Real Madrid – Atlético 3:7 (kon.)
konec
Real Madrid
3:7 (0:5)
Atlético Madrid
Sobota 27.07.2019, 02:00 • MetLife Stadium, East Rutherford (USA) • International Champions Cup
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto divokého zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:21:51)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:13. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:12.
     
    Tak to bylo něco! Fanoušci v East Rutherfordu viděli během madridského derby rovných deset gólů! Ač to zní šíleně, tak z pohledu Realu nakonec nevypadá konečné skóre tak hrozivě, jak to vypadalo po gólu Diega Costy na 6:0. Po prostřídání už to byl od obou týmů neorganizovaný chaos a Realu se díky dvěma gólům z posledních pěti minut ještě povedlo zmírnit manko na rozdíl čtyř gólů. I tak to byl v jeho podání obrovský propadák, zejména defenziva bílého baletu byla přímočarými akcemi zcela rozebraná. Z individuálního hlediska se bude nejvíce mluvit o Diegu Costovi, který nasázel bezradnému soupeři hned čtyři trefy, aby se v 64. minutě nechal společně s Danim Carvajalem vyloučit. Oba kluby rovněž přišly o zraněné útočníky, po Moratovi velmi brzy střídal také Jović.
     
    90
    Konec zápasu.
    89. Javi HERNÁNDEZ - 3:7
     
    89
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Fotbalová exhibice pokračuje jubilejním desátým gólem! Felipe odvrátil Vázquezův centr na roh, po kterém z dálky vypálil Kubo. Oblak míč jenom vyrazil a to vedlo k hlavičce de la Fuenteho do tyče. Míč se za brankářovými zády kutálel podél brankové čáry, dokud ho do sítě nedorazil dobíhající JAVI HERNÁNDEZ.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Nacho (Real Madrid CF).
     
    87
    Průbojný Rodrygo se sice dostal do pokutového území, ale u jeho pravého kraje už nedostal čas a prostor k nějaké finální přihrávce.
    86. Karim BENZEMA - 2:7
     
    86
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Je sníženo! KARIM BENZEMA potvrdil roli kanonýra a precizní ranou k tyči nedal brankáři Atlética sebemenší možnost zasáhnout.
     
    85
    Nacho si troufl na pěknou individuální akci, kterou ve vápně zastavil až faul Herrery. Také Real může skórovat z penalty!
     
    84
    Héctor Herrera jedno z mnoha propadnutí hráčů Realu nepotrestal. S míčem se vydal do křídla a pak odentroval jen na vracejícího se zadáka.
     
    83
    Gareth Bale, který dnes hraje za Real možná naposledy, nabral na levé straně výtečnou rychlost. Carlos Isaac ho nestíhal, ale měl kliku, že waleské křídlo střílelo z úhlu nepřesně.
     
    82
    Hráči v bílém se ubránili díky neadresnému odkopu do středu hřiště. Tam byl posléze Benzema faulován Héctorem Herrerou.
     
    81
    Rohový kop pro Atlético.
    80. Vitolo (ATM)
     
    80
    Nebezpečný brejk dva na dva zakončoval Vitolo, kterému trochu znepříjemnil situaci Navasův výběh. Místo střely do odkryté branky tak letěl míč jenom nad břevno.
     
    79
    Po velkém počtu změn je to na hřišti jeden velký neorganizovaný chaos. Stále ale platí, že se hraje v obrovském tempu.
     
    78
    A ještě jeden. Kdyby zůstal praporek dole, upaloval by jeden z mladíků po úplně opuštěném levém křídle.
     
    76
    Ofsajd Atlética.
     
    74
    Navas po přetaženém centru Isaaca nešikovně namazal Camellovi. Ten však byl viditelně překvapen a při rutinní dorážce z hranice malého vápna trefil míč tak špatně, že ho zkušený gólman uprostřed branky ještě zvládl zachytit.
     
