New York City – Kansas City 3:1 (kon.) | Los Angeles FC – Atlanta United 4:3 (kon.)
konec
Los Angeles FC
4:3 (4:2)
Atlanta United FC
Sobota 27.07.2019, 04:05 • Banc of California Stadium, Los Angeles • Americká MLS
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Vítám všechny fotbalové fanoušky u dalšího zápasu americké MLS, v němž se představí Los Angeles FC a Atlanta United FC.
     
    Při představení soupeřů zjistíme, že Los Angeles bude plnit roli mírného favorita zápasu. Domácí mužstvo najdeme na prvním místě Západní konference, když získalo šestačtyřicet bodů. V posledních pěti střetnutí Los Angeles vyhrálo tři a dvakrát odešlo poražené. Nejlepším střelcem týmu je Carlos Vela, který soupeřům nasázel jednadvacet branek. Také Atlanta hraje ve vyšších patrech tabulky. Hostující celek najdeme na druhém místě Východní konference, když získalo šestatřicet bodů. United získalo v posledních pěti utkáních deset bodů. Nejlepším střelcem týmu je Josef Martinez, který se prosadil šestnáctkrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Los Angeles FC: Fink – Beitashour, Zimmerman, Segura, Harvey – Kaye, Atuesta, Blessing – Vela (C), Diomande, Rossi.
    Náhradníci: Miller – Jaković, Nguyen, Perez, Pérez, Ramírez, Zelaya.

    Atlanta United FC: Guzan (C) – Gressel, Robinson, Gonzales, Escobar – Nagbe, Remedi, Adam – G. Martínez, J. Martínez, Hyndman.
    Náhradníci: Barco, Larentowicz, Meram, Pakrhurst, Pereira, Pogba, Vazquez.

    Rozhodčí: Elfath – Parker, Atkins.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hlavní rozhodčí pan Elfath zahájil dnešní utkání. Jako první se chopil míče domácí hráč, jímž byl Josef Martínez. Los Angeles začíná kombinací na vlastní polovině.
     
    2
    Los Angeles FC nastoupilo v černých dresech, naopak Atlanta United FC se oblékla do bílé sady. Vraťme se na trávník, kde hosté budou rozehrávat standardní situaci.
     
    2
    Atlanta právě vstřelila branku!
    Tak to je úvod zápasu jako hrom! Centr z volného kopu byl zahrán na zadní tyč, odkud byl balon vracen zpátky do ohně. K odraženému balonu se dostal MOHAMMED ADAMS, který technickým zakončením našel místo u pravé tyče.
    2. Mohammed ADAMS - 0:1
     
    4
    Domácí celek se snaží o rychlé vyrovnání. Sice o balon přišel, ovšem jen za cenu nedovoleného zákroku. Také Los Angeles bude rozehrávat standardní situaci.
     
    5
    Domácí hráči již rozehráli volný kop. Centr letěl spíše na branku, a tak si pro balon vyběhl Guzan. Hra se znovu otáčí na druhou stranu zeleného pažitu.
     
    7
    Beitashour se pokusil najít přímo útočníka na hranici velkého vápna. Ovšem Diomande se vůbec nepohnul, a tak se k míči vracejí hráči v bílých dresech.
     
    8
    Kapitán Vela přihrál na levou stranu, kde si nabíhal Harvey. Ten se pokusil přihrát před branku, ovšem situaci zneškodnil bránící hráč.
     
    9
    Los Angeles vyslalo další centr do pokutového území. Jenže prodloužený míč už nikoho v černém nenašel. Na tahu jsou hosté, jenže Josef Martínez pokazil přihrávku.
     
    11
    Banc of California Stadium sice není zaplněné. Režie si vybrala jeden z vchodů na stadion, kde bylo vidět, že před branami ještě čeká sousta fanoušků.
     
    12
    Zatím se hraje hodně opatrný fotbal, Atlanta United se po vstřelené brance stáhla a nechává hrát spíše soupeře. Nyní je ale opak pravdou a právě hosté budou vhazovat.
     
    13
    Jenže po vhazování se míče chopili domácí. Ke střele se odhodlal Kaye, jehož pokus byl tečován a letěl vedle levé tyče. Hostující brankář se po balonu natahoval, ale v rukavicích ho neudržel.
     
