jean)

    Karty:   41. Cáceres (LBD), 71. Piris (LBD), 86. Mejía (LBD) – 56. Thaciano (GRM)

    Držení míče: 52 % : 48 %.
    Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 19:6. Rohy: 13:1. Fauly: 18:16.
    thejrc.org