    72
    Gareth Bale se před Oblakem dostal k centru z pravé strany. Chybičku Felipeho ale nepotrestal, neboť balón letěl nad břevno.
    70. VITOLO - 1:7
     
    70
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Další hřebíček do rakve Realu zabouchl střídající VITOLO, který se nadechl k parádnímu sólu. U půlící čáry vyškolil dva protihráče a pak už měl poměrně otevřenou cestu k sedmému gólu svého týmu.
     
    69
    Real je po změně stran jasně lepší. Hráči bílého baletu mají evidentně obrovskou motivaci, aby s touto podobou skóre ještě něco udělali.
     
    67
    Přihrávka jednoho z hráčů Realu propadla až do předbrankového prostoru. Benzema se rozhodl pro přihrávku na střed, jenže tam nikdo v bílém nebyl.
     
    66
    Také Atlético hromadně střídá. Z deseti hráčů zůstal na place jen Oblak, před kterým zápas dohrají Camello, Felipe, Llorente, Isaac, Montero, Sanabria, Vitolo, Herrera a Manuel Sánchez.
     
    65
    Po několikaminutovém přerušení se opět hraje. Oba týmy pokračují jen v deseti lidech.
     
    65
    A padla také jedna žlutá karta, kterou viděl středopolař Atlética Saúl Ñíguez.
    64. Hromadná potyčka a červené karty pro Costu s Carvalem
     
    64
    Všechno začalo běžným faulem Carvajala na Lemara, který se rozhodl oplácet Diego Costa. Autor čtyř gólů viděl rovnou červenou kartu, což platí i o Carvajalovi.
     
    63
    Na hřišti se strhla hromadná šarvátka. Nikoho asi nepřekvapí, že se uprostřed dění ocitl Diego Costa. Nějakou chvíli asi bude trvat, než se situace uklidní.
     
    62
    Trenér Zidane sáhl k hromadnému střídání! Na hřiště jdou Rodrygo, Kubo, Bale, de la Fuente a Sánchez. Staženi byli Modrić, Marcelo, Isco, Hazard a Ramos.
    60. NACHO - 1:6
     
    60
    Real Madrid právě vstřelil branku!
    Po hodně hry se Real dočkal vytouženého snížení! Hazard náhlým zrychlením na pětníku prošel přes dva obránce. Oblak jeho střílený centr z levého křídla vyrazil jen k NACHOVI a ten už zblízka dopravil balón do sítě.
     
    58
    Hazard natáhl krok na levé straně, kde mu přišel na pomoc Isco. Real se musel přesunout doprava, odkud Vázquez odcentroval na Benzemu, jehož hlavička byla sražena na roh.
     
    57
    Při trochu těžkopádné akci Realu se do ofsajdu dostal Luka Modrić. Trio zkušených záložníků bílého baletu působí dosti bezradným dojmem.
     
    56
    João Félix se pokoušel elegantně přejít přes dva zbývající obránce. Do jednoho z nich ale narazil a kýženého odpískání nedovoleného zákroku se už nedočkal.
     
    55
    Marcelo přeci jen vrátil míč do pokutového území, kde to nůžkami zkoušel také Sergio Ramos, jenže branka Atlética v ohrožení znovu nebyla.
     
    54
    Carvajal z pravé autové čáry našel Vázqueze, který okamžitě pálil, ale Hermoso balón srazil na roh. Z něj už hráči v bílém nic nevymysleli.
     
    53
    S netradiční padesátkou hrající Eden Hazard na sebe navázal dva hráče a zleva přihrál k malému vápnu na Marcela. Ten se položil do nůžek, nicméně Oblak zasahovat nemusel.
    51. Diego COSTA - 0:6
     
    51
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Ani na šestou trefu nemuseli fanoušci Atlética čekat příliš dlouho. Po faulu na obranné polovině stačily červenobílým jen dvě přihrávky ke gólové střele. Po hezké kolmici Félixe se o ni znovu postaral DIEGO COSTA, na jehož náběh obrana Realu vůbec nezareagovala.
     
    50
    Thomas Lemar na půlící čáře přepadl přes nohy Luky Modriće. Žádný velký kontakt tam nebyl, ale nedovolený zákrok se přesto pískal.
     