    14
    Los Angeles už rozehrávalo rohový kop, ovšem Diomande se dopustil útočného faulu. Hra se tak znovu otočí na druhou stranu hrací plochy.
     
    16
    Němec Gressel naznačil, že bude centrovat, ovšem nechal soupeře balon odkopnout na rohový kop. Následný centr letěl někam k penaltovému puntíku, jenže hlavička byla zablokovaná.
     
    17
    Domácí mužstvo je o něco aktivnější, přesto od druhé minuty prohrává. Tentokrát si to do šestnáctky namířil Rossi, který prohrál fyzický souboj.
     
    18
    Krásný centr od rohového praporku vyslal Vela, ovšem našel jen bránícího soupeře, jenž balon odvrátil. O střelu se pokoušel Atuesta, jehož zakončení bylo zablokované.
     
    20
    Atuesta přihrál na norského spoluhráče, avšak Diomande postrádal kvalitní převzetí míče. Atlanta se tak znovu v pohodě ubránila a bude odkopávat od branky.
     
    21
    Nagbe převzal balon a práskl do koní, jeho přihrávka pak směřovala na levou stranu. Autor zatím jediného gólu špatně odcentroval.
     
    22
    Hostující celek se hnal do otevřené obrany a hlavně do přečíslení. Gonzálo Martínez byl ale kvalitně bráněn, a tak musel míč zaseknout. Jeho následný pokus pak mířil přesně na brankáře.
    22. Gonzálo Martínez (ATA)
     
    23
    Chvíli se hrát nebude, jelikož na zeleném pažitu zůstal sedět Nagbe. Hlavní rozhodčí na zelený pažit vpustil lékařský tým hostujícího mužstva.
     
    25
    Hostující hráč už odešel za postranní čáru, a tak se může pokračovat ve hře. Los Angeles vybojovalo další rohový kop a následný centr mířil na první tyč, odkud byl odvrácen.
     
    27
    Své umění předvedl Carlos Vela, který si navedl míč na střed hrací plochy. Jeho pokus byl tečován, a tak mířil jen vedle branky. Los Angeles bude rozehrávat další rohový kop.
     
    27
    Jenže ani po centru od rohového praporku nepřišlo zakončení, které by se vešlo mezi tři tyče. Domácí tým je jasně lepším celkem na hrací ploše, ovšem stále prohrává.
     
    29
    Na levé straně šestnáctky se objevil Rossi, který vyslal technickou střelu na zadní tyč. Ovšem Guzan předvedl spektakulární zákrok a míč vyrazil na další roh. Na autora zakončení se zlobí Diomande, jenž se nacházel sám u zadní tyče.
    29. Rossi (LAFC)
     
    31
    Stále se hraje na polovině Atlanty, která drží balon. Ovšem hráči v bílých dresech potřebují otupit tlak domácího mužstva.
     
    31
    Carlos Vela byl v náběhu na pravé straně, kde byl zcela osamocený. Ovšem pas za obranu byl nepřesný a pro balon si vyběhl brankář United.
     
    32
    Po dlouhé době vidíme v kombinaci Atlantu, která se nachází na útočné polovině. United rozehrávali standardní situaci ze stejného místa, jako při gólu. Fink balon podcenil, ale spoluhráči mu pomohli.
     
    33
    Los Angeles FC právě vstřelil branku!
    Fanoušci na tribunách bouří a Los Angeles zaslouženě vyrovnalo! Kaye si narazil míč se spoluhráčem a následně našel norského spoluhráče. ADAMA DIOMANDE si to okamžitě namířil do šestnáctky a pumelicí na první tyč dává další branku.
    33. Adama DIOMANDE - 1:1
     
    34
    Vyrovnávací branka se ještě kontrolovala podle videa. Norský útočník si ale pohlídal své postavení a tento gól musel platit.
     
    37
    Úvodní poločas jde do koncovky a domácí měli právo dalšího rohového kopu. Centr ale mířil na malé vápno, kde ve vzduchu kraloval brankář Guzan.
     