    49
    Iscův faul neznamenal pro Real žádné větší potíže. Během rozehrávky standardní situace totiž Hermoso svalil k zemi Vázqueze.
     
    48
    Diego Costa vybojoval balón u levé postranní čáry, odkud se přesouval k vápnu, ale jeden z obránců mu kulatý předmět ukopl na rohový kop.
     
    47
    Real nastoupil do druhé půle aktivně. Po získaném rohu ale vyprodukoval jen slaboučkou Modrićovu střelu z dobrých třiceti metrů.
     
    46
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Álvaro Odriozola, přichází Dani Carvajal.
     
    46
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Vinícius Júnior, přichází Lucas Vázquez.
     
    46
    Střídání v týmu Real Madrid CF: ze hřiště odchází Thibaut Courtois, přichází Keylor Navas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Je za námi jen těžko uvěřitelný první poločas, během kterého Real schytal potupný pětigólový debakl! Předzvěstí dalšího průběhu byla už první minuta, kdy skóre otevřel Diego Costa. Ten nakonec skóroval hned třikrát, když v osmadvacáté minutě zužitkoval nahrávku Ñígueze a chvíli před přestávkou zužitkoval i pokutový kop. Real vzadu hořel a vepředu zahrozil jen jednou, když Vinícius Júnior orazítkoval Oblakovu pravou tyč. Oba celky už přišly o své útočné hroty, po zranění Álvara Moraty musel brzy střídat také Luka Jović.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    45+1
    V jediné nastavené minutě dostal Real k dispozici standardní situaci. Ani tento centr z levého okraje hřiště ale nenadělal obraně Atlética žádné komplikace.
    45. Diego COSTA - 0:5
     
    45
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Asi nikdo by před zápasem nevěřil, že Atlético bude mít ještě do poločasu pětigólový náskok! Míč si na penaltový puntík postavil DIEGO COSTA, který si sice nedal moc záležet na umístění střely, ale ke škodě to rozhodně nebylo, protože Courtois předem skákal na opačnou stranu.
     
    44
    Penalta pro Atlético Madrid! Nešikovný obranný zákrok uvnitř pokutového území vyrobil Isco, který ještě může poděkovat rozhodčímu, že od něj nedostal druhou žlutou kartu.
     
    43
    João Félix se vysunul až na hrot útoku. Po dobré průnikové přihrávce se ale dostal z ideálního úhlu pro střelu a z levé strany Courtoise nepřekonal.
     
    42
    Další prohřešek proti pravidlům. Atlético se po rozehrávce ze středu hřiště dostalo k autovému vhazování, nicméně se samo vrátilo do hloubi vlastní poloviny.
     
    42
    Hned dvakrát se ke střele z rohu šestnáctky dostal Marcelo. V obou případech ale trefil pouze první překážku v dresu Atlética.
     
    41
    A ještě jednou v akci třiadvacetiletý pravý obránce Álvaro Odriozola. Rozhodčí Unkel však posoudil jeho důraz v souboji jako nedovolený.
     
    40
    Stefan Savić byl ve správnou chvíli na tom nejpotřebnějším místě a poblíž Oblakovy branky eliminoval hrozbu z centru ze strany. Napravo opět operoval Odriozola.
    38. Vinícius Júnior (REA)
     
    38
    První větší možnost pro Real! Vinícius Júnior dostal míč od jednoho ze záložníků, ve vápně se bleskově otočil a trefil pravou tyč Oblakovy brány!
     
    37
    Félix krásně přenesl hru doprava na Trippiera. Ten z nelehké situace dokázal odcentrovat, ale Lemarovi se v trochu akrobatické pozici nepovedlo vypálit mezi tyče.
     
    36
    Tak trochu zakončení ze zmaru teď předvedl brazilský talent Vinícius Júnior. Rána z obrovské dálky ale neměla razanci ani potřebnou přesnost.
     
    35
    Přetažený centr Luky Modriće sklepával do lepšího palebného úhlu Benzema, jenomže hlavní rozhodčí mu pískl útočný faul.
     