    38
    Los Angeles FC právě vstřelil branku!
    To je velice dobrá pasáž pro domácí celek! Na pravé straně se znovu nacházel Carlos Vela, který přihrával před branku, kde se nacházel Diomande. Balon k němu nedoputoval, ovšem byl sražen do druhé vlny. DIEGO ROSSI ihned zakončil, a jelikož míč před brankářem skočil, skončil v brance.
    38. Diego ROSSI - 2:1
     
    39
    Pokutový kop pro Los Angeles! Escobar na hranici šestnáctky fauloval Velu, který ho kopl do pravé nohy. Rozhodčí neváhal ani vteřinu a hned ukazoval na penaltový puntík.
    39. Penaltový zákrok na Velu
     
    42
    Los Angeles FC právě vstřelil branku!
    Zákrok, po kterém byla nařízená penalta, se dlouho kontroloval, jelikož se opravdu odehrál na hranici vápna. K pokutovému kopu se postavil kanonýr CARLOS VELA, jenž si správně vybral pravý spodní roh branky.
    42. Carlos VELA - 3:1
     
    44
    Žlutou kartu dostává Eric Remedi (Atlanta United FC), jenž poslal na zelený pažit pronikajícího domácího kapitána.
     
    45
    Los Angeles FC právě vstřelil branku!
    Tak to je studená plocha pro Atlantu! Carlos Vela posun míč do strany, kde se pohyboval Diomande, který přihrál před branku. V nebezpečném prostoru se nacházel EDUARD ATUESTA, jenž byl zády k brance, ale otočil se a napálil balon za bezmocného brankáře.
    45. Eduard ATUESTA - 4:1
     
    45+2
    Atlanta právě vstřelila branku!
    Ještě není konec prvního poločasu a už vidíme šestou branku! Gressel se dostal k přetaženému centru a poté míč prohodil mezi obránce na JOSEFA MARTÍNEZE. Hostující sniper na nic nečekal a rychlou střelou snížil Brankář Fink si na míč sáhl, ale vyrazit jej nedokázal.
    45+2. Josef MARTÍNEZ - 4:2
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Uf, úvodní poločas stál opravdu za to! Atlanta se chopila velmi rychle vedení, po kterém se stáhla do obrany. Dlouho to vypadalo, že United mají hru pod kontrolou, jenže opak byl pravdou. Los Angeles v závěru poločasu začalo proměňovat šance a otočilo stav zápasu na svou stranu. Krásný fotbal!
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Atlanta United FC: ze hřiště odchází Adams, přichází Meram.
     
    46
    Po poločasové přihrávce hlavní sudí opět foukl do píšťalky, čímž zahájil druhý poločas. Domácí se hnali do akce, ale dopustili se útočného faulu.
     
    47
    Pokud chce Atlanta myslet alespoň na bod, musí se více držet na balonu, což se v prvním poločase úplně nevedlo.
     
    48
    Hostující Josef Martínez si došel pro faul, který byl také odpískán. Následně přišel centr z levé strany, který z nebezpečného prostoru odklidil Segura.
     
    49
    Atlanta vstoupila do druhého poločasu velmi aktivně. Centr o rohového praporku dopadl k Josefu Martínezovi, jenž byl asi překvapen, protože z malého vápna nezakončil.
     
    51
    Atlanta právě vstřelila branku!
    Tak to vypadá, že nás ve druhém poločase čeká napínavá bitva! Střídající Meram vnikl do šestnáctky, kde se protáhl kolem soupeře a přihrál před branku. EDDIE SEGURA se stal nešťastníkem celého momentu, jelikož balon uklidil do vlastní branky.
    51. Eddie SEGURA - 4:3
     
    54
    V utkání padlo už sedm branek a to teprve běží čtyřiapadesátá minuta. Jaký stav bude po střetnutí? Hraje se opravdu parádní fotbal, tohle musí diváky bavit.
     
    55
    Obrany dnes nefungují, jak by měly. Pokud se podíváme na zelený pažit, vidíme domácí celek opět v akci. Ovšem domácí kapitán se neprotáhl kolem soupeře.
     
    56
    To je nepochopitelné, co předvedl Grresel! Hostující hráč se nacházel za obránci a stačilo jen vstřelit. Jenže německý hráč dal balon pod sebe, kde byl tísněn Josef Martínez.
     
    57
    Žlutou kartu dostává Leandro Gonzalez (Atlanta United FC), který podrazil rozběhlého Velu.
     
    57
    Sám faulovaný hráč se postavil k přímému kopu, který směřoval do pravé šibenice. Guzan byl na tuto variantu připraven a míč tak vytěsnil nad břevno.
     
    59
    Střídání v týmu Atlanta United FC: ze hřiště odchází Gonzalo Martínez, přichází Barco.
     
    60
    Další přihrávka mířila za obranu, kam si nabíhal Rossi. Ovšem skvělým skluzem se prezentoval Robinson, jenž šanci soupeři zmařil.
     
    61
    Z velké dálky se do míče opřel Vela, jehož pokus mířil do míst, kde stál připravený brankář. Právě Guzan otáčí hru na druhou stranu hrací plochy.
     
    62
    Za malou chvilku se bude znovu střídat, také Los Angeles sáhne do sestavy. Jenže nyní musíme sledovat další velkou šanci! Ovšem Josef Martínez prováhal vhodný moment ke střele, a tak se musel obtočit kolem svého stráže. Následné zakončení šlo jen vedle branky.
     
    63
    Střídání v týmu Los Angeles FC: ze hřiště odchází Beitashour, přichází Nguyen.
     
    65
    Gonzalo Martínez i Beitashour byli nespokojení s rozhodnutím svého trenéra. Oběma hráčům se z hrací plochy vůbec nechtělo.
     
    66
    Snad poprvé registrujeme u balonu Blessinga, který se protáhl kolem obránce a odcentroval Balon byl sražen na rohový kop. Jenže po centru jsme se zakončení nedočkali.
     
    66
    Po nedorozumění se Atlanta hnala do otevřené obrany. Josef Martínez naznačil střelu, a tak se na zem položil bránící hráč. Ovšem pokus přišel až po chvíli a byl znovu nepřesný.
    66. Josef Martínez (ATA)
     
    67
    Domácí Diomande vnikl do pokutového území, kde po souboji upadl. Norský útočník se nejprve dožadoval pokutového kopu, až poté v leže zakončil. Střela to byla slabá a navíc mířila přesně na brankáře.
     
    69
    A opět v akci byl Diomande, který si pohrál s obránci. Až v momentě kdy chtěl střílet, přispěchal další obránce se skluzem. Míč pak zamířil jen nad branku.
     
    70
    Na pravé straně se rozeběhl Vela, jehož centr byl sražen na další roh. Centr zamířil na zadní tyč, kde se k balonu neprocpal Kaye. Atlanta se znovu ubránila a může myslet alespoň na bod.
     
    72
    V loňské sezóně odehrály oba kluby první vzájemné střetnutí. Atlanta jej ovládla 5:0, dnes je to ale rozhodně větší drama.
     
    72
    Centr z levé strany mířil před branku, kde si míč převzal Hyndman. Hostujícímu hráči dlouho trvalo zpracování, a tak následný pokus byl přizvednutý nad branku.
    72. Hyndman (ATA)
     
    73
    Osmá branka už visí ve vzduchu! Centr od praporku mířil na hlavu hostující hráče, ten se ale nacházel až na hranici velkého vápna. Pro balon si následně vyběhl brankář Fink.
     
    74
    Zajímavostí také je, že sedm gólů dalo sedm různých hráčů. Vraťme se na zelený pažit, kde na útočné polovině kombinují domácí borci.
     
    75
    Hra se velmi rychle otočila a do akce běžel Gressel. Německý hráč se pokusil o centr, který na roh srazil Segura. Los Angeles se musí znovu bránit.
     
    76
    Po centru od rohového praporku bylo k vidění zakončení Atlanty. Ovšem domácí obrana celou situaci přečetla, když střelecký pokus zastavila.
     
    78
    Stejně jako při třetím gólu si do vápna nabíhal Meram, který se znovu pokoušel přihrát před branku. Ovšem tentokrát se po balonu natáhl brankář Fink.
     
    79
    Jdeme do koncovky zápasu! Los Angeles předvedlo povedenou kombinaci, jenže Blessing neoklamal soupeře a míč zamířil jen mimo hrací plochu.
     
    80
    Čekal jsem, že domácí kapitán bude dávat přihrávku pod sebe, ale rozhodl se pro zakončení z velkého úhlu. Vela si naběhl pro přihrávku na levou stranu šestnáctky, jenže jeho pumelice byla nepřesná.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Justin Meram (Atlanta United FC), který to přehnal s agresivitou. Hráč Atlanty si počínal trochu zápasnicky, když chytil soupeře za ramena a shodil jej na trávník.
     