    34
    Zatímco Atlético hrozí prakticky z každé akce, tak Real toho směrem dopředu zatím moc nevymyslel. Marcelův centr neměl šanci na úspěch.
    33. Stefan Savić (ATM)
     
    33
    Defenziva Realu si dnes zřejmě vzala dovolenou. Lemarův centr z levé strany přistál na hlavě Saviće, který vyprodukoval dobrou hlavičku, ovšem Courtoisův dobrý zákrok pátému inkasovanému gólu zamezil. V obrané činnosti tentokrát propadl Kroos.
     
    32
    Sergio Ramos nechtěl riskovat další chybu a po centru z hloubi pole odhlavičkoval balón nad břevno vlastní branky. Je z toho roh.
     
    31
    Žlutou kartu dostává Isco (Real Madrid CF).
     
    29
    Po Moratovi je kvůli zranění vyřazen také útočník na druhé straně. Luka Jović přepouští místo Karimu Benzemovi.
    28. Diego COSTA - 0:4
     
    28
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Na MEtLife Stadion se rýsuje obrovská ostuda pro slavný Real! Zatím mizerně hrající Ramos nakopával z vlatního vápna na Modriće. Balón ale zachytil Ñíguez a dobře promyšlenou krátkou kolmicí dostal do gólovky DIEGA COSTU. Zkušenýútočník byl znovu sám před belgickým gólmanem a bezpečně zvýšil už na 4:0.
     
    27
    Na řadu přišel přímý kop z osy hřiště. Thoams Lemar si věřil na přímou střelou z třiceti metrů, ovšem zeď Realu jeho projektil na branku nepustila.
     
    26
    O jednoho muže oslabený Real se hodně zatáhl. O získání balónu se pokoušel Ramos, nicméně mu byl odpískán jasný faul na otáčejícího se Félixe.
     
    25
    O něco hůře tento souboj odnesl srbský útočník Realu, který za koncovou čarou podstupuje rychlé ošetření kolena. Doufejme, že se nebude jednat o nic vážného.
     
    24
    Vinícius Júnior měl dost času na provedení centru z pravé strany. Oblak se po míči natáhl pravou rukou, přičemž se nepříjemně srazil se skluzujícím Jovićem. Oba hráči budou potřebovat trochu času na regenarci.
     
    22
    Nacho musel na půlce stáhnout Correu, aby zamezil nadějnému brejku. Krátce po rozehrání se zrodila jen nepřesná kolmice končící u Courtoise.
     
    21
    Eden Hazard si došel pro faul ve středu pole. Pro Real to žádná výhoda ale nebyla, protože Marcelo vzápětí pokazil rychlou přihrávku.
    19. Ángel CORREA - 0:3
     
    19
    Atlético právě vstřelilo branku!
    A máme tu i třetí gól, po kterém je Real zralý na ručník! Atléticu teď pomohla i trochu štěstí, když Koke propasíroval krátký pas přes dva vystupující beky na nedávno příchozího ÁNGELA CORREU. Ten díky špatnému postavení Marcela nebyl v ofsajdu a zcela sám před Courtoisem si už věděl rady.
     
    18
    Posila z brazilského Paranaense je po obstřiku boku zpět na nohou. Právě po Lodiho vhazování se Atlético rychle přemístilo na útočnou třetinu hřiště.
     
    17
    Atlético si počíná suverénně, ale i tak má starostí více než dost. Po Moratovi má zdravotní problémy také Renan Lodi.
     
    16
    Renan Lodi viditelně přihrál pád, když předním proběhl Odriozola. Na penaltu to stejně být nemohlo, protože k souboji došlo na čáře ohraničující pokutové území.
     
    15
    Počínání obrany Realu je zatím naprosto trestuhodné. Muži v bílém před vlastní brankou jen stáli a sledovali dvě střely z kopaček soupeřů. Ta od Lemara byla sražená, zatímco s dorážkou Costy si už musel poradit Courtois.
     
    14
    Álvaro Odriozola se v úvodu zápasu snaží být hodně aktivní. V tomto případě se o něj v prostoru vedle šestnáctky ale zkušeně postaral Lodi.
     
    13
    Skutečně je to tak, Álvaro Morata je kvůli pravděpodobnému svalovému problému ze hry. Na place se tak nečekaně brzy objevil Ángel Correa.
     
    12
    Hra je přerušena, neboť musí být ošetřen Álvaro Morata. Šestadvacetiletý útočník si sundal pravou štulpnu a na první pohled se zdá, že bude muset střídat.
     
    11
    Dosud neviditelný Eden Hazard potáhl míč po odkryté ose hřiště, jenže Vinícius Júnior ho po jeho přihrávce lacino ztratil na rohu velkého vápna.
     
    10
    A div, že to nebylo už o tři góly! Atlético se s velkou lehkostí dostalo do přečíslení čtyři na dva. Morata nabídl míč Félixovi a ten ze střední vzdálenosti těsně minul ze svého pohledu pravou tyč.
    8. João FÉLIX - 0:2
     
    8
    Atlético právě vstřelilo branku!
    No to jsou věci, Atlético vede v osmé minutě už o dva góly! Velkou zásluhu na tom má Saúl Ñíguez, který zachytil míč metr před pokutovým územím a zleva ho poslal do ohně, kde Marcela předskočil JOÃO FÉLIX a jednoduchým způsobem dopravil balón za Courtoisova záda.
     
    7
    Odriozola podpořil ofenzívu, z blízkosti koncové čáry přihrával pod sebe, avšak čekající Vinícius Júnior se kvůli včasnému zásahu obrany balónu nedočkal.
     
    6
    Hraje se v parádním tempu. Real se dostal k dalšímu rohu, po němž zleva centroval Marcelo, ale Vinícius Júnir balón prodloužil jen do autu.
     
    5
    Diego Costa se díky chytrému obloučku přes obrannou linii dostal do samostatného úniku. Míč si v jednom okamžiku ale příliš předkopl a poslal jej až k brankáři Realu.
     
    4
    Jenže Atlético nemělo žádný problém s ubráněním centru Toniho Kroose. Svěřenci trenéra Simeoneho vyrazili do rychlého brejku, ale nevyřešili ho tak, aby došlo k zakončení.
     
    3
    První útočná akce Realu končí alespoň ziskem rohového kopu. Na pravé straně jej vybojoval Álvaro Odriozola.
    1. Diego COSTA - 0:1
     
    1
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Tak to je šokující začátek, Los Colchoneros skórují už po čtyřiceti vteřinách hry! João Félix z osy hřiště přihrál k vápnu na DIEGA COSTU, jehož střelu z úhlu výrazně tečoval stoper Ramos a přesměroval balón k pravé tyči Courtoisovy branky. Belgický gólman už byl bez šance.
     
    1
    Úvodní výkop zápasu provedli hráči Realu, kteří nastupují v tradičních bílých, zatímco jejich soupeři v červenobílých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    O losování se netradičně postaral populární hokejista P. K. Subban, který bude od nové sezóny hájit barvy New Jersey Devils.
     
    Oba týmy už jsou na hrací ploše, což předznamenává brzký začátek zápasu. Hráči Realu nastoupili v tričkách s přáním rychlého uzdravení, které je věnováno Marcu Asensiovi.
     
    Úvodní sestavy:

    Real Madrid CF: Courtois – Odriozola, Ramos, Nacho, Marcelo – Kroos, Modrić, Isco – Vinícius Júnior, Jović, Hazard.
    Náhradníci: Navas, Lunin, Altube – Carvajal, de la Fuente, Fidalgo, Mendy, Sánchez, Seoane, Varane, Bale, Mariano, Kubo, L. Vázquez, Benzema, Díaz, Rodrygo.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier, Savić, Hermoso, Lodi – Félix, Saúl Ñíguez, Koke, Lemar – Costa, Morata.
    Náhradníci: Adán, Dos Santos – Correa, Herrera, Llorente, Felipe, Montero, Moya, Isaac, Riquelme, Sanabria, Saponjić, Vitolo.
     
    Atlético Madrid

    Také druhý madridský celek se nachází ve stádiu menší proměny. Los Colchoneros obsadili v loňském ročníku LaLigy pěkné druhé místo, ale ani tak nedokázali ve svém středu udržet hvězdného Francouze Griezmanna, jenž se rozhodl pro přesun do Barcelony. Kromě něj skončili na novém stadionu Wanda Metropolitano také další dlouholeté opory – stoper Diego Godín se jako volný hráč přesunul do Interu Milán a jeho parťák z hraje obrany Filipe Luís zvolil návrat do rodné Brazílie. Naopak novými tvářemi jsou třeba Kieran Trippier z Tottenhamu nebo supertalentovaný mladíček João Félix, jenž zářil v dresu Benficy Lisabon. V probíhající přípravě Atlético odehrálo dva testovací duely, nejprve porazilo 3:0 Numancii a pak v penaltovém rozstřelu udolalo 1:0 mexickou Guadalajaru.
     
    Real Madrid CF

    Třiatřicetinásobný španělský mistr má před sebou velkou výzvu v podobě odčinění zpackané sezóny 2018/19. Real po odchodu fenomenálního Portugalce Cristiana Ronalda podával velmi špatné výkony a příliš mu nepomohl ani návrat uznávaného kouče Zidanea. Pod jeho vedením skončili Los Blancos na třetím místě ligové tabulky, z něhož ztratili na mistrovskou Barcelonu propastných devatenáct bodů. Žádná sláva to nebyla ani v Lize mistrů, kde třináctinásobný držitel ušatého poháru skončil již v osmifinále na nizozemském Ajaxu. Nebylo se tak co divit, že vedení Realu přivedlo do Madridu hned několik zvučných jmen. Z Chelsea dorazil Eden Hazard, z Lyonu obránce Mendy nebo ze Santosu brazilský útočník Rodrygo. Do dnešního zápasu nezasáhne Marco Asensio, který se na delší dobu zranil. V předchozích dvou přípravných duelech Real prohrál 1:3 s Bayernem Mnichov, ale pak v penaltách porazil výsledkem 3:2 londýnský Arsenal.
     
    Všem fotbalovým fanouškům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu přípravného turnaje International Champions Cup. Od dvou hodin se můžeme těšit na atraktivní madridský souboj mezi Realem a Atléticem!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

    Michal Břuchanský

    Branky: 60. Nacho, 86. Benzema (pen.), 89. Hernández – 1. Costa (Félix), 8. Félix (Ñíguez), 19. Correa (Koke), 28. Costa (Ñíguez), 45. Costa (pen.), 51. Costa (Félix), 70. Vitolo

    Karty:   31. Isco (REA), 88. Nacho (REA) – 65. Ñíguez (ATM)   64. Carvajal (REA) – 64. Costa (ATM)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 6:13. Střely mimo: 6:6. Rohy: 6:4. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 20:12.
    Real Madrid: Courtois (46. Navas) – Odriozola (46. Carvajal), Ramos (62. J. Sánchez), Nacho, Marcelo (62. Bale) – Kroos, Modrić (62. Kubo), Isco (62. Rodrygo) – Vinícius Júnior (46. L. Vázquez), Jović (29. Benzema), Hazard (62. de la Fuente).
    Náhradníci: Navas, Lunin, Altube – Carvajal, de la Fuente, Fidalgo, Mendy, J. Sánchez, Seoane, Varane, Bale, Mariano, Kubo, L. Vázquez, Benzema, Díaz, Rodrygo.

    Atlético Madrid: Oblak – Trippier (66. Isaac) Savić (66. Felipe), Hermoso (66. Montero), Lodi (66. M. Sánchez) – Félix (66. Vitolo), Saúl Ñíguez (66. Herrera), Koke (66. Llorente), Lemar (66. Sanabria) – Costa, Morata (13. Correa).
    Náhradníci: Adán, Dos Santos – Correa, Camello, Herrera, Llorente, Felipe, Montero, Moya, Isaac, Riquelme, Sanabria, M. Sánchez, Saponjić, Vitolo.

    Rozhodčí: Ted Unkel (USA)
    bahis siteleri