    82
    Střídající Nguyen se od rohového praporku probojoval až před branku, kde se zkoušel prosadil z ostrého úhlu. Jeho zakončení bylo ale sražené na další rohový kop.
     
    83
    Centr od praporku zamířil na první tyč, odkud byl balon odvrácen. Los Angeles si znovu našlo míč, a tak je v kombinaci. Trochu to vypadá, že domácí budou natahovat čas kombinací.
     
    84
    Přihrávku do vápna dostal Diomande, který si počkal na náběh spoluhráčů. Do druhé vlny si naběhl Nguyen, jenž mířil do pravého spodního rohu branky. Ovšem Guzan se natáhl a míč vyrazil na další roh.
    84. Nguyen (LAFC)
     
    85
    A další zakončení domácího celku vyprodukoval Vela. Jeho pokus mířil k pravé tyči, jenže hostující gólman byl znovu připravený a připsal si další parádní zákrok.
     
    87
    Los Angeles znovu chystá střídaní, ale musí počkat na vhodný moment. Atlanta už by se pomalu měla nadechovat k závěrečnému tlaku.
     
    88
    Hostující mužstvo kombinovalo na útočné polovině, ale znovu bez zakončení. Celou akci pokazila nepřesná přihrávka a míč dojel k domácímu brankáři.
     
    89
    Už to vypadalo, že Vela půjde sám na kasu. Jenže mexický fotbalista si nepohlídal postavení a praporek pomezního rozhodčí ihned vyletěl do vzduchu.
     
    89
    Střídání v týmu Los Angeles FC: ze hřiště odchází Rossi, přichází Jaković.
     
    90
    Německý fotbalista měl na noze vyrovnání! Míč propadl na zadní tyč, kde se nacházel Gressel. Hostujícímu hráči dlouho trvalo, než si balon zpracoval, a tak se skluzem stihl přispěchat obránce, jenž střelu k levé tyči zastavil.
    90. Gressel (ATA)
     
    90+1
    K postranní čáře přistupuje čtvrtý rozhodčí, který na tabuli ukazuje, že se budou hrát tři minuty nad rámec normální hrací doby.
     
    90+4
    Atlanta si vynutila ještě jeden faul, a tak měla šanci ze standardní situaci. K volnému kopu se postavil střídající Barco, jehož centr byl příliš krátký.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Sledovali jsme opravdu zajímavé utkání, které přineslo sedm branek. Z vítězství se raduje Los Angeles, jemuž vyšla koncovka prvního poločasu. Hlavně první část nabídla dechberoucí podívanou, jelikož k vidění bylo hned šest gólů, když z nich dal jiný fotbalista. Ve druhé pětačtyřicetiminutovce se Atlantě podařilo snížit, ovšem to bylo všechno. Hostující tým si sice vypracoval další příležitosti, ale kýženého vyrovnání se nedočkalo.
     
    S konstatováním, že jsme sledovali další reklamu na fotbal, se s vámi loučím a přeji vám příjemný vstup do sobotního dne. (06:05:58)

    Michal Luxa

    Branky: 33. Diomande (Kaye), 38. Rossi, 42. Vela (pen.), 45. Atuesta (Diomande) – 2. Adams, 45+2. Martínez (Gressel), 51. Segura (vla.)

    Karty:   44. Remedi (ATA), 57. Gonzalez (ATA), 80. Meram (ATA)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 10:3. Střely mimo: 1:4. Rohy: 13:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 15:14.
    Los Angeles FC: Fink – Beitashour (63. Nguyen), Zimmerman, Segura, Harvey – Kaye, Atuesta, Blessing – Vela (C), Diomande, Rossi (89. Jaković).
    Náhradníci: Miller – Jaković, Nguyen, Perez, Pérez, Ramírez, Zelaya.

    Atlanta United FC: Guzan (C) – Gressel, Robinson, Gonzales, Escobar – Nagbe, Remedi, Adams (46. Meram) – G. Martínez (59. Barco), J. Martínez, Hyndman.
    Náhradníci: Barco, Larentowicz, Meram, Pakrhurst, Pereira, Pogba, Vazquez.

    Rozhodčí: Elfath – Parker, Atkins
    ocianews